Gå til innhold
Henning81

Vurderer ny Superb Sportline


Anbefalte innlegg

Cassiopeia blir meget flotte vinterfelger, det er det ingen tvil om 😊

En annen ting jeg synes du skal vurdere til din Superb @Henning81 er en ekstra understellsbehandling med tanke på hvor du kjører. Jeg selv bor og kjører noen mil syd for Oslo, men de har definitivt ikke glemt å salte her, så den ekstra beskyttelsen er etter min mening virkelig verdt pengene. her kan en jo også velge en ekstra lydisolering som virkelig hjelper for hjulstøy. Det samme kan ekstra tekstilmatter inne i bilen gjøre. For her er det en merkbar forskjell på hjulstøy fra Superb og Octavia i Octaviaens favør. Den er da understellsbehandlet og her fulgte det med tekstilmatter som jeg har liggende under de medfølgende gummimattene, og det utgjør virkelig en forskjell med tanke på dekkstøy.

Om du velger en ekstra understellbehandling, så velg i hvert fall da en behandling som Møller/VAG godkjenner med tanke på fabrikkgarantien mot rust. Jeg valgte Mercasol etter min lokale forhandler sitt råd.

I tillegg så har jeg sotet de bakre vinduene, for den originale sotingen (SunSet) er etter min mening alt for lys, jeg fikk også firmaet som tok klargjøringen på min bil til å fjerne emblemene (bokstavene) på bakluken, slik at det ble en litt renere look der. Mange som ikke er enig i det, men jeg synes det ser bedre ut, og i tillegg så slipper en at de bokstavene samler skitt og vann.

Fjerne den automatiske innkoblingen av bakruteviskeren ved rygging er også noe jeg anbefaler deg å tenke litt på. For en stasjonsvogn drar opp vannvittig mye søl/skitt på bakruten, og når da pusseren starter og drar dette over bakruten når en skal rygge, så gjør det jo vondt langt inn i sjela når en hører lyden av sand/søle som blir dratt over bakruten. Det er noe som skjer når du har aktivert pusseren foran og så skal rygge, da er gjerne fabrikkinnstillingen automatisk innkobling av bakrutepusser ved rygging aktivert........

Kun mine personlige meninger dette her da selvfølgelig, så kun velmente råd 😊

10 timer siden, Henning81 skrev:

Er du fornøyd med Octaviaen @Superb lll, har en kollega som hadde en golf stv før, og som kjører tiguan nå, men vil tilbake til stasjonsvogn ved neste bilbytte.. Scout’en ville jo vært helt perfekt for han tenker jeg..

Det korte svaret er ja, jeg er fornøyd med Ocatvia Scout 😊

Det litt mer omfattende og utfyllende svaret er at jeg sammenligner Octavia Scout med min forrige bil, nemlig Superb. Så selv om Scouten er meget bra og jeg er kjempefornøyd med den, så var Superben litt «mer» på en del felt, og det er på enkelte ting som betyr litt for meg.

  • Scouten har litt mindre lasterom
  • Scouten har litt kortere beinplass bak
  • Scouten har litt trangere plass foran til både fører og passasjer
  • Cantonanlegget er merkbart bedre i Superb, har flere høytalere, har høyere musikk effekt og en litt annen utforming av lasterommet bak som gir bedre dybde i tonene.

Dette er jo selvfølgelig ting jeg var klar over før jeg byttet bil, så det er ingenting som er feil eller mangler på Octavia Scout, enkelte ting var bare litt annerledes og litt mer tilpasset mine ønsker/behov på Superb.

Det som er bedre på Scout for min del enn med Superb, er at selv med den utgåtte motoren jeg har, så har motoren et høyere dreiemoment, så bilen er sterkere ved bruk av henger/fullastet bil, «raskere» og mer responsiv ved gasspådrag. Jeg har også en mer solid DSG kasse på Octavia Scout enn hva den var på Superb. Bilen er fysisk litt mindre og snerten, lettere å parkere ved lukeparkering, og ikke minst at den leveres med 4x4 og LED-lys 😊

Etter å ha kjørt Scout gjennom en vinter og noen måneder på bar asfalt, så har en jo fått en viss brukererfaring med denne bilen, og hva ville jeg så ha valgt om jeg skulle ha bestilt ny bil i dag.........?

Jeg ville definitivt ha valgt en utgave med 4x4, for det er gull verdt om det er glatt/mye snø/slaps etc. Men sjansen for at jeg ville ha valgt en Octavia L&K 2,0/190hk TSi 4x4, er nok litt større en at jeg hadde valgt Scout igjen. Jeg er som sagt meget fornøyd med Scout utgaven, men en bil uten all denne sorte plastikken rundt skjermbuer og kanaler er nok litt mer meg. Synes det var tøft før jeg kjøpte den, men jeg liker nok best en mer tradisjonell stasjonsvogn om jeg skal være helt ærlig. Men dette er jo selvfølgelig bare min personlige mening. 😊

Om jeg ikke hadde hatt et budsjett å forholde meg til, så hadde definitivt mitt neste bilkjøp vært en Superb 2,0/272hk 4x4, men det kjøpet tillater dessverre hverken min kone eller «sparegris».

