Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Reparatøren

Member
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 1. Hadde Dsg-oljeskift på min bil ifjor, og det bestod av ny olje, nytt filter, skruer/pakning. Betalte omtrent det same som deg. Trur ikkje det er vanlig/nødvendig med flushing på vanlig service. Er jo ikkje ein tradisjonell aut.kasse med converter dette. Der er det vanlig med flushing. Olje og filterskift er uansett viktig å få gjort kvar 60000 km. eller oftare ved masse hengerkjøring o.l.
 2. Bra at du får dekka eindel av skadene. Men sjekk nøye jobben etterpå, og følg nøye med på at det ikkje rustar igjen. Har dessverre dårlig erfaring med garantirep.av rustskader.. (ikkje VAG produkt/Møller.) Det er jo utrulig viktig at jobben blir gjort riktig og all rust blir fjerna før grunning og lakk. I mitt tilfelle var bilen innom forhandlar 6 ganger totalt for ein rust rep. på garanti.. Når eg seinare fiksa rust på kanalane sjøl, såg eg at det hadde blitt lakkert oppå gammal tectyl.
 3. Hmm.. Sidan du kjøpte den bilen brukt, ville eg sjekka opp med forrige eigar om den har hatt ein skade/omlakkering. Den lakkslippen mellom hjulbue/fanger hadde neppe gitt meg på uten kamp. Blir no ikkje ein sånn skade av steinsprut. Og steinsprut oppe på bakluka? Kva retning kom den ifrå?.. Lakkgarantien er jo gått ut, men dette virkar for dårlig. Som alle andre merker , vil Møller prøva å få deg til å betale uansett. Snakk med ein frittståande lakkeringsverkstad for å få ein annan vurdering. Og når det gjelder rust generelt er ingen bilar godt nok understellsbehandla som nye. I Norge er ekstra behandling eit "must" .
 4. Det fungerer på den måten at Abs-sensorane registrerer om rulleomkretsen på hjulet forandrar seg over litt tid. (mindre luft, mindre rulleomkrets/diameter..) Du må resette/nullstilla etter kvar gong du gjer ein forandring (justerer dekktrykk, når du skiftar dekk, byttar til vinterdekk etc..) Er eit svenskutvikla system som VAG brukar. Fordelen er jo at du slepp dekktrykksensor i hjulet, og kan bruka kva slags felg/hjul du vil. Kan bli trigga av f.eks.tung last/hengerkjøring. Tømmer du bilen for last, må du alikavel nullstille etterpå.
 5. Min bil har 30000 km.oljeskift-intervall, (150 hk.diesel). Men eg skiftar olje kvar 15000 uansett. Spesielt sidan det er ein dieselmotor. Er nok av eksempel på turbohavari, slitte kamaksler, tette/koksa inntaksiler etc.. gjerne i kombinasjon med partikkelfilterproblem. Uansett bilmerke.. Ein av grunnane til at bilfabrikanten har lange skiftintervall, er at EU-krav om mindre totalforbruk av olje. Og du kan kjøpa olje hos f.eks. motoroljer.no til langt lavare pris enn hos forhandlar.
 6. Har leita litt på nettet, og denne oppskrifta for reset av sete-minnet fungerte fint. https://forums.tdiclub.com/showpost.php?p=1363504&postcount=2 -kjør setet heilt fram -tilte setet heilt fram/ned -kjør seteryggen heilt fram. .og det kom eit "pling", og alt var ok.
 7. Hei. Min Superb 2016, har mista lagring av setejustering. Alle justeringar virkar fint, men får ikkje lagra dei. Ingen "pling" når eg prøver. Dette har skjedd før, og den gang måtte eg innom forhandlar. Har eit stykke veit dit, so om det finnes ein annan løsning på problemet hadde det vore fint. Fant litt info.om dette på bl.a. BriSkoda sine sider, men det virka ikkje for meg.. Idéer.?..
 8. Fant denne nettsida, då eg leita etter oversikt over PR. koder. Kan vere grei å ha. https://www.eftermontering.se/webbutik/13-tyda-bilens-utrustning
