Gå til innhold
Søk i
  • Flere valg...
Finn resultater som...
Finn resultater i...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

RuneT

Medlem
  • Innholdsteller

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av RuneT

  1. RuneT

    Ekstra lydisolering

    Eg trur ikkje eg hadde lagt så mykje penger i ekstra lydisolering på ein Kodiaq; den er ufattelig rolig under alle forhold i kupéen. Da einaste eg gjorde når eg fekk min, var å understelsbehandle (Dinitrol) bilen med ekstra lydisolering (fordi eg hadde valget), men ellers trur et ikkje at eg hadde tenkt på da eingong. Kjøre 190 hk diesel med 19 tommers hjul samt takboks, og det er ein draum å kjøre mtp. støy.
  2. Ja da har vore litt småplukk ned den, men da skal seiast at eg er veldig nøye og lar ingenting passere på ein ny bil. Når da er sagt så eg er veldig fornøyd med bilen, og slår meg til ro med at ingenting er perfekt og at eg har garanti😊
  3. Jo, eg har forhørt meg, og sånn dei forklarte da så kjeme da av differensialen bak og er ein naturleg lyd. Lyden kan variere frå bil til bil der lyden varierer med korleis vinkelen mellom pinion og kronjul er. Dette vil imidlertid avta etterkvart som desse to delane sliter seg til kvarandre. Eg har uansett oppretta sak på da, så får eg følge med da😊 Eg har ellers hatt litt smårusk med bilen, men mesteparten er hittil blitt fiksa opp og håndtert veldig bra. Bilen er kanon og du trenger ikkje bekymre deg for eit muleg kjøp😊
  4. Ingen årsak! Dette var Møller Bil Åsane i Bergen som sa til meg.
  5. Var innom forhandler i dag, og det viste seg at denne feilen kom av feil i SW (adblue), og det vil komme en SW-oppdatering her ganske snart.
  6. Det er merkbart meir skit under panseret ditt ser eg. Da kan jo hende at panseret skulle vært justert litt, dersom da ikkje lukker heilt nedtil dei pakningane som er der frå før? Trur eg ville vist da til forhandler uansett eg, einaste måte dei kan forbetre bilen på dersom dei gir beskjed om sånne ting til fabrikken.
  7. Fikk også opp denne feilen i går. I følge instruksjonsboka indikerer gul motorlampe feil på avgassen. Får innom forhandler i morgon. Blir jo litt skeptisk når da er så mykje feil på desse bilane.
  8. Tok turen ut å kikka, men syntes ikkje da var så ille her etter snart 3800km. Da mangle jo ei lite gummlist akkurat der som låsen er, men sånn skal da nok være. Da kan uansett sjå ut som om da er her da kjeme inn (sjå bilder):
  9. Ein liten oppdatering: Har no kjørt 1300 km sidan eg toppa opp bilen, og kan no ikkje sjå at bilen har brukt ein dråpe olje. Grunnen for påfylling i utgongspunltet kan rett og slett være at den ikkje var toppa heilt opp, at det forsvart inn ein slant inn i oljekjøleren når olja vart varm (denne er termostatstyrt) eller at den rett og slett brukte pittelitt i startfasen. Uansett, skuldrene har senka seg og eg er takknemleg for alle innspel😊
  10. Fekk du varsel om å fylle på då eller såg du berre at da var lite i ekspansjonstanken?
  11. Ja skjønar. Det kan godt være at bilen min ogsp ikkje var heilt full når den var ny, men eg følger med på da. Dessuten skal dei bruke pittelitt olje i starten til da slites heilt til, spesielt med denne longlife-olja. Fleire eg har lest om har hatt oljeforbruk i starten, og da har stabilisert seg nærme mot null etterkvart som km. stand kom opp til 5-10000 km. Dette har omfatta 2.0 TDI på kryss av Audi-, Skoda- og VW- modellar. Eg har lest noko om dette med ein som har mista litt kjølevæske, og da viste seg at da var ei luftboble i systemet. Har du måtta etterfylt kontinuerlig, eller har da stabilisert seg? Uansett greit å få loggført alt ein finne, så stiller ein seg sterkare dersom da skulle vise seg å være ein feil som dukker opp seinare.
