Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

RuneT

Member
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 1. Fekk du orden på handsfree-støyen og vinduene?
 2. RuneT

  Ekstra lydisolering

  Eg trur ikkje eg hadde lagt så mykje penger i ekstra lydisolering på ein Kodiaq; den er ufattelig rolig under alle forhold i kupéen. Da einaste eg gjorde når eg fekk min, var å understelsbehandle (Dinitrol) bilen med ekstra lydisolering (fordi eg hadde valget), men ellers trur et ikkje at eg hadde tenkt på da eingong. Kjøre 190 hk diesel med 19 tommers hjul samt takboks, og det er ein draum å kjøre mtp. støy.
 3. Ja da har vore litt småplukk ned den, men da skal seiast at eg er veldig nøye og lar ingenting passere på ein ny bil. Når da er sagt så eg er veldig fornøyd med bilen, og slår meg til ro med at ingenting er perfekt og at eg har garanti😊
 4. Jo, eg har forhørt meg, og sånn dei forklarte da så kjeme da av differensialen bak og er ein naturleg lyd. Lyden kan variere frå bil til bil der lyden varierer med korleis vinkelen mellom pinion og kronjul er. Dette vil imidlertid avta etterkvart som desse to delane sliter seg til kvarandre. Eg har uansett oppretta sak på da, så får eg følge med da😊 Eg har ellers hatt litt smårusk med bilen, men mesteparten er hittil blitt fiksa opp og håndtert veldig bra. Bilen er kanon og du trenger ikkje bekymre deg for eit muleg kjøp😊
 5. Ingen årsak! Dette var Møller Bil Åsane i Bergen som sa til meg.
 6. Var innom forhandler i dag, og det viste seg at denne feilen kom av feil i SW (adblue), og det vil komme en SW-oppdatering her ganske snart.
 7. Det er merkbart meir skit under panseret ditt ser eg. Da kan jo hende at panseret skulle vært justert litt, dersom da ikkje lukker heilt nedtil dei pakningane som er der frå før? Trur eg ville vist da til forhandler uansett eg, einaste måte dei kan forbetre bilen på dersom dei gir beskjed om sånne ting til fabrikken.
 8. Fikk også opp denne feilen i går. I følge instruksjonsboka indikerer gul motorlampe feil på avgassen. Får innom forhandler i morgon. Blir jo litt skeptisk når da er så mykje feil på desse bilane.
 9. Tok turen ut å kikka, men syntes ikkje da var så ille her etter snart 3800km. Da mangle jo ei lite gummlist akkurat der som låsen er, men sånn skal da nok være. Da kan uansett sjå ut som om da er her da kjeme inn (sjå bilder):
 10. Ein liten oppdatering: Har no kjørt 1300 km sidan eg toppa opp bilen, og kan no ikkje sjå at bilen har brukt ein dråpe olje. Grunnen for påfylling i utgongspunltet kan rett og slett være at den ikkje var toppa heilt opp, at det forsvart inn ein slant inn i oljekjøleren når olja vart varm (denne er termostatstyrt) eller at den rett og slett brukte pittelitt i startfasen. Uansett, skuldrene har senka seg og eg er takknemleg for alle innspel😊
 11. Fekk du varsel om å fylle på då eller såg du berre at da var lite i ekspansjonstanken?
 12. Ja skjønar. Det kan godt være at bilen min ogsp ikkje var heilt full når den var ny, men eg følger med på da. Dessuten skal dei bruke pittelitt olje i starten til da slites heilt til, spesielt med denne longlife-olja. Fleire eg har lest om har hatt oljeforbruk i starten, og da har stabilisert seg nærme mot null etterkvart som km. stand kom opp til 5-10000 km. Dette har omfatta 2.0 TDI på kryss av Audi-, Skoda- og VW- modellar. Eg har lest noko om dette med ein som har mista litt kjølevæske, og da viste seg at da var ei luftboble i systemet. Har du måtta etterfylt kontinuerlig, eller har da stabilisert seg? Uansett greit å få loggført alt ein finne, så stiller ein seg sterkare dersom da skulle vise seg å være ein feil som dukker opp seinare.
 13. Til dokke som ikkje har etterfylt: Er framleis nivået på den øverste streken på peilepinnen, eller har rett og slett ikkje bilen gitt beskjed om at oljenivået er lavt enno? Min bil gav aldri beskjed om lavt oljenivå, men nivået hadde sunke ned til midten på pinnen og var framleis innanfor akseptabelt nivå uten behov for etterfylling. Eg er vane med å peile sjølv og ikkje med ein bil som gir beskjed om lavt oljenivå. Pleie dokke å peile eller kjøre til den evt. gir beskjed sjølv?
 14. Samme her. Begynte ikkje å trø til før den var gått rundt 1000 km, som da står i boka. Nei håpar jo at da ikkje er noko gale, men blir jo med eingong litt skeptisk når ein ser at da mangler 0.5l på peilepinnen etter så lav km. stand. Kom frå ein engelsk utskjelt doning som vart kalla for "bruktbilen frå helvete", men olja brukte den slettens ikkje (Land Rover Discovery 3).
 15. Den er god! Gjorde du noko spesielt mtp. innkjøring eller kjørte du den inn etter boka?

RuneT last won the day on March 11

RuneT had the most liked content!

Community Reputation

8 Promising

About RuneT

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Car
  Skoda Kodiaq Scout

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...