Gå til innhold
Søk i
 • Flere valg...
Finn resultater som inneholder...
Finn resultater i...

Superb lll

Æresmedlem
 • Innlegg

  2 672
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  117

Superb lll vant dagen sist 27. oktober 2021

Superb lll hadde mest likt innhold!

Personlig informasjon

 • Bil
  Skoda Superb L&K 2019 2,0/190 TDi 4x4

Nylige profilbesøk

7 245 profilvisninger

Superb lll sine prestasjoner

Veteran

Veteran (4/4)

393

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg følger også med på Skoda FB-gruppa, og jo da, det har forekommet mange som har utfordringer med sine bakluker, men ikke det du opplever. Problemer er det også med min egen bil. Den bakluken lever nesten helt sitt eget liv, og har gjort at jeg har måttet koste på den flere tusen i lakkering. Utfordringen for de aller fleste er at som du frykter litt @Årstein Svihus er at dette ikke legger seg i noen form for logg, så det er jo nesten håpløst for dem og kunne finne ut hva problemet. Noe som kan hjelpe litt er om du filmer dette med mobilen om det skulle oppstå flere ganger, slik at verkstedet kan ha litt mer info for hva de skal lete etter. Bakluken på min bil har de ikke funnet noen ting av, den åpner seg selv titt og ofte, og tar jo ikke hensyn til hva som er rett bak den. Så bakluken på min bil har åpnet seg rett inn i garasjedøren flere ganger, og gjort at den har blitt ripet opp helt ned til metallet. Da har nøkkelen ligget rolig i skuffen inne i huset, så knappen på nøkkelen for bakluken har ikke blitt trykket på i det hele tatt. Jeg har sittet rolig inne i bilen med nøklene liggende i midtkonsollen og jeg hadde fingrene langt unna knappen ved girspaken, men bakluka åpnet seg opp. Jeg har kommet ut fra butikker og bakluka har vært åpen, uten at jeg har trykket på noe som helst. Det samme gjelder alle vinduene 2-3 ganger og da var også alle dørene låst opp, men utrolig nok, de gangene var bakluken lukket. Så post gjerne hva du og/eller verkstedet finner ut @Årstein Svihus, for det kan være interresant for flere personer. Lykke til, håper du finner ut av det
 2. Du behøver absolutt ikke bytte over til 18" hjul pga støynivået, det har definitivt med valg av dekkmerke å gjøre. Min Suberb var levert med 235/45-18" Continental ContiSport Contact 5 når jeg kjøpte den ny sommeren 2019. Hadde ett ønske om 19" hjul i stedet og kjøpte meg ett sett med Zennen ZP6 19" felger og Falken FK510 245/40-19" dekk. Med bredere dekk, bredere felger, lavere profil så er jo egentlig alle kriterier for mer hjulstøy komplett, men den gang ei. De var betydelig bedre å kjøre med og merkbart lavere støy fra dekkene. Mine forrige Skodaer var levert med Pirelli P7 dekk og de er vel noe av de dekk jeg har hatt med fryktelig mye dekkstøy, så valg av dekk har utrolig mye å si for dekkstøy. Kvalitetsdekk koster gjerne litt mer, men de gir som regel også litt mer i kvalitet og dekkstøy. Les noen dekktester og forhør deg litt med noen seriøse dekkforhandlere, så kan gi deg noen gode tips. Bare vær obs på at dekk som er mykere gjerne slites fortere. Vinterdekk har en helt annen gummiblanding og kan dermed ikke sammenlignes med sommerdekk når det gjelder dekkstøy på noen som helst måte.
 3. Jeg er ganske (men ikke 100%) sikker på at oppvarmet ratt ikke ble ett alternativ før 2018 modellene @Dalerjin Ellers så beskriver @Marius helt riktig hvor det kan aktiveres (om en har det utstyret). Jeg har Superb 2019 modell (L&K), og den har heller noen dedikert knapp for rattvarme. Det må enten aktiveres direkte i innstillingene for klima, eller så kan det aktiveres i innstillingene slik at rattvarmen blir aktivert samtidig med setevarmen for sjåførsetet.
