Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

BGB

Skoda Octavia IV

Recommended Posts

Hørte forhandleren nevnte noe om dette når jeg bestilte oljeskift herom dagen, så noe er på gang her ja :) 

Så litt på bildene i linken du la ved @BGB, og jeg ble vel ikke helt overbegeistret. Fint at hovedlys er tilbake i en enhet, men toppen av grillen synes jeg var altfor «stor og klumpete», den går jo et godt stykke utenfor fremkanten av panseret, og det synes ikke jeg var en designmessig perle for å si det slik.......

Ei heller synes jeg så mye om designet av baklykter, de synes jeg kunne blitt litt mer lik som Superb, ved at de også går litt inn over bakluken, for nå ble det en altfor brå avslutning på dem mot bakluken etter min mening. 

Men som tidligere, det er vel ikke sikkert at dette er det helt ferdige resultatet, og bil på bilder og bil live, har en tendens til å bli ganske forskjellig. 

Mulig dette var en type VRS utgave kanskje, for det så ut til å være en ganske stor spoiler øverst på bakluken når en ser på skyggen den lager, mulig det kanskje også er derfor grillen er såpass stor foran for å skille den litt ut, men det blir jo bare spekulasjoner selvfølgelig.

Ser frem til at det kommer noen flere bilder og flere specs på den nye Octaviaen etterhvert :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baklyktene er tapet, så hele lykten vises ikke. Dette er nok en pre-produksjons modell så det endelige utseende på fangere osv er nok ikke på plass, RS modellen kommer nok ikke på en god stund etter at bilen er offisielt lansert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VRS utgaven pleier jo å drøye litt ja, så der har du nok helt rett @BGB :) 

Håper i grunnen at det stemmer det du skriver om at baklyktene er tapet, så at det er fysisk er en litt større lykt. Liker vel i grunnen litt bedre designet på fronten til den litt mer bronsefargede bilen som vises på slutten av bildeserien, selv om jeg gjerne hadde sett at chromedetaljene hadde blitt erstattet med sort i stedet :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har hatt en liten prat med en selger i dag, og det er snakk om å åpne for bestilling av Octavia IV allerede fra August/September dette året, bilene blir da selvfølgelig 2020 modeller.

Han hadde sett den ferdige modellen, og det var ganske store forskjeller i fra den eksisterende modellen. Her har Skoda fått merkbart friere tøyler fra VAG konsernet, og det samme gjelder for de andre kommende nye modellene (ikke FaceLift utgaver). For VAG har visstnok innsett at det er bedre å tape salg av Audi/VW til Skoda, enn at helt andre bilmerker tar salgene.

Så kommende nye Skoda modeller vil bli merkbart mer spennende, så etter hans beskrivelser for den nye Octavia modellen, så er nok ikke spionbildene øverst her helt identiske med den ferdige bilen. Men han kunne jo ikke si så mye om en bil som ikke er offentlig enda heller da, så vi får bare vente i spenning frem til høsten når den blir lansert :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blir ikke helt overbegeistret for denne fronten her foreløpig i hvert fall, synes grillen blir litt for dominerende (men det kan jo forandre seg når en ser den live. Jeg likte ikke FL utgaven av Octavia 2018 modellen i starten heller, men det ble helt annerledes når en så den med egne øyne.

Synes dog den ser bedre ut her enn hva den gjorde som rød i den linken du la ut tidligere @BGB :) 

I profil synes jeg denne utgaven ser mye bedre ut enn dagens modell, den har skarpere linjer og spesielt bakre delen her likte jeg svært godt.

Er fremdeles der hvor jeg synes at det mangler noe ved baklyktene, de skulle ha godt innover bakluken i tillegg som de gjør på bl.a. Superb og Kodiaq.

Men det er vel fremdeles en litt kamuflert utgave dette her vil jeg tro, så en helt ferdig bil får en vel ikke se før den offentlig lanseres vil jeg tro :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min subjektive mening er at jeg er glad for at de gikk bort fra de delte frontlyktene, det ser helt latterlig ut og jeg husker jeg var glad som hadde pre-facelift Octavia når faceliften kom. 

Forøvrig regner jeg med at nye Octavia på lik linje med Superb får LED Matrix som standard på alle modeller. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må ærlig innrømme at disse nyere bildene ikke var særlig pent! Fysj! Likte den rett å slett ikke! Bakenden og fronten gir meg nesten avsmak!  Fra siden, ser den nokså ok ut!

Godt jeg har det klassiske designet i bakenden og fra siden og nyere front. For den orginale Octavia 3 fronten blir litt 90-tallet! :)

Om nye Octavia blir slik som dette, blir det ihvertfall ikke noe fornyelse, totalt utelukket!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanskje det nærmer seg litt mer nå........?

https://www.zigwheels.com/news-features/news/2020-skoda-octavia-to-be-unveiled-in-september/34139/

Likte i hvertfall mye bedre bakparten på sedanen her enn tidligere postede bilder, uten at jeg vet om dette er det ferdige produktet. Håper det blir slik med tanke på hvordan baklysa er designet her, og at det selvfølgelig også blir ført over på stasjonsvogna også. For sedan utgaven regner jeg med at fremdeles ikke skal være en del av utvalget her i Norge..........

