Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. Vindavvisere 2013 ->

  Hei! Vurdere å kjøpe vindavvisere for min Octavia SW 2016 model. Noen som har de allerede? Lurer på hvilken typer finnes og hvordan de ser ut. Det mangler veldig ofte bildet på di websidene som selger sånnt. Som f.eks denne https://www.gytisautek.no/skoda-octavia-2013-vindavvisere-4-stk-stv Bildet som vises der er bare en generell en. Takk!
 3. I går
 4. Mirrorlink Fabia 2016

  Kan det være dette er ett tilvalg? Eller står det i instruksjonsboka att der er standard utstyr? Nå er jeg helt blank hvordan bolero ser ut, men på Columbus er det i allefall synlig til enhver tid...
 5. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Ok 👍 Uansett funker det tålig greit, skulle bare gjerne ha hatt en form for sperre eller precharge man kunne ha slått på
 6. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  5 griper inn litt kjappere enn 4, mener jeg at jeg leste et sted.
 7. Hei! Om dere kun har brukt bilen i 3 timer etter kjøp av bilen. Så er det klart at ansvaret hviler på forhandler dere kjøpte den av. Det er reklamasjon på slikt som dette. Og så lenge den er kjøpt direkte av forhandler så burde det heller ikke være noe styr. Regner med dem hadde noe bruktbil garanti også? Nekter forhandler å gjøre noe med saken? Om dem gjør det, ta kontakt med forbrukerrådet og kjør disse på saken. Dette er en klar sak, uansett om bilen er kjøpt hos forhandler eller privat person.
 8. For 2 uker siden har vi kjøpt en Skoda Octavia 2011 1.2TSI bensin aut. 3 timer senere etter at vi har hentet bilen fra bilforhandler, stoppet bilen plutselig. Bilen vil ikke gire, mistet motorkraft. Jeg måtte ringe bilbergingsbil. Jeg har ringt til forhandler med en gang om feilen, sa han bare til meg at det er ikke noe feil med bilen. En mekaniker på bilbergingsverksted har gjort en diagnose med bilen. Han fant ut at det er en mechatronic feil på bilen og det vil koste oss rundt 20 000kr for å fikse bilen. Hvem som betaler for reparasjon når sånne feil dukker opp??? Vi har brukt bilen i 3 timer bare etter at vi har hentet den. Vet ikke hva skal jeg gjøre med bilen
 9. Bestilt ny bil😁😲

  @Andre' hvilken motor og hvilket ekstrautstyr har du tatt med på din Kodiaq? Er det Quartz Grey du har kjøpt?
 10. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Jeg får tenke på det til over helgen. Nå skal jeg få låne en 2.0 TDI 190hk hele helgen, så blir avgjørelsen tatt på mandag. Skal sies at jeg ikke kan huske at jeg har hatt behov for oppvarmet frontrute, da bilen står i garasje om vinteren. I tillegg er jo ikke prisen veldig høy (3150 kr) for dette tillegget, så det kan jo rett og slett være verdt å ta det med. Nyttig info om bruk og vedlikehold av Webastoen, absolutt ting jeg ikke hadde satt meg inn i, men som er veldig nyttig å vite om!
 11. Siste uke
 12. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Tja https://no.m.wikipedia.org/wiki/Haldexkobling http://www.evo.co.uk/skoda/octavia-vrs/17313/skoda-octavia-vrs-4x4-review-does-extra-traction-equal-extra-fun Er jo også samme som Golf Ser ingen praktiske fordeler med 5 mot 4?
 13. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Det bekreftet jo bare det jeg også mente i utg.pkt. når det gjelder Octavia, men vet du noe om hvor en kan finne slike opplysninger @PaulusA?
 14. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Det er definitivt Haldex 5 i Octavia, har vært nr5 i minst 2 årsmodeller
 15. Mirrorlink Fabia 2016

