Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

MartinK

Member
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 1. Yess folkens! Da er bilen kommet til sin rettmessige eier. Var innom skodaforhandleren på mandag og fikk en flott og grundig gjennomgang av bilen. Da jeg så bilen for første gang så den mye tøffere og penere ut enn jeg kunne drømme om. Var ikke i tvil om at Octavian var et riktig valg. Jeg vet det er obligatorisk med bilder, men jeg har glemt å ta noen ordentlige bilder. Jeg får skylde på travle dager, smårufsete vær og påskeferie. Men ett bilde av en nesten ren bil med mobilkamera har jeg fått til. ? (Flere og bedre bilder kommer etter hvert)
 2. @ÅgeS Takk for langt, underholdende og reflektert innlegg. Koste meg når jeg leste det og gjør at jeg gleder meg enda mer til vår Ovtavia kommer! Tommel opp!
 3. Jeg tenker i samme baner som deg @CitizenXPraktisk og funskjonelt om vinteren, stil om sommeren. Som sagt bor jo vi i Oslo og her elsker kommunen å salte veiene så ofte de kan så man må utafor de vanligste veiene for å finne "vinterveier" Men vi kjører jo ikke bare i Oslo så det er greit med 16" uansett. Flytt gjerne tråden @Tor2r Jeg skal poste bilder når bilen ankommer kongeriket ?
 4. Det blir uten adaptivt understell. Snakket med forhandler om dette og det er ikke "nødvendig"på Octavia. Kunne kanskje vurdert det hvis det var Superb som du nevner @Superb lll. Normalmodus kjennes bra ut uansett så vi går for standard understell. Tanken bak det hele var at jeg leste en del om mulig behov for det, uten at jeg egentlig har vurdert det som et alternativ for oss. Så jeg tror nok ikke det vil bli noe savn. Hadde det vært snakk om at bilen i utgangspunktet føles som en båt å kjøre, hadde vi selvsagt valgt det. Angående dekkvaget om vinteren så tente jeg på rallybilene når vi valgte 16" fremfor 17". Sikkert ikke stor forskjellen, men tenkte at det var det tryggeste og mest komfortable valget. Takk for innspill @CitizenX og @krosjefen
 5. Adaptivt understell står øverst på lista hvis vi skal legge til noe før det er for sent, men tror nok ikke vi velger dette. Prøvde en Octavia uten og en med og kom fram til at normalmodus holder. (Et must å ha?) Ungen får bare smøre seg med like mye tålmodighet som far ?
 6. Takk @Superb lll! Vi endte opp med L&K TSI 180 hk 4x4 DSG 2018. Black magic perle ? Ekstrautstyr utover det som følger L&K: • Avtagbart hengerfeste • Isofix foran • Driving mode selection • Simply clever pakke. • Reservehjul • Vinterpakke • Ryggekamera • Care connect 3 år/ Infotainment 1 år. • Lastekantbeskyttelse • 16" Pirelli piggfri premia sort • Takboks skiguard 860 Åja. Glemte det viktigste: Skoda Fabia sparkebil til ungen ?
 7. Takk @Scout! Jeg har en veldig god følelse på at vi har gjort et bra kjøp.
 8. Da signerte vi kontrakten på bilen i går! Juhuu!! Hvis alt går etter planen er bilen vår om ca 8 uker. Krysser fingrene for det! Fargen er forresten black magic perl
 9. Hei igjen folkens! Da er vi hjemme etter å ha brukt 4 timer hos skoda-forhandleren. ? Jeg hadde med meg noen tips fra dere i bakhodet da vi dro til forhandleren, så takk for det! Vi prøvekjørte en Octavia Style 150hk TSI DSG med "litt for mye" (finnes det? ?) utstyr. Flott bil! God plass til barnesete bak fruen. Barnevogna skled rett inn i bagasjerommet. Fikk kjørt i bytrafikk (kø) og en del motorvei samt litt dårlig vei. En gjennomgående bra opplevelse. Som sagt så ble jeg sittende en stund å konfigurere bil i går og i dag, og etter å ha snakket med selgeren (meget hyggelig kar) sitter vi nå hjemme med et prisoverslag på en Octavia 1.8 TSI 180 hk 4x4 DSG L&K ? Vi har ikke skrevet under på kontrakten enda, men meget mulig vi tar kontakt med forhandleren i morgen. Alt i alt sitter både fruen og jeg med et meget godt inntrykk av både bil og forhandler.
