Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 20. juni 2018 i alle områder

 1. 4 liker
  Med små skritt går bilen sakte videre på sin ferd, nå har den i minste blitt "norsk", for nå står den på Bekkelagskaia i Oslo. 👍🙂 Så er det bare å håpe på at biltransport heller ikke tar så lang tid. Har fremdeles et lite håp om levering i slutten av neste uke, men det gjenstår å se det da........ Nå går jammen tiden sakte må jeg si.........
 2. 3 liker
  Hehe Ja er vel både sein og treg, men så har jeg nesten akkurat hatt bursdag og blitt enda eldre, så da går det jo bare tregere og tregere......... Bilen er hentet, og jeg har hatt gliset på vidt gap nesten hele tiden Klargjøringen og voksingen av bilen var veldig flott utført, og jeg har da også fjernet samtlige bokstaver på bakluken inkl. Scout merket, så da er det bare Skoda logoen igjen på bakluken. Er litt annerledes på veien enn Superben, men det var jeg jo også klar over. Superben lå tyngre og «stødigere», uten at det er noe »feil» her. Det krever bare en liten tilvending, og så er vi fort «bestevenner» Scouten og jeg også Angående dekk som jeg har vært ganske så opptatt av i mange innlegg her, så virker det nesten som det er noe som forfølger meg når det gjelder VAG, tror dere ikke på søren jeg fikk Pirelli Cinturato P7 for tredje gang på rad! Men disse virker likevel litt annerledes, og de var merket med Seal Inside også. Ser ut til at det betyr at de er punkteringsfrie.......? Har ikke helt fått kjørt slik jeg ønsker i dag, for kjærringtrøllet hadde jo klart kunststykket å si ja til at vi skulle besøke noen i dag........, men men, da får jeg ta det igjen senere, for ferien starter jo også i dag Noen bilder har det blitt, men en får ta noen flere i løpet av helgen.
 3. 3 liker
  Nå går det tydeligvis fremover for i dag lå Vognkort del 1 og del 2 i postkassa mi, så da vet jeg registreringsnummeret uten at jeg har sett noe til bilen enda Men den får jeg riktignok både se og hente i morgen da, og nå gleder jeg meg virkelig må jeg si
 4. 2 liker
 5. 2 liker
  Jeg kjører langt mer enn jeg hadde sett for meg, bikket 14000km på 7 måneder, ligger altså godt an til å kjøre 20-24000 i året. Da vil jeg spare inn prisforskjellen på 190 TDI mot 150 TSI på forholdsvis få år. 2.0TSI var aldri aktuelt for min del grunnet engangsavgiften. 2.0 TSI er riktig nok mer livlig, med dieselen er hakket mer praktisk, og jeg tror dama i passasjersetet synes den er livlig nok som den er 😆 Dagens tur fra Oslo til Sjoadalen via Valdresflya hadde følgende forbrukstall. 267km, 3:53t, 69km/t snitt, 6.3 l/100km. Da er vi nesten oppe på 1400 meter.
 6. 2 liker
  Og det var grunnen til at jeg ga fa** i Lan Marie, treklemmerne, og maktkåte Raymond, og kjøpt Diesel. Vi kjører rundt 22000km i året, mye langturer, dvs 150-600km på en dag, og slev om jeg tok utgangspunkt i urealistiske forbrukstall fra brosjyren, så ville vi spare 8-10.000kr i året med diesel contra bensin. I tillegg er jo 190hk bensin en god del dyrere (20.000kr?), så besparelsen over 5 år blir betydelig.
 7. 2 liker
  Flott bil @Superb lll. Scouten er en god bil og kjøre. Det du burde prøve, etter som du er vant med en tyngre bil, er å dra på skikkelig på svingete vei. Den sitter som spikra. Siger ikke ut en millimeter. Dra på så du blir usikker på om du klarer å holde svingen :-) God følelse med ny bil. Gratulerer!
