Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Gandalf

Member
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 1. Interessant spørsmål, vi har akkurat det samme dilemmaet så jeg følger denne. Det jeg har funnet ut er hovedforskjellen er støynivået og bedre opplevd kvalitet i Superbens favør. Men plassmessig, utstyr og lettkjørthet/sprekhet går i Octaviaens favør. Jeg synes ikke bagasjerommet på Superb så noe veldig større ut enn i Oct, det er vel først og fremst i baksetet at dette merkes. Om du ikke bryr deg om støynivået på grov asfalt så holder jeg en knapp på Oct. etter det jeg har erfart fra prøvekjøringer. Vi blir straks småbarnsforeldre og trenger plass og forutsigbarhet i bilholdet framover så jeg må finne en bil med brukbar lang garanti-tid igjen. Så få man se om man finner en Superb med lav nok KM og alder innen budsjettet, eller om man går for en enklere Oct. Superb 190hk 4x4 var "sprek nok" etter min erfaring, jeg kommer fra en V60 med 288hk som selvfølgelig er en annen verden enn 190hk, men fortsatt så var Superben rask i forbikjøringer og DSG-kassen er kjappere enn Volvo sin til å gire ned osv. Jeg prøvde en 150hk Oct diesel 4x4 2016 modell med manuelt gir og den var ganske sprek den også. Vil anta at en 184hk oct. med 4x4 er rimelig sprek og den perfekte norgesbilen. Angående valg av DSG eller manuell ville jeg nok foretrukket manuell av hensyn til driftssikkerhet. Dette var også selgers erfaring med DSG vs. manuell. Kjøper du bil med en del gjenværende nybilgaranti ville jeg uten tvil gått for DSG, jeg skal ikke ha manuell kasse på nyere biler i alle fall.
 2. Takk for et meget informativt og flott svar! Ja det går alltids an å spørre selger om hvilken DSG som sitter i, men det hadde vært kjekt å vite det ut ifra annonsen 🙂 Jeg er veldig usikker på hvilken jeg vil ha, det vi trenger mest er plass og forutsigbarhet i bilholdet framover med et lite barn samt etter hvert kjøp av hus og oppussing. Det er derfor jeg ikke kjøper meg en 2015 A6 med 3-liters V6 TDI eller noe annet litt tøft. Det er en er skikkelig drømmebil men jeg frykter for mange og særdeles kostbare reparasjoner, tenk bare på hvis kassen ryker... 😱 Så jeg "tar til fornuft" og vil ha en bil med 1.5-2 år eller mer nybilgaranti. Og da er det Octavia som er innen rekkevidde i utgangspunktet til den summen jeg vil bruke. Størrelse på bilen, parkeringsvennlighet og sportslighet/lettkjørthet er ikke noe jeg bryr meg nevneverdig om. Jeg ønsker komfort, lavt støynivå, gode seter, bra stereo og mye utstyr. Hører vel egentlig selv at det er Superb som vil være det beste valget da, men som sagt er garanti-tid aller viktigst. Lurer rett og slett på om jeg blir fornøyd nok med en Octavia egentlig, det er det som er så vanskelig 🤔 Ser ikke for meg at det så stort behov for å tune 184hk Octavia, og så lenge det er nybilgaranti vil jeg ikke tune noen av de, så det med nm på kassa osv. er vel strengt tatt ikke så vesentlig når jeg tenker meg om.
 3. Hvordan ser jeg da enkelt om bilene jeg ser på på Finn har DSG 6 eller 7 ? 🤔 For min del spiller det ikke noe stor rolle (tror jeg) om det blir 6 eller 7-trinns DSG-kasse, så lenge den er holdbar og er en bra kasse. Jeg skal dra litt tilhenger noen ganger i løpet av året så den må tåle dette. Og ellers så har jeg en V60 Twin Engine i dag med 288hk så jeg ønsker noe med litt fres i, men dog større plass enn hva Volvoen tilbyr uten å blakke meg helt. Hvordan takler disse kassene tuning? Med familieliv framover nå så er det ikke prioritert å ha en kjempesprek bil men ønsker noe som man kan ta litt kjappe forbikjøringer på landevei med uten å måtte vente til den lengste strekka. Er det stor forskjell på "sprekheten" på en 184 Octavia. og en 190 Superb? For øvrig så har jeg prøvekjørt en 2019 Superb 190hk DSG4x4, samt en 2016 Octavia 150hk 4x4 manuell bare for å kjenne litt på forskjellene. Superben virket sprek nok til hverdags, og jeg vil anta at en Octavia med 184 føles enda sprekere? Det som drar meg mot Octavia er nyere bil og mer garanti, LED hovedlys, sannsynligvis sprek-ish, og sikkert mer lettkjørt pga. lavere vekt. Og så er jo en L&K ganske bra utstyrt selv om jeg drømmer om ventilerte seter som noen Superber har. Men jeg syntes det var MYE veistøy i denne og det er noe jeg har sagt til meg selv at jeg IKKE vil ha på neste bil. Kjører mye langturer til Nord-Norge og med grov asfalt blir dette slitsomt i lengden. Min V60 med 19" sommerdekk bråker mer enn nok synes jeg (egentlig skulle jeg vel sikkert hatt en Bentley eller en Jag 😂). Ser det er noen som støyisolerer disse og det virker jo som et morsomt DIY-prosjekt, men jeg er usikker på hvor mye det hjelper? Ble litt OT i forhold til opprinnelig trådtittel dette her men satser på at det tåles.
 4. Takk for raskt svar! Er den tørre i Superben den som @Superb lll hadde på sin 2016 modell? Den tåler vel lite nm og er ikke noe særlig å skryte av.. Når kom 7 trinns oljefylt på Octavia, noen som vet?
 5. Hei! Vi er i markedet for større bil pga. familieforøkelse straks. Har omsider (tror jeg) redusert kandidatene ned til enten Octavia eller Superb, fra 2017 til 2018. Budsjettet er maks 370k så det blir nok neppe nyere enn 2017 på Superb, men sikkert 17-18 for Octavia. Har mest lyst på Superb pga. støyisolering og generelt mer påkostet følelse. Octavia må være diesel 4x4 og 184 hk, Superb diesel og 4x4, 190hk. Spørsmålet er om disse har DSG med våtplateclutch, og når de kom med 7 trinn? Er det noen som har en liten oversikt på dette?

Community Reputation

0 Neutral

About Gandalf

 • Rank
  Newbie

Personal Information

 • Car
  2017 V60 D6 Twin Engine

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...