Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

RuneT

Medlem
  • Innholdsteller

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4
  1. RuneT

    Verkstedtur nr 5 med samme feil!

    Ingen årsak! Dette var Møller Bil Åsane i Bergen som sa til meg.
  2. RuneT

    Verkstedtur nr 5 med samme feil!

    Var innom forhandler i dag, og det viste seg at denne feilen kom av feil i SW (adblue), og det vil komme en SW-oppdatering her ganske snart.
  3. RuneT

    Skittent motorrom

    Det er merkbart meir skit under panseret ditt ser eg. Da kan jo hende at panseret skulle vært justert litt, dersom da ikkje lukker heilt nedtil dei pakningane som er der frå før? Trur eg ville vist da til forhandler uansett eg, einaste måte dei kan forbetre bilen på dersom dei gir beskjed om sånne ting til fabrikken.
  4. RuneT

    Verkstedtur nr 5 med samme feil!

    Fikk også opp denne feilen i går. I følge instruksjonsboka indikerer gul motorlampe feil på avgassen. Får innom forhandler i morgon. Blir jo litt skeptisk når da er så mykje feil på desse bilane.
  5. RuneT

    Skittent motorrom

    Tok turen ut å kikka, men syntes ikkje da var så ille her etter snart 3800km. Da mangle jo ei lite gummlist akkurat der som låsen er, men sånn skal da nok være. Da kan uansett sjå ut som om da er her da kjeme inn (sjå bilder):
  6. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Ein liten oppdatering: Har no kjørt 1300 km sidan eg toppa opp bilen, og kan no ikkje sjå at bilen har brukt ein dråpe olje. Grunnen for påfylling i utgongspunltet kan rett og slett være at den ikkje var toppa heilt opp, at det forsvart inn ein slant inn i oljekjøleren når olja vart varm (denne er termostatstyrt) eller at den rett og slett brukte pittelitt i startfasen. Uansett, skuldrene har senka seg og eg er takknemleg for alle innspel😊
  7. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Fekk du varsel om å fylle på då eller såg du berre at da var lite i ekspansjonstanken?
  8. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Ja skjønar. Det kan godt være at bilen min ogsp ikkje var heilt full når den var ny, men eg følger med på da. Dessuten skal dei bruke pittelitt olje i starten til da slites heilt til, spesielt med denne longlife-olja. Fleire eg har lest om har hatt oljeforbruk i starten, og da har stabilisert seg nærme mot null etterkvart som km. stand kom opp til 5-10000 km. Dette har omfatta 2.0 TDI på kryss av Audi-, Skoda- og VW- modellar. Eg har lest noko om dette med ein som har mista litt kjølevæske, og da viste seg at da var ei luftboble i systemet. Har du måtta etterfylt kontinuerlig, eller har da stabilisert seg? Uansett greit å få loggført alt ein finne, så stiller ein seg sterkare dersom da skulle vise seg å være ein feil som dukker opp seinare.
  9. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Til dokke som ikkje har etterfylt: Er framleis nivået på den øverste streken på peilepinnen, eller har rett og slett ikkje bilen gitt beskjed om at oljenivået er lavt enno? Min bil gav aldri beskjed om lavt oljenivå, men nivået hadde sunke ned til midten på pinnen og var framleis innanfor akseptabelt nivå uten behov for etterfylling. Eg er vane med å peile sjølv og ikkje med ein bil som gir beskjed om lavt oljenivå. Pleie dokke å peile eller kjøre til den evt. gir beskjed sjølv?
  10. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Samme her. Begynte ikkje å trø til før den var gått rundt 1000 km, som da står i boka. Nei håpar jo at da ikkje er noko gale, men blir jo med eingong litt skeptisk når ein ser at da mangler 0.5l på peilepinnen etter så lav km. stand. Kom frå ein engelsk utskjelt doning som vart kalla for "bruktbilen frå helvete", men olja brukte den slettens ikkje (Land Rover Discovery 3).
  11. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Den er god! Gjorde du noko spesielt mtp. innkjøring eller kjørte du den inn etter boka?
  12. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Er da fleire som har registrert oljeforbruk?
  13. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Ja eg får gjere da, men magefølelsen seier at forbruket blir å minke etter kvart som motoren og stempelringer setter seg skikkeleg. Har lest eindel på diverse forum, og da er variert tilbakemelding på om dei brukar olje eller ikkje, men da verkar som om da er vanleg at ein ny dieselmotor skal bruke litt olje i starten.
  14. RuneT

    Oljeforbruk 2.0 TDI 190hk DSG 4x4

    Tenker du etter at bilen er godt innkjørt? Min har jo brukt no ca 0,5 l etter 2500 km, som vistnok er godt innanfor akseptabelt forbruk i følge manualen.
  15. Takk for tips, eg skal gjere da! Satser på at dette kan køyrast med ny SW dersom det finnast.

RuneT vant dagen sist Februar 6

RuneT hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

6 Lovende

Om RuneT

  • Rang
    Rutinert medlem

Personlig informasjon

  • Bil
    Skoda Kodiaq Scout

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×