 8. 1 liker
  Takker for utfyllende svar @Superb lll Ja vi er helt enige angående motorisering, diesel hører til men passer ikke godt nok til våre behov Jeg ønsket selv å kjøpe Superb Sportline med 280 hk, men min bedre halvdel mente at høy bil var det riktige. Prisen på de to alternativene var ikke så veldig forskjellig heller, men disse kvinnfolka vet å få viljen sin Men tror jeg blir fornøyd med Kodiaq'en, flott bil med masse plass og stilig design gikk da også for fargen Velvet Red! : ) Bilder kommer, men etter som jeg har forstått skal en lage egen tråd for egen bil
 9. 1 liker
  For Kodiaq sin del så er det ikke de samme DSG kassene som er nevnt her (i hvert fall ikke på den største bensinmotoren og dieselmotorene), så det er ikke noe tenke på for din del @Sverre Det er (som jeg kjenner til) først fremst enkelte Superb og Octavia modeller som har en DSG 7 (tørr clutch) kasse, som ikke tåler mer enn 250nm dreiemoment det er snakk om her. Kodiaq har en helt annen og ny DSG 7 kasse (oljefylt) på (i hvert fall) den største bensinmotoren og dieselmotorene, Jeg er også enig med deg i valg av motor til den kjøringen du har mest av @Sverre, jeg har også valgt bensin på min nye Octavia Scout av de samme årsakene. Men jeg er også helt enig med deg i at en type bil som Kodiaq (og andre større type SUV) så burde det vært en stor dieselmotor med et greit dreiemoment slik som minst 2,0/190hk - 400nm som leveres til Kodiaq, Superb og Tiguan. Med fullastet bil, 5 - 7 personer og tilhenger/campingvogn etter så blir det en lek, uten at drivstofforbruket går til "himmels"
 10. 1 liker
  Takker for mange svar og innvendinger Som nevnt tidligere vil bilen vår få kjøremønster med turer på ca 8 km pr tur i det daglige, med en og annen lengre bilferie så diesel er dessverre ikke et godt alternativ for oss. Selv er jeg helt enig i at 190 hk diesel hadde vært en "mer" riktig motor for denne bilen satt også lenger inne å velge bensin da dieselen på 190 hk som sagt var rimeligere i innkjøp også! Men jeg har all tro på at denne bilen vil gi oss glede i mange år fremover uansett. Ser forøvrig at girkasser blir diskutert en del her, er det noen som vet hvilken automatkasse som følger de ulike motoralternativene?
 11. 1 liker
  Hei folkens! Tenkte det var på tide å legge ut litt info om bilen jeg har bestilt. Har nylig solgt min 11 år gamle Touran, så nå blir det bra med helt ny bil! Etter noen runder med meg selv fant jeg ut at Octavia Scout med 150hk diesel og 7DSG ble mest riktig til mitt bruk. Ser forøvrig at 2019 Scout nå kun kan bestilles med denne motoren (ikke 180hk TSI eller 184hk diesel lengre). Har valgt fargen Quartz Grey metallic. Utstyr: Elektrisk bakluke KESSY Simply clever pakke Phone box Businesspakke Traveller Navipakke Vinterpakke Parkassist + trailerassist 18" Braga antrasitt Care Connect 3 år Oppvarmet frontrute El-seter foran m/ minne på førersete Panorama soltak Stålpedaler Avtagbart hengerfeste Ellers ser jeg nå at 2019 mod kan leveres med digitalt dashboard, litt synd å ikke få med det... Hadde heller valgt bort mye annet utstyr for å få dette. Men men... I tillegg til dette blir jeg til å bestille Tectyl behandling, mest sannsynlig også lastekantbeskyttelse. Når det gjelder vinterhjul har jeg ikke klart å bestemme meg enda. Jeg stusser litt over felgene min lokale forhandler tilbyr. Fikk tilbud i dag på Gemini antrasitt 18" med Nokian piggfri, men etter litt research finner jeg ut at disse felgene har Innpress (ET) på 51mm. Bilen er godkjent for ET 43mm, så med disse felgene endrer man sporingsvidden med 16mm, altså over grensen iht kjøretøyforskriften på 15mm. Rart at forhandler kan tilby disse felgene til Scout. Har også fått pris på Trinity antrasitt (som har ET 46), men synes de blir for dyre. Rett og slett usikker på hva jeg skal gjøre. Noen innspill? Ellers er bilen produsert og står i Bremerhaven og venter på båt! Forhandler mener bilen utleveres ca uke 31.