  12. Til dokke som ikkje har etterfylt: Er framleis nivået på den øverste streken på peilepinnen, eller har rett og slett ikkje bilen gitt beskjed om at oljenivået er lavt enno? Min bil gav aldri beskjed om lavt oljenivå, men nivået hadde sunke ned til midten på pinnen og var framleis innanfor akseptabelt nivå uten behov for etterfylling. Eg er vane med å peile sjølv og ikkje med ein bil som gir beskjed om lavt oljenivå. Pleie dokke å peile eller kjøre til den evt. gir beskjed sjølv?
  13. Samme her. Begynte ikkje å trø til før den var gått rundt 1000 km, som da står i boka. Nei håpar jo at da ikkje er noko gale, men blir jo med eingong litt skeptisk når ein ser at da mangler 0.5l på peilepinnen etter så lav km. stand. Kom frå ein engelsk utskjelt doning som vart kalla for "bruktbilen frå helvete", men olja brukte den slettens ikkje (Land Rover Discovery 3).
  14. Den er god! Gjorde du noko spesielt mtp. innkjøring eller kjørte du den inn etter boka?
  15. Er da fleire som har registrert oljeforbruk?
  16. Ja eg får gjere da, men magefølelsen seier at forbruket blir å minke etter kvart som motoren og stempelringer setter seg skikkeleg. Har lest eindel på diverse forum, og da er variert tilbakemelding på om dei brukar olje eller ikkje, men da verkar som om da er vanleg at ein ny dieselmotor skal bruke litt olje i starten.
  17. Tenker du etter at bilen er godt innkjørt? Min har jo brukt no ca 0,5 l etter 2500 km, som vistnok er godt innanfor akseptabelt forbruk i følge manualen.
  18. Takk for tips, eg skal gjere da! Satser på at dette kan køyrast med ny SW dersom det finnast.
  19. Samme her. Fulgte boka og begynte ikkje å dra på for mykje før etter 1000km. (henger har eg ikkje brukt enno på den). Vil tru at forbruket minker etter kvart også som ting setter seg og blir tilslitt, men da også hende at nivået ikkje var heilt på maks som du seie når eg fekk bilen.
  20. Okay! Da var jo bra då, men da verker som da kan variere stort på desse motorane då sidan dei kan bruke så mykje som manualen seie. Kjørte du fint inn bilen eller kjørte du som vanleg frå første kilometeren?
  21. Kva erfaring har folket med oljeforbruk på desse motorane? Har no etterfylt 0,5 liter på 2500km, og veit at dette er innanfor kva fabrikken tolererer (opptil 0,5l pr 1000km), men eindel høgare enn kva eg er vane med.
  22. Eg var ute å prøvde no, men da verka som om den "skrapelyden" (grov metallisk lyd) er der uavhengig om offroadmodus er aktivert eller ikkje. Lyden kommer som tidlegare nevnt ved lave gir (2. 3. gir) ved lavt turtall og kommer med ein gong bilen begynne å dra på giret. Så forsvinner det når den kommer opp i turtall. Kan jo hende at dette er normalt også, men eg blir fort var på sånne lyder.
  23. Vart da noko konklusjon på ulydane?
  24. Kva gjekk denne programmeringen ut på? Veit du kva denne lyden kommer av, denne skrapelyden som oppstår ved lavt turtal, og aller helst i 3. gir og med minimalt med pådrag. Er det ein defekt etter ein vanleg konatruksjonslyd trur du? Den klikkelyden er nok normalt mtp. drivlinje ved inn og utkobling, men det er den skrapelyden eg er bekymra for.
  25. Hmmm... Rare greier dette, men skal til forhandler i morgon for å sjå vidare på da. Håpar da finnast ein enkel løysing på da.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Opprett ny...