Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Lydonen

Member
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

 1. Lydonen

  Adblue-varsel

  Hei. Har etterfylt 13 liter adblue når tanken på min Superb var nesten tom. men varsel med "ingen motorstart etter xx km" forsvinner ikke. Har fulgt instruksjoner og hatt tenninga på i 30 sek før motorstart men det hjelper ikke.. Nedtelling mot ingen motorstart fortsetter.. hjelp!!
 2. Nå forstår jeg hvorfor de har kviet seg sånn for å slippe prisene. Dette blir dessverre ingen storselger, den blir alt for dyr med riktig motor og utstyr.
 3. Takk for svar @Superb lll. Virker som om du er godt inne i dette med girkasser og motorer, det høres jo latterlig ut at din bil må temmes på dreiemonent for å passe mot girkassa! Jeg har så vidt jeg vet ikke noen automatisk tilbaketrekning av lasteromsdeksel men jeg har el. bakluke og denne har ved flere aneldninger åpnet seg utlisiktet, noe som er virkelig irriterende. Nærlysene har jeg ikke fått med meg diskusjonen rundt, jeg har ikke registrert noe spesielt ved dem?
 4. Takk for svar @Superb lll. Jeg er helt enig hva kvaliteten på interiøret angår, Skodaen har et finere og mere påkostet interiør med bedre skinnkvalitet. Hovedankepunktet mitt mot DSG er tregheten ved igangsetting, for eksempel om du triller igjennom en sving og så skal gi gass igjen, det tar et lite sekund før kassa hekter seg på . Det samme gjelder ved krypekjøring og rygging mot henger, det er litt mere rykkete i forhold til automatgear. Skodaen velger dessuten lavere gear oftere og tidligere enn Mazda. Jeg må få skyte inn at dette ikke oppleves som noe problem. Jeg har kjøpt mange nye biler og alltid opplevd at jekk og hjulnøkkel fulgte med, det var derfor overraskende at jeg ikke fant dette i bilen da jeg skulle legge om, uavhengig av reservehjulsløsning. Forhandler burde opplyst om at slikt grunnleggende utstyr i Norge ikke fulgte med bilen! Alt i alt opplever jeg min Superb som komfortabel og lekker og jeg gleder meg alltid til neste tur. Derfor oppleves det også veldig unødvendig med knirkelyder fra dashboardet!
 5. Jeg kjørte CX-5 fra 2012 til 2016 før bakseteplassen (for barneseter) gjorde den for trang. Jeg har nå en ny Superb. Sittekomforten er bedre i Superben selv om jeg likte setene i CX-5 godt. CX-5 hadde en lysautomatikk som var enkel men veldig praktisk. Lysautomatikken i Skodaen får halvparten av de møtende til å blinke med fjernlysene, veldig irriterende. Jeg likte både motor og girkasse bedre i Mazdaen enn i Skoda, jeg har 2,0 190HK DSG men Mazdas automatkasse er mye smoothere og mindre masete. Bånndraget er også en del bedre så kjøringen er mindre stresset. Min nye Skoda har allerede plastknirkelyder i dashbord, sånt hørte jeg aldri på Mazdaen. Synes også at mazdaen var bedre å kjøre med henger (med lavere forbruk) og at navigasjonssystemet er bedre. Dessuten fikk jeg både jekk, hjulnøkkel, kompressor OG lappesaker på boks med bilen!
 6. Takk for innspill og hjelp! Jeg endte opp med piggfrie Hakkapelitta R2 på 17" OVM-felger, totalt 10.000,- fraktfritt.
 7. Takk for gode svar! Spent på NAF-testen nå.. Føret der jeg bor på Tynset har endret seg de siste årene, nå har vi mye bare veier og plussgrader vinterstid, ikke noe føre for piggdekk i hvertfall.
 8. Hei Superb III og takk for svar. Jeg har god erfaring fra tidligere med både Blizzak og også Conti ice contact, det har liksom vært "mine" vinterdekk. Jeg har kjørt piggfritt i 5-6 år nå. Hakka R2 som du anbefaler blir noe dyrere men heldigvis ikke overvettes, byttdekk.com kan levere med ATS 18" felger til rundt 14.000,- så det er jeg villig til å vudere dersom det er et bedre dekk. Min bil har forresten 19" Phoenix Antrasitt sommersko, virkelig lekre!
 9. Heisan! Ny eier sjekker inn, har hatt Superb stv L&K 2.0 4x4x siden i Mai. Nå er det på tide å bestille vinterdekk og jeg lurer på hvilke erfaringer dere har? I utgangspunktet ser Bridgestone Blizzak LM001 piggfritt på 18" MAM A5 antrasitte felger ut som en fin løsning til min hvite Superb.. Jeg vil gjerne ha 18" og har et budsjett på rundt 12.000,- mvh Thomas.

Community Reputation

0 Neutral

About Lydonen

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...