Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

RuneT

Medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2
 1. RuneT

  Aktivering av Skoda Connect

  Ja eg har hatt problemet sidan eg fekk bilen, men da kan hende da er noko gale med serveren. Men eg har prøvd med 2 forskjellige telefoner der eg kobler opp bilen til mobilens hotspot, men får feilmelding etter at den prøver å registrere bilen. Har sletta bilen i Connect-apper og fått ny kode utan at dette hjalp. Mykje mulig at feilen er globalt ein stad og at da ikkje er i bilen det sitt.
 2. RuneT

  Aktivering av Skoda Connect

  Hei Har nokon tips til korleis ein får aktivert bilen for Skoda Connect? Eg har fått pin-kode og skal taste den inn, men etter ei stund så får eg ei melding om at "det ikkje er kontakt med serveren, og at det jobbes med saken". Sånn eg har forstått da så må bilen kobles til internett via ein mobil (hot spot), men er usikker på om eg har gjort da rett sjølv om da står at bilen er tilkobla. Har Samsung Galaxy S7.
 3. RuneT

  Oljeskift og første service (2.0 TDI 190hk)

  Nei da har litt med følelser for min del å gjere også, trur eg. Da er noko med å kunne begynne da nye året med sommerdekk, vask og polering, og ny olje. Er nok litt gammaldags der, men får tenke litt på da. Uansett, så trur eg ikkje at oljeskift ekstra kan skade! Bilen er min første nye bil nokon sinne, og eg vil gjere da rett frå første gong då da er ein bil eg bil ha lenge. I tillegg har eg ikkje fått bilen enno, så eg har kanskje litt for god tid til å gruble og planlegge. Uansett, da er ei kjekk tid😊
 4. RuneT

  Oljeskift og første service (2.0 TDI 190hk)

  Takk for god erfaringsoverføring. Det kan hende at eg bekymrer meg unødig og ikkje trenger å gjere annan enn da serviceintervallet eller sensorer gir beskjed om. Uansett så har ein jo garanti om ein følger serviceintervallet som er satt opp frå fabrikk.
 5. Finnast da nokon instruks på korleis ein kjøre inn desse motorane mtp oljeskift? Eg vil tru at ein heilt ny motor skal ha eit oljeskift på kortere kilometer enn ein motor som er innkjørt? Har høyrt om serviceintervall på 30000/2 år, men synast dette intervallet er veldig langt (spesielt for ein ny motor). Vurderer å bytte etter 5000 - 10000 km første gongen. Har nokon skifta motorolje og filter på desse bilane, og vil framleis garantien gjelde om ein utførar dette sjølv?
 6. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Ja da håpar eg også😊 Da viste seg at det var jo ein jungel der ute med både forskjellige typar lakkbeskyttelse og tilhøyrande erfaringar med desse, så eg måtte tilslutt gå etter magefølelsen. Firmaet eg valgte har fått veldig gode tilbakemeldinger og Sonax er eit gamalt godt merke, så eg har trua👍 Ja da kan du sei, men då går dei over bilen og ser etter ujevnheiter i beskyttelsen og gir den ein behandling til for at den holde i 1-2 år til. Holdbarheita på sjølve lakkbeslyttelsen er satt til 6 år. Er du fornøyd med den du valgte?
 7. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Eg endte opp med (etter mykje om og men) for Sonax Gullpakka (keramisk coating, 2 komponent). Ikkje så dyrt og krever ikkje for mykje eller for dyr etterbehandling. 5400kr må seiast å være ein god pris på behandlingen inkludert 2 sett felger. Etterbehandling koster 490 pr år.
 8. RuneT

