Gå til innhold

TrondA

Medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

TrondA vant dagen sist 4. februar 2021

TrondA hadde mest likt innhold!

Personlig informasjon

  • Bil
    Ingen foreløpig :p

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

TrondA sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/4)

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Heisann, Nå har man endelig kunne reise igjen og vi har tatt en tur til Polen der kona mi kommer fra. Bilen er helt fantastisk å kjøre på langtur, den seiler avgårde uten noe dramatikk, ikke ble jeg sliten pga støy eller sittestilling. Forbruket var også ganske hyggelig, jeg kjørte 1600km og når jeg kom til Polen så lå jeg i 160-170km/t på motorveien. Snittet på de 1600km ble i følge bilen på 0.57. Det må jeg si er godkjent av en bil med 2 liters diesel, dsg og 4x4. Så passet jeg på å ta 90000km servicen her nede i Polen på ett av de største Skoda verkstedene her nede. Da bytta de alt av oljer og filter(motor,dsg,haldex) Rengjorde AC og fylte den. Fikset ett par steinsprut og vinduspussere. Regningen kom på 3500kr. Så det ble en god start på ferien Ha en god sommer alle sammen.
  2. Heisann, Nå har jeg hatt Superben en stund og jeg er veldig fornøyd så langt. Kjempefin å kjøre osv. Men er det normalt at man hører eksosanlegget en del? Har også lagt merke til at om bilen står på tomgang så blir det en smeltet flekk i snøen under motor på høyre side. Nesten som da webasto går. Dette er da en 2.0 TDI 190hk.
  3. Jeg fikk også problemer med Adblue systemet på min Superb. Fikk samme feil som deg. På den så fant de ut at det var ei defekt dyse. Jeg fikk høre at om jeg fylte på pumpe så skulle det ikke gå ann å fylle for mye. Den skal jo slå ut. Jeg har ikke tatt sjangsen på å stå å søle med kanner osv
  4. Jeg kan jo slenge meg på her og si at jeg er ikke imponert over Canton anlegget. Jeg kommer fra en 2013 Mazda 6 med BOSE anlegg og det var ikke sammenlignbart. Der var det ubehagelig å være om man spilte for høyt. Men lyden er veldig klar i Canton anlegget, mangler bare litt guffe
  5. TrondA

    PR Nummer?

    Fant ut at det var 1ZK og 1ZA som var koden for frambremser på min 2016 Superb