Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

OctaviaScout

Member
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3
 1. Takk @Superb lll! Ja, jeg spør kanskje litt generelt, men jeg er vel bare ute etter tips til saker som kan være verdt å gjøre som jeg ikke har tenkt på selv. Har f.eks vurdert takspoiler slik som RS-utgaven har, men jeg er usikker på hvordan dette blir på Scout... Emblemer har jeg vurdert å fjerne, må tygge litt på den. Jeg ser absolutt det praktiske ved å fjerne de. Koding av baklys var ikke så dumt, og en billig penge for litt ekstra sikkerhet. Jeg regner med du er fornøyd med Scouten? Vi har vel så og si identiske biler så vidt jeg kan huske. Jeg har original toning ja. Jeg la ikke merke til varmetrådene når jeg hentet bilen fra forhandleren i dag. Men har studert det litt nå, og jeg synes ikke de er spesielt synlig, men det er mulig å se de. Legger ved noen bilder av hvordan det ser ut.
 2. Hei igjen! Tenkte å oppdatere litt her. Har gjort litt småtterier med bilen den tiden jeg har hatt den (ett år i juli): Tectylbehandling Gassdempere til panseret Alt av interiørbelysning er byttet til LED (Osram) Tåkelys er byttet til LED (Osram). Disse passet overraskende godt til LED-stripene. Og i dag: sotet vinduer fra B-stolpe og bak. Eksisterende toning er alt for lys etter min mening, så dette synes jeg ble meget bra. Lakkbehandling droppet jeg, men jeg ser i ettertid at man kanskje skulle gjort det. Etter å ha tatt vårvasken ser jeg at det har kommet mange riper og små skrammer i lakken etter folk som har slengt døren i, eller subbet borti når bilen har stått parkert. Irriterende, men lite å gjøre med det. Så får håpe en runde med polish fikser noe. Er forøvrig meget fornøyd med bilen, den leverte på alle punkter som vinterbil (kjører en del til fjells)! Noen forslag til annet som kan være verdt å gjøre med bilen? 🤔
 3. Da tror jeg det blir kjøp av disse @Stardustsilver. Dette blir vel tilnærmet lik farge som LEDlysene?
 4. Helt klart. Hele prosessen har vært stas. Med research, sammensetting av bil, bestilling, venting, spenning.... Bare siste kneik nå så sitter jeg med en flunkende ny bil! Her blir det rett på bilferie når jeg får den (går på ferie neste uke). Så kan jo hende jeg klarer å kjøre lengre enn deg den første uken Bilder og update kommer ila neste uke
 5. Det har du helt rett i @Superb lll. Dette blir min første helt nye bil, så blir nok ekstra stas Oj, såpass. Da høres det ut som at du er på bilferie når du klarer å gjøre unna så mange mil på ei uke. Regner med bilen lever opp til forventningene?
 6. Det nærmer seg @Superb lll... Bilen er under transport nå og er estimert til å være i Trondheim på mandag. Forhåpentligvis kan bilen hentes ut i midten av neste uke!
 7. Vet ikke @Superb lll, har ikke sjekket på en uke nå Regner med det, den stod jo i Bremerhaven torsdag forrige uke. Må ta en telefon i morgen... Artig om du får den neste uke allerede! Det ble ikke Trinity Antrasitt nei, de skulle ha 20 000 kr. Det synes jeg ble for dyrt... Men jeg tar til meg gode tips fra deg og @TheHaughom, så løser det seg vel innen vinteren kommer
 8. Takk @Superb lll, jeg gleder meg til ny bil! Jeg bestilte bilen midt i påsken, uke 13 blir det vel... Stemmer det, jeg går nok ikke for Geminifelgene. Jeg burde nok heller forhandlet pris før kontraktsignering som du sier. Dem tilbyr meg nå Trinity for 20 000, de ligger veiledende til 23 000 ser jeg, så du har fått en god pris da ja! Jeg er enig med kona di, Trinity antrasitt er de fineste felgene (foruten Braga) Vurderer CSP 13, evt MAK felger også... Vi får se hva det blir til!
 9. Hei folkens! Tenkte det var på tide å legge ut litt info om bilen jeg har bestilt. Har nylig solgt min 11 år gamle Touran, så nå blir det bra med helt ny bil! Etter noen runder med meg selv fant jeg ut at Octavia Scout med 150hk diesel og 7DSG ble mest riktig til mitt bruk. Ser forøvrig at 2019 Scout nå kun kan bestilles med denne motoren (ikke 180hk TSI eller 184hk diesel lengre). Har valgt fargen Quartz Grey metallic. Utstyr: Elektrisk bakluke KESSY Simply clever pakke Phone box Businesspakke Traveller Navipakke Vinterpakke Parkassist + trailerassist 18" Braga antrasitt Care Connect 3 år Oppvarmet frontrute El-seter foran m/ minne på førersete Panorama soltak Stålpedaler Avtagbart hengerfeste Ellers ser jeg nå at 2019 mod kan leveres med digitalt dashboard, litt synd å ikke få med det... Hadde heller valgt bort mye annet utstyr for å få dette. Men men... I tillegg til dette blir jeg til å bestille Tectyl behandling, mest sannsynlig også lastekantbeskyttelse. Når det gjelder vinterhjul har jeg ikke klart å bestemme meg enda. Jeg stusser litt over felgene min lokale forhandler tilbyr. Fikk tilbud i dag på Gemini antrasitt 18" med Nokian piggfri, men etter litt research finner jeg ut at disse felgene har Innpress (ET) på 51mm. Bilen er godkjent for ET 43mm, så med disse felgene endrer man sporingsvidden med 16mm, altså over grensen iht kjøretøyforskriften på 15mm. Rart at forhandler kan tilby disse felgene til Scout. Har også fått pris på Trinity antrasitt (som har ET 46), men synes de blir for dyre. Rett og slett usikker på hva jeg skal gjøre. Noen innspill? Ellers er bilen produsert og står i Bremerhaven og venter på båt! Forhandler mener bilen utleveres ca uke 31.