 4. Nå har jeg riktignok en Superb, men for at jeg skulle få tilgang til det dere nevner her i Connect appen, så måtte jeg ta turen innom forhandler for at de måtte gi tilgang til dette, da fungerte det etterpå. Men hvorfor de ikke klargjør dette sammen med utlevering av ny bil forstår jeg ikke, for jeg har måttet gjøre det med to biler sålangt. Vet ikke om det er årsaken til at det ikke fungerer hos dere, men det kan jo være verdt ett forsøk om forhandler ikke er for langt unna dere.
 5. Her er det noe som står i serviceprogrammet, men også noe som dessverre ikke står i serviceprogrammet, og da er det kun 4x4 systemet jeg tenker på. Oljeskift på Haldex er en del av serviceprogrammet, og det er viktig for at 4x4 systemet skal fungere. Men det som også er viktig er at silen i Haldex enten blir rengjort eller byttet (avhengig av hvilken Haldex bilen har), og det er dessverre ikke en del av serviceprogrammet, så det må bileieren selv bestille og passe på. Det samme gjelder også for bytte av olje på fremre og bakre diff, alt dette er noe som bør gjøres samtidig for at 4x4 systemet skal holde lengst mulig og ikke få noen meget kostbare reparasjoner. Noe annet som heller ikke står i serviceprogrammet, er noen punkter til panoramataket (om din bil har det). Dreneringskanaler bør renses/blåses rene slik at de ikke tetner, som igjen kan føre til at det kan komme vann inn i kupeen. Smøring av skinner/drev, så det går lett og ikke får for mye motstand/går tungt, og smøring av pakningen rundt selve panoramataket, slik at det heller ikke oppstår vannlekkasje der. For resten av servicepunktene så anbefaler jeg deg å få de printet ut fra din forhandler, slik at du lettere kan se hva som kommer på de kommende servicer. For det er til dels store prisforskjeller for hva som skal gjøres og hvor omfattende de er. Nå har jeg riktignok bestilt en ny bil, men den vet jeg ikke når kommer, så det kan hende at jeg må utføre en service på bilen jeg har, som jeg egentlig ikke har lyst til pga prisen på den. Med alt sammen så kommer den på nærmere 16.000,-, fordi det er så mange ting som kommer samtidig med tanke på både km.stand og alder på bilen min. Neste sommer så er den 3 år, og har vel kjørt ca 60.000km tenker jeg, og da får virkelig bankkontoen kjørt seg, men for å opprettholde nybilgarantien, så er det bare å utføre alt sammen. Der har du nok ganske sikkert forklaringen på at bilen varsler litt tidligere denne gangen, for her kan det som nevnt være store variasjoner på når bilen varsler om bytte av olje.
 6. Jeg har også fått denne oppdateringen, så jeg har også norsk tekst på Skoda appen igjen. Har du fått til å logge inn igjen på Skoda Connect nå da @Stardustsilver?
 7. Det er noen forskjellige ting som gjør at bilen kan varsle om (olje)service ganske mye tidligere enn de 2 år / 30.000km som bilen er satt opp med av serviceintervaller fra fabrikk, slik som småkjøring, mye hard belastning (fullastet bil og/eller tung henger) for å nevne noe. Jeg har også hatt en 2016 Superb som skulle ha service etter 1 år og 2 mnd, og en VW Golf 2014 som varslet om oljeservice etter kun 16.000km, så dette er veldig forskjellig. Noe går på tid (altså kun år), mens noe går kun på kjørelengde og noe går på hva som inntreffer først av år eller kjørelengde. Så det er ikke så enkelt å følge med på alt når bilen kun har digitalt servicehefte, men du kan få skrevet ut hva som skal gjøres når om du kontakter din merkeforhandler (eller ett uavhengig verksted selvfølgelig). Skriv litt mer om hvilken kjørelengde -og hvilken motor din Octavia har, om du har 4x4 i tillegg så kan det jo hende at det er ganske mye mer enn en oljeskiftservice din bil skal ha.
 8. Jeg bestilte ny bil i førsten av August, og har så langt fått forespeilet følgende mulige produksjonsuker, det startet med uke 49 (21), så ble det uke 1 22), så ble det uke 3 (22), så ble det uke 41 (21), og sist jeg snakket med en av selgerne så var det tidligst uke 1 (22), men ikke noe av dette er bekreftet i hverken den ene eller andre retningen. Så alt er uvisst, og dessverre så har nesten ingen selgere fra noen bilmerker i dag en fasit for produksjonsuker, de er i hvert fall i mindre tall. Men som @Marius også spør deg om @Steinar 604, vet du noe om bilen din er ferdig produsert, eller har du ikke fått noen bekreftet produksjonsuke for bilen din enda?