 9. Har som venta, ikkje fått medhald på reklamasjonskravet mitt hos Møller. Fekk først avslag, tok deretter kontakt med forbrukarrådet for litt info. Denne infoen vart ordrett vedlagt svaret tilbake til Møller, der eg foreslo at dei i det minste burde dekka skivene på reklamasjons. Så kunne eg sjølv dekka arbeidskostnad og br.klossar.å Den kostanden vil jo komma om ikkje so lenge, uansett. Svaret var som venta: " Viser til tidligere kommunikasjon. Vi anser som det er sagt flere ganger i tidligere kommunikasjonen med deg at bremseskiver er en slitasje-del og dermed ikke faller inn under lov om forbrukerkjøps 5 års reklamasjonsrett. Dekning av bremser på garanti gjøres innenfor 6 mnd/10.000 km så sant det ikke foreligger en fabrikasjons-feil. Utover dette dekkes bremser som en reklamasjon inntil første service. Utover dette er dekkes ikke bremser av garanti. For øvrig ligger bevisbyrden på kunde når det hevdes en reklamasjon iht lovverk, ikke slik som det angivelig skal ha blitt uttalt fra forbrukerråd her. Ordlyden her samsvarer ikke med den vi har sett tidligere fra forbrukerrådet. Vi beklager at vi ikke kan imøtekomme din reklamasjon." (Sitat slutt) Eg meiner fortsett at kast i skivene er pga.dårlig legering/materiale om, under normal bruk. Og har jo bytta både framme og bak pga.det. 10000km/6 mnd. er jo litt artig, med tanke på. 2års garanti på originaldeler.. jaja.. Blir vel å ta kostnaden sjølv,, men ingen grunn til å kjøpe originale skiver iallefall.
 10. Har sendt klage til Møller og forklart at eg meiner eg bør få dette dekka på garanti. Har ingenting å tapa på å klaga, men er ikkje so veldig optimistisk..
 11. Har også ein arb.kollega som også har ein Skoda som må skiftast frontskiver på pga.kast. Er ein 2015 Octavia kjørt 59000km.. Eg er temmeleg sikker på at årsaka til at mange får problem med kast i skivene, er at det er dårlig/urein legering. Når bilen min var inne på service ved 55000 km i mai, vart det ingen anmerking på bremser . Etter 3 mnd. og 7000 km er det "striper og spor" som er forklaringa til at det er blitt kast. Fristande å pressa på litt ang.reklamasjon.
 12. ..har hatt samme problem med Dab-adaptere der den originale Usb-pluggen som følgde med adapteret var bytta ut med ein annen.. Og har hatt liggande problem med ettermonterte Led-pærer. Dette er jo også eit utbredt problem i ein del hus med Ledpærer og dårlig Wifi-dekning.. stråler ut masse Rf-støy..
 13. Kjøpte ein ny Superb i april 2016. Då bilen var 15 månader og kjært ca 31000 km. Fekk eg vibrasjoner i bilen under bremsing. Konklusjonen var kast i skivene bak. Fekk nye skiver og klossane på reklamasjon. No er bilen 2 år og 4 månader, har gått ca 62000 km. Har fått vibrasjoner igjen, og denne gangen er det kast i skivene framme, og "striper og slitasje" på innsida av skivene. Men er ein god del belegg igjen på klossane. Har fått pris på 6100.- for nye skiver/klossar. Synest dette er temmeleg dårlig. Heilt greitt at bremser er slitedeler, men å måtte skiftast skiver framme lenge før klossane er utslitt, etter 60000km.er ikkje bra. Andre med liknande erfaringar? Og ser iallefall ingen grunn til å betala 6100. kr for dårlige originaldeler..
 14. Har hatt tilkoblingsproblem i min Superb 2016. (Bolero system, som er likt med Amundsen men uten nav.)Prøvd forskjellige kablar, men årsaka er ein eller anna feil USB porten. Eg kanskje berre rusk e.l. inni den, for alt virka fint når eg brukar USB porten til baksetet. Har du sjekka porten med f.eks minnepinne etc.? Har tlf.din støtte for MirrorLink? (trudde ikkje Huawei hadde det..) Ellers må jo tlf. din og godta USB delinga. Har brukt både MirrorLink med Samsung S5 og Sony og AndroidAuto med Samsung, Huawei Honor8 og Motorola Motor X4 uten problem. Synest at MirrorLink er kun brukbart med Sygic Navigasjon, Spotify er jo tragisk dårlig via MirrorLink. Der er jo AndroidAuto mykje betre..
 15. Hei. Har ein nevø som har ein 2010 modell Superb stasjonsvogn. Begge dørene på venstre side har fått avflassing av lakk, og dermed rust rundt dørhåndtaket. Er dette eit kjent problem? Kan det bli dekka av Møller/rustgaranti.? Andre som kjenner til problemet? Bilen er bruktimportert frå Tyskland, men trur rustgarantien er fabrikkgaranti.

Community Reputation

1 Neutral

About Reparatøren

 • Rank
  Member

Personal Information

 • Car
  Superb 2016

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...