 12. 1 liker
  Nå er det vel litt viktig å sammenligne med 2,0/184hk TDi utgaven da, som er en litt eldre motor som også 1,8/180hk TSi er, i tillegg så har de også samme girkasse (om en har 4x4). M E N når det er sagt, så er jeg 100% enig med deg @PaulusA, har en kjørelengder på over 20.000km i året så er absolutt diesel å foretrekke. Nå er bilen min litt for ny til at den har "sluppet opp" enda og er nok tørstere enn hva den er etter noen flere hundre mil med kjøring, men på en tur til fjells i dag, så er de harde fakta 270km kjørelengde 81 km/t (snitthastighet) 0,78 ltr/mil Dette er kun tall fra kjørecomputeren, men hvor nøyaktig den er vet jeg ikke.........? Da var det 4 personer og fullastet lasterom, så her det også en del å gå på med tanke på hva bilen var lastet med og ikke minst tyngden på høyrefoten min. Men motoren i min bil er jo aldri i nærheten av å kunne konkurrere med en tilsvarende dieselmotor når det gjelder forbruket. Den er tørst og det var jeg klar over før bilen ble kjøpt også. Superben jeg byttet inn gikk litt rimeligere enn dette, men ett trinn mer på DSG kassa utgjør jo også litt i motorveihastighet. Selv om jeg er glad for at jeg nå har en oljefylt DSG kasse som tåler mer, så burde jo min bil blitt levert med den nye DSG kassa du har @PaulusA, uten tvil Hadde jeg hatt mindre småkjøring så hadde nok jeg også valgt diesel, men når jeg ser hva all småkjøring gjør med arb.bilen jeg har, så er jeg likevel fornøyd med at jeg har valgt bensin, til tross for et merkbart høyere drivstofforbruk med bensinmotoren.
 13. 1 liker
  Tror vel også at hvis man kjører 20k eller mere pr år, er diesel å foretrekke rent økonomisk. Vi hadde en diskusjon på jobben, for to "like" Octavia, med 1.8TSI og 2.0TDI. Med 50k i året er det store forskjeller vi snakker om, mens risikoen for lavere salgspris for TDI ligger og spøker. Skal uansett ikke være mulig å tape det man sparer i drivstoff. Andre omkostninger er ganske like
 14. 1 liker
  Hei! Jeg får vel ramle innom her også siden jeg er i gang med mitt eierskap av en Skoda Superb. Dette er riktig nok min første Skoda, så langt så syntes jeg det går veldig bra. Jeg hadde vel egentlig tenkt med ut en Skoda Kodiaq, men grunnet leveringstid, og en oppstart i den nye jobben som var flere måneder før de kunne levere en Kodiaq, så måtte bilvalget endres noe. Jeg tok ut bilen som firmabil i mars 2018, og p.t. så har jeg kjørt i overkant av 11.000km med denne bilen, så den kjøres både langt og mye. Bilen er, som overskriften sier, en 2018 modell Skoda Superb. Den har i bunn en L&K pakke som etter min mening inneholder mye flott og bra utstyr. Det har blitt lagt til en 190Hk motor som trekker i alle 4 hjørner av bilen, og den gires av en DSG girkasse. Fargen bilen fikk er kanskje en farge mange ser på som litt kjedelig, men jeg syntes den kler denne bilen ganske greit. Men valget av farge ble gjort litt ut i fra hva leveringstiden ble. Fargen heter Quartz Grey Metallic. Interiøret