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Personlig synes jeg "alle" endringer som gir en reel følelse av ny modell er positivt. Har 2018FL og liker fronten men bakparten er like kjedelig og intetsigende som tidligere modeller.

Her er det på 2020 friske tak å spore for bakparten og signaliserer da klart en ny modell. At den ligner på Superb forfra kan vi jo da leve med...

Er egentlig størst problem for Superb.

 

For flere år siden var likheten mellom disse  modellene min hovedgrunn til å ikke kjøpe Superb..

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig med deg i det meste her @PaulusA 🙂

En modernisert mini Superb hadde ikke gjort noe, den har vesentlig mer moderne og litt skarpere linjer, bakparten på dagens Octavia er gammeldags og ganske så kjedelig.......

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Ja jeg hadde en 2017 Sportline på lån før jeg kjøpte min egen, og der også lyste de hele tiden. Men i menyen når jeg prøver og gå inn på lysene er teksten mørkere. Så jeg kan trykke på men ingenting skjer. Så lurte på om dette er noe som kan de aktiveres og aktiveres.  Jeg får vertfall ikke det til på min.
  • Jeg mener lysene er på hele tiden på vår 2019 Sportline, jeg vet at farge kan justeres i menyene, kanskje også når de skal lyse?
  • Noen som kan forklare meg om ambient light i interiør bare kommer på noen modeller? Jeg har en 2017 Sportline, der lyser denne stripa i interiøret rødt bare når dørene er opne. Skal ikke dette gå an å skifte farge på og slå på hele tiden? Noe man eventuelt kan aktivere via OBD ?
  • Jeg hadde en Octavia 2 med den motoren, med DSG vel å merke. Synes det var en frisk motor, stillegående og ganske gjerrig på drivstoffet. Jeg likte den mye bedre enn rakledieselen jeg hadde før (1,9 TDI, 105 HK). Jeg synes IKKE at bilen var daff. Den fungerte veldig bra, også med last, men den var heller ikke spesielt rask. Mange som sier at det er en liten motor, og ja den har "bare" 1400 ccm. Men  det er en liten rakker med turbo, den kompenserer for manglende sylindervolum. Motoren HAR 125 hk, og momentet er 250 Nm mellom 1400 og 4000 o/min, og det er samme momentet som større motorer,  også diesel, over samme turtallsområdet. Det er momentet som drar bilen, hestekreftene finnes bare på toppen av turtallsområdet. Der er det sjeldent at man bruker..... Ikke bare det, motoren er mer responsiv og turtallsområdet er større enn diesler. Så den er på mange måter mere anvendelig enn diesel. Nå er Kodiaq noe tyngre enn Octavia (kanskje 250 kg), og vil sikkert være litt ekstra dra på for motoren. Og en manuell gearkasse vil nok ikke geare ned med en gang du legge gøypedalen ned, f.eks for å kjøre forbi. Med manuell gearkasse må du geare ned først, så er du og motoren klar til forbikjøring. Men da er den skikkelig PÅ. Det er kanskje ikke beste motoren hvis du kjører med mye last ofte, eller henger på en campingvogn, eller EGENTLIG liker (trenger) stor motor. Og det er heller ikke motoren hvis det på død og liv skal vurderes hvor lite drivstoff bilen bruker eller hvor lite diesel koster i forhold til bensin.  Men ellers, den må prøves for å finne ut om det er en grei motor for deg/dere! Jeg kan dessverre ikke si om problemet med strukket kjede er løst. Det som er viktig er at motoren ikke presses på lavt turtall, at man ikke prøver å gi mye gass for å hente krefter, si under 14-1500 o/min. Men heller gearer ned og lar motoren løpe lettere med LITT mere turtall enn hva man kanskje gjør på en diesel. Og så mener jeg at olje- og filterskift bør gjøres på maks 15000 km (hvis computerern ikke sier fra før). Det mener jeg er fornuftig forebyggende vedlikehold, i forhold til å presse skifteintervallene for langt. En turbomotor med mye småkjøring får endel kjøring uten at motoren er skikkelig varm og det blir mere kondens og skitt som kommer i olja. Denne motoren bruker faktisk litt tid på oppnå driftstemperatur, iallefall i Octaviaen.  Kanskje det er litt bedre i en Kodiak, som er litt tyngre. Da får den litt mer vekt å håndtere, og får kanskje tempen opp litt fortere. Men motoren i seg selv er en liten perle!