Hvilken utgave (motormessig) tror du evt din kollega skulle ha valgt da?

 

EDIT: Har omformulert litt på teksten.

Endret av Superb lll
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg fikk en update på bilen i går. Forhandleren sa at bilen er ferdig produsert, og sendt fra fabrikken med tog i går. Den skal først til Bremerhaven og deretter til Norge med båt. 

Noen som har erfaring om hvor lang tid det vil ta til den er klar hos forhandler. Forhandler er i Oslo, så det korter vel ned tiden noe. En ønsketenkning er at den er klar førstkommende fredag, da jeg reiser på ferie da. Men tviler vel egentlig på at det går så fort..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror dessverre du har veldig små muligheter til å få bilen ferdig til førstkommende fredag @Henning81, for de sier gjerne at det tar ca 2 uker fra bilen er produsert til den er i Norge..........

Det tar noen dager på toget før bilen er i Bremerhaven, og så blir bilen parkert på en meget stor parkering/oppsamlingsplass for å vente på ledig plass på fergen. Det er ganske mange bilmerker som sender sine biler fra Bremerhaven, og fergen gikk 2 ganger i uken sist jeg ble informert om dette.

Etter dette så skal bilen til Bekkelagskaia, før den skal sendes videre med biltransport til den lokale forhandleren, til din fordel så er jo din forhandler i Oslo akkurat som Bekkelagskaia er, men det er ikke dermed sagt at den kommer med første biltransport ut fra Bekkelagskaia, for det kommer jo an på hvor mange biler det er som står der fra av.........

Når bilen så kommer til den aktuelle forhandler, så er det jo evt montering av det ekstrautstyret som er bestilt, slik som f.eks. skvettlapper, støtfangerbeskyttelse, evt. understellsbehandling, lakkbeskyttelse, og en klargjøring av bilen slik at den er klar for utlevering til kunden.

Midt oppe i dette så er det jo ikke bare vi kunder som skal ha ferie, det gjelder jo også de fleste andre ledd i dette her, alt fra transport, til verksted og selgere........

Du kan være heldig med at det lykkes @Henning81, men helt ærlig så tror jeg nok at du begynner ferie minst 1 uke for tidlig for at du skal få utlevert ny bil til ferien. 

Håper at jeg tar feil for din del :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Superb lll Du har dessverre helt sikkert rett hehe.. Men får leve i håpet. Solgte bilen på et litt ugunstig tidspunkt egentlig, men er jo verdt det da jeg fikk 25k mer enn innbytteprisen til forhandler. 

Men den bussturen til Sør Sverige blir forferdelig lang og slitsom med golfbager og masse pakk😅

Får nyte noen fine kjøreturer med Superb’en på sensommeren isteden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo som nevnt lov å håpe at jeg tar feil, men oddsene er vel kanskje ikke helt på din side om en skal være helt ærlig @Henning81........

Det er jo gull verdt å tjene såpass godt på å selge bilen selv, selv om det betyr litt ekstra styr i hverdagen, veldig bra fortjeneste det @Henning81 👍🙂

Ja ikke sant, bilen er jo på vei, så da har du virkelig noe å se frem til, håper du legger ut noen bilder når vidunderet ankommer 🙂

Endret av Superb lll
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

@Superb lll Du hadde helt rett, det tok lengre tid enn jeg hadde håpet. Men da jeg bestilte den så sa forhandler at den vil bli leveringsklar i uke 32, og der traff de bra, for i dag har jeg fått min aller første Skoda😁 Må innrømme at det ble noen timer testkjøring i kveld, og for en fantastisk bil!! Maken til komfort og kjøreglede har jeg aldri opplevd maken til i forhold til de andre bilene jeg har hatt. Veldig fornøyd er jeg også med utstyret jeg har valgt, det digitale instrumentpanelet kler bilen godt, og Sportline setene er jo helt unike🤩 Denne bilen skal vi få masse glede av de neste årene, det er det ingen tvil om.

Regnet øste ned over Oslo i kveld, men fikk tatt et par bilder allikevel. Quarts grey synes jeg kler bilen utrolig bra faktisk👌🏻

B61955E9-C458-4D53-A1C3-7ECEB6959E45.jpeg

52110ABA-698D-4A84-BD72-774BA6B51B8A.jpeg

14B40D37-BE10-44A6-AD5E-A7ACFD2056FD.jpeg

FC7BFE18-FD9A-43FB-BFBE-B4F65E6535F1.jpeg

CC11EC68-4C4F-4E99-B8B2-693972FD55F5.jpeg

055B74AE-B5C3-4054-92DB-86AF3F7D8CFC.jpeg

B644A576-EFB4-40C5-885B-AE63ACD7A290.jpeg

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se her ja, Gratulerer med ny bil @Henning81, den ser veldig flott ut :) Du vet den som venter på noe godt, osv, men det har jo dessverre tatt litt tid for deg. Men gleden er jo desto større når bilen endelig kan utleveres :D 