 10. Fine innspill @Superb lll og @Scout Vi skal sette oss ned å konfigurere mer nå. Jeg ser at noen av valgene ikke er like gjennomtenkte som andre, så det er greit å stille seg spørsmålene om hva man har behov for og hva man ikke ser verdien av.
 11. Takk for det @Superb lll! Jeg er litt enig med deg angående bad road. Det ser litt "hjemmefikset" ut. Altså jeg er ikke helt fan av avstanden mellom hjulbuer og dekk. Fjærene er vel større/lengre enn originalt. Men man får vel også en litt annen kjørefølelse med lenger fjærgang (heter det det?). Ja, reservehjul må vi ha! Jeg mente i utgangspunktet at vi skulle ha elseter på begge sider, men fruen mener det ikke er nødvendig. Vi får se hva det blir til Har du noen formening om mørkt/sort interiør vs beige? Jeg synes det er stilig med beige, men med tanke på unger så er det kanskje ikke det lureste?
 12. Hei alle sammen! I morgen skal jeg ta med fruen og ungen på en testkjøring av Octavia. Vi har egentlig bestemt oss for å kjøpe Octavia, men man kan jo ikke kjøpe uten å ha prøvd den først Jeg har lekt meg litt i konfiguratoren og kommet frem til en bil jeg er fornøyd med, kanskje ikke 100% men nære. Octavia stasjonsvogn Style 1,8 TSI Modell Octavia stasjonsvogn Style Motor 1,8 TSI 180 hk DSG (automatgir) Eksteriør Black Magic Pearl 5 000 kr 17" Aluminiumsfelger Denom 0 kr Interiør Beige Ekstra 3 800 kr KESSY - Nøkkelfri adgang og start/stopp knapp 5 500 kr Tilhengerfeste, avtakbart 1 500 kr Bad Road, forsterket understell med økt bakkeklaring og beskyttelsesplate 1 300 kr Oppvarmet ratt 500 kr Adaptiv cruise control 0 kr Elektriske utvendig speil med minnefunksjon 5 000 kr Elektrisk førersete med minnefunksjon 9 500 kr Style Business Pack 10 000 kr Vinterpakke 7 900 kr Navigasjon Amundsen-pakke 3 900 kr Care Connect 3 år & Infotainment Online 1 år 3 100 kr Parkeringssensor foran og bak 0 kr SOS Nødanrop 3 500 kr Elektrisk bakluke 900 kr Knapp for nedfelling av bakseter Skoda Care-produkter 0 kr 5 års garanti 0 kr Mobilitetsgaranti Bilens pris 392 900 kr Så har det dukket opp noen tanker. Har lyst på 4x4 men er ikke nødvendig her i Oslo egentlig, og blir kanskje litt dumt å tenke at når vi skal på fjellet kan det være kjekt å ha. Har det mye å si for annenhåndsverdien? Dessuten synes jeg pristillegget er litt i overkant med 57000,- Samt at forbruket nok går opp litt pga 4x4. Navi Amundsen-pakke står at leveres med 6,5". Den er i utstyrslista oppgitt til 8". Så regner med det er 8" i FL? Er det "vits" å gå for en Traveller navi-pakke? (Columbus navi 9,2", trafikkskiltgjenkjenning, CD/DVD, Lane Assist er vel forskjellen) Er det verdt 6100,- ekstra? Er det forskjell i komfort på de ulike stoltypene? Sport vs skinn vs stoff vs delskinn vs alcantara? Ville dere valgt bort noe/lagt til noe? Bor som nevnt i Oslo, har garasje, men ikke oppvarmet. Har ett barn, som nok blir til to, samt en rakker av en bikkje som også skal ha plass i bilen. Kjører ca 15k i året, noen langturer (Trondheim)

Community Reputation

2 Neutral

About MartinK

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...