 9. Det samme gjelder for meg, det er nå engelskspråklig i min app også. Har forsøkt alle muligheter og innstillinger, men foreløpig så har jeg ikke funnet muligheten for å kunne endre språk i appen. Jeg har Samsung mobil (Android 11) om det skulle ha noe å si......
 10. Gratulerer med bestilling av ny bil @Espen Ser ut til å bli en godt utstyrt og flott bil dette her. Høres veldig smart ut med den type lydanlegg du vurderer her @Espen, jeg er utrolig fornøyd med Canton anlegget i Superb 2016/2019 som jeg har nå, men var definitivt ikke fornøyd med det i Octavia 2018. For Octavia som jeg har bestilt, så er det ikke tilgjengelig (til den utgaven jeg har bestilt) i det hele tatt, men det finnes jo som du skriver andre alternativer, selv om de gjerne koster litt mer enn det originale Canton lydanlegget. Ventetid kan det nok fort bli ja, når jeg bestilte ny bil i førsten av August, så antydet selger produksjon ca i uke 49, men når jeg snakket med ham i forrige uke så hadde det blitt flyttet frem til uke 1. Men dette er heller ikke bekreftet fra fabrikken, så jeg regner ikke med at uke er en endelig dato. De aller fleste bilmerkene mangler jo halvledere, og når jeg snakket med selger så fortalte han bare for norges kunder så står 700 biler ferdig produsert som mangler disse halvlederne. Så på et tidspunkt så må de jo stoppe produksjonen, for de vil før eller siden mangle lagringsplass til alle bilene som ikke blir helt ferdige, for totalt sett er det jo snakk om ett betydelig antall biler for europa sin del. Men dette er jo ikke bare ett VAG problem, det gjelder jo de fleste bilmerkene. Lurer selv litt på hvor lenge produksjonen kan utsettes før det kan være aktuelt å terminere en kontrakt, men jeg har jo ikke fått en bekreftet produksjons uke, så for min del er nok ikke det ett tema på en stund enda.
 11. Du har jo muligens to muligheter til da @Leiern83, takrails kan jo enten folieres eller lakkeres på nytt. Kanskje dette er noe som f.eks en MPS Micropaint billakkerer ikke vil ta så mye for. Lykke til 🙂
 12. Om du har kjøpt bil av en forhandler så ville jeg tatt turen tilbake til dem og bedt dem fikse dette for deg. Det samme gjelder jo forsåvidt om du har handlet bilen privat, men da er det kanskje litt mer som må til for at det skal kunne ordnes, uten at jeg er sikker på det selvfølgelig. Uten at jeg har sett dette med egne øyne, så ser det nesten ut som skjermen er vasket/renset med noe den ikke har tålt. Jeg har en MacBook Pro med Retina skjerm som jeg rengjorde med en serviett som som kona vasker sine briller med, altså en type våtserviett som heter brillevask. Den inneholder tydeligvis noe sprit som har gitt varige merker i min Mac sin skjerm. Jeg gjentar at jeg ikke vet noe om det er det som er på skjermen i din bil, men ut i fra hva jeg ser av bildene du har lagt ved, så ser det relativt likt ut. Håper det ordner seg for deg
 13. Hva som skal til for det er jeg ikke sikker på @RuneT, men jeg vil tro at en må ha tilhengerassist på sin bil for at en skal ha tilgang på det. Som sagt ikke sikker, det er bare ett forslag til hva som skal til. Jeg har parkeringsassistent på min Superb som er en del av std.utstyret til L&K utgaven (som aldri er prøvet), men tilhengerassistent har jeg ikke (og det har jeg heller ikke behov for sier jeg i all beskjedenhet...... 😉 ).
 14. Veldig bra at det har løst seg for deg @BensinOctavia 😊 Takk for hyggelig omtale, veldig hyggelig å lese at enkelte av svarene/innleggene blir satt pris på 😊
 15. Hjulboltene på min Superb skal også trekkes til med 140nm @Sjåføren
×
×
 • Opprett ny...