Gå til innhold
MariusBr

Sommerfelger superb 2014


Anbefalte innlegg

Hei og velkommen til forumet @MariusBr :) 

Når det gjelder felger så må du også finne ut hvilket innpress de skal ha, slik at du ikke forandrer sporvidden mer enn det som er lov.

Det neste er jo om du er ute etter originale felger, eller om du ønsker felger fra andre levrandører/produsenter. Om du velger felger fra andre produsenter, så ville jeg personlig ha plukket ut som virkelig passer til din bil, slik at du slipper ekstra sett med hjulbolter og løse senterringer. Selvfølgelig opp til hver enkelt dette, men det blir mindre å passe på og ta vare på, også enklere om du har reservehjul, slik at du slipper å ha med deg ekstra hjulbolter når du har montert de nye sommerhjula. Ingen fasit, bare et velment tips/råd.

Kvalitetsmessig så er det stort sett ingen forskjeller, det har mest med hvilke kompromier du evt vil gjøre med tanke på det jeg nevnte over her.

Er du ute etter originale felger, så finnes det svært mange på denne siden her, bare undersøk hvilket innpress (ET) du skal ha.

http://eshop.skoda-auto.com/cz/Category3_10001_10051_12501_-1_Y_normal_0___

 

Her er det en kalkulator som gir deg litt bedre muligheter til å se hvilket innpress (ET) du skal ha og hva det kan forandres til (lovlig). Alt dette står det om i vognkortet til bilen din, eller om du benytter SVV kjøretøyopplysninger og så legger inn reg.nummeret på din bil der.

http://www.dekkalkulator.com/?page=rim

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og velkommen!

Enig med @Superb lll.

Felger til sin nye bil er jo veldig personlig, smak og behag er så forskjellig. Til en sånn bil er det egentlig ganske liten forskjell på 17 og 18-tommere, bortsett fra pris. Om du har 225/45-17 eller 225/40-18, så er det nesten ikke synlig eller merkbart. LITT stivere og marginalt mer sporty. Men 17 er egentlig nok. Bilen blir ganske mye mere "bøs" bare med å optimalisere felgbredde og innpress (hvis du er nøye). Så spørs det hva du vil oppnå, utseende eller egenskaper.

Jeg har også sett meg om etter en ny felgstil, og trålet Finn. Litt vanskelig å finne gode, pene felger med riktig dimensjoner, men de finnes. Her er noen mulige kandidater av Skoda originale:

https://www.finn.no/131786919

https://www.finn.no/132218166

Så kan du jo sjekke med en Skoda-forhandler hva de skal ha......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...