Gå til innhold

skifer

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Personlig informasjon

  • Bil
    Skoda Octavia 2018 1,8TSI 180hk

skifer sine prestasjoner

Nybegynner

Nybegynner (1/4)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Var innom verksted ifm EU kontroll. De hørte knirkelyden nå og sa de skulle smøre opp foringene (tror jeg de sa...) med Litium fett om etpar uker. Satser på at det løser knirkelyden.
  2. Takk for svar. Jeg kjenner igjen stabstag/foring beskrivelsen, fra en tidligere Skoda Octavia jeg hadde (starten av 2000-tallet). Husker jeg reagerte på hvor "tidlig" disse måtte skiftes. Knirkelyden jeg har nå, er ikke så "fremtredende" - men jeg frykter det er et "forvarsel". 1) Er evt stabstag/foring noe jeg bør kunne reklamere for på et slikt bruktbil kjøp ? Tenker spesielt på at jeg reagerte på knirkelyd før kjøp (og beskrev det i kontrakten) 2) Bruke NAF ? Jeg er NAF medlem og vurderer å gjennomføre EU kontroll hos NAF. Jeg leker med tanken om å be NAF også utføre en "Kjøpstest" evt "NAF Garantiutløpstest" (der jeg spesifikt ber om sjekk av knirkelyd). Da blir jeg kanskje ikke se lett "avfeid" av Skoda verksted. 3) Angående "NAF Garantiutløpstest" : Har Skoda Octavia2018 5 år/100.000km garanti ? (det står det på "klistremerket" på Bruksanvisningen). Møller har imidlertid 24mnd bruktbil garanti. I tillegg kommer jo kjøpsloven (5år). Er det noen som har erfaring med denne type NAF tester ? P.S : Bilen ble kjøpt hos en Møller forhandler (Audi) , mens Skoda forhandler & verkstedet ligger i nabo bygget. Dersom jeg skal klage må jeg ta kontakt med bruktbil selgeren til Møller/Audi.
  3. Hei Kjøpte en 1.8TSI 2018 Skoda Octavia Stv av forhandler før jul. Km stand ~35.000. I følge forhandler ble "ytre drivmansjett foran" skiftet før overtagelse (tror det var kun en av sidene, men usikker). Jeg synes imidlertid det var litt "knirkelyd" fra hjuloppheng (evt eller styring eller understell) i enkelte fartshumper. Dette skjer spesielt med kombinasjon av farthump og "ulik belastning" på hjulene. Jeg fikk inn i kontrakten at forhandler skulle ta en etter-sjekk på neste oljeskift (som var inkludert i prisen) og evt utbedre funn. Tilbakemeldingen jeg fikk fra verksted etter oljeskift (jan 2021), var imidlertid at "de hadde kjørt bilen , men ikke hørt noe". Nå skal jeg snart på EU kontroll og knirkelyden blir bare mer og mer fremtrende. Jeg sliter imidlertid med å lokalisere lyden, både mht foran/bak og høyre/venstre. Er det noen som har tips til : 1. Hva det kan være ? 2. Hva jeg bør gjøre ?
×
×
  • Opprett ny...