Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

RuneT

Member
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 1. RuneT

  Takstativ

  Eg har Thule Wingbar Edge og Packline NX Premium, samt glasstak. Tar seg godt ut på bilen, og glasstaket brukar eg på sommaren nok boksen er av. Kommer inn i parkeringshus med 2 meters høgde utan problem, og merker ikkje at boksen er på mtp. vindstøy.
 2. RuneT

  Rattstilling

  Dette har vore sidan bilen var ny, og styringen verkar svært tight og fin ellers. Eg har funne tilsvarande saker på engelske forum, så da er nok ikkje heilt ukjent dette for Skoda. Eg trur ikkje da er nokon som har vore uheldig med bilen, i såfall må da være dei som har frakta bilen til og frå ifm. biltransporten frå Tsjekkia. Da spørs nok om eg må ta turen innom igjen og forklare dei ein gong til at dei er ikkje nøye nok med justeringen😉
 3. RuneT

  Rattstilling

  Mange takk for gode svar! Eg er nok latterleg nøye og burde sikkert vore undersøkt, men enn så lenge har eg sluppe unna dei i dei kvite frakkane🤣 Dei har prøvd å justere rattet ja, og det ser ikkje ut som da er nokon av dekslene som er skeive. Eg trur no sist gong så flyttar dei sjølve rattet eit hakk. Eg ser da på "eikene" på rattet når da er skeivt, og då kjeme dei hjørnene øve eins som eit mål på kor skeivt da er. Da er ikkje mykje, men da er nok, og i mine auger skal eit ratt være perfekt på ein ny bil. Lufttrykket er sjekka mange gonger, så da er ikkje da. Eg har lagt meg øve i andre kjørefelt også, og då blir faktisk rattet skeivt andre vegen, altså mot senter av vegen. Kan da rett og slett være kurven på vegbanen som gjere dette? Min gamle Discovery 3 derimot med 240 000 km på nakken var snorbein på rattet, så derfor er eg litt betenkt no.
 4. RuneT

  Rattstilling

  Opplever at rattet er en tanke skeivt mot venstre på rette strekninger, der hjørnet på rattet flykter med hjørnet på rattstammen på det værste. Har hatt bilen inne for justering 3 ganger, men føler det framdeles ikkje blir heilt beint. Er usikker på om det er hellingen på veibanen som gjere at ein må "kompensere" på rattutslaget. Har originale hjul og dekkdimensjon (235/50/19) og bilen har vore sånn siden den var ny. Opplever fleire dette eller er rattet snorbeint? Eg er veldig nøye på dette, og når ein først har lagt merke til da så er da vansleleg å la være.
 5. Ja det er heilt klart mange fallgruver å gå i dersom ein ikkje har peiling på kva ein gjere det og då. Når da er sagt, er da OBDeleven som er verdt pengane, eller er da andre programmeringsverktøy med samme brukersnitt der ute som er verdt å kikke på?
 6. Dette var ikkje dumt! Bestilte du den på nettsida til OBDeleven? Korleis er da med garanti på bilen dersom ein gjere den slags koding sjølv?
 7. Takk for flotte og gode svar! Eg vil tru at dette har nok mykje å gjere med kva kjøremønster ein har, og da som ikkje passar så bra for min den er at 15000 km er nesten 2/3 av da eg kan køyre ila året. Bilen går aller mest på langkjøring og bilen blir alltid god og varm, samt at eg blir kjørt aktivt. Den brukar heller ikkje olje, så, alt verkar veldig bra no etter 11000 (etter eit halvt år). Da eg imidlertid kunne tenkt meg er å ta ein oljeservice no snart for å få bytte olja etter "innkjøringa" sjølv om dei seie at innkjøring ikkje er så nødvendig lenger. I tillegg har eg jo, garanti på bilen i 5 år og ein forsikring som dekker motorskade opp til 8 år, så i grunn er eg godt dekka sjølv med serviceintervall på 30000/2 år.
 8. Hei, Dette temaet har nok blitt diskutert mange ganger, men eg lister meg til å spørre igjen: - velger Dere å bytte olje på hver 30000/2 år eller 15000/1 år? Min Kodiaq har no gått 11000 km og eg må snart ta et valg. I utgangspunktet synes eg det er lenge mellom hver gang dersom jeg velger å gå for det som fabrikken anbefaler (30000/2 år), men det er kanskje unødvendig å frykte noe her? Det beste for min del hadde kanskje vært å bytte en gang i året basert på dato, men er usikker på om dette lar seg sette opp siden det virker som det enter er 30000/2 år eller 15000/1år en kan velge.
 9. Fekk du orden på handsfree-støyen og vinduene?
 10. RuneT

  Ekstra lydisolering

  Eg trur ikkje eg hadde lagt så mykje penger i ekstra lydisolering på ein Kodiaq; den er ufattelig rolig under alle forhold i kupéen. Da einaste eg gjorde når eg fekk min, var å understelsbehandle (Dinitrol) bilen med ekstra lydisolering (fordi eg hadde valget), men ellers trur et ikkje at eg hadde tenkt på da eingong. Kjøre 190 hk diesel med 19 tommers hjul samt takboks, og det er ein draum å kjøre mtp. støy.
 11. Ja da har vore litt småplukk ned den, men da skal seiast at eg er veldig nøye og lar ingenting passere på ein ny bil. Når da er sagt så eg er veldig fornøyd med bilen, og slår meg til ro med at ingenting er perfekt og at eg har garanti😊
 12. Jo, eg har forhørt meg, og sånn dei forklarte da så kjeme da av differensialen bak og er ein naturleg lyd. Lyden kan variere frå bil til bil der lyden varierer med korleis vinkelen mellom pinion og kronjul er. Dette vil imidlertid avta etterkvart som desse to delane sliter seg til kvarandre. Eg har uansett oppretta sak på da, så får eg følge med da😊 Eg har ellers hatt litt smårusk med bilen, men mesteparten er hittil blitt fiksa opp og håndtert veldig bra. Bilen er kanon og du trenger ikkje bekymre deg for eit muleg kjøp😊
 13. Ingen årsak! Dette var Møller Bil Åsane i Bergen som sa til meg.
 14. Var innom forhandler i dag, og det viste seg at denne feilen kom av feil i SW (adblue), og det vil komme en SW-oppdatering her ganske snart.
 15. Det er merkbart meir skit under panseret ditt ser eg. Da kan jo hende at panseret skulle vært justert litt, dersom da ikkje lukker heilt nedtil dei pakningane som er der frå før? Trur eg ville vist da til forhandler uansett eg, einaste måte dei kan forbetre bilen på dersom dei gir beskjed om sånne ting til fabrikken.

RuneT last won the day on March 11

RuneT had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About RuneT

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Car
  Skoda Kodiaq Scout

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...