Gå til innhold

Tom Mikalsen

Medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Tom Mikalsen vant dagen sist 22. juni 2018

Tom Mikalsen hadde mest likt innhold!

Personlig informasjon

  • Bil
    2013 Octavia 1.8 4x4

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tom Mikalsen sine prestasjoner

Nybegynner

Nybegynner (1/4)

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da har kona's 1.8 tsi 4x4 gått nesten 5000km etter sist bytte, og det måtte etterfylle ca3dl, nivået var halveis innenfor på strekene ( jeg liker at det er på maks). Syns ikke det er ille med stor variasjon i kjøremønster.
  2. Siste forbruksmålinger, Tynset - Elverum, 2 voksne, lite bagasje, normal modus på alt. 98oct. Bensin og et forbruk på 0.56. Det er pent må jeg si.
  3. 1ltr olje på 1500km er det overhodet ikke akseptabelt, uansett om det står i instruksjonsboka eller ikke. Dette er bare VW konsernets måte å slippe unna på. Men 0,5l på 15tkm er da virkelig bra, det må jeg si. I USA er det massesøksmål mot VW på akkurat dette. Kjørestil har også mye å si for forbruket. Mye "kald" småkjøring øker forbruket vesentlig. Kan nevne at min 1.4 twincharger bruker omtrent 0,4l på 10000km. Og den har gått 350000km.
  4. Bilen "vår" er utenfor alt som heter garanti, så jeg er ikke bekymret for lange diskusjoner med Møller. Girkassene på disse bilene tåler mye mer enn hva en trimming vil gi, og med varmkjøring av motor og skikkelige plugger, olje og bensin, så er jeg heller ikke bekymret. Spørsmålet er om det er nødvendig.....
  5. Aner ikke om forbruket påvirkes nevneverdig av 40 vekt på olja, men ofte brukes 30 vekt fordi den er lettere å pumpe rundt. Nok om det, bilen imponerer stort, lettkjørt, komfortabel, pigg og skikkelig frisk familieflytter. Så får vi se om ikke der blir en såkalt "chiptuning" etterhvert. Men det er strengt tatt ikke nødvendig, jammen rask nok som den er.
  6. Er det testing av nykommeren her?? ?? Det er Acea C3, Api SN, VW 502,505 og 505.01 specs på olja. Tester ut Fuchs Titan GTS, siden jeg ikke finner Motul eller Total i umiddelbar nærhet.
  7. Sant det, men det er hun jeg deler utgiftene med som står for 98% av kjøringen, så det spørs om jeg klarer å registrere noen forskjell. Din Superb har vesentlig høyere trimgrad, så der merkes nok forskjellen bedre.
  8. Hei Olje oppfyller kravspecs ja, ingen fare med det. Fordelen er at en olje med høyere viskositet evner å smøre bedre ved driftstemperatur, og frakter bort mer varme. Ser at på kona's Skoda at oljetempen droppet med 10grader. Og joda, den får smake skikkelige temperaturer slik at fukt får dampet bort. Bakdelen er hyppigere skifter, men når jeg ser prisen på longlife vs, "vanlig" olje, så er det fremdeles rimeligere å bytte 5w40 oftere enn Longlifeolja. Når det gjelder oktannivå, så har det lite eller ingenting å si på en N/A motor, og de fleste turbomotorer er i dag laget og tunet til 95oktan. Eneste jeg vet er at på min egen Scirocco så er det vesentlig forskjell på m jeg kjører 95 eller 98oktan.
  9. Kona har akkurat kjøpt seg 2013 Octavia 4x4 dsg 1.8t, og er sålangt ( 2 uker) svært så fornøyd. Nå er jeg litt over snittet opptatt av bil, og har byttet ut den tynne suppa av "olje" med en skikkelig 5w40 olje, og kommer ikke til å kjøre mer enn maks 10000km på skiftene uansett. Har noen av dere med samme motor opplevd noe lavere forbruk med 98 oktan vs. 95 oktan? Selv kjører jeg en scirocco 1.4 twincharger, og der er det merkbar forskjell i både ytelse og forbruk mellom 95 og 98, men denne motoren har en høyere trimgrad enn 1.8 motoren i Skoda'n.
×
×
  • Opprett ny...