Gå til innhold

torsteino

Medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Personlig informasjon

  • Bil
    Octavia 2011 stv, 1,6TDI

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

torsteino sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/4)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har en 2011 elegance greenline stasjonsvogn, og det er noen litt høye fartsdumper rett utenfor her hvor jeg bor som har fått meg til å lure på om det er noe problem å sette inn litt kraftigere fjærer for å øke bakkeklaringa noe? F.ex. har vel scout-utgaven litt høyere bakkeklaring og er vel litt tyngre med 4x4 osv?
  2. I min evige jakt på grunnen til noen snodige startproblemer i kulda lurer jeg nå på å prøve å skylde på dieselpumpa. Enkelt å skifte, relativt billig del, verdt et forsøk tenker jeg. Så kikker jeg litt på eurodel og ser på de forskjellige mulighetene, ta f.ex. disse tre: Bosch: https://www.eurodel.no/drivstoffpumpe-bosch-0-986-580-826 Magneti Marelli: https://www.eurodel.no/drivstoff-forsyningsmodul-magneti-marelli-313011313064 Hella: https://www.eurodel.no/drivstoffpumpe-hella-8tf-358-106-051 Alle disse står som "premium". I kroner er jo ikke prisforskjellen stor, bare ca 400 i forskjell fra MM til Bosch, men prosentvis er det jo en ganske stor forskjell. Samtidig står jo alle tre som "premium", og andre i "price/performance"-området er tilogmed dyrere enn f.ex. MM, så ... da begynner jeg å lure om prisen reelt gjenspeiler kvalitet her, eller...? Jeg vil egentlig bare at den skal funke. Er det noen som vet om det er noen av disse som reelt er mer til å stole på enn de andre? Er Bosch bedre, så er det soleklart verdt den lille forskjellen.
  3. Fikk en litt snål feil på eu-kontrollen, feil innstilling på hovedlykter. Grunnen til at jeg syns det er snålt er at den var på verksted i januar etter en bulk, og fikk bytta den ene da, så skulle tro at de stilte dem rett da. Når jeg ser på det ser det ihvertfall ikke ut til at de er for høyt, men lysbildet ser litt snålt ut, skal det være sånn som dette, eller skal muligens de to "stripene" være horisontale? (se bildet) Kan det være at pærene ikke sitter helt rett i og at det er problemet? Burde vel kanskje bare ta den tilbake til de som fiksa den i januar og be dem om å rette det opp
  4. Ah, ok! Da høres jo det ut som en veldig fristende løsning! Sjekket kjapt nå og ser at det visstnok skal være ganske mye HK å hente selv fra min kjedelige og ultrafornuftige familieoctavia. Å tyne den opp til 140HK i stedet for 105hk høres jo litt voldsomt ut, og hadde den plutselig hatt 33% ekstra gamper ville de vel 100% sikkert legge merke til det på PKK, men NOE kunne man kanskje slippe unna med? Eller er det å be om trøbbel?
  5. men blir ikke sånne løsninger problematiske ved PKK?
  6. Argh, hvor mye kosta det å fikse?
  7. Vurderer å ditche den gamle bolero-stereoen som mangler dab/navigasjon/carplay etc, og fant noe som heter xtrons https://www.cinema-shop.no/bilradio/bilspesifik-bilspiller-med-gps-navigasjon/skoda-autoradio.html?p=1 Det er jo litt begrensa hvor mye jeg gidder å bruke på en 11 år gammel bil, så prismessig virka disse veldig fristende. Det eneste er at jeg har NULL peil på bilstereo, så jeg aner egentlig ikke om dette er helt greit til en familiebil eller søppel jeg bare kommer til å irritere meg over? Har lyst på noe med carplay så jeg kan vise google maps fra iphonen på skjermen, dab, og om jeg kan fortsette å bruke kontrollene på rattet til å svare på telefon etc er det også flott. Noen tips?
  8. Har en sånn her fra biltema - https://www.biltema.no/bil---mc/verkstedsutstyr/testinstrument/feilkodelesere/feilkodeleser-2000040208, men tenkte å kjøpe en av de små versjonene med bluetooth som kobler seg til en app på telefonen i stedet. Der er det jo ganske mange å velge mellom, ser f.ex. på denne her - https://www.24hshop.no/hjem-fritid/biltilbehor/bildiagnostikk/vgate-felkodslasare/mini-vgate-icar-elm327-obd2-bl - noen som har noen erfaringer med noen av dem? Kunne også tenke meg å se om det er mulig å endre endel innstillinger på bilen, noen som vet om den jeg linker til der kan brukes til det, eller kommer det mer an på appen man kobler til på telefonen (iphone)? Og er det noen om har tips til spesifikke apper?