  • Takk for gode innspill angående 125hk motoren. Ut i fra mitt kjøremønster, dvs 95% småkjøring, kan jeg klare meg med en «daff» bil.  Men det som kunne vært interessant å høre, er om noen har formening om evt slitasje over tid på liten bensinmotor i relativt tung bil. Om motoren må jobbe ekstra hardt over tid, kan vel det gå utover vitale motordeler som reg.reim, stempler osv.  Forrige generasjon TSI motorer slet jo fælt med overforbruk på olje, registerkjede/strammere, stempelringer osv. 
  • Akkurat, diesel med et helt annet arbeidsregister, for å ikke snakke om Nm.   Det har du helt rett i, men det du glemmer er at før var det ikke like mye elektronikk. Da driftet motoren primært varme og bevegelse. Nå har en bil mange hjerner og systemer som drar MYE energi - som igjen kommer fra motoren. Det vil nok være litt subjektivt, og det kan hende motoren fungerer helt optimalt for deg.
  • Lakkerte dørhåndtak er en elendig patent. Kan trøste dere med at det er like dårlig på BMW og Volvo. Men som nevnt over er det veldig lett å polere bort, men det er jo like fort tilbake. Det er slett ikke behov for ring for å lage slike merker, litt vanlig møkk, som er umulig å unngå, funker godt som slipepasta. 
  • Jeg tok meg litt tid for å finne ut hvordan dette egentlig virker. Jeg kan berolige med at det er helt trygt og ikke noe datasluk å bruke telefonens wifi til å oppdatere kart. Du velger selv hva du vil oppdatere, hvilke land hooker du av i en meny. Før nedlasting begynner får du vite hvor mye data det du har valgt inneholder.  Når jeg sjekket i dag var Sverige 300 Mb, Danmark 100 Mb. Alle tilgjengelige oppdateringer var til sammen 13 Gb.  Det betyr at om man oppdaterer Norge, Sverige og Danmark vil det utgjøre ca 0,7 Gb, noe som knapt sprenger noens budsjetter.  
  • Tja, når HiAcen på jobb med firehjulstrekk og henger på slep klarer seg helt OK med 117hk(diesel vel og merke) og 2.3 tonn normalvekt, så tror jeg 125 hester skal fungere på en Kodiaq. Før pleide vi ikke ha rare motorene i bilene, og vi klarte oss fint. Tror vi bare begynner å bli veldig bortskjemt.  Men, det kan hende du går lei bilen fortere enn du ønsker. Også aner jeg ikke hvor pinglete motoren er i faktisk bruk. Har kjørt en Peugeot Expert med manuell og liten dieselmotor, og den kveles veldig lett.  Også har jeg ikke sett noen reelle forbrukstall. 
  • Jeg kjenner jeg er litt skeptisk til så liten motor i en Kodiaq. Jeg prøvekjørte 150 TSI og den er svak men fungerer nok ok i det daglige, men den har lite krefter over 80-90 km/t til forbikjøringer osv. 125hk tror jeg blir for svak - men igjen den har jo ikke 4x4 så det hjelper kanskje på.
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • På min gamle Opel Record 1967 hadde jeg en rullgardin foran radiatoren. Den styrte jeg via en snor med knuter på inne i kupeen på bilen. Var faktisk veldig effektivt og utrolig lettvint
  • Første gang jeg rygger inn på ferge  Fra villevika til Florø. 
  • Deler din oppfatning her @Sjåføren, øvre deksel er ikke pent. Det nedre derimot kan nok være ganske praktisk og nyttig når det er kulde, jeg personlig hadde nok benyttet det fra November/Desember og frem mot Mars mnd om jeg hadde hatt det. Men jeg bor noen mil sør for Oslo, så det er ikke så mange dagene vi har her nede med lavere temperaturer enn ÷ 10°C. Men desto mer snøslaps og mye saltede veier, og gjerne noe rundt null grader........ 
  • Sånne deksel kan du trygt kjøre med i 3 årstider uten fare for overoppheting. Ved normal kjøring er motoren er veldig lite belastet, og det kommer alltids inn luft til radiatoren uansett. Noe annet er selvfølgelig hvis du skal dra tunge lass opp bakker og fjell med lav hastighet og stort effektuttak over lengre tid. Øvre grill er vel originalt bare halvåpen likevel? Er slik på min Octavia i alle fall,  åpningen mellom rillene er stengt øverst, spalten er åpen bare på de nederste 3-4 cm. Så jeg ville kanskje vurdert å ha på et sånt nedre deksel på strengeste vinteren. Jeg ser tre fordeler med det. For det første er den laveste grillen mere utsatt for snø- og slapsdrev fra bilene foran. Denne honeycomb-grillen ser veldig spinkel ut i mine øyne, og er også særlig utsatt for at steiner og isklumper kan knuse seg igjennom. For det andre så er det relativt stort areal rett inn mot radiator. Så et nedre deksel vil redusere en god del direkte-vind mot radiatoren. Siste kommentar: øvre deksel er ikke så pent (min mening det da 😋).

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...