Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. I går
 2. Hei og takk for interessant forum. Har akkurat kjøpt en Octavia MK2 1,6 diesel, og fått webastoen til å virke igjen (forrige eier mente at den var død). Ser nå at den skrur seg på automatisk sammen med motoren i kaldt vær, og det ønsker jeg ikke på korte turer på grunn av fare for nedsoting av webasto. Ser på forumet at det er flere forslag til programmering av ulike kanaler i VCDS for å omgå problemet. Jeg har bare en enkel blåtann-OBD selv, så den tror jeg ikke er bra nok dessverre. Vet dere hvor eller hvem jeg kan spørre for å få hjelp til å programmere dette ved hjelp av VCDS eller liknende? Helst i nærheten av Trondheim, Trøndelag eller sørover. Kan betale for bryderiet, men vet ikke hva som er vanlig for slike oppdrag. Tusen takk for tips! Mvh nybegynner (Henrik)
 3. Nei dessverre, kom til Norge for 14 dager siden. Nesten 60K i avgifter på denne....
 4. Gratulerer, ser knall ut! Ble lang ventetid, fikk de registrert den før årsskiftet?
 5. Drøyt to mnd etter ferdig produksjon er bilen på veien
 6. Siste uke
 7. Er bilen 2018 modell ,under 5 år har du vel garanti? Eller forhamdler-garamti for bruktkjøp?
 8. Skjønner godt fortvilelsen, det er så kjedelig. Har en Rapid som jeg "nylig" har kjøpt, som fikk dugg på vinduene av og til, og vifta bråkte og var litt av og på (som du har). Derfor byttet jeg både kupevifte og regulator, så alt skulle være i orden. Men på en lengre tur før jul begynte å dugge voldsomt på vinduene etter en times kjøring rett før jul, og vi hadde enda 4 timer igjen å kjøre. Samme hva jeg gjorde så ble jeg ikke kvitt duggen. Jeg hadde vifta og varmen på fullt, men duggen kom og frøs til is etterhvert. Jeg spekulerte voldsomt på hva årsaken kunne være, og har vel funnet det ut nå (vann inni dørene pga blokkert drenering). Du har nok bare vært maksimalt uheldig med å få denne feilen, Octavia tror jeg ikke har vært plaget med vifta. Men alle biler har noe feil som dukker opp, ellers er det en topp bil! Jeg har hatt 3 forskjellige og har vært superfornøyd! Får håpe regulator fikser problemet.
 9. Nettopp. Beklager, er så søkk lei bilen jeg knapt har eid ett år. Kjøpte nyere bil fordi jeg håpet at det skulle ta litt tid før slike ting oppsto. Ja, men jeg har ikke råd til merkeverksted med mindre det er strengt talt nødvendig. Har bestilt ny regulator, det meste tyder på at det er den: om ikke er jeg åpen som en bok for tips og tanker.
 10. Det jeg mente var at hvis vinduene er så nedisede at du ikke har sikt, så er det ikke trygt å kjøre bilen, den er (bortimot) ikke kjørbar. Og da kan det være at du kan ha rett på bilberging til nærmeste verksted hvis du har det gjennom forsikringa, NAF eller et bergings-medlemskap eller noe sånt.
 11. Bilen er fult kjørbar, ingen problem. Men må ha varme og luft
 12. Det høres ut som om bilen ikke er kjørbar. Har du ikke forsikring med berging, Naf-medlemskap eller annen mulighet for å få bilen transportert til verksted for å fikse den der?
 13. Den sluttet ikke å virke når jeg monterte ny, den var allerede gåen. Tusen hjertelig takk for tips, skal prøve bestille en slik. Helt fortvilt. kommer meg ikke på verksted da bilen iser igjen og man ser ikke noe. Bor minimum 25 minutter unna nærmeste verksted...
 14. Merkelig at kupeviften sluttet å virke helt når du monterte en ny. Du er sikker på at strømkontakten står skikkelig i? Sjekk også sikringen for kupeviften. Du kan prøve å kalibrere ventilasjonsanlegget (selv om det mest sannsynlig ikke vil løse vifteproblemet ditt): https://youtu.be/8WqX5r28AGI Mest sannsynlig er feilen i viftemotstanden/regulatoren (hvis den ikke fulgte med på den nye viften da). Det er litt vanskelig å finne ut hvor den sitter på Octavia 3, men det skal være i nærheten av (eller på) kupeviften som du akkurat har byttet. Den skal se noe sånn ut, men det kan være at originaldelen er litt annerledes: https://www.thansen.no/bil/skoda-octavia-iv-combi-1-8-tsi-4x4-180hk/friskluft-og-varme/t59489/g3400-1009/pn1209762/v516330870 Lykke til!
 15. Christina

  Kupevifte HJELP!

