Gå til innhold
Søk i
 • Flere valg...
Finn resultater som...
Finn resultater i...

RuneT

Medlem
 • Innholdsteller

  100
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Alt skrevet av RuneT

 1. Nei dette er for meg ein stor underfunderlighet, og eg er jammen meg ikkje sikker på korleis dette skal målast. Eg vil tru at bilen må minimum ha adaptivt understell og gjerne tilhengerassistent. Her er jaffal bildene eg lånte frå eit anna forum som visar kva eg meinar.
 2. Har nokon av dykk info om tilhenger under menyen "kjøredata"? Dette er info om kuletrykk og tilhengerlast i kilo. Har sett en som har dette i sitt digitale display, men klarar ikkje finne da på min 2019 Kodiaq Scout med adaptivt understell.
 3. Mange takk for oppklaring! Då skal eg kneppe til med 20Nm til😊
 4. Har nokon funne ut kva momentet skal være for tiltrekking av hjulboltane? I manualen har eg berre funne ut at ein "skrur bolten i pilens retning til den sitter godt". Skrudde til med 120nm i dag, men skulle gjerne hatt da riktige momentet svart-på-kvitt.
 5. Mange takk for svar! Reknar med at dette går veldig fint på måten dokke beskrivar😊 Har tidlegare vaska motorrommet på Land Roveren i mange år uten problemer, og det er jo ein bil som i utgongspunktet kjeme frå fabrikk med finurlege krypstraumar og elektriske uforklarlegheiter🤣 Uansett så gjere da seg med eit reint motorrom😊
 6. Har nokon erfaring med å ta motorvaslen sjølv? Har ein 2019-modell Kodiaq 2.0 TDI eg gjerne skulle ha shina i motorrommet, men usikker på kva ein eventuelt på dekke til og korleis ein bør gjere dette utan å forårsake feil.
 7. Ja den passer heilt sikkert fint den😊 Da einaste eg stussa litt over er at den ser ut som er høgare på den eine kanten som står "Inside og Car" eg har faktisk aldri vore under og sett, men trur du at den passar til desse bilane? Ser da er samme til alle VAG-bilar på Power flex sine sider.
 8. Sjå der ja! Såg i lista øve kva bilar den var berekna for, men da stor ikkje Kodiaq. Mulig da gjere da, men eg sendte dei ein mail for for høyrte meg. Kanskje den passar😊 Godt å høyre at da faktisk går an å lekke på kanalen utan at da teke skade av da. Da er nok som du seier berekna på da, og er eg forsiktig og står støtt så går nok detta bra😊
 9. Då vil eg tru da går fint an å jekke på kanalen ja. Eg har sett på dei "Jack pad's" og faktisk funne på ebay med spor i som skal passa til bilder med kanalfals. Kan kanskje bruke ein sånn ein?
 10. Planlegger dekkskift heime i garasjen, og tenkte å gjere dette med ein vanleg garasjejekk. Ønskar å bruke dette i staden for den originale nød-saksejekken då eg ikkje ønskar å jekke på kanalen meir enn høgt nødvendig. Tik dokke som gjere dette heime sjølv ein sein fredagskveld; kor plasserar dokke garasjejekken, og kva løftehøyde må ein ha på jekken?
 11. Oppdaget etter 1,5 års bruk at dei kromma vinduslistene på Kodiaqen har begynt å få eit kvitt belegg på seg. Har nokon erfaring med dette og kva som eventuelt kan fjerne da utan å gjere ytterlegare skade? Er dette vanleg å få på den type lister? Da ser ikkje ut som om grillen eller listene på siderutene bak har fått dette, berre listene på dørene.
 12. Nei da er ikkje godt å seie kva da kan være, men da har blitt markant betre og ikkje noko eg legg så mykje merke til lengre. Da kan verke som at da har "gått seg til" på ein måte. Superb og Octavia er også heilt andre bilar, og da kan hende at resonansen er annerledes i ein Kodiaq / Tiguan enn ein Octavia / Superb.
 13. Interessant. Var da i forbindelse med denne lyden du fekk oppdatert SW, eller var da andre årsaker? Da kan hende da er normalt på Kodiaq og Tiguan ja. Eg har prøvd ein helt ny Octavia 4x4 og, men der fantes det ingen sånn lyd. Mulig at den bilen er bygd annerledes.
 14. Her får du kjøpt originalt lastegitter i metall til Kodiaqen din: http://www.superskoda.com/Skoda/KODIAQ/Kodiaq-original-Skoda-Transverse-trunk-grille Du får også nettingssystem til samme bil: http://www.superskoda.com/Skoda/KODIAQ/Netting-system/
 15. Nei da har liksom blitt betre og betre dette etterkvart som kilometerne har dratt på seg, så eg helde meg til forklaringen til Møller om at da er ein konstruksjonsmessig lyd som kommer mellom kronhjul og pinion i bakdiffen. Har du tilsvarande lyd på din?
 16. Tusen takk for utfyllande svar @Superb lll☺️ Da er mulig at desse bakbremsane må brukast veldig aktivt ved å f. eks "dra i handbrekket" og bremse hardt for å helde rusta unna. Eg ser jo at dine bakbremsen er veldig fine i forhold til mine og har vel ikkje antydning til rust (takk for bilder forresten). Eg skal snart på service med bilen, så då får dei sjå på dei. Blir spande å sjå utfallet😊
 17. Takk for mange gode svar! Første gongen eg merka noko til dette problemet var i sommer på veg til Italia på bilferie. Det var sommer, sol og tørre vegar, men plutseleg merka eg ein romlelyd bak når eg bremsa. Eg kjørte på adaptiv cruise (ACC) når dette skjedde. Eg la merke til at bakbremsane hadde eit slags svart belegg på seg og var ikkje glatte som frambremsane når ein kjente på overflata med fingeren (etter at dei hadde kjølt seg ned såklart😅). Gav beskjed om dette til verkstedet og dei skulle sjå på da ifm. neste service. No har eg kjørt i over eit halv år sidan dette skjedde første gongen, og har snart passert 30 000 km. Køyre aktivt og langt når eg først køyre, og brukar bilen "skikkeleg" . Likevel er bakbremsane i betydeleg dårlegare stand enn framme. For meg ser da ut som to forskjellige stålkvalitetar som er brukt, der den "billigaste" er brukt bak. Bildene her visar tydeleg forskjell og er tatt parvis samstundes: Bakbrems dag 1 Frambrems dag 1: Bakbrems ein annan dag: Frambrems ein annan dag: Da kan jo hende at bremsetrikset med å parkere etter å ha varma bakbremsane opp hadde fungert, men da er jo litt merkverdig å måtte lage deg til denne rutinen på ein såpass dyr bil. Dette avkrefta også verkstedet skulle vera nødvendig. Eg har heller ikkje hatt ein såpass markant forskjell på fram- og bakbrems på tidlegare bilar, men da trenger ikkje bety at dette som skjer her på min bil no er unormalt for typen. Tanken som likevel slår meg er at da er brukt bremseskiver bak av ein lavare kvalitet (legering) enn framme.
 18. Thule sine passar fint på ein Kodiaq, og eg har desse saman med Packline NX Premium:
 19. Opplever at bremseskivene bak ruster veldig fort over natta, selv om eg stort sett kjører langt og bremser aktivt. Skivene fremme er veldig fine og ruster nærmast ikkje. Eg klarar å slite det vekk rustbelegget med litt bremsing, men har ikkje opplevd liknande på ein såpass ny bil (2019). Har fleire opplevd dette, og fantes det noko løysing frå forhandler? Bildet viser den ene bakbremsen etter 2 dagers "kvile" utendørs etter å ha kjørt fleire timer før parkering.
 20. RuneT

