Gå til innhold
Torfinn

Dekktrykk og ESP lampe lyser samtidig


Anbefalte innlegg

Har en 2010 Octavia 1,2 bensin, DSG. Opplever at lampa for dekktrykk og ESP lampe begynner å lyse samtidig. Har sjekket dekktrykk, og det er riktig. Når dette skjer, blir også trekkraft redusert.  Stopper bil (tenning av) og på igjen, kan jeg kjøre alt fra noen få km til flere mil før lampene begynner å lyse igjen. I det siste har også den gule motorlampa begynt å lyse. Har lest ut feilkoder, og motorfeil sier noe sånt som for lite luftfjennomstrømming til motor. Felles for problemene er at de oppstår på vintertid. Noen som har noe erfaring med dette? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Jeg vet dessverre ikke så mye om motorlampe og ESP men det tyder på sensorfeil. Kanskje luftmengdemåler og en ABS-sensor som krangler. 

Når det gjelder lufttrykk, så er det ikke nok at du sjekker at det er riktig. Du må også fortelle bilen at det er rett. Så du må gå holde inn dekktrykksknappen inntil at displayet spør om alle trykk er sjekket og iorden.

Det er et enkelt system som bruker ABS-sensorene til å sjekke rullehastigheten til hvert enkelt hjul, så det kan også hende at du får denne feilmeldingen hvis en av ABS-sensorene er i uorden, at dette henger sammen med ESP-varselet. Verdt å sjekke opp og fikse!

Lykke til! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...