Gå til innhold

Mr. Helmersen

Medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Mr. Helmersen

  1. Heisann,

    Det er snakk om motorvarmen (blokka), ikke coupevarmen. (Gjelder mk2 skoda octavia 2006 tdi 105hp, km ca 260000)

    Sliter med dårlig varmgang i motoren eller at det ikke blir lest av riktig i sensoren. Varmen i motoren bygger seg ikke opp når bilen står på tomgang. Ingen feilkode slått ut enda, men tenkte uansett å bytte kjøleveskesensoren, slik at det kan bli lest av riktig temperatur. noen tanker?

    Termostaten er nylig byttet og fylt ny Peak kjøleveske. + ny reg reim og vannpumpe. 

    Er det noen som vet hvor denne sensoren står? Andre modeller i VAG-biler, står den som regel i 90* vinkel i motoren, hvertfall i mk1 octavien.  

  2. ikke løst enda, men oppdateringen lyder som så;

    Tillegsvarmer virker, men +/- ledningene mellom vareregistret og sikringsboks er det som er mest sannsynlig defekt. Gjenstår nå å bruke multimeteren for finne om det er "liv" der eller ikke på -/+ polene til tillegsvarmeren. dette er de to ytterste ledene i sikringsboksen ved side av batteriet. Er vel totalt ca 7 ledninger der, hvis ikke jeg tar helt feil. på bilde kan dere se +/- pol med lendinger/føringer, hvordan de ser ut og går frem til sikringsboksen fremme ved siden av batteriet. (gul kontak draes rett ut via klipsbasert)

    aux pluss minus.jpeg

    • Lik 1
  3. 1K0963235E : "Auxilary Heater" / Ekstra varmeelement / Tillegsvarmer. Feilkode - (Z35) Kjært barn, har mange navn

    Feilkoden Z35 har slått inn på vcds (feilkode scanner/leser) og nå sitter jeg sånn passe fast egentlig. Noen kaller dette varmeapperatregister, lyder også navnet tilleggsvarmer. Denne har som funksjon å varme bilen raskere opp, spesielt "handy" om høst/vinteren. 

    Det som er forsøkt hittil er:

    1- sletting av feilkoder via vcds. 

    2 - Byttet varmeelement som har dele nr: 1K0963235E, altså eksisterende element, som ligger litt under midtkonsolen ved førerens (venstre) side.

    3 - rense og pusse +/- polene til varme.

    Det har tidligere vært trøbbel med flap-motorene fra øyre side bak under hanskerommet og har byttet den innerste flap(regulerings)-motoren som regulerer spjeldet, som igjen leder varmen opp mot frontvinduet. Disse feilkodene kommer heldighvis ikke tilbake. Det som skjer nå, etter å ha byttet element, er at tillegsvarmeren bare virker når jeg setter giret i reverse begynner å rygge, først da fungerer tillegsvameren/elementet som det skal. Dette høres absurd ut, men er det faktiske forholdet. 

    Det som jeg har tenkt videre å gjøre er:

    1 - Bytte eller sjekke sikringen(e) som går opp mot tillegsvarmeren.

    2 - Begynne å vurdere om jeg skal bytte ut ledningene/førerne */- polene til tilleggsvarmeren.

     

    Er det noen kloke hoder som vet eller har vært igjennom dette før? for jeg begynner å gå slutt for gode ideèr. 

    aux heat skoda z1.jpg

    aux heat skoda z1 wired.jpg

×
×
  • Opprett ny...