Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sign in to follow this  
Core2Duo

Varme i ACC-sensor?

Recommended Posts

For er par dager siden, møtte jeg et helsikes snøvær på kjøretur hjemover. Som forventet tok det ikke langt tid før ACC/Front assist meldte om sin utilstrekkelige sensorsikt.

Jeg mener bestemt at noen har snakket om at det er varme i sensoren, så snø og slikt skal kunne smelte, og at sensoren på den måten ikke blir dekket til. Stemmer dette, eller er det bare jeg som innbiller meg at jeg har hørt at det er varme i sensoren? 

Om det skulle være varme i sensoren; må man skru på varmen på noen måte? (Samme knapp som varmetråder i bakrute, eller varme i speil osv..?) For slik bilen min ser ut etter en tur i litt snøvær, så ser det ikke ut som det er noe varme i sensoren nå iallefall. :) 

Superb snø.jpgacc redusert.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det ble nevnt her inne tror jeg, jeg sjekket dette opp og det stemmer dessverre ikke. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er dessverre ikke varme i den nei, men det burde det definitivt ha vært, og gjerne også på lykteglassene i tillegg. For med LED-lys som ikke avgir noe varme, så tettes de også helt igjen av både snø og is etterhvert. Og det tettes så såpass igjen at spyleren til hovedlysa ikke klarer å fjerne dette. Det er vel den eneste tingen jeg merker at kan være en ulempe med LED-hovedlys, ellers så er jeg meget fornøyd med lysa de gir, såfremt at lyset når igjennom snø/is da.......

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar. Får satse på det kommer ved en senere anledning - det hadde absolutt gjort seg med når det er snø som nedbør og 1-2 plussgrader, som det gjerne er både vår og høst. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dessverre (eller egentlig bra da) så er ikke dette et problem for 95% av de andre landene som kjøper Skoda, så et problem i lille Norge blir nok ikke tatt til etterretning. 

Men en god løsning er å ha på en god voks, gjerne noe silikonbasert, da får ikke slaps og snø noe tak. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er vel mer enn 5% av verdens land som får snø, så problemet er vel til stede lenger ut i horisonten enn bare Norge, men. :) Så vil jeg tørre å påstå at de landene som bare får snø noen ganger, der kommer jo snøen ned i form av våt og kram snø, som nettopp legger seg i fronten av bilen. 

Lov å håpe allikevel, ser ikke for meg det skulle være så avansert å legge noen varmetråder bak dekselet på sensoren. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutter siden, Core2Duo skrev:

 

Det er vel mer enn 5% av verdens land som får snø, så problemet er vel til stede lenger ut i horisonten enn bare Norge, men.

 

Sa ingenting om hvilke land i verden som får snø, jeg siktet prosentvis til at Norge et lite marked for Skoda i forhold til de andre landene som Skoda selger i - og i de landene er ikke dette et like stort problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, BGB skrev:

og i de landene er ikke dette et like stort problem. 

