Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Superb lll

Honorary Member
 • Content Count

  2,519
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89
 1. Selve bilen ser veldig fin ut, liker godt de mer moderne og litt skarpere linjene på denne bilen vs dagens modell som virker litt mer «gammeldags».. Men jeg må si at jeg virkelig håper på litt sprekere motorer og andre drivlinjer enn hva som er tilgjengelig på nåværende tidspunkt.........
 2. Sjekk opplysningene i annonsen mot SVV kjøretøy opplysninger, så ser du at han kommer med feil opplysninger i annonsen. En Kodiaq 7 seter 190hk TDi kan max trekke en tilhenger på 2.000kg. Her er 2 skjermbilder fra SVV sine sider.
 3. Jeg har ikke handlet eller montert slike på min egen bil, men jeg har lest om flere som har dem både på forumet her (på flere Skoda modeller) og Skoda-gruppa på Facebook, felles for de innleggene jeg har lest er at de er fornøyde.
 4. Dette er noe jeg ikke har lest om noen gang, så dette var overraskende lesestoff. Jeg har ingen andre forslag enn å komme med tips om Skoda-gruppa på Facebook og/eller BRISKODA Det er en europeisk nettside med mange medlemmer, så kanskje det kan være lettere å få mer info/tips der.
 5. Det er noe av det som forandres, og det er det merkbar forskjell på i min Superb. Det er noen fastsatte kjøremodus, slik som Eco, Comfort, Normal og Sport, og så den jeg bruker hver eneste gang jeg kjører, nemlig Individual. Her justerer du innstillingene slik du selv ønsker, og det lagres slik at du ikke behøver å justere alt på nytt igjen for hver gang. Følgende kan justeres manuelt, DCC - understell Styring - hvor hard/fast styringen skal være Drivlinje - gassrespons og automatkassa (Drive eller Sport) ACC - adaptiv cruise control Dynamiske adaptive lys - hvor rask de skal reagere på automatisk fjernlys og responsen for svingbar funksjonen Klimaregulerering Nå er dette hva som kan innstilles på en Superb, hvor omfattende listen er på en Kodiaq vet jeg ikke, men jeg regner med at det er mye likt.
 6. Har du drivstoffvarmer på din Superb @Joakim? I tilfelle er det kun en kjørevarmer, eller er det en kupévarmer i tillegg? Les litt i denne tråden her @Joakim, men det er som sagt om din Superb har drivstoffvarmer.
 7. Bare hyggelig @RuneT Ja jeg bremser i hvert fall så effektivt jeg kan (når muligheten byr seg), men det er selvfølgelig avhengig av kjøreforhold/underlag og trafikken bak meg. På biler jeg har hatt med manuelt brekk så har jeg strammet det forsiktig inntil at jeg merker at det tar og så holdt det der en liten stund, for så å gjenta dette ved jevne mellomrom, for det er noe som er enkelt å kontrollere med hvor mye en strammer håndbrekket. Når det gjelder bil med elektrisk håndbrekk som gjør ikke jeg det, for det er enten av eller på og etter min mening ikke så enkelt å kontrollere. Det bruker litt tid på å stramme seg og det samme på å løse ut igjen, har brukt det litt for å forsøke å ta en «brekksladd» vinterstid på snøen på en parkeringsplass e.l., men det synes jeg ikke så mye om. Sier ikke at det er umulig, men det krever nok litt øving og trening før det får ønsket effekt og blir mer kontrollerbart, og det har jeg rett og slett ikke prøvet mer på........ Jeg for min del synes det er enklere med harde og kontrollerte oppbremsninger, altså bremsepedalen hardt inn ( «panikkbrems» ), men det behøver selvfølgelig ikke være løsningen for alle. Jeg savner et manuelt håndbrekk, for det er enklere å kontrollere og ha det morsomt med når anledningen byr seg
 8. Hei @RuneT Ser jo tydelige forskjeller på bildene dine av bakbremsene, det øverste av dem (dag 1) ser jo helt forferdelig ut, bakbremser som ser slik ut som dette må jeg ærlig si at jeg aldri har hatt. Det nederste bildet av bremseskiva bak ser jo vesentlig bedre ut, selv om en kan se antydninger av rusta som tidligere har vært på skivene. Verkstedene påstår mye som er riktig i teorien, men det eneste som kan forhindre rust på bremseskiver er at de er i bruk, og jo hardere oppbremsinger jo bedre er det for bremseskivene og calipere, ulempen er selvsagt at det sliter mer på både bremseklosser og bremseskiver. At bremseskivene bak er av en annen kvalitet er det ingen tvil om, foran er det større skiver i diameter, de er tykkere og ventilerte (dvs at de er doble med luft i mellom for kjøling om noen skulle lure på det). Skivene foran skal ta opp betydelig mer bremseenergi (varme) og de er jo i bruk hver eneste gang bremsepedalen blir berørt, slik