Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


Superb4x4

Bytte av parkeringssensor skoda superb 2014 modell

Anbefalte innlegg

Hei! 

Sliter med at det optiske parkerimgsystemet slutter å fungere. Av og til fungerer det men mesteparten av tiden fungerer det ikke.

Fikk tatt diagnose hos Sulland i dag og det viser seg at en sensor fremme er defekt,  mulig dårlig kontakt. 

Sulland gav meg pris på 8000,- for utbedring av dette. Holdt på å ramle av stolen.

Det er den innerste sensoren mot skiltet på høyre side som lager problemet. Er det mulig å komme til denne sensoren uten å måtte demontere hele fangeren?   Hvis det ikke er mulig å komme til den uten demontering.  Er det da noen som har en how to  på å demontere fangeren?

Mvh Tommy 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

2014 modell, da burde vel dette gå på nybilgarantien (såfremt garantivilkårene oppfylles da selvfølgelig)?

For egen del så hadde jeg også en park.sensor som virket akkurat når -og om den ville (og det var ganske ofte), på min forrige bil (VW Golf mk Vll / 2014), og der ble jeg også forespeilet noe av det samme som deg. Dette var kun over tlf. så ikke noe kunne jo sies helt sikkert uten en diagnose.

Men når jeg undersøkte dette litt nærmere selv, så oppdaget jeg at det var en steinsprut på den park.sensoren som varslet feil, og der var det faktisk en del vann på innsiden av lakken på park.sensoren. Jeg klemte så ut vannet og tok bort løs lakk, og så forsvant alle problemene med den sensoren tvert.

For den Golfen så sa de også at fangeren foran måtte av om de måtte bytte sensor, og i tillegg så måtte jo også sensoren lakkes om den skulle byttes. Nå kjøpte jeg bare en lakkstift og flekket den sensoren og da var alt i orden på min bil. 

Så det er verdt å håpe at det bare kan være slikt for din del også, ellers raser kronene fort avgårde.........

På Youtube finnes det mange tutorials for for hvordan ting kan gjøres, så kanskje greit å søke litt der for selvhjelp til demontering av fanger og hvordan en kan komme til park.sensoren(e).

 

Lykke til :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og takk for svar.

Min er importert fra Sverige. så norske garantier er det desverre ikke på den:-(

Klarer ikke å se noen ytre påvirkning på den sensoren som varsler feil.  så enten er den defekt, eller så er det dårlig kontakt.  Er vel bare å sette i gang med å skru av fangeren.  må vel Google litt så finner jeg kanskje en fremgangsmåte. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Bare hyggelig det @GeirS   Ble jo litt nysgjerrig så måtte jo sjekke hvordan det fungerte, og som nevnt så burde jo lagringsknappene hatt en litt annen måte og hente frem hvilke innstillinger som er lagret der, Det burde holdt å trykke på knappen, ser ikke helt hvorfor det skal være på den måten det er programmert til her, men det er muligens en litt annen årsak til det enn hva jeg klarer å se....... Hvordan det fungerer på andre Skoda modeller hadde det jo vært litt artig å lese, hadde jo dette på Superben vi hadde også, men heller ikke der så var det jo noe behov for å lagre seteinnstillingen for min del, så den ble ikke testet ut hvordan den fungerte i praksis.........
  • Takk for at du sjekket @Superb lll.  Mener jeg testet dette når bilen var ny.  Da fikk jeg pipelyd og la også merke til at man måtte holde knappen inne for å få den i den posisjonen man hadde lagret.  Syntes også dette var tungvindt, men da var det bare meg som kjørte bilen.   Får nok ta en tur innom forhandler og be dem se på det. Geir
  • Fant denne nettsida, då eg leita etter oversikt over PR. koder.  Kan vere grei å ha. https://www.eftermontering.se/webbutik/13-tyda-bilens-utrustning
  • Det er kun jeg som kjører min Octavia så jeg hadde ikke lagret setet i en posisjon, men jeg gikk ut for å ta en test nå @GeirS. Om det kun er tenningen som er på eller motoren går spiller ingen rolle, jeg trykker på SET knappen, og holder nede nummerknappen jeg vil ha lagret seteinnstillingen på. Etter et lite sekund så kommer det en kvitteringslyd i dashbordet, og seteinnstillingen er lagret. Så flyttet jeg litt på setet og lagret denne seteinnstillingen på neste nummerknapp, og det kom også der en kvitteringslyd. Det jeg synes er litt tungvindt med dette, er at når en skal bytte i mellom de ferdig lagrede seteinnstillingene, så må en holde inne den respektive nummererte lagringsknappen helt til setet har kommet i riktig posisjon. Det skulle jo holdt å bare trykke på den respektive knappen en har lagret en seteinnstilling på etter min mening.   Så i din bil er det tydeligvis noe som ikke fungerer slik det skal når det gjelder lagring av seteposisjoner, så det er vel mest sannsynlig noe verkstedet må se litt nærmere på for deg vil jeg tro @GeirS
  • Monterte de bak grillen? Jeg gikk for Rigid SR20. Jeg skal montere lyset så får jeg Bilelektro til å koble ledningsnettet. Ønsker ikke egen bryter men at den slår seg på med bilens langlys.  Må hele fronten av for å komme til monterer jeg bare på skiltplate heller.
  • Jeg sjekka litt da jeg satte på Lazer ST4 EVO lykter i fronten, og fant ut at å betale Møller 4990,- for ledningsnett, montering av ledningsnett, og bryter inne i bilen, var et kupp.  Hadde nok brukt en lørdag på demontering, montering av lys og bryter innvendig. Var ikke verdt det med tanke på at jeg nettopp hadde brukt 615kkr på bil.   
  • Litt usikker på om jeg skulle skrive dette her, men siden jeg har Octavia så... Kjøpte Octaviaen med elektrisk sete på sjåførsiden, og har vel egentlig aldri benyttet dette med å lagre innstillingen.  Men det siste halvåret så har datteren min øvelseskjørt og da hadde det vært fint å kunne lagre innstillingene mine, og hennes. Men jeg får det ikke til å funke.  Står veldig enkelt i manualen.  Med motoren på, stille inn sete slik man ønsker, trykke på SET-knappen og innen 10 sek trykke på 1, 2 eller 3 for å lagre innstillingene. Da vil det komme ett pip som indikerer at innstillingene er lagre.  Men det funker ikke.  Uansett hvordan jeg trykker, så får jeg ikke lagre innstillingene.  Jeg trykker SET og 1 (har testet 2 og 3 også), men jeg får ingen pipelyd som indikerer at der er lagret.  Er det noen som har opplevd dette? og evt. har noen tips? Kommer vel til å dra innom forhandler ved anledning for å høre med dem, men tenkte å undersøke her i forumet først.   Geir
  • Etter å ha lest litt på andre fora (og i Skoda gruppa på FB) så ser det ut til at hele fronten må av når det gjelder de nye utgavene av Superb og Octavia for å få tilgang, men om fronten er konstruert annerledes på Kodiaq er jeg ikke sikker på.
  • En ringnøkkel rundt mutter og unbraco til  å holde igjen i midten, enkelt og greit Bruk en unbraco bits, så kan du holde igjen med et T-grep, skralle eller noe slikt
  • Hei, skal bytte fjærer foran på min fabia 2006. Har fått løs demperen å satt på fjærklemmere. Men hvordan i huleste skal jeg få løs fjærene... Mutteren på toppen (på bildet) går bare rundt seg selv😵 Håper på gode tips:) 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×