 10. Utstyrslisten ble litt mer omfattende enn jeg hadde tenkt @Superb lll, men jeg klarte holde meg innenfor budsjett pga gode kampanjer og firmaavtale. Gikk litt av skaftet, men bedre å angre på noe man har enn ikke har, tror jeg Har uansett ikke dårlig samvittighet da jeg synes Skoda generelt gir utrolig mye bil for pengene. Enig, lastekantbeskytter må jeg ha, i fargen sølv. Skvettlapper hadde og vært kjekt... Understellsbehandling driver jeg å vurderer. Forhandler må vel godkjenne dette først slik at det ikke går utover garantier. Salt er et stort problem også her i Trondheimsregionen, og det merkes tydelig på bilen jeg har i dag dessverre. Tror det en god investering da jeg planlegger å ha Scouten i mange år framover. Hvilken behandling har du valgt og kan du si noe om pris på dette? Når det gjelder lakken så har jeg lest en del på forskjellige behandlinger, men det er så mange meninger at man kan gå seg vill. Jeg har vel kommet fram til at vedlikehold/behandling av lakk tar jeg på egenhånd slik jeg alltid har gjort Takk for tilbakemelding ang Turbiner-felgene. Jeg tror holder meg unna disse. Jeg vil holde meg innenfor kravet, selv om de kun er marginalt over. Jeg innbiller meg også at en stor endring av sporvidde kan påvirke hjuloppheng, foringer etc... Jeg skal få lagt inn tråd, artig å se hva andre har og erfarer med sine valg. Veldig flott oppsett på din bil, ganske lik min Quarts Grey metallic synes jeg kler Scouten veldig bra. Jeg har vurdert Trinity tidligere, det er fine felger og tror jeg heller mot disse nå. Kan jeg spørre om hvor mye du må gi for disse med piggfri hakka? Høres ut som du har ordnet deg en god deal der. Takk for godt tips @PaulusA, dette blir også vurdert
 11. Takk for velkomst og tilbakemelding Jeg valgte å gå for 150hk diesel. Denne har 7 trinns DSG og kan dra 2 tonn slik at jeg følte det ble det riktig valget for meg. Kanskje dumt å velge diesel i disse tider, men jeg liker motorkarakteristikken og det lave forbruket da jeg driver mest med langkjøring. Farge Kvartsgrå metallic. På utstyrsfronten ble det vel til at jeg valgte alt foruten variabelt bagasjerom: ELEKTRISK BAKLUKE KESSY- NØKKELFRI ADGANG START/STOPP SIMPLY CLEVER VED VALG AV PHONE BOX PHONE BOX FOR TRAVELLER NAVIPAKKE BUSINESSPAKKE TRAVELLER NAVIPAKKE VINTERPAKKE KAMPANJE PARKSASSISTENT + TRAILERASSISTENT 18" BRAGA ALUFELG ANTRASITT OPPVARMET FRONTRUTE TVANG TIL CARE CONNECT CARE CONNECT 3 ÅR/INFOTAINMENT 1 ÅR EL-SETER FORAN/MINNE PÅ FØRERSETET PANORAMA SOLTAK STÅLPEDALER AVTAKBART HENGERFESTE Sist jeg sjekket ble den satt i produksjon uke 24, levering uke 29, men de tar vel sine forbehold. Er det noe annet utstyr som kan være lurt? Tror jeg iallfall skal få montert en lastekantbeskytter. Det angående innpress har jeg ikke tenkt på. Etter litt googling ser det ut til at maks endring av sporvidde er 15mm, altså at felgens innpresning kan endres maks 7,5..? Det virker som at Turbine-felgens dimensjoner har endret seg over årene. Jeg ser det beskrives ulik innpress på forskjellige annonser av Turbine-felgene på Finn. Noen skriver 46, andre 44... Da er det jo neste samme innpress som på Braga-felgen. På de aktuelle Turbine-felgene jeg har sett på (helt nye og ubrukte) så ser det ut som på bilder at innpress er på ET51, som du beskriver. Kravet mitt er originale Skoda hjul samt at jeg holder meg innenfor lover og regler. Utvalget av felger til Scout synes jeg er litt snevert. Hvilke vinterhjul valgte du til din bil?
 12. Hei. I midten av juli blir jeg stolt eier av en ny Octavia Scout Jeg valgt å ikke kjøpe med vinterhjul da jeg bestilte bilen, derfor driver jeg nå å sjekker markedet. Kanskje ikke rett årstid å ta opp dette, men jeg har lyst til å få ting på plass... Jeg synes Turbine felgene til Octavia er fine og jeg finner en del eksemplarer av disse på Finn. Det er vel ingen problemer med å bruke disse som vinterhjul på Scout (disse er vel i utgangspunktet til L&K utgaven)? Dekkene som normalt leveres til disse felgene er i dimensjon 225/40-R18. Er det noe problem med å sette på 225/45-R18 (samme dimensjon som sommerhjulene til Scout) piggfrie dekk på disse? Har noen erfaringer med å ha en slik dimensjon som vinterhjul på Scout? Hilsen en blivende Skoda-entusiast.

OctaviaScout last won the day on July 18 2018

OctaviaScout had the most liked content!

Community Reputation

8 Promising

About OctaviaScout

 • Rank
  Member
 • Birthday April 4

Personal Information

 • Car
  Octavia Scout 2018

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...