  Har en skoda oktavia combi lll. Viften starte å tulle, fungerte en kort uke av og på, og med ulik motstand. Plutselig stoppet den nesten helt, men bare nesten. kommer bittelitt varme. Kjøpte ny kupevifte, min far bytter den. MEN NEI! Hjalp ikke. Vi har prøvd så enkelt som å koble av og på batteri, skjer ingenting. Viften fungerer ikke, den går ikke rundt. Er det noen som kan væresåsnill å hjelpe? jeg har kjørt rundt med barna i 15 minus i en måned nå, der vi må ha dress på. Bor i Nord-Norge så avstandene er store og jeg er helt fortvilt. Er for øvrig en 2018 modell og jeg har hatt den litt over året. Men kjørt en god del.
 16. Sjåføren

  Ryggelys

  Det er vel blitt sånn at ryggelys ikke lyser opp noe som helst bak bilen lengre, men har blitt en ryggeindikator eller varsellys for at andre skal se at du rygger. Har vært en tendens over lengre tid at ryggelysene har blitt mindre og mindre og lyseffekten dårligere og dårligere, dessverre.
 17. Kanskje et skudd i blinde..... Du må lage et såkalt Hotspot (delt nettverk) på din telefon. Dette skal da bilen kunne "se" og koble seg til. Mobildata vil da brukes via telefon. Er dette din fremgangsmåte?
 18. Tidligere
 19. Reparatøren

  Ryggelys

  ..mange bilar som berre har eit ryggelys..
 20. Hei. Jeg er ny her og kjøpte min Superb for 1 uke siden. Jeg prøver å koble til telefonen min til WLAN i bilen, men bilen finner ikke telefonen. Det kommer opp mange nettverk ( naboene sine hjemmeruter) men ikke min telefon. Er det noen kjente problemer med Iphone 12 med siste software ios 16.3 ? Jordkloden er rød. jeg får koblet til Bluetooth telefon og jeg kan koble til "Skoda nettverk" men ikke dele internett med bilen.
 21. SiljeBS

  Ryggelys

  Jeg la merke til at det bare var ryggelys på én side av bilen bak, og forhandler sier at det bare er ett (1) ryggelys på Enyaq-en? Kan det stemme? Høres rart ut!
 22. Har feilkode: 0005 - Ignitor with flame monitoring - B1385 1B [009] - resistance too high - Confirmed Og heater unit locked. Webasto starter ikke. Er det noen som har vært borti denne Ignitor feilkoden og hva som kan være årsak? Har forsøkt å nullstille og slette feilkoder med vcds.
 23. Takk for tips. Kjøper du EBC over nettet, evt. hvilken nettside liker du å handle fra?
 24. Calipere skal eg ikkje svara på, men er ofte sånn at pris og kvalitet har ein sammenheng.. Men saltsmørja i vinternorge kan nok ta knekken på dei beste. Når det gjelder skiver og klosser, har eg god erfaring med EBC. Kostar litt, men er betydelig bedre (og billigare) enn originale skiver og klosser, som jo er av elendig kvalitet etter mi meining.
 25. Hei Har hatt samme problem,rattet ble skiftet men problemet kom tilbake etter en mnd.sulland sier flere har samme problem men de har fått beskjed at ratt nr2 ikke blir byttet de venter på svar fra produsent.kan heller ikke estimere hvor lang tid dette tar😵‍💫mulig jeg må ha inn en advokat for å få fortgang her, er usikker på mine rettigheter.
 26. Hei Jeg tenkte å bestille uoriginale felger til Enyaq i 20" eller 21". Er litt usikker på hvor mye plass det er inn mot hjuloppheng og fjærbein. Er det noen som har 20" eller 21" som kjenner impress og bredde på sine felger som kan si noe om hvor mye plass det er inn mot hjuloppheng bak og fremme ? Ønsker ca. mål i cm eller mm. Tilsvarende ønsker jeg å vite hvor mye plass det er mot hjulbue / ytterskjerm. Når jeg kjenner disse målene kan jeg rekne ut om det er plass til de hjulene som jeg egentlig ønsker. Så må man også ta hensyn til kjøretøyforskriften og nyttelast, men det skal gå fint.
 27. Vurderer å skifte kalipere på en eldre '12 og stusser på om jeg skal gå billig biltema eller fra noe slikt. NK deler fra bildeler.no har jeg relativt dårlig erfaring med. Har ikke prøvd så mye annet. Vil bare ikke at ting skal begynne å lekke etter urimelig kort tid. Noen som har tips til gode deler? kalipere, skiver, klosser. Spør i Mk III siden jeg tenker å dra nytte av erfaringen til når min '17 også trenger det.
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...