Gå til innhold
John M

3T5 140hk 2.0 TDI med voldsom (ventil?) kakling og dårlig trekkraft / napping ved kald motor - varm motor går ok


Anbefalte innlegg

Skoda Superb II stasjonsvogn 3T5 2.0 140hk TDi  2013 Motorkode: CFFB gått ca 160'

Når motoren er kald, starter den og går greit på tomgang uten belastning. Men, når motoren går opp i turtall og belastes, så kakler det og den går "nappete" / rykkvis, med dårlig trekkraft og kommer ikke opp i turtall, selv på flat mark. Det høres ut som ventilkakling på en sylinder. Ingen varsellamper lyser. Skifta glødeplugger for ca 20' - 30' siden.

Når oljetemp kommer opp over ca 60°C så går det seg til og den drar som den skal, uten kakling / rykking.

Har kommet gradvis og blitt verre over de siste årene. Fram til nå har det kommet om vinteren, og med motorvarmer er det ok.

Da bilen var på sist service hos merkeverksted i vinter på ca -15°C , skulle de sjekke dette etter å ha stått en kald natt. Men, de rapporterte at det ikke var noe unormalt med bilen. Dette var IKKE OK dagene før. 

Motoren gikk ok igjen etter servicen. Tenkte det hjalp med et oljeskift som sikkert rensa litt opp. Tenkte kanskje det var hydrauliske ventillløftere eller noe som ny olje fiksa på. MEN - nå utpå våren/sommeren kom det tilbake, bare at det nå kommer på sommertemperatur, som ikke er noen god utvikling.

Noen som har en ide om hva dette kan være, om det er vanlig på disse motorene og evt. hva som kan gjøres?

Ser det er en annen @torkilp som har rapportert en lignende greie som kanskje ligner i denne post'en. Der peker @Swedzilla og @jonhogipå et par mulige årsaker:

  • MAF sensor, som jeg leser er "Mass Air Flow" (som kan ha gått tett?)
  • Feil på glødeplugger (skiftet, men en av de kan jo være defekt)
  • Feil på innsprøytingsdyse

Siden service og oljeskift så ut til å hjelpe, tenkte jeg det kunne være feks. avleiringer som kunne fikses med en innvendig motorrens eller om det kan være slitt kam/ventil/ventilløfter? Eller det var kanskje at luftfilteret ble skifta? 

Tar gjerne tips om verksted som er gode på å finne ut av slikt rundt Lillestrøm / Oslo?  

Endret av John M
Småfiks i beskrivelsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke noen nevneverdig erfaring med problemet du beskriver, men kan heller komme med et lite tips.

Som vi alle vet har bilen en tendens til å "oppføre seg" eller bli bedre så snart den blir plassert på verkstedet. Ofte blir dette også en utfordring for dem, og de kan dermed ikke konstatere noe feil med bilen når den ikke gir fra seg noen konkret feilmelding.

Derfor kan det være en ide å ha dette på video dersom det er mulig, for da kan du gi/oversende denne til verkstedet. Da blir det enklere for dem å lokalisere problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Biturbo Godt forslag med video, men denne kaklingen og hakkingen / nappingen kommer når motoren belastes men ikke klarer å gi noe motorkraft, så det er litt vanskelig å fange på video. Ubelastet er det vel bare "vanlig dieselkakling" - oppdaterer posten på det 🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En annen ting du kunne foreslått for verkstedet ville vært at du kan være med på prøvekjøring med mekaniker siden du vet hvordan vilkår som må ligge til grunn for at problemet skal oppstå.

Håper selvfølgelig at du finner ut av det 😊

Endret av Biturbo
Skrivefeil
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Hei @Hakan, har ikke fått fikset problemet. Byttet MAF sensor, det hjalp ørlite men ikke mye, samme med oljeskift. Når motoren forvarmes med dieselvarmer før kjøring på vinteren og har temp over 60 gr så går / trekker den veldig bra.

Denne bilen er mindre i bruk i hverdagen nå, ettersom daglig bruk er elbil, så jeg har ikke jobbet hardt med det.

Tror dette problemet kan "chiptunes" bort hos noen som driver seriøst med det. Har ikke undersøkt markedet, men det kan kanskje lønne seg å sjekke ut både med tanke på ytelse og forbruk. Feks TS Racing, Chipsenter Norge eller OptiTuning eller noen slike. Jeg vet ikke så mye om hvem som gjør hva. Men, det er forskjell på kompetanse og metode og hvor sunt dette er for en aldrende motor - kan vært verdt å sjekke ut. 

Endret av John M
Småfiks
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...