Fordi det ikke kommer på langt nær så mye snø som i Norge, da eller? Jeg tenker at når snøen først kommer, så er det et problem uansett..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Er det bare jeg som synes at det er litt merkelig at Pegasus Anthracite felger virker feilvendt på en av bilens sider? Produseres disse felgene kun med én rettning? Er det meningen? Skaper ikke det forskjellig vindmotstand og dermed høyere lydnivå og dårlige veigrep på "feil" side? Se eksempel på vedlagte bilder.
  • Jeg vurderer også dette når vår Sportline kommer. Er montering gjort ordentlig påvirkes ikke garanti. Jeg kommer til å bruke Bilradiospesialisten, de er utrolig flinke på å skjule ledninger og koblinger slik at det blir minst mulig rot. I tillegg legger de opp styringsbokser og batterikontroll slik at kameraet filmer absolutt hele tiden.
  • Jeg så det først tidligere i dag når jeg tittet etter noe annet i Octavia brosjyren på nettet, og det var jo en gledelig «nyhet» for min del. Ny (og større) motor og en mye bedre DSG kasse koster nok sine kroner de også, og så har det jo blitt bl.a. digitalt dashbord tilgjengelig som du skriver @Marius, og det er jo selvfølgelig også noe jeg ville hatt med.   Så det blir en del tusenlapper mer enn tidligere ja, men nå ble jo ikke akkurat min Scout så veldig billig så det gjorde noe heller, men innbytteverdien holder seg nok dessverre fremdeles på et lavt nivå er jeg redd...........
  • Hadde ikke fått med meg at L&K på Octavia kan leveres med sort interiør ... Kunne gjerne tenkt meg en slik en istedenfor ..   Men, jeg ser at bilen har blir generelt veldig mye dyrere også... 35000,- mer for identisk bil ... -3500,- på digital dashbord da... 
  • Hei jeg venter på ny Skoda Kodiaq Sportline 190hk TSI. Det jeg lurer på om noen har montert dashbordkamera foran og bak på nybil. Jeg vurderer å kjøpe BlackVue DR750S 2-kanals dashbordkamera . Jeg ser det er mulig å hente strøm fra OBD til dette kameraet med en spesial kabel. Er dette greit eller ikke anbefalt. Jeg lurer på om det er vanskelig å montere selv, hva med garanti eller om Skoda forhandler monterer eller andre. Er det noen forslag?  
  • Har deaktivert komforåpning og blir nokk ikke å aktivere den igjen da jeg går med nøkkelen i lommen hele tiden 👍
  • Ikke sikkert bilen ble kjøpt hos Skoda men en annen forhandler, eller så kan det hende at det bare har gått litt fort i svingene. Blir spennende å høre.
  • Ok, da stemte det jo for hva min kollega har for motor i sin Tiguan Allspace. Det er en motor som virkelig også hadde passet godt i både Kodiaq og Superb i kombinasjon med 4x4 gitt, men den kombinasjonen får vi nok dessverre neppe se i Norge. Ikke vet jeg om de finnes originalt levert fra Skoda i utgangspunktet heller, men det kunne virkelig vært interessant etter min mening  
  • Ja det er to ting jeg virkelig kunne tenkt meg annerledes, og det ene er DSG kassen, altså da til den bedre og mer moderne DSG 7 som nå leveres til de største motorene (over 250nm). Egentlig så var jeg mest på utkikk etter L&K versjonen når jeg skulle bytte inn Superben, men jeg var ikke så begeistret for det brune interiøret som Octavia L&K ble levert med, og så ville jeg også ha en litt høyere bil. Nå så kan tydeligvis også Octavia L&K leveres med sort interiør på både seter, dashbord og taktrekk, så da er vel mest sannsynlig den utgaven noe jeg vil se litt nærmere på neste gang jeg vurderer et bilbytte  
  • Dette er jo som @BGB skriver helt feil dekk til din bil @TorSim, men ble de sommerhjula levert til din fra fabrikken slik tro? Jeg leste at du fikk bilen din levert med vinterhjul på, men ingen biler blir sendt fra fabrikken med noe annet enn sommerhjul. Vinterhjul er noe de ordner med hos den forhandleren en kjøper bilen (om en tar med vinterhjul i kontrakten), men da er jeg veldig nysgjerrig på hvilken hjul din bil egentlig ble sendt med fra fabrikken......... Jeg tviler vel egentlig litt på det siden de tar i foran, så her er det ikke så enkelt å forstå hva som faktisk har skjedd, håper du kommer med en oppdatering etterhvert her @TorSim  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Flott Scout du har @BGB 😊 Må si de felgene du har her gjør seg mye bedre i sølv enn de gjør i den mørke grå fargen jeg har på mine vinterfelger, men de får nok være som de er, for å omlakkere dem koster vel nesten det samme som nye felger.........
  • Sparker tråden i gang. Tok en rask vårshine (rask = 3 timer) med hele pakka fra Surfex HD, Prickbort, Korrosol, skumming og nedvask . I tillegg til detalj-rengjøring i dørterskler, hengsler osv. Etter litt kjapp oppfriskning av dekksider og sort plast så ble det bra - vinterdekk er fortsatt på, legger om etter påskeferien. Denne bilen er i mitt eie bare noen få uker til så mulig dette var siste vasken før en knall rød Kodiaq Sportline tar over.  
  • Mange forum har en slik tråd, kunne ikke finne en her så da lager vi en. Mange har flotte biler uten å ha tråd, vis den frem her. Regler: Bilder av din egen bil (uansett biltype - alle merker er lov) Gjerne info om modifikasjoner, hjul, senk etc Ikke quote bilde-innlegg (bruk @navn ) i stedet Ingen lange diskusjoner - kommentarer er ok   Vis frem stoltheten!
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...