Gå til innhold

Hobbymekker

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Personlig informasjon

  • Bil
    2016 Skoda octavia 2,0 tdi 150hk. 4X4

Hobbymekker sine prestasjoner

Nybegynner

Nybegynner (1/4)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Skoda octavia 2,0 Tdi 4x4 180000 Km. Etter mange år som bilmekaniker, nå uførtrygdet, vart denne bilen ein stor skuffelse og ein «dyrkjøpt ærfaring»!…👎🏽😡 Bilen har hatt servise, godt vedlikehold og vore behandla fint, då det stort sett er min kone som har brukt den. På tross av dette har det vore ei rekke med reparasjonar, eg ikkje kan kome inn på her!.. Ein dag kom kona mi heim å fotalte at i dag bråstoppa bilen samband med rygging og full sving i ein liten motbakke!.. Eg prøvde bilen, og merka straks ein lyd bak i bilen, og fekk lett fram det same som ho hadde opplevd, og ein lyd som kunne samstillast med lyden av ei kværn!.. Som tidlegare bilmekaniker, fatta eg fort mistanke til differensialen!.. Dette var no ein skjeldan feil på ein relativt ung bil, og noko eg på tross av min erfaring, berre hadde opplevd ein gong før i livet, det var på ein Moskwithc frå 70-tallet.. Eg trudde at dei fleste bilar i dag, hadde diferensial er som vara til bilen kom på «Bilkyrkjegarden»,, men då tok eg desverre feil!.. Skoda Octavia 4x4 har tydel vis ikkje dette!.. Eg leverte bilen inn til det lokale vekstedet eg sist jobba på, og framleis hadde stor tillit til!.. Bilen vart prøvekøyrd og ulyden vart påvist!..Vidare vart det tappa av olje, både frå Haldex og Diferensial.. Olje frå diferensialen innhold relativt store mengder med mettalspon, som dermed bekrefta at det var der «kværnelyden og låsinga» kom frå!.. Når eg vart kjent med kva dette kom til å kosta, fekk eg eit sjokk!.. Det vart vurdert brukt del, brukt overhala del, og ny diferensial!.. Eg vart etterkvart kjent med at kona mi hadde ein god bilforsikring gjennom Lo-favør, som omfatta skade på motor og drivverk!.. Ja ein slik forsikring bør ein absolutt teikna, dersom ein er eigar av ein til årskomen Skoda som ikkje lenger har dekning av garanti!.. Det vart bestilt ny diferensial, og no ventar eg på plass for å få denne skifta!..
  2. Takk for svar!.. Skal sjå om eg finn fram til noko!.. Eg er no nett komen heim etter tur nr.2 til WV-verksted for å finne feil, og deretter reparere feilen sjølv, for så å slette feilkoder på nytt for å få i gang att dieselvarmaren!.. Dette har no kosta meg 2X1290,- Eg er ein pensjonert mekanikar med stor garasje, så denne «pengagaloppen» har eg alle forutsetningar for å stoppe, dersom eg investerar i rett utstyr!..
  3. Har funne div. handholdt utstyr, som Icarsoft, og utstyr som kalles for VCDS, der det ser ut som ein i tillegg må ha ein berbar Windows pc. som eg for tiden ikke har!.. Når eg først skal gå til det skrit å kjøpe slikt utstyr, er det ein betingelse at det også dekker feilsøk og sletting av feil på utstyr som dieselvarmer!.. Dette er svært så vanskelig å finne ut av på det som er annonsert!..
×
×
  • Opprett ny...