er L&K sort skinn. Ut over utstyret som er med i L&K pakken, så har bilen fått følgende tillegg: - Multiratt for DSG m/paddles og varme - Massasjefunksjon førersete - Ventilerte skinnseter - Solgardin for sideruter bak - Foldbart hengerfeste Bilen er skodd med standard felger, og størrelse, for sommeren. På vionteren ble det lagt til Nokian Hakkapeliitta piggfrie vinter dekk på 17" Skoda Stratos, sølv, felger. Jeg har valgt både dekkhotell og service avtale på denne bilen. Ønsker ett bilhold som er så problemfritt som mulig Bilen er jeg utrolig fornøyd med. Er det noe jeg skulle ønske jeg kunne fått, så er det svart farge på taktrekket i bilen. Men det får man visstnok kun på Sportline. Videre skulle jeg ønske at det var digital instrumentpanel på den, og ikke de "gamle" analoge. Men nå kommer det visstnok som ekstrautstyr på Superb i fra 2019 med digitalt instrumentpanel. Så hvem vet, kanskje det blir det på neste bil jeg skal ha. Det vil si om 2 1/2 år. Med bilen har jeg ikke gjort noen verdens ting, nesten. Som dere ser på bilene så er bilen fin og blank, men det er ett resultat av uendelig mange timer i gfarasjen en helg (fredag til søndag). Når bilene er levert nye fra forhandler er det jo strengt talt bare sprayet og tørket av med en finishing spray. Det er ikke noe beskyttelse i dette. Så jeg har polert opp bilen grundig, korrigert små feil i lakken, litt småriper og slikt, før jeg la på kjeramisk coating. Nå er bilen "vedlikeholdsfri" i den perioden jeg kommer til og eie den. Normal vask må selvfølgelig gjøres, men polere trenger jeg hvertfall ikke og tenke på. Jeg har alt hatt 2 turer på verksted. En for og etterfylle adblue, men det er jo ikke noe store greier. Den andre tingen er at min basskasse sluttet og fungere, så denne ble byttet. På garanti. Kom ved en tilfeldighet over dette forumet, og tenkte at her må jeg melde meg inn. Om meg selv kan jeg si at jeg er en mann i 30-årene i fra Lier rett utenfor Drammen. Er svært interessert i motor, og har blandt annet sittet i hovedstyret i Volkswagen Audi Club Norwegen for noen år siden. Kjører motorsykkel, og har et par av disse stående hjemme. Samt at Skodaen holdes med selskap av en 3 år gammel e-Golf i garasjen.
 15. 1 liker
  Og, ikke minst mere moment 👍
 16. 1 liker
  Ja det er en spennende reise dette, alt fra en begynner å tenke tanken på en ny bil, til at en realisering begynner å nærme seg. Så selvesammensettingen, og plukking av utstyr og utstyrspakker, farge, felger, vinterhjul, etc, det er en artig prosess Det eneste med det hele jeg ikke er noe flink til er selve ventingen, for jeg har noe i nærheten av en 0,00326 mm lang tålmodighet. Og det får jeg ofte høre av både frue, barn, familie, venner og arb.kollegaer også, så her tror jeg ganske så sikkert at jeg har en liten utfordring for å si det slik, hehe Det høres meget bra ut da, rett på bilferie med helt ny bil, det forstår jeg veldig godt at dere ser frem til Ja bilder, førsteinntrykk og synspunkter er artig å lese/se, så det er fint om du holder oss litt oppdaterte her @OctaviaScout Husk at det obligatorisk bildeplikt den dagen du henter bilen da, hehe Lykke til og god sommer(ferie) @OctaviaScout