er det ikke for bremsene bak. Har lest litt forskjellig om bremsekraftfordeling foran/bak fra 55/45 -----> 70/30, og da sier det seg selv at en må være veldig hard på bremsepedalen om en skal få skikkelig bremseeffekt på bremsene bak. Nedover bakker f.eks. så er det mye bedre med få harde bremsninger enn å holde forsiktig på bremsepedalen ned hele bakken, en unngår da varmgang (og glasserte skiver, det skjer mest på tunge kjøretøy) på bremseskiver og bremsevæsken, og en har også da med seg bremsene bak. Men igjen, da må en være flink til å følge med i speilet bakover. Legger ved bilder av mine bremseskiver, nå har min bil stått helt rolig i godt over 1 uke (sist i bruk 31.12.19), og sist den var i bruk så var utrolig mye salt og fuktighet på veien, likevel så ser de slik ut som dette. Slik hadde de ikke sett ut om jeg ikke hadde brukt bremsene så aktivt som det jeg gjør, de er definitivt ikke blanke det ser jeg også, men så har som nevnt bilen ikke vært i bruk på over 1 uke......... Bilen står i garasjen så det er dårlig lys, og det er (dessverre) lenge siden jeg har hatt muligheten til å vaske bil, og det synes godt på eikene til felgene........
 9. Er det noen som vet om Kodiaq og Superb har den samme funksjonen på bremsene bak, altså at de legger seg litt på ved kjøring regn (da må pusseren være aktiv i noen minutter før de gjør det), det hjelper veldig mye for å ha tempererte/tørre bremser bak.. Selv etter at jeg bare har vasket bilen så tar jeg en liten kjøretur med noen harde oppbremsninger, slik at jeg ikke parkerer bilen med våte bremseklosser som vil kunne gi rust på bremseskivene. Jeg gir på litt ved nesten hver anledning jeg har (opp mot 80 -100 km/t når det er mulig med tanke på lovlig hastighet)) og bremser hardt for at bremsene bak skal være i bruk/bevegelse og ikke sette seg, men da er det som det blir nevnt her meget viktig å se i speilet bakover og ikke gjøre dette på glatt underlag slik at en ikke forårsaker en ulykke! Hardere og mer aktiv bruk av bremsepedalen er nok den enkleste veien å gå for å fjerne og fortsette å holde rusten borte fra bremseskivene bak, for det meste av bremsekraften ligger jo foran inntil en trykker hardere på bremsepedalen. Regner med at det ikke er den store forskjellen på kvaliteten på bremseskivene for Kodiaq og Superb, men det er ikke noe jeg har kunnskap om.. De to foregående bilene jeg har hatt fra Skoda (Superb 2016 og Octavia 2018) var det heller ikke rust på bremseskivene bak pga det jeg har beskrevet her. Jeg kjører nesten hele vinteren på våte/saltede veier, og har heller ikke rust på bremseskivene bak på min Superb 2019, så det virker som det jeg gjør har har en misjon for å unngå rust på bremseskivene bak. Det er selvfølgelig heller ingen fasit, men fungerer i hvert fall i mitt tilfelle.
 10. Bra du har vært på verkstedet og forhørt deg litt. Det med at bilen til tider kun går på to sylindere er en «drivstoff-sparefunksjon» som først ble innført på VW Golf, og har rett og slett med drivstoffkutt å gjøre for å bruke mindre bensin når turtallet på motoren er lavt. Jeg har selv hatt VW Golf st.vogn 2014 med forgjengeren av den motoren som du har i din bil, men den hadde ikke denne drivstoffkutt-funksjonen, det var det kun 3/5 dørs utgavene som hadde. Det er en funksjon som er der uansett hvilken kjøremodus du benytter, men det er avhengig av hvilket turtall/hastighet du har. Det er ingen mulighet til å deaktivere dette i bilens menysystem, men om det kan kodes bort vet jeg ikke. I tilfelle så er det noe i hvert fall jeg ville har ventet med til garantien på bilen er over, men det er selvfølgelig opp til enhver hva de vil gjøre. Jeg vet som nevnt heller ikke om det kan kodes bort, det må du sjekke nærmere med noen som kan gjøre det for deg, tviler sterkt på at du får merkeverkstedet til å gjøre dette, men om et frittstående verksted vil ta et slikt oppdrag kan jeg ikke noe om. Som nevnt så er denne funksjonen noe bilen din er satt opp med fra fabrikk, så det er vel egentlig ikke så mye å gjøre med dette, bortsett fra å kjøre på litt lavere gir slik at turtallet blir litt høyere. Men det vil selvfølgelig også gjøre at motorens forbruk går opp.......... Å sjekke ut noe som virker feil eller ikke er helt som det burde være er lurt å gjøre så snart som mulig, men akkurat i dette tilfellet så er det mest sannsynlig ikke så mye å gjøre med dette. D.v.s. om det faktisk er denne funksjonen som skaper denne vibrasjonen da, mye tyder jo på det, men jeg ville nok ha fått sjekket det enda mer nøye opp, slik at du er helt sikker på at det ikke er noe annet som burde/skulle ha vært utbedret på garantien.