  Kan også ha noe med hvilken mobil en benytter. Se litt i denne tråden her, om du ikke allerede har gjort det, Kanskje en oppdatering av Infotainment systemet ditt kan hjelpe, om det ikke allerede er gjort da?
 16. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Angående webasto så står det ikke noe om det du beskriver i hverken den jeg har til min Superb eller den jeg har lastet ned til Octavia Scout som jeg har bestilt @sletto, men det er tydeligvis noe helt annet som gjelder til Kodiaq ser det ut til......... Infoen jeg har når det gjelder bruk av webasto har jeg fått av en person som har jobbet med dette (montering og feilretting) i ca 30 år, og ca 8-9 / 10 feil på webasto dreier seg rett og slett om feilbruk, sirkulasjonspumper som har satt seg og nedsoting av brennkammer, selvfølgelig så forekommer driftsstans av helt andre årsaker også. Webasto skal kjøres minimum 15 min hver gang den brukes, og i tillegg så skal kjøreturen og vare minst like lenge (og da helst med webasto aktivert). Webasto skal benyttes minst 1 gang i mnd. i gjennom hele året, også sommerstid på samme måte som vinterstid. Evt. med vinduene åpne bare for at sirkulasjonspumpa ikke skal sette seg. Jo eldre webasto, Jo viktigere er dette for at alt skal kunne fungere når en trenger den. Selvfølgelig så slites også webastoen, jo mer bruk, jo mer sltasje. Og som alltid, det som brukes, vil før eller siden få en eller annen funksjonsfeil, men med riktig bruk så kan sjansene for det reduseres betraktelig.
 17. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Stemmer at nedsota /ødelagt Webasto er dyrt. Brenneren i webastoen på V70'n min måte byttes, og det kosta ca 14000,- da hadde bilen rulla 200.000,-, og webastoen vært i bruk minst 6 dager i uka hver vinter i 9 år. Veldig overrasket over manualen på bruk av Webasto i Kodiaq. Minimum 15min brenntid, må slås av før man starter bilen, og minimum 15min kjøring etter bruk. Virker som Skoda har spart penger på batteriet og satt inn ett med for lite amp. Ingenting av dette var nødvendig på V70'n. Sportline er som du sier et tillegg på style (koster 20.000).
 18. Mirrorlink Fabia 2016

  Nope, det står ikke noe om at det ikke gjelder for bolero, som det gjør under flere andre emner i instruksjonsboka. Over er et annet valg jeg heller ikke finner, «Dataoverføring mobile enheter». Her ser man tydelig andre steder at bie ikke gjelder for bolero, som WLAN-innstillinger. Svært frustrerende!
 19. Mirrorlink Fabia 2016

  Det står ikke at det er utstyrsavhengig og/eller at det har betydning om hvilket Infotainmentsystem bilen har altså? Trodde ikke at Bolero hadde den muligheten, men det er kun noe jeg tror da.........
 20. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Jo takk, men det ble noen runder med både meg selv, fruen og ikke minst selgeren før det til slutt ble undertegnet en kontrakt. Kodiaq'en som du har satt sammen ser jo veldig flott ut @TheHaughom Oppvarmet frontrute er vel det eneste jeg ville ha lagt på i tillegg, for selv om en har park.varmer så er det ikke alltid det lønner seg å benytte den om kjøreturen er for kort. Webasto skal benyttes i minst 15 min. hver gang den brukes og så bør også kjøreturen vare minst like lenge som webastoen brukes for ikke å tappe batteriet for strøm. Det er litt mer sårbart for en diesel webasto, men det lønte seg uansett for både sirkulasjonspumpe og brennkammer at det blir varmt før den skrues av slik at det ikke soter igjen, og da var det minimum 15 min. den trengte til det. Her kan det potensielt bli store kostnader om det sotes igjen og brennkammer og sirkulasjonspumper svikter pga feilbruk, for da er det ikke snakk om at noe går på garanti. Ellers så har vel du nesten plukket mer fra listen enn jeg gjorde den gangen jeg gjorde det samme med en Kodiaq, men da var det snakk om en Style, mulig den er annerledes utstyrt med basis utstyr, såfremt det ikke bare er eksteriør og enkelt interiør detaljer som skiller en Style og Sportline da.......? Minnes jeg har lest noe om at Sportline er basert på en Style utstyrsmessig, men så var det det om en husker riktig da....... Skal bli spennende å se hva det ender med for deres del, og om det skulle bli en bestilling, så er kanskje produksjonsuke også en virkelig spennende info, om du ikke er spesielt god til å vente da, hvilket jeg definitivt ikke er......... Lykke til
 21. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Jeg fant den jeg også, og var vel nesten den eneste jeg fant som nevnte noe som helst om hvilken Haldex utgave som var i bilen de prøvde. Men jeg ble først litt skeptisk til om det var en eldre test de bare har byttet ut bildene på, for på det første bildet så står det 2014 model......... Stort sett så skriver de fleste som tester Octavia 4x4 at det er en Haldex, men aldri hvilken utgave det er. Men jeg føler meg jo mer sikker på at det faktisk er Haldex 5 som sitter i Octavia/Octavia Scout. Takk for info og link @Marius
 22. Hei, Jeg har nylig kjøpt en 2016 Fabia med bolero infotainmentsystem, og leser i instruksjonsboken at det skal være Mirrorlink. Denne kommer ikke opp sompå en app på infotainmentsystemet uten tilkoblet telefon, og det skjer heller ikke noe når jeg kobler til telefonen via usb. Har også prøvd med android auto uten hell. Er det noen der ute som vet om bilen i det hele tatt har denne funksjonen?
 23. Mirrorlink Fabia 2016