  Takstativ

  Eg har Thule Wingbar Edge og Packline NX Premium, samt glasstak. Tar seg godt ut på bilen, og glasstaket brukar eg på sommaren nok boksen er av. Kommer inn i parkeringshus med 2 meters høgde utan problem, og merker ikkje at boksen er på mtp. vindstøy.
 21. RuneT

  Rattstilling

  Dette har vore sidan bilen var ny, og styringen verkar svært tight og fin ellers. Eg har funne tilsvarande saker på engelske forum, så da er nok ikkje heilt ukjent dette for Skoda. Eg trur ikkje da er nokon som har vore uheldig med bilen, i såfall må da være dei som har frakta bilen til og frå ifm. biltransporten frå Tsjekkia. Da spørs nok om eg må ta turen innom igjen og forklare dei ein gong til at dei er ikkje nøye nok med justeringen😉
 22. RuneT

  Rattstilling

  Mange takk for gode svar! Eg er nok latterleg nøye og burde sikkert vore undersøkt, men enn så lenge har eg sluppe unna dei i dei kvite frakkane🤣 Dei har prøvd å justere rattet ja, og det ser ikkje ut som da er nokon av dekslene som er skeive. Eg trur no sist gong så flyttar dei sjølve rattet eit hakk. Eg ser da på "eikene" på rattet når da er skeivt, og då kjeme dei hjørnene øve eins som eit mål på kor skeivt da er. Da er ikkje mykje, men da er nok, og i mine auger skal eit ratt være perfekt på ein ny bil. Lufttrykket er sjekka mange gonger, så da er ikkje da. Eg har lagt meg øve i andre kjørefelt også, og då blir faktisk rattet skeivt andre vegen, altså mot senter av vegen. Kan da rett og slett være kurven på vegbanen som gjere dette? Min gamle Discovery 3 derimot med 240 000 km på nakken var snorbein på rattet, så derfor er eg litt betenkt no.
 23. RuneT

  Rattstilling

  Opplever at rattet er en tanke skeivt mot venstre på rette strekninger, der hjørnet på rattet flykter med hjørnet på rattstammen på det værste. Har hatt bilen inne for justering 3 ganger, men føler det framdeles ikkje blir heilt beint. Er usikker på om det er hellingen på veibanen som gjere at ein må "kompensere" på rattutslaget. Har originale hjul og dekkdimensjon (235/50/19) og bilen har vore sånn siden den var ny. Opplever fleire dette eller er rattet snorbeint? Eg er veldig nøye på dette, og når ein først har lagt merke til da så er da vansleleg å la være.
 24. Ja det er heilt klart mange fallgruver å gå i dersom ein ikkje har peiling på kva ein gjere det og då. Når da er sagt, er da OBDeleven som er verdt pengane, eller er da andre programmeringsverktøy med samme brukersnitt der ute som er verdt å kikke på?
 25. Dette var ikkje dumt! Bestilte du den på nettsida til OBDeleven? Korleis er da med garanti på bilen dersom ein gjere den slags koding sjølv?
×
×
 • Opprett ny...