Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

maxidot

Member
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 1. Denne må jo bare deles her
 2. Hei! En liten oppdatering. Fikk kjapt svar i går av forhandler om en time til kontroll (om 14 dager). Tenkte at det er en stund til så jeg kan jo undersøke litt selv også. Google er min venn, så etter at du @Superb lll nevnte nøkkelordet "sikring" så gikk det opp et lys for meg. Tok en kikk i sikringsboksen ved siden av batteriet i motorrommet, ser kjapt en 20A sikring som er røket. Søker opp fuse box layout for denne Octavia'en og joda - F11 - det er Control Unit for Auxillary Heating. Inn med ny sikring, på med tenning og voila, nå er menypunktet "Auxillary heating" på plass i funksjonsdisplayet/maxidot. Fysisk trykk på knappen på konsollet og Webasto fyrer i gang..so far so good. Men pussig da - at noe så basalt som en røket sikring ikke fører til noen feilkoder i displayet eller lignende. Det kunne jo med fordel kommet opp noe om at varmer ikke kan starte fordi AUX heat unit ikke har strøm. Men men, grensesnittet er vel bygd opp slik. Utlesing av feilkoder på OBD kontakten gir vel sikkert beskjed om det og ville blitt oppdaget den 20. MEN, nå virker jo dette vel og bra enn så lenge, men det må jo ha vært en grunn til at sikringen røk i første omgang? Og her er det vel et vell med årsaker kan jeg tenke meg. Så jeg skal se - om jeg med normal bruk av varmeren får sikringen til å ryke igjen. Da har vi noe konkret å jobbe med når bilen skal inn den 20. juni. Interessant det du nevner @Superb lll om hvordan en Webasto burde/skal brukes for å ha lengst mulig levetid. Har du noen tips å dele? Jeg har fått med meg at varmeren ikke bør brukes i lenger tid enn man har tenkt å kjøre. Men er det noen andre vedlikeholdstips utover det? Vedlikeholdslading av batteriet på vinteren gjør jeg uansett på min andre Octavia uten Webasto så det skal jeg nok fortsette med her også. Og er det slik at denne brenneren begynner å synge på siste verset og jeg ikke får dekket reparasjon/utskifting av deler så har jeg tenkt litt på Defa som et supplement/erstatning. Noen som har erfaring med bruk av Defa/Webasto om hverandre? ikke samtidig altså, men jeg er nødt til å ha et alternativ hvis webasto ryker. Bilen står ute året rundt og på vinteren er det gjerne lange kuldeperioder med -20C eller kaldere. Bilen er en stykk isklump som må tines opp hver dag. Jeg får vondt langt inn i skjelettet de få gangene jeg må starte bilen og du hører motoren såvidt klaprer seg i gang.. Det blir jo lavere effekt og lenger oppvarmingstid med Defa, det er det eneste ankepunktet jeg har på den. Samt nødvendigheten av nettspenning da, der er jo Webasto overlegen - starter hvor som helst og når som helst. (så lenge ikke noe elektromekanisk er gåent da..).. Defa igjen skal ha at det er en veldig forutsigbar og trygg oppvarmingsmåte. Det er få komponenter som skal feile der..
 3. Ja @Marius, kjøpt ny i Norge og hos autorisert Skoda forhandler. Har gjort forhandleren klar over problemstillingen. Ser at du stiller spørsmål om bilmport fra Tyskland, er det på bakgrunn av klistrelappen i motorrommet jeg viser til? Det er vel helst at det er klistret på slik fra fabrikk tenker jeg. Vegvesen.no sier bilen er førstegangsregistrert i Norge og under matta i bagasjerommet er det en annen klistrelapp med samme forhandlers navn og dato 2010. Det er altså samme forhandler som jeg nå har kjøpt bilen av som også solgte den da den var ny. ..kanskje forhandleren selv har importert bilene fra Tyskland - og så solgt de som "ny" i Norge?...går det an? I den forbindelse kom jeg også til å tenke på at MFD/informasjonsdisplayet kun har engelsk, tysk og andre ikke-skandinaviske språk som valgmulighet. Ikke noe norsk. Men dette var kanskje vanlig i 2010.
 4. I motorrommet sitter denne lappen: Altså er det en Webasto Thermo Top V jeg har. Men fungerer gjør den ikke sånn rett ut av boksen. Men litt pussig at forhandler som nettopp har solgt meg bilen ikke kunne hjelpe til der og da med dette da. Det er jo en av hovedårsakene til at jeg kjøpte bilen - at den hadde vinterpakke med parkeringsvarmer/Webasto.
 5. Takker for svar @knarsa:) Saken er, at menyen som vist på videoen her ikke er lik den jeg har. Jeg har ikke valget "Aux heater" eller tilsvarende. Kun den fysiske knappen på klimapanelet midt i bilen.. Og senest i dag tidlig testet jeg, det var da +6.5C ute og jeg tenkte at nå starter den. Det eneste som skjer er at lyset på knappen blinker grønt én gang. Så slår det seg av. Det kommer ikke noe informasjon opp i Maxidot displayet (foran rattet), ingen feilmeldinger. Kanskje det må være enda kaldere? Jeg har sett noen andre VAG-biler som opererer med en grense på +5. Kan det stemme tro.. Hadde jo vært kjekt å kunne starte den en gang i blant, selv om det er varmt ute også - for å brenne av litt sot/skitt eller bare vedlikeholde funksjonen. Men mulig jeg tar helt feil her.
 6. Nylig kjøpt en brukt Octavia 2, 2010 Facelift 4x4. Denne har parkeringsvarmer/stillstandsvarmer/kjørevarmer - hva heter den nå egentlig? Uansett, den har knappen for oppvarming i menypanelet for Climatic osv. Altså den fysiske knappen som viser "fyring"... Det vises ingenting i menyen på Maxidot'n. Altså ikke noe punkt på lista som sier "Auxillary heater". Dro tilbake til Skodaforhandleren jeg kjøpte den av. Den ene selgeren som solgte meg bilen syntes det var rart, fikk hentet en annen kar. Han mente også at det burde vært i lista der, og han reagerte på at ingenting skjedde når han trykket på den fysiske knappen - da skulle i det minste varmeren ha startet (selv om det var +20 ute?) Han mente dette var en tidlig modell av Webastoene, som manglet visse egenskaper som nyere biler hadde utnyttet bedre (med integrasjon i Maxidot osv). Samtidig som jeg hadde bilen der var den også på en hovedservice. Ingenting oppdaget i forbindelse med dette. Så hva er greia her egentlig? Har jeg kjøpt en bil som bare har en liksomknapp, begynner jeg å lete etter Webasto'en finner jeg kanskje et tomt rom i front? Nei her må det være noe lureri, er det noen som har peiling? Hvis ikke engang Skodaforhandler fikser dette må jeg sjekke selv da? Noen som har VCDS i Lillehammer-området? Glemte også nevne at det er Octavia 4x4 Winter utgaven..

Community Reputation

0 Neutral

About maxidot

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...