 17. 1 liker
  Helt klart. Hele prosessen har vært stas. Med research, sammensetting av bil, bestilling, venting, spenning.... Bare siste kneik nå så sitter jeg med en flunkende ny bil! Her blir det rett på bilferie når jeg får den (går på ferie neste uke). Så kan jo hende jeg klarer å kjøre lengre enn deg den første uken Bilder og update kommer ila neste uke
 18. 1 liker
  Da er det jo selvfølgelig ekstra stas dette her @OctaviaScout, den første fabrikknye bilen er spesielt ja Dette er faktisk vår 8. helt nye bil, 2 av dem var på lager i Norge, mens de andre 6 har vi «satt sammen» selv Nei gitt, vi er ikke på bilferie i det hele tatt, men det er har blitt 2 litt lange dagsturer. En på rett over 60 mil og en på rett over 30 mil, bilen er veldig bra og vi er meget fornøyde så langt ja Og enda flere mil kommer det til å bli i løpet av de neste 3 ukene også, blir litt annerledes sommer/sommerferie dette året av flere ulike årsaker, og da blir det noen kjøreturer av det. Av det jeg vet om hittil, så ligger det vel an til at vi passer enda 200 mil til i løpet av resten av ferien, dvs om alt går som planlagt da........ Så du har absolutt noe å glede deg til @OctaviaScout, ser frem til å høre hva du synes om bilen også
 19. 1 liker
  Det skal jeg gjøre @PaulusA Tar nok litt tid, for under ferietiden så er nok dette så langt ned på pri-lista som det går an å få det vil jeg tro, er bare fornøyd om det kan gjøres jeg etterhvert jeg
 20. 1 liker
  Det ble helt uten emblemer bak, og det er etter min mening absolutt det reneste og peneste
 21. 1 liker
  De tror jeg du kom med løsningen selv @Tonemor 🙂 Det er mest sannsynlig et varsel om at det "sitter" noen i baksetet som ikke bruker bilbeltet. Sier ikke at det er fasiten, men blir ikke forundret om det er det 🙂
 22. 1 liker
  Ta gjerne bilde av det hvis det skjer igjen, da tipper jeg vi kan guide deg videre ganske lett
 23. 1 liker
  Tenkte meg det var det du ville ja Hvorfor min har dem på hele tiden vet jeg ingenting om faktisk. Skal ta bildet av modus som er egendefinert. Og legge til i tråden her
 24. 1 liker
  Takk for det @tronna Er veldig fornøyd med alt sammen her, og ja det kan jo bli artig å prøve den på vinterføre, men helt ærlig så håper jeg jo at det drøyer noen mnd før vinteren kommer da
 25. 1 liker
  Gratulerer så masse! Ser meget bra ut! Nå må vinteren bare komme !
 26. 1 liker
  Gratulerer med flott bil! Fin farge og pene felger, jeg ser hvorfor de ble valgt. Jeg gikk for 17-tommere og hadde valgt det igjen hvis jeg hadde kjøpt meg en Scout. Men det er jo smak og behag. Kan du vise et bilde bakfra, kune være interessant å se hekken uten merker. Lurer på å gjøre det samme og samtidig friske opp skodamerket. Men det sitter litt langt inne kjenner jeg.....