  Hei, Jeg har nylig kjøpt en 2016 Fabia med bolero infotainmentsystem, og leser i instruksjonsboken at det skal være Mirrorlink. Denne kommer ikke opp sompå en app på infotainmentsystemet uten tilkoblet telefon, og det skjer heller ikke noe når jeg kobler til telefonen via usb. Har også prøvd med android auto uten hell. Er det noen der ute som vet om bilen i det hele tatt har denne funksjonen?
 24. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Absolutt artig lesning i tråden din @Superb lll! Nå ser det ut til at jeg ender på ca. 640.000 for Kodiaqen jeg har konfigurert opp. Egentlig litt surt å tenke på at jeg kunne fått 190hk TDIen til 25.000 mindre, men er for nervøs mtp. videre regulering av dieselavgifter, samt. det verdifallet det potensielt kan medføre, til at jeg tør å gå for det. I tillegg benyttes jo bilen i hovedsak til småkjøring, noe en bensinmotor tåler bedre. Utstyrsliste for de som liker sånt: I kursiv står det som er lagt til siden forrige liste. Det som er fjernet er: Alarm Phonebox Oppvarmet frontrute (har garasje + parkeringsvarmeren) DMS Kjøreprofilprogram (allerede inkludert i 4x4) I tillegg kommer finansiering med effektiv rente på 2.66% låst i 3 år, og det er jo ikke feil!
 25. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Søkte litt på nett, vanskelig å finne informasjon om dette, fant en side, som omtaler Haldex 5 på Octavia Scout når den ble lansert som facelift utgave. Om dette stemmer i år, er jo ikke godt og si. Men, har vel ikke vært så mange endringer det siste året? http://www.autoexpress.co.uk/skoda/octavia/scout
 26. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Sjekk felgkonfigurator på Martins.no De har gode felger som passer på bilen uten senterringer og med originale bolter
 27. Snakket litt med en kollega ang. Haldex, og han mente at VW Passat nå blir levert med Haldex 6 og at da hadde også Skoda gått over til denne. Jeg for min del tror vel at Skoda har Haldex 5, men det er jeg på ingen måte sikker på, det er som sagt bare noe jeg tror. Så da er det jo enklere å spørre de som besitter kunnskapen om dette her inne, Hvilken Haldex er det på bilen jeg har bestilt? Skoda Octavia Scout 1,8/180 TSi 4x4 DSG 6 FL 2018 Er dette noe du/dere vet, eller finnes det et oppslagsverk til dette. Jeg fant tilslutt noen tabeller når det gjelder DSG kasser for en stund tilbake, men når det gjelder Haldex så synes jeg det ikke var like opplysende, i hvert fall så har ikke jeg funnet det..........
 28. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Hehe, ja når du startet med et utg.pkt. på bil til 350k, så kan du jo trygt si at du har kommet litt over budsjettet med tanke på bilen (og utstyret) du vurderer ja Det er jo mest morsomt å få en bil slik en helst vil ha den, men ulempen er selvfølgelig at ønskene ikke er så billige (som regel). Jeg har heller ikke tatt det like langt som jeg egentlig ønsket med bilen jeg har bestilt, og det har med mellomlegget å gjøre. Fikk vesentlig mindre for min bil i innbytte enn forventet, og det satte jo en effektiv stopper for alt utstyr som er «kjekt og ha», men har fått med det vesentligste og heller droppet slike ting som f.eks. Columbus Navi (Traveller pakke til 14.950,-) så lenge Amundsen Navi allerede er standard. Dette samt noen andre ting gjorde at det likevel blir en grei bil for vår del Lykke til @TheHaughom Står forresten litt om bilen jeg har bestilt her om du har interesse av det,
 1. Last inn mer aktivitet

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×