Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Reparatøren

Member
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 1. På min Superb 2016, har eg i det siste ikkje fått opna bakluka. (Vanlig, ikkje elektrisk luke.) Må prøve mange gangar, eller vente litt før det går. Er vel elektrisk låsing , og høyrer ikkje det klikket/summelyden når du trykker inn knappen under løftehåndtaket.. Kjent problem? Tips?.
 2. Dsg skal ha oljeskift/service kvar 60000 km under normal bruk. Viktig å ikkje slurve med den. Er ellers stort sett fornøgd med min 2016 Superb. Eg har heller ikkje 4-hjulstrekk, men Dsg og 150 hk.diesel. Er veldig fornøgd med forbruk, som ligger mellom 0,5 og 0,55 ved daglig bruk. Langtur godt under 0.5 Og ellers be om å få med ekstra understellbehandling Bilar rustar..Uansett merke, modell og "rustgarantier".
 3. Veit det har vore tilfeller av defekt matepumpe i tanken.
 4. Skal skaffe oss hund , og lurer på kva type bur som passar/er å anbefale i Superb. Blir ingen stor hund (Shetland Sheepdog). Tar imot alle tips.
 5. Har kanskje ein mulighet til å sjekka ein bil. Ser kva eg får til..
 6. Er det originalt h.feste, må det vel gå å kikka på ein annan bil som kontakt.
 7. Kva bil er det snakk om? Dessuten er vel fargane avhengig av produsenten av hengerfestet/originalfeste etc. Men har funne denne på nettet, om det hjelper. Ellers må du vel ta kontakt med forhandlar.. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.atu.de/extern/files/artikel/ES0746_21220517_SKODA_Superb.pdf&ved=2ahUKEwjMnJuOxbXoAhUmposKHfC4CFEQFjASegQIAxAB&usg=AOvVaw2SXM9aMFxXM2qOV4h7WohT
 8. Er vel sånn at i stilling "0" (rett opp) får du Led-kjørelys (Drl) med motor i gang. " Auto" veksler mellom kjørelys og vanlig nærlys , avhengig av dagslys /regn. Og i parklys-stilling, lyser kjørelysa svakare.(parklysfunksjon.) Fungerer iallefall sånn på min Superb.
 9. Du har sikkert 7-trinns Dag med tørrclutch. (DQ200) Er den girkassen som hovedsaklig blir brukt til bensinmotorar. 6-trinns (DQ250) og den "nye" 7- trinns kassen blir brukt til diesel, og større bensinmotorar. Dei har våtclutch. Uansett kva type kasse du har, er service /oljeskift viktig å ta i tide. Og kjøre forsiktig og fornuftig med henger/campingvogn. Mao. unngå unødvendig sluring ved rygging og krypkjøring, akkurat som du ville gjort med ein vanleg manuell kasse..Både 6 og 7 trinns kassene har vel vore so lenge på markedet no, at dei større problema og barnesjukdommane er nok plukka bort. Ellers finner du litt info her: https://www.rats.no/automatgir-tjenester/gearkasser/vag
 10. For å resette setet må du kjøre seteputa heilt fram, seteryggen heilt fram og seteputefronten heilt opp/fram (mulig også du må kjøre korsryggstøtta heilt fram..). Blir et "pling" når den blir resatt. Det har er skjedd 2 ganger at eg har måtta gjere den operasjonen for å få minnet til å virke.
 11. Her er link. https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=66&t=1610899
 12. Har du DSG-girkasse på bilen din? Har lest på andre forum at det skal vere ein ekstra termostat ifb. oljekjøler/varmevekslar til dsg-kassen. Og den kan gje dei symptoma du nevner.
 13. Som nevnt, er det nok lurt å ha litt varme (og dermed tørre bremser..) når du parkerar. Eg tar og "nødbremser" litt med det elektriske håndbrekket av og til for å slite vekk evnt.rust; og varme opp skivene. ( OBS!! pass på biler bak deg og fare for sladd ved våt veg.) Brekket er jo kun av, eller fullt på, så det gjelder å vera varsom ved denne manøveren. Som du ser på bildet, so er det rusta akkurat der klossen har lagt inntil. Ganske vanlig om det er fuktig imellom skive og kloss ved parkering. Ellers er min erfaring at Skoda sine bremseskiver ikkje er spesielt bra. Både eg og ein arb.kollega har fått kast i skiver både framme og bak tidlig. (før bilane var passert 60000-km.) Eg har no EBC skiver på bilen, og det vil vise seg om dei er bedre eller verre.. (Har bra erfaring med dei frå andre bilar.) Er uansett ikkje dyrare, heller billigare enn originalskiver. Uansett er det største problemet salting/fuktig klima/regn.
 14. Har i dag fått bilen tilbake , etter reparasjon av lakkbobler/sinkslipp/rust. Alt er blitt dekka av garanti, men no når bilen har passert 100000 km. blirdet jo "kun" 5 års reklamasjonsrett som gjelder framover. (bilen blir 4 år i april. 2020..) I tida etter eg kjøpte bilen ny i 2106, har det vore litt småplukk som er blitt ordna på: -Rep. av lakkbobler/rust , bakkant hjulbue begge sider. Januar 2020. -Skifte av blinklyshendel pga. symboler/bokstaver slitt bort. Desember 2019 -Skifta defekt luftkvalitetsensor i klimaanlegg. desember 2019. -Skifta defekt rulleknapp i ratt , høgre side. Januar 2108 -Skifta br.skiver bak pga. kast (etter 30000 km.) August 2017 . (dekka av forhandler lokalt, ikkje garanti frå Møller.) -Reparert vindusforinger + Omprogrammering av panoramatak. (innkalling)/ Justert spylerdyser August 2016. Det er det som eg har fått ordna innanfor garantitida. Utenom vanlig service, har det blitt skifta br.skiver/klossar framme ved 65000.-km, og br,skiver /klossar bak (2.gang) ved 95000-km. Andre som har hatt større eller mindre feil på sin bil? Evnt. hatt samme feil som det eg har lista opp?
 15. Har hatt min Superb 2016 inne hos NAF for garantiutløpstest. (runder snart 100.000km..) Resultatet var ok, bortsett frå det eg allerede visste, nemlig bittesmå bobler i lakken ved overgangen hjulbue/støtfanger bak. Begge sider. Altså rust. Bilen vart understellsbehandla med Dinitrol før eg henta den ut som ny. Har blitt vaska og polert forh.vis jevnlig, men det er jo alltid ei utfordring om vinteren. Er spent på svaret frå forhandler , når den skal inn for vurdering. Er for meg ei opplagt garantisak, men om det blir avslag på reklamasjon, blir det bråk. I tillegg er bokstavar og symbol på blinklyshendelen blitt borte/slitt vekk. Det og er uvanleg tidlig. Andre med tilsvarande erfaringar?.

Reparatøren last won the day on February 13

Reparatøren had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Reparatøren

 • Rank
  Member

Personal Information

 • Car
  Superb 2016

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...