Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


Cpt. GV

Medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei! Jeg trenger litt hjelp, og håper forumet har svar. Jeg har forsøkt diverse dekkforhandlere + google, men kommer ikke helt i mål. Jeg kjøpte bil uten sommerdekk (men originale 19" felger). Jeg skal nå kjøpe sommerdekk i dimensjon 235/50/19. Jeg ønsker gode dekk hvor sikkerhet har første pri, og støy andre pri. Kjøremønsteret er blandet småkjøring og motorvei. Bilen får kanskje en svært sjelden tur på god grusvei, så som dere skjønner er "offroad"-egenskaper et helt uinteressant moment ved valg av dekk. En forhandler sa at Contintental Premium Contact 5 ikke skaffes i denne dimensjonen, og han var usikker på om Premium Contact 6 var "rett" dekk for en suv. Jeg fikk tilbud av ham på Contintental Crosscontact UHP, men syntes dette ser litt grovt ut. En annen forhandler har gitt en varm anbefaling til Vredestein Ultrac Satin (har aldri hørt om dette dekket, og google har ikke så mye konkret info til meg). Til sist har jeg sett at Nokian Hakka Blue 2 SUV har gjort det bra i test. Noen anbefalinger?
 2. Må man ha SUV-dekk til Kodiaq?

  I følge forhandler skal jeg ha 235/55 R18. Da jeg ba han gi meg info om lasteindeks ble han svar skyldig. Han så i et vognkort på en utsillingsbil, men klarte fortsatt ikke svare (det kan vel forsåvidt variere noe mtp motorstørrelse også?). Og jeg har jo ikke vognkort selv, ettersom jeg ikke har fått bilen enda. Det er forresten 190tdi 4x4 hvis det skulle ha noe å si. Krysser fortsatt fingrene for at forumet har svaret!
 3. Må man ha SUV-dekk til Kodiaq?

  Da er ventetiden omsider snart over, har fått bekreftet levering første uka i desember Jeg får levert bilen med 18" trinity felger, og på disse står det sommerdekk (har kjøpt 19" triglav antrasitt til sommerbruk). Jeg skal nå kjøpe vinterdekk til trinity-felgene, og har et spørsmål jeg håper forumet kan svare på. Jeg tror jeg kommer til å gå for piggfrie Continental vikingcontact 6, de har gjort det bra i test. Når jeg søker på priser ser jeg at dette dekket kommer i vanlig versjon og i SUV-versjon. Sistnevnte er ca dobbelt så dyre. Må man ha SUV-versjonen på Kodiaq? Forhandler klarte ikke å gi meg et svar på dette. Antar vekt/lastinndeks har noe å si, men har ikke klart å google meg frem til noen svar jeg stoler på. Noen som har en (velbegrunnet) fasit?
 4. Hei! Nærmer meg bestilling av Kodiaq. Det ligger an til å bli en Lavablå Style. Jeg falt for fargen da jeg så den i butikk, den ser vesentlig bedre ut "live" enn i konfiguratoren. I butikken stod det også utstilt en Lavablå Superb med antrasittfargede turbine-felger. Jeg ble veldig glad i kombinasjonen lavablå og antrasitt felger, og har bestemt meg for Triglav 19" i antrasitt farge som sommerhjul. Problemet er at dette ikke lar seg bestille fra fabrikk (kun sølvfarget/ordinær alu). En selger jeg har pratet med anbefalte meg å bestille Triglav 19" i sølv fra fabrikk med sommerhjul, og i tillegg kjøpe 19" Triglav antrasitt med vinterhjul, så kunne de "kryssbytte" felg/dekk ved levering. Dette kan selvsagt være en løsning, men det ble vel dyrt. Et annet alternativ jeg har tenkt på er følgende: Kjøpe bilen med standard felg/dekk (evt. oppgradere til 18" Trinity, jeg liker den litt bedre). I tillegg bestille 4 x Triglav antrasitt (kun felg). Ved mottak av bil, så får jeg byttet om til nye dekk på 18" felgene, enten hos forhandler - eller hos noen som selger dekk (da får jeg de vinterdekkene jeg vil, og antatt litt rimeligere). De fabrikkleverte sommerdekkene får jeg selge billig på finn.no. Når våren kommer, så kan jeg kjøpe dekk til 19" felgene, også da hos en dekkkjede som presumtivt har noe bedre betingelser på dekk enn hva skodaforhandlerne har. Hva tenker dere? Kjøpe to sett med 19 " fra forhandler, og deretter "kryssbytte"? Eller tror dere det blir endel å spare med den alternative fremgangsmåten jeg skisserer over?
 5. Kodiaq 2018-modell

  Jeg er i samme båt som deg Sprinkle, vurderer Kodiaq - og vurderer å vente på 2018 modell. Jeg har fått opplyst av en selger at man får 9,2" ved valg av Colombus hvis man venter med å bestille til 2018-modellen kommer. Jeg fikk også beskjed om at produksjonsstart ville være ca uke 22. Det eneste jeg savner er prisinfo + bilder av hvordan den nye skjermen vil se ut i cockpit. Noen som har sett dette noe sted? Er det noen som kjenner til andre endringer som er forventet i 2018-modellen? (unntatt scout og SL da...) Mvh CGv
 6. Amundsen vs Columbus

  Hei! Har sett på Kodiaq, men ikke prøvekjørt enda. Jeg pratet litt med selgeren, men føler ikke jeg fikk godt nok svar vedr. valg av navi/infotainment. Jeg forstår det slik at p.t. leveres bpde Amundsen og Columbus med samne 8" skjerm (Columbus kommer snart med 9,2"). Hva er den praktiske forskjellen, og hva bør man velge? C har google streetview og online oppdatering av kart, men ingen av disse funksjonene føler jeg er verdt tilleggsprisen. Håper noen har satt seg inn i dette og kan dele litt kunnskap!

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

Om Cpt. GV

 • Rang
  Nybegynner

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×