  9. Skiftet fjæring foran i fjor, og brukte da noen helt enkle fjærklemmer, disse her. Men - nå skal jeg skifte fjærene bak, og der klarer jeg ikke å komme godt nok til med hverken det settet, eller disse innvendige (billigste variant fra biltema...). Så på en video hos bildeler.no der de anbefalte dette settet her - https://www.bildeler.no/fjarklemmer/v/46186 - vil helst ikke kjøpe det til 2k og oppdage at det ikke passer, så kan noen bekrefte at det passer?
  10. @Nordeng72- Ai! Takker! Skal sjekkes! Er åpen for å skru litt selv, men må sjekke litt om det der er utenom det jeg tør å ta selv Nå har det uansett oppstått en ny situasjon her i mellomtiden - verkstedet hadde montert multireima litt feil (en av ribbene var "utenfor" på et av hjulene) da de skiftet den for et år siden, så den delen som satt "utenfor" sleit seg av og gikk inn i registerreima, som så røk og så døde motoren... Heldigvis har verkstedet tatt på seg skylda uten å krangle i det hele tatt, så det går på deres regning, og jeg kjører lånebil inntil videre. Sååå... Da har de vel uansett store deler av motoren ute så kanskje det kan være litt å spare på å ta en kikk på dette i samme slengen
  11. Her dukka det opp veldig brått høsten/vinteren for tre år siden, så syns det virker litt rart at det skal være sot som er problemet, den har også vært inne hos merkeverksted for å prøve å finne ut av det, så hadde det vært det syns jeg det er rart at de ikke så det. Burde jeg ikke da også ha fått høyere utslipp?
  12. Hei! Gikk glipp av at du hadde svart/spurt, nei, har ikke funnet ut av det, utrolig irriterende. Hm, kondens ja, har lurt litt på det, men virker litt rart på en måte, da er det vel ihvertfall ikke i tanken, men kanskje det kan være noe i kammeret til dieselfilteret? At det ligger litt vann nedi bunnen der som fryser når det blir litt kaldt og da blokkerer flyten av diesel litt, og som så tiner med en gang motoren er litt varm. Det høres ikke så dumt ut det. Dieselfilteret er jo både enkelt og billig å bytte, bare litt kjipt å gjøre ute i ti minus men det er det vel verdt om det fikser problemet, og det må jo nesten fikses nå når det er kaldt hvis man skal finne ut om det funker 😁🥶👍
  13. Jeg har et litt snålt startproblem når det blir litt kaldt, si fra rundt -5C og nedover. Det som skjer er at bilen starter, men går ekstremt ujevnt et sekund eller to, og så synker turtallet og motoren stopper. Det dukka opp ganske brått for tre år siden, og verkstedet har ikke funnet ut av det. Noe av problemet er jo også at med en gang bilen blir *litt* varm, så forsvinner problemet helt, og dermed sliter nok verkstedet litt med å få testa ordentlig, siden de jo er fornuftige nok til å stå inne og jobbe. Alle glødepluggene er bytta, og verkstedet har testa glødereleet. Jeg har nytt batteri, og det gjorde jo problemet ihvertfall litt enklere å håndtere, siden jeg nå kan prøve å starte igjen og igjen uten at batteriet går tomt, og til slutt er da motoren varm nok til at den kommer i gang. Så lenge jeg har hatt på motorvarmer en stund løser det også problemet. Selv hvis jeg bare har kjørt en tur tidligere på dagen virker det som at det er nok til at det holder. Jeg skifta olje i sommer, samt olje- og dieselfilter. Dette er litt irriterende, for bilen er ellers ganske fin stand, så jeg har lyst til å finne ut av det, og da må jeg jo ta det nå når det er kaldt nok til at problemet dukker opp. Så... Kan kondens gi den slags problemer? Dieseldyr? Kan det være en pumpe som sliter litt når dieselen er litt kald? Har det vært noen endringer på diesel rundt 2017?
  14. Ah, fantastisk! Takker igjen!
  15. Ah, nice! Takker for svar @Quattro73! Vil den også si om det er pumpa som er gåen? dvs - jeg kan vel også rett og slett se det ut fra om feilen dukker opp uten at noen av sensorene gir feilmelding
×
×
  • Opprett ny...