 27. 1 liker
  Grattis med fin Scout. Den var nydelig med rette fargen 😎
 28. 1 liker
  Bare kosen med andre ord. Scout og Octavia mangler nok litt trøkk på bakhjula til å kunne dra på skikkelig, men sitter definitivt greit. Hvis Seal inside er punkteringsfrie er de sikkert også litt stivere. Gi gjerne referat om hvordan det oppleves over tid Ellers så ønsket jeg meg en Scout selv, men ble enten litt ribbet utgave eller bad road på vanlig utgave. Ble jo det siste og helt greit Gratulerer nok en gang
 29. 1 liker
  Gratulerer! Godt valg😁 P7 med seal inside på min også. Har ikke tenkt over hva det innebærer . Nærmer seg hele 1000 km min, er ikke lenge om å ta igjen det du😎Gi gass! Seal inside forklart:
 30. 1 liker
  Jo jeg gleder meg selv også til fredag, for jeg har fremdeles ikke sett bilen i det hele tatt....... Men ser frem til at det bare er frem til fredag og vente nå for min del, for da ser en i hvert fall enden på all venting. Håper du også snart for en hyggelig beskjed om at ventingen din snart er over @OctaviaScout, får håpe at det går i den retningen du håper på, selv om det også nærmer seg ferietid på verkstedene........ Lykke til
 31. 1 liker
  Da var det vel på høy tid å opprette en egen tråd for nybilen. Har fortsatt en stund i tråden jeg opprettet angående et potensielt kjøp av Kodiaq (se under), men siden det nå er signert og bilen nærmer seg tenkte jeg det var like greit å få en egen tråd. Full utstyrsliste Bilder av min bil blir lagt ut så fort jeg får den overlevert i uke 34, men her er bilde av tilsvarende bil med 20" Vega felg:
 32. 1 liker
  Haha Tenkte ikke på diesel. Den går hardt og "tøft", synes bare 1.8T har litt av samme lydbildet ved hard kjøring 😜
 33. 1 liker
  Kult å se at andre også har gått for Sportline, ser ikke mange av dem på veiene!
 34. 1 liker
  Stemmer @Scout, finnes ikke i prislisten lengre.
 35. 1 liker
  Bestilte ferdig montert forran, ettersom sportline på bestillingstidspunktet ble levert med skvettlapper bak. Så kom bilen, uten skvettlapper bak, og da tok faktisk Møller Rud regninga på lappene inkl montering bak. Servicen så langt hos Møller Rud har vært upåklagelig, fra jeg rusla inn i butikken for første gang i mars, gjennom hele bedtillingsprosesessen, og også etter levering. Blir spennende å se om servicenivået holder seg på samme nivå fremover.
 36. 1 liker
  Er det testing av nykommeren her?? 😀😀 Det er Acea C3, Api SN, VW 502,505 og 505.01 specs på olja. Tester ut Fuchs Titan GTS, siden jeg ikke finner Motul eller Total i umiddelbar nærhet.
 37. 1 liker
  Selv om det bare føles ut som små «babysteg» så tar jo bilen noen ørsmå skritt nærmere, jeg snakket med selgeren i dag og nå står bilen i hvert fall på kaia i Bremerhaven/Tyskland. Båttransport fra Bremerhaven til Bekkelagskaia i Oslo er 2 ganger i uka ble jeg informert om og det er mandag og torsdag, så i teorien kan den være med på båtturen nå for alt jeg vet, men det får jeg nok høre etterhvert........ Har i hvert fall kommet litt lenger med tanke på hva som skal gjøres videre med bilen når den kommer til Norge, og der har jeg nå fått gjennomslag for at den bilpleieren som skal ta «nybil-konserveringen», også tar selve klargjøringen. Det er et helt annet firma enn hva forhandleren normalt sett benytter seg av (og merkbart dyrere også, men det gjenspeiler seg også i hva som blir utført, noen tar det litt lenger og nøyere enn andre for å si det på den peneste måten ) Da blir det først montering av støtfangerbeskyttelse på bakfanger, så understellsbehandling og tilslutt klargjøring og «nybil-konservering» hos et meget dyktig bilpleiefirma. Dvs lakkrens, polering og voksing, beskyttelse av felger og behandling av de sorte plastikkdetaljene, og en finish innvendig. Må si jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går, selv om det enda er noen laaaaange dager med venting igjen enda, men så var den som venter på noe godt osv da
 38. 1 liker
 39. 1 liker
  Vil helt klart kjøre med Scorpion dekkene til de er utslitt. Så fin på det er jeg ikke. Har sett bilder av 22 tommere på Kodiaq. De mener gjerne at de skulle hatt enda større felger, personlig synes jeg det ser litt ut som dette:
 40. 1 liker
  jobben var gjort 2 ganger på 1 år. Fikk tilbake pengene, så lurt å følge med på hva som blir gjrot
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×