 11. Den var både artig og stilig @Tommy Thon
 12. Connect fungerte senest i går for da startet jeg drivstoffvarmeren med den, men i nå i kveld så vil den ikke i det hele tatt. Kan ikke akkurat si at jeg har vært imponert over stabiliteten til Connect appen de siste månedene, så f.eks. ett år gratis burde de virkelig ha spandert på oss som du skriver @Core2Duo
 13. Bare hyggelig @Steinar. a Det finnes i hvert fall en slik mulighet i de nyere årsmodellene, men hvilke muligheter det finnes menyen på en 2008 modell vet jeg rett og slett ikke. Om du har en parkeringsvarmer, så er det mulig du har en knapp i dashbordet for å aktivere den, (evt en ekstra fjernkontroll på nøkkelknippet, men det tviler jeg på, for den hadde du jo selvfølgelig lagt merke til). Mest sannsynlig så vil jeg tro at du har en kjørevarmer, som egentlig skal starte hver gang du starter bilen. Og det negatvive med dette er om en har mye småkjøring, for da er det jo sjeldent at den brukes de anbefalte (minimum) 15 minuttene for å unngå soting/koksing av brennkammeret. Mye kan leses ut med feilkoder, og det er definitivt stedet å starte. En tlf til et merkeverksted for å forhøre deg om hvilken ekstra varmer din bil har er likevel kanskje det beste stedet å starte, for da får du mer info og og kan lettere bestemme deg for hva du vil gjøre. En pris for feilsøking/avlesing av koder vil de nok også kunne gi deg over telefonen, for å slippe å kjøre til et verksted bare for å få info. Det finnes jo også verksteder som er spesialister på dette med drivstoffvarmere, men det er vel likevel en fordel å vite hva slags ekstra varmer din bil har før du kontakter dem også, da er det litt pga hva som kan være feil og evt pris for utbedring jeg tenker på.
 14. Det er ikke ukjent at dieselmotorer bruker forholdsvis lang tid på å bli varme, mange biler er utstyrt med kjøre -og/eller parkeringsvarmer som kan gi en raskere varm motor og en varm kupé. Det er heller ikke ukjent at feilbruk av kjøre/parkingsvarmer kan gjøre at de slutter å fungere, sirkulasjonspumpe som har satt seg og brennkammer som har sotet igjen er to av de største utfordringene. Men parkeringsvarmeren kan også låse seg om den blir forsøkt startet med for lite drivstoff eller for lav batterispenning på startbatteriet. Det er jo bare å ringe et merkeverksted og så oppgi reg.nummer eller understellnummeret på bilen, så får du fort greie på om bilen har en ekstravarmer, og hvilken type det er Om bilen din faktisk har en drivstoffvarmer får du som nevnt da greie på, og er du heldig så kan det holde med en resetting fra et verksted så virker den igjen. Det kan selvfølgelig være så enkelt som at en sikring har røket også, men er du uheldig så kan det hende at det er bytte av brennkammer og/eller sirkulasjonspumpe som må til....... Om du får den til å fungere igjen, så er det i hvert fall meget viktig at drivstoffvarmeren blir brukt riktig for at den skal ha minst mulig problemer. Den skal kjøres minst 15 minutter hver gang den brukes, den bør brukes minst 1 gang i mnd hele året, på sommeren så er det jo bare å åpne vinduene og la den gå sine minutter. Etter at den har vært i bruk, så bør kjøreturen være minst like lang (i minutter) som brenneren har vært i bruk for å lade bilbatteriet.
 15. Om du har hatt problemer med dette helt siden bilen var ny, så ville jeg jo ha tatt opp dette med merkeverkstedet med en gang jeg hadde merket dette. Vibrasjoner i seg selv er jo ikke så enkle å definere hvor de kommer fra, men kast i mellomaksel, ubalanserte dekk, kast i felger, defekt svinghjul er jo noen muligheter som kan gi vibrasjoner. Skjeve bremseskiver kan også gi vibrasjoner om de er skjeve nok, men da vil det jo riste veldig i bilen ved oppbremsing og det er jo ikke tilfelle her. Dette her får du jo helt klart best hjelp og svar ved å henvende deg til et (merke)verksted. Om bilen har fulgt servicer og ikke har kjørt for langt, så er den jo fortsatt under nybilgarantien, og da vil det jo heller ikke koste noe om det er noen mekaniske feil med bilen

Superb lll last won the day on January 14

Superb lll had the most liked content!

Community Reputation

357 Is it possible?!

About Superb lll

 • Rank
  OLDTIMER

Personal Information

 • Car
  Skoda Superb

Recent Profile Visitors

5,262 profile views

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...