  Skvettlapper og stigtrinn

  Eg bestilte nye originale skvettlapper på SuperSkoda.com. Desse var den nye oppdaterte varianten som unngår at en må kutte i innerskjermen. Dei norske tilbehørslistene har ikkje fått oppdatert delenummeret enno (som har ein A tilslutt).
 9. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Dette var interessant, og fantastisk nyttig for meg som for første gong har undt meg ein ny bil! Da eg har bestilt til no er understellsbehandling til bilen med støydemping (Dinitrol). Dette er godkjent frå Møller og sjølv om Kodiaq'n i utgongspunktet er stille, vil ei støydemping gjere da enno stillare. Men, da eg fann ut etter at eg fekk prisen på understellsbehandling, var at dette kun var ein vognbunnsbehandling der ingen hulrom ble tatt. Dette syntes eg var rart, men eg kunne legge til 1200kr på denne behandlinga og få tatt alle hulrom i tillegg. Dette anser eg som vel anvendte 1200kr sjølv om bilen er behandla frå fabrikk i alle hulrom og kanaler. . Da gjelde å være litt våken rett og slett og tørre å undersøke litt sjølv? Eg snakka forresten med ein kollega angåande lakkbeskyttelse. Han er ganske grundig og nøye med sin bil, og er i "dybden" når da gjelde bilhold. Da han kunne sei var at ein "sealer / coating" blir bra og danner ei blank hinne på bilen. God gammeldags voks derimot får fram dybden i lakken samstundes som da blir blankt. Så har ein tid så er da kanskje like greit å polere bilen 1-2 gonger i året, og ein vil ha ein flott bil i mangen år. Ein står litt meir friare og ein kan bruke mange forskjellige produkter utan at da skadar voksen, mens ein coating kan være kresen på vaskemidlene mtp. om den tar skade av da. Så ja, eg begynner vel å helle mot konvensjonell "vask-og-polering", men begynte å tenke på lakkbehanling når eg først skulle kjøpe meg ny bil. Mange takk for da, gledar meg til skikkeleg nybil?
 10. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Veldig mange gode poenger her@Superb llllll, og takk for mange gode tips! Eg skal sjekke ut litt i Bergensområdet, og dei bør jo ha eindel her mtp mykje salting og dårleg vær. Veit heller ikkje kva som er gjort med bilen når den kjeme frå fabrikk, ei heller om lakken er sterk på desse Skodaene. Har du nokon formeninger om dette?
 11. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Takk for tilbakemeldingen! Ja eg skal undersøke rundtom, men da er eit hav av produkter der ute! Kva betalte du for den behandlingen?
 12. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Det var ikkje så galen pris! Ja eg har forstått da sånn at da er delte meiningar om Ditec. Uansett, eg får sjekke ut litt, og lange takk for svar?
 13. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Da er noko med da. Eg er også nøye på bilhold, men da er liksom da med den første stripa og greier som er så kjedeleg. Kva må ein rekne med for pris på ein slik lakkforsegling jobb? Kikka litt på Ditec og dei skal vel ha rundt 9000kr (kostbare greier). Holder til i Bergen, så reknar med da er fleire aktørar på markedet der som er flinke på dette.
 14. RuneT

  Lakkbeskyttelse

  Hei Til dere som har mottatt helt ny Kodiaq eller andre Skodaer for den saks skyld; har dere eller vurderte dere lakkbeskyttelse når bilen var ny, eller klarer en å holde bilen ved like med god gammeldags polering og håndvask? Mvh Rune
 15. RuneT

  Takbøyler og skiboks sammen med panorama

  Mange takk for ein grundig forklaring og mange gode tips! Eg skal leike meg litt med konfigureringen og sjå kva eg ender opp med. Er da ellers noko eg må være klar over dersom eg får får takboks til denne bilen? Merker du at du har den på taket eller er bilen så god å køyre at det nesten ikkje er merkbart? Eg har aldri hatt takboks sjølv, så derfor så mange spørmål. Flott bil forresten!

RuneT vant dagen sist Desember 8

RuneT hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

3 Nøytral

Om RuneT

 • Rang
  Medlem

Personlig informasjon

 • Bil
  Skoda Kodiaq Scout

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×