Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I går
 2. Quattrokid

  Ekstralys

  Hvordan gikk det med parkeringssensorene? Jeg prøvde under skiltet med Rigid SR20, men det gikk ikke.
 3. perhansen

  Stramme Håndbrekk octavia 2004

  Hei folks, jeg har tatt over bilen tiø min far, en octavia 2004 elegance 4x4. Har byttet skiver og klosser på bremsene bak, begge sider, men fortsatt trengs håndbrekket og strammes. Hbordan tar man opp det plastikkdekslet bak håndbrekket for å komme til strammingen??
 4. RoyA

  Ekstralys

 5. Siste uke
 6. Kodiaq6011

  Elektriske problemer

  Har du sjekket manualen.. kanskje det står plassering av sikring til dør/vindu/sentral lås....
 7. Kodiaq6011

  Produkter til enkel vårshine.........

  Personlig har jeg investert i poleringsmaskin. Når bilen kommer så er det rett inn i vaskehall for deretter å bruke et par dager. Dag 1 på polering med slipemiddel og vask. Dag 2 fin polering deretter vask for å fjerne rester av polerningen tørke bilen godt. Påføre keramisk beskyttelse så må den stå og herde i 2 dager og helst ikke bruke bilen. Etter alt dette er det bare tut og kjør i minimum 2år uten å tenke på polering. Jeg bruker macguire og quick quartz produkter. Bilene er taxi og blir vasket nesten hverdag spesielt på vinter pga salting på veiene. Det er bare å spyle over bilen uten såpe så er den like god som ny.
 8. OmegaPO

  Elektriske problemer

  Er det ikke en liten gjenganger med kabelbrudd i overgangen mellom dør og karosseri...
 9. JLafton

  Produkter til enkel vårshine.........

  Men da legger du coating fra starten av 😁
 10. Marius

  Produkter til enkel vårshine.........

  Men, på en annen måte.. Om du er veldig uforsiktig med bilen.. og får riper hele tiden. Så polere bilen med slipemiddler 2-3 ganger i året.. etter 5-6 år. Så er denne lakken blitt veldig tynn til slutt Så, til tider kan det være ålreit med poleringsmiddler med fillere og en god beskyttelse på utsiden
 11. JLafton

  Produkter til enkel vårshine.........

  Det som en del firmaer gjør er å bruke polish med filler i slik at ripene blir fylt igjen. Details kan være det som erstatter gjort med din bil. Spør vertfall å få se hva slaks produkter dem bruker. Det er synd mange firmaer gjør slik. Men ikke rart dem kan bruker kunn en arbeidsdag på en bil da.
 12. Kodiaq6011

  Chiptuning

  har lært meg og skaffet kunnskap med testing og tuning av styreenheter til tyske biler over lengre tid. Tro meg det er ikke bare å sette inn ny ferdig programvare og tro du har en sprek bil. Det ligger mye arbeid av riktig kalibrering til komponentene i bil. Har vært mye frem og tilbake for å få til ønsket optimal drift av motor og gir. Det er kun av privat interresse og hobby.
 13. Sveinar

  Elektriske problemer

  Har en Skoda Octavia 2004 modell, med andre ord godt brukt bil. Har i det siste hatt en del elektriske problemer, først og fremst at vinduene åpner seg i tid og utide samt at sentrallåsknappen (?) også lever sitt eget liv. Det som er ytterst interessant er at vinduene går ned etter at bilen er helt skrudd av.... Tenkte at jeg bare kunne koble ut sikringen inntil videre, men etter å åpnet opp til sikringen fant jeg ut at det ikke fantes en sikring for hverken de elektriske vinduene eller sentrallåsen Noen som har opplevd lignende problemer og vet hvordan man kan fikse det? Kan det for eksempel være så enkelt som en ledning i klem? Takk på forhånd!
 14. kristh

  Haynes eller andre manualer

  Halloen, helt ny med Skoda, har en 2012 Superb. 2.0 TDi 140hk. Er en svært erfaren bil, så forventer mye deler som byttes etterhvert. Finner ingen Haynes-manual til Superb, noen som har noen erfaringer med å bruke andre Skoda-manualer fra Haynes eller andre typer manualer?
 15. Jeg skal investere i litt bedre bilpleie produkter neste vår, etter at vårpussen blir satt bort til en som virkelig kan dette. Så får en saumfare nettet litt bedre i løpet av vinteren for å finne seg noen gode produkter, må også investere i en ny HT spyler til våren, nå er det nesten ikke trykk igjen i den gamle spyleren jeg har, så får se om en kanskje kan få til en god og fordelaktig pakkeløsning på alt sammen, men det får som sagt bli til våren 😊 Superb er visst ikke så enkel å kode om som Octavia er etter hva jeg leser, det er lagt inn en del «sperrer» som krever enda mer avansert programvare etter hva jeg har lest meg til. Men det har du garantert mer peiling på enn meg, for jeg er for pingletet til å kode om noe som helst på egenhånd. Jeg har fått forhandleren til å kode slik at jeg har tente baklys også sammen med LED stripene foran, og det er vel stort sett det som kommer til å bli kodet på denne bilen mens jeg eier den 😊
 16. Jeg bruker stort sett å booste opp effekten regelmessig med Koch Chemi Protectorwax i skumkanonen. 😀 Til tåkelys bestilte jeg Philips sine led pærer hos Extralys.no resten ble bestilt hos superskoda.com. Regner med det ere canbus vennlig. Men har VagCom så kan kode om. Skal nok inn med VagCom å se hva jeg kan kode en dag.
 17. Sagnet

