Gå til innhold

ian

Medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Personlig informasjon

  • Bil
    Skoda Octavia III 2014

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

ian sine prestasjoner

Nybegynner

Nybegynner (1/4)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det gir mening. Jeg har jo ikke klart å finne noe særlig om dette i norske medier. Men hadde likevel håpet jeg skulle komme over en og annen som kanskje likevel hadde gjort noe slikt. Jeg har sett at det er mulig å kjøpe noen ferdige pakker fra andre steder i Europa og eBay. Jeg er skeptisk til disse mtp at det vil være umulig for meg å vite om dette er tyvgods eller ikke. Disse pakkene ligger gjerne på 900-1000 USD "plug-and-Play". Jeg har reservert en Colombus 9.2" skjerm og en Harman MIB2.5 enhet fra en skraphandler. Enhetene har stått i en trafikkskadet bil. Disse får jeg for 3400,-. I tillegg trenger jeg en forsterker som jeg må betale ca 1500 for og en USB kontakt til 500. Alt i alt ca 5.400,-. Da gjenstår komponentsperre og annen koding. Montering skal jeg nok få til. Men kodingen er jeg usikker på ettersom jeg ikke har funnet så mye om dette. Har du noen formening om en autorisert Skoda forhandler vil kunne ta på seg en slik jobb? Det er jo snakk om originale deler og ikke tyvgods. Hele poenget med å kjøpe en brukt skjerm eller navigasjonsenhet må enten være for å erstatte den gamle eller oppgradere? Likefullt må det kreves noe koding til bilen. Så det må vel være et marked for dette? Jeg går ut fra at den har CANBUS ettersom jeg får varsling om lavt dekktrykk osv på MIB1? Er ikke det litt av greia med CANBUS at den kommuniserer med bilens styreenheter og gir informasjon og varsel?
  2. Hei. Er det noen som har erfaring med retrofit av infotainment systemet? Jeg har en Amundsen MIB1 med CANTON og ønsker å bytte denne ut med Colombus 9.2" skjerm og MIB2.5 navigasjonsenhet. Jeg har ikke klart å finne noe om dette på norske sider, men jeg synes det er rart om ingen her hjemme har erfaring med dette? Det virker å være svært populært blant annet i England, jf briskoda.net. Jeg har funnet ut at det er fullt mulig å gjøre dette. I tillegg til skjermen og navigasjonsenheten må jeg bytte forsterkeren til CANTON og USB kontakt som støtter Apple CarPlay. Det vil i tillegg kreve at produktsperren fjernes, samt en del koding osv. Det er særlig på dette området jeg sliter med å finne forståelig informasjon eller type how-to's. Det selges jo mye deler fra vrakbiler, så dette kan ikke være en helt ukjent problemstilling? Jeg ønsker en slik løsning en original løsning for å ivareta all funksjonalitet og samtidig oppgradere til en spiller som passer 100%. Kommenter gjerne hvis du har erfaringer eller annen relevant informasjon/kunnskap.
  3. Fant du noen løsning? Jeg har selv Amundsen MIB1 og ser på muligheten til å oppgradere tip Colombus 9.2" med MIB2.5. Jeg har en Skoda Octavia 3 2014. Det er mulig å gjennomføre. I tillegg til skjerm og navigasjonsenheten i hanskerommet, må også forsterkeren til CANTON og USB med støtte for CarPlay byttes ut. Når dette er gjort må produkt sperren fjernes, funksjonene resettes og startes osv for å tilpasses bilen. Det vil kreve en del koding. Har du funnet noe som har erfaring med dette i Norge?
  4. Hei. Det høres ut som du har fått samme problem som jeg hadde. Det høres identisk ut. I mitt tilfelle var det ballasten/styringsenheten for xenon. Jeg forsøkte en stund å ordne dette selv. Selve jobben er enkel og en uoriginal ballast får du til 1200,- på nett. Det er enkelt å løsne lykta. Utfordringen kommer når du skal ta den ut for å komme til ballasten som er montert på siden av lykta. For å få til dette må du ta av fangeren. Det skal være greit å ta av fangeren selv om det høres voldsomt ut. Det krever at du setter av litt tid og får løftet opp bilen litt (sørg for å sikre at bilen ikke kan flytte på seg). Du bør også ta kontakt med forhandler og få tak i noen gummiklips/propper som med stor sannsynlighet ryker når skruene er fjernet. Jeg landet på at jeg satt jobben bort og heller jobbet overtid med noe jeg har peiling på. Selv om 9500,- uansett var sure penger. Har du tid, lyst og gjør noen forberedelser tror jeg det er helt kurant å gjøre selv. Mye penger og spare.
  5. Nærlyset foran venstre er defekt. Jeg får samme resultat ved å flytte pæren fra høyre til venstre. Tar jeg pæren fra venstre og setter på høyre side lyser den. Det er med andre ord ikke pæren som er problemet. Jeg har hørt med forhandler og de tror det kan være styringsenheten (ballasten) til xenon på venstre side som er ødelagt og må byttes. Jeg har fått en estimert pris på opp mot 10.000,- for jobben. Ny del koster 1.500,-. Valget er derfor enkelt. Jeg gjør jobben selv. Utfordringen er hvordan jeg får ut hovedlykta. Må fangeren tas av eller finnes det andre løsninger? Noen med samme erfaring?
×
×
  • Opprett ny...