Gå til innhold

Mr. Helmersen

Medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Mr. Helmersen

  1. "chip tunere" verksteder koder egr lett bort og får mer optimalt (flere hk hvis ønskelig eller endring av gir ratio blant annet) for rundt 3-3500kr.
  2. Heisann, Det er snakk om motorvarmen (blokka), ikke coupevarmen. (Gjelder mk2 skoda octavia 2006 tdi 105hp, km ca 260000) Sliter med dårlig varmgang i motoren eller at det ikke blir lest av riktig i sensoren. Varmen i motoren bygger seg ikke opp når bilen står på tomgang. Ingen feilkode slått ut enda, men tenkte uansett å bytte kjøleveskesensoren, slik at det kan bli lest av riktig temperatur. noen tanker? Termostaten er nylig byttet og fylt ny Peak kjøleveske. + ny reg reim og vannpumpe. Er det noen som vet hvor denne sensoren står? Andre modeller i VAG-biler, står den som regel i 90* vinkel i motoren, hvertfall i mk1 octavien.
  3. ikke løst enda, men oppdateringen lyder som så; Tillegsvarmer virker, men +/- ledningene mellom vareregistret og sikringsboks er det som er mest sannsynlig defekt. Gjenstår nå å bruke multimeteren for finne om det er "liv" der eller ikke på -/+ polene til tillegsvarmeren. dette er de to ytterste ledene i sikringsboksen ved side av batteriet. Er vel totalt ca 7 ledninger der, hvis ikke jeg tar helt feil. på bilde kan dere se +/- pol med lendinger/føringer, hvordan de ser ut og går frem til sikringsboksen fremme ved siden av batteriet. (gul kontak draes rett ut via klipsbasert)
  4. Hadde det samme problemet med min Octavia 2006 modell. Jeg hadde da nettopp kjøpt bilen og skjedde noen måneder senere på vinters tid. Jeg kom tilbake med bilen og skiftet ledningsnettet bak i bilen (til bakluka) og aldri slitt med det igjen. Betalte den gangen hos forhandler mellom 1800,- 2200,- kr totalt for både del og jobb + mva. MVH Helmersen
  5. 1K0963235E : "Auxilary Heater" / Ekstra varmeelement / Tillegsvarmer. Feilkode - (Z35) Kjært barn, har mange navn Feilkoden Z35 har slått inn på vcds (feilkode scanner/leser) og nå sitter jeg sånn passe fast egentlig. Noen kaller dette varmeapperatregister, lyder også navnet tilleggsvarmer. Denne har som funksjon å varme bilen raskere opp, spesielt "handy" om høst/vinteren. Det som er forsøkt hittil er: 1- sletting av feilkoder via vcds. 2 - Byttet varmeelement som har dele nr: 1K0963235E, altså eksisterende element, som ligger litt under midtkonsolen ved førerens (venstre) side. 3 - rense og pusse +/- polene til varme. Det har tidligere vært trøbbel med flap-motorene fra øyre side bak under hanskerommet og har byttet den innerste flap(regulerings)-motoren som regulerer spjeldet, som igjen leder varmen opp mot frontvinduet. Disse feilkodene kommer heldighvis ikke tilbake. Det som skjer nå, etter å ha byttet element, er at tillegsvarmeren bare virker når jeg setter giret i reverse begynner å rygge, først da fungerer tillegsvameren/elementet som det skal. Dette høres absurd ut, men er det faktiske forholdet. Det som jeg har tenkt videre å gjøre er: 1 - Bytte eller sjekke sikringen(e) som går opp mot tillegsvarmeren. 2 - Begynne å vurdere om jeg skal bytte ut ledningene/førerne */- polene til tilleggsvarmeren. Er det noen kloke hoder som vet eller har vært igjennom dette før? for jeg begynner å gå slutt for gode ideèr.
×
×
  • Opprett ny...