Superb kler godt begge metallik gråfargene og moon white metallik etter min mening. De tre fargene viser virkelig frem linjene i designet til Superb. En flottere er det med de sorte detaljene i Sportline utgaven, det gjør seg meget bra :) 

Vega felgene er også veldig flotte :) 

 

Jeg hentet selv ut en ny Superb L&K i forrige uke, men den blir jo litt annerledes utseendemessig med alle chromelister og helt andre (kjedelige) felger. Men de får heller byttes på sikt. Men jeg gjorde en ting med bilen som kanskje også vil være fint på din bil, alt etter hva en selv ønsker selvfølgelig. Jeg fjernet alle bokstaver/emblemer på bakluken, alt bortsett fra det runde Skoda merket, det står igjen. Synes det gir et renere/cleanere utseende, og ikke minst så er det mye enklere å vaske :) 

Bare et lite forslag :) 

 

EDIT:

Må bare legge til et lite tilleggsspørsmål her, har du tenkt til å montere skvettlapper @Henning81? Det er i hvert fall noe jeg virkelig anbefaler deg. for ellers så har du nesten helt matte kanaler og underkant av bakre fanger på noen få uker/mnd avhengig av hvor mye du kjører. Det blir regelrett «sandblåst» av alt sand som ligger på veiene. Så jeg har montert skvettlapper både foran og bak, klok av erfaring etter den forrige Superben jeg hadde, underkant av fangeren bak hadde ikke klarlakk igjen etter 4-5 mnd. Så jeg ettermonterte skvettlapper bak på den, bare synd jeg ikke gjorde dette får lakken ble slitt og matt.

I tillegg så leverer jeg bilen til ekstra understellsbehandling og da inkluderte jeg også ekstra støydemping med det samme, det blir gjort førstkommende mandag :) 

Endret av Superb lll
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du gjorde det ja. Ja stemmer det, leste det i et av innleggene her inne.  Gratulerer med ny bil selv😁 L&K versjonen har vel mer utstyr inkludert enn Sportline, så der har du fått deg en flott bil, men du har jo hatt noen Skodaer, så du vet hva du får😉 Hva slags farge valgte du @Superb lll

Da jeg tilfeldigvis stakk innom Skoda forhandleren for tre måneder siden var jeg helt innstilt på at jeg skulle ha en ny SUV eller en stasjonsvogn med høyere bakkeklaring. Så jeg kommer nok til å sikle litt på den nye Superb Scout som kommer til å rulle på veiene om noen måneder. På en annen side så har jeg strengt tatt ikke behov for høyere bakkeklaring, er nok 4x4 som har vært det største savnet i forhold til mine tidligere biler. Liker faceliften, men i forhold til endringene som har blitt gjort så angrer jeg ikke på at jeg valgte 2019 versjonen. Fikk tydeligvis en utrolig bra pris på den, etter å ha forhørt meg litt rundt blant andre forhandlere og diverse bekjente som har kjøpt tilsvarende bil😅

Personlig så synes jeg faktisk bokstavene og emblemene er helt ok, så de lar jeg nok være der. Om jeg skal si noe negativt om faceliften, så er det vel akkurat de bokstavene, «SKODA» over hele bakluka syntes jeg ikke kledde bilen så godt. Men igjen, alt er jo en smakssak. 

Ja... Skvettlapper skal jeg høre med forhandler om, godt poeng. Burde absolutt få montert det👍🏻

 

Endret av Henning81
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del så ble det et kjøp av en utstillingsbil som jeg fikk et utrolig godt kjøp på, jeg hadde nok bestilt den litt annerledes selv om jeg hadde «satt sammen» bilen selv utstyrsmessig. Men det er ting jeg fint klarer å leve med, det er kun en ting jeg virkelig ikke er fornøyd med og det er Pegasus (turbin) felgene, men de kan en jo alltids bytte ut på sikt.

Det ble en Moon White metallik på meg denne gangen (også).

Ja skvettlapper foran/bak er virkelig en billig og god investering for å bevare lakken på de nedre panelene til bilen, de er ikke store så de hjelper ikke så mye for søle/skitt, men de tar bort absolutt det meste av det som er med på å ødelegge lakken nederst på bilen.

Ja L&K har jo veldig mye utstyr i utgangspunktet som standard, noe nyttig og noe som jeg for min del fint hadde klart meg uten. Men så lenge det var en bil de hadde i utstilling, så er det bare å ta bilen som den er om en skal velge den. Andre felger, oppvarmet frontrute, gir-paddles bak på rattet og mest sannsynlig i Business grey met.

Ja det med fjerning av emblemer er jo en smakssak selvfølgelig, jeg liker ikke at det «samles» mye skitt i mellom dem, og jeg synes det er vesentlig lettere å vaske bil uten at de er der. I tillegg så bidrar de ikke så mye for utseendet etter min mening, men igjen, her er det helt klart forskjellige meninger å finne. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×
×
  • Opprett ny...