Gå til innhold

farnol

Medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Personlig informasjon

  • Bosted
    Nordland
  • Bil
    Skoda Superb 2.0 TDI 4x4 L&K 05.2015

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

farnol sine prestasjoner

Nybegynner

Nybegynner (1/4)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Etter siste oppdatering opplever jeg at korteste rute tolkes ekstremt bokstavelig. Navigasjonsystemet – Columbus – vil forsøke å sende meg inn i boligstrøk med 30 km/t, fartsdumper og gjennomkjøring forbudt, for å korte inn distansen med bokstavelig talt noen få meter over en distanse på flere km. Er jeg bare veldig uheldig med lokale kartutsnitt, eller er det flere som opplever dette? (Strekningen er kjent, og jeg legger inn mål bare for å ha en noenlunde nøyaktig ankomst å oppgi. Jeg har ikke opplevd dette tidligere på samme strekning, før versjon 2023/2024.)
  2. Ny telefon er litt for stor for Phonebox, og jeg vurderer igjen å skaffe tvilling-SIM for den innebygde, men har en ny problemstiling. Jeg klarer ikke å finne ut om det er mulig å knytte det til samme konto i Columbus som mobiltelefonen, slik at SIM-kort i hanskerommet kan bruke kontaktlisten importert fra mobilen. Er det noen som har erfaring med dette?
  3. Informativt! Jeg synes nedblendingen fungerer ganske bra, men langlysene kommer sent på igjen. Med ekstralys montert regner jeg med at nedblendingen vil komme for sent om disse lyser. Jeg tenkte jeg med litt canbus-magi kunne bruke adaptive fjernlys uten at ekstralysene koplet inn når dette passet best, og manuelle lys med ekstralys på landeveien. Det er andre ting jeg også lurer på om man kunne gjøre litt mer fornuftig enn VAG-standard med hjelp av canbus. På tåkelysbryteren ville jeg f.eks gjerne byttet rekkefølge på innkopling. Jeg bruker tåkelys foran ytterst sjelden og da alltid med tåkelys også bak. På den annen side opplever jeg ganske ofte at jeg har perfekt sikt forover og en tett sky av snøkov bak bilen, og skulle da kunnet koble inn bare tåkelys bak.
  4. Jeg lurer også på dette. Jeg tenkte det gikk å koble til ekstra fjernlys slik at de lyste bare sammen med manuelt valgt fjernlys. De som selger og monterer ekstralys her i nærheten mente jeg måtte ha en egen bryter for ekstralyset, ellers ville de følge fjernlysene uansett bryterposisjon.
  5. farnol

    SD kort

    Jeg har brukt et helt standard MicroSD-kort i adapter for oppdatering av navigasjon. Det har fungert helt fint på min Superb 2016.
  6. Hei Jeg vurderer å anskaffe et såkalt Tvilling SIM for bruk i den innebygde telefonen, siden jeg vil anta at det gir optimal effekt av takantenne. Bilen har også "Phonebox", som skal gi mobiltelefonen induktiv tilkopling til antennen. Er det noen som har erfaring med bruk av bilens egen telefon (med SIM-kort i hanskerom), og kan si om det er så mye å hente dekningsmessig at det er kostnaden og bryet verdt?
  7. Hei Min Superb har mulighet for stemmestyring, men ikke med Norsk valgt som språk. Velger jeg Engelsk fungerer stemmestyringen utmerket, men opplesing av norskspråklige meldinger er helt håpløst. Tysk fungerer i den forstand at stemmestyring er tilgjengelig, samtidig som opplesing av norske meldinger er akseptabelt. Skoletysken min er på den annen side ganske rusten. Når jeg bytter språk til Norsk ser jeg en liste med funksjoner, hvor stemmestyring ikke er støttet. Det får meg til å tenke at det er en mulighet for at det er snakk om uavhengige moduler. Har noen funnet en mulighet for å velge forskjellige språk for forskjellige funksjoner, f.eks Engelsk for stemmestyring og Norsk for øvrige funksjoner?
  8. Takk for et raskt og instruktivt svar. Jeg er ikke opptatt av om det sitter noe igjen på bakseteryggen i og for seg, bare om setedelene 60/40 kan legges ned uavhengig så snart nettet er fjernet uten verktøy. Jeg har ikke sett noe om delingsnettet og ddobbeltgulv, bare at bagasjeromstrekket kan stues under dette. Det virker ikke å være så mange biler med dobbelt gulv på Finn, i alle fall basert på bildene. Det virker heller ikke å være noe som nevnes spesifikt i annonsene i de få tilfellene det ser ut til å være dobbelt gulv på bildene.
  9. Jeg søker på nettet etter brukt Superb stasjonsvogn, og er blitt i tvil om nettskilleveggen er pluss eller ikke. På det britiske forumet sies det at du ikke kan legge ned 60% av seteryggen når du har nettet montert, bare 40% eller hele. Det sies også at utløserne for seterygg i bagasjerommet er i praksis ubrukelig med nettet montert. Stemmer dette? Så langt jeg kan se i beskrivelsen av tilleggsutstyr kan nettet fjernes uten verktøy. Når det er fjernet, står det da noen festebraketter som påvirker baksetedelingen, eller blir det som å ikke ha nett som opsjon i det hele tatt? Jeg ser i utgangspunktet først og fremst for meg at nettet brukes bak forsettene når jeg har nedlagte bakseter, og kanskje ikke i det hele tatt mellom bakseter og bagasjerom. Er det en enkel sak å montere og demontere nettet, slik det tilsynelatende kan se ut?
×
×
  • Opprett ny...