  Må taste PIN-kode til SIM-kort hver gang

  Bra tips, takk, skal prøve!
 18. Ja helt enig, det er en sann fornøyelse å se at glansen kommer tilbake etter en vask. 😊 Tok en liten «spansk en» i dag ved at jeg la på en «latmannsvoks» (våtvoks), men du verden så blankt det ble igjen. Lakken trengte en liten oppfriskning på sidene, så det hjalp veldig 😊 Hvor har du bestilt pærer fra da @JLafton? Og har du bestilt pærer med canbus, slik at du slipper feilmeldinger?
 19. JLafton

  Chiptuning

  Bare helt utav det blå? Du må vel ha drevet med slikt fra før kanskje?
 20. Man får ro i sjela av å vaske bilene 😁 Desverre er jeg redd for at den saltdritten er på veiene iløpet av natta 😩 Har bestilt meg led pærer til tåkelys, led til lys under dører og led til innvendig bakluke. Må pimpes litt denne familetralla
 21. Ser ut til at du allerede har en god plan når det gjelder fjerning av emblemer ja 😊 Har vasket både privat -og arbeidsbil i dag jeg også, det var veldig fint å få gjort det. Fint at det endelig ser ut til at vi kan være fri for nedbør de nærmeste dagene, bare de nå ikke skal begynne å søle til veiene med salt siden det nå kommer kuldegrader.......
 22. Takker.😊 Kommer nok til å bruker sport og normal litt etter forholdene. Comfort blir for mykt syntes jeg. Jeg holder til i der skiltet er fra ja 😎 Når det gjelder emplemer så skal alt på bakluken untat logo fjernes, det samme skal L&K logoen på sidene. Måtte jo ta en vask i dag 😁
 23. Ser veldig flott ut denne Superben her @JLafton 😊 Plassen er det i hvert fall ikke noe å si på, den er enorm i både for -og bakseter og ikke minst i lasterommet. En stødig og meget komfortabel bil er det også, jeg for min del hadde DCC understellet ca 99% av tiden i sportmodus, andre innstillinger synes jeg rett og slett ble for myke. Bilen ble for «duvete/gyngete» etter min mening, men det skal du selvfølgelig få danne deg dine egne erfaringer og meninger på 😊 Med tanke på skiltet ditt så ser det vel ut til at vi kanskje kjører en del på de samme veiene også, men det er klart at en bør jo ikke bo/kjøre i det området bilen er registrert heller da selvfølgelig 😉 Skal bare komme med et lite tips til deg (om du ikke allerede har gjort det), når du leverer bilen til detaileren som skal beskytte lakken på din nye bil, så anbefaler jeg deg deg å fjerne bokstavene på bakluka. Det gir et mye «renere» utseende, og gjør det mye enklere å holde det rent, og det vil heller ikke samle seg så mye salt/skitt i mellom alle disse bokstavene. Jeg har fjernet alt bortsett fra det runde Skoda merket, og det kommer jeg til å gjøre på samtlige av bilene jeg kjøper/bestiller heretter også, bare et lite tips/forslag som sagt 😊
 24. Noen bilder fra en duggfrisk morgen av bilen. Må jo bare skryte av bakseteplassen, jeg er selv 197cm og sitter bekvemt bak meg selv i superben. Dette var også noe av kravet da ny bil skulle kjøpes med tanke på barnesete bak meg.
 25. Kodiaq6011

  Chiptuning

  Tunet av meg selv.. vær forsiktig på tuner markedet. Mange bruker ferdiglaget software. Det er ikke bra... dvs kalibrer alt manuelt så får du gode resultater. Min bil er taxi og mine sjåfører har forskjellige kjørevaner. Og bilene blir kjørt hardt. Konklusjon: en god tuning er ikke skadelig men kanskje bedre enn standard oppsett Mindre slitasje på gir og motor. Har god erfaring siden 2004.
 26. Bilen skal til Talset Autocare i Drammen og få full runde med Coating fra Max Protect 😁
 27. Ahhhh, du skummer to ganger, altså! Det har jeg aldri gjort, men jeg har alltid håndvasket (så sant jeg har tid). Jeg har ikke prmvdsp. Mange skumsåper, men den jeg har nå er bedre enn de jeg har hatt før. Turtle wax sin er i alle fall ikke den beste. Prøver alltid å få tørket til slutt, det blir lett merker/skjolder. Slik ser taket ut nå.
 1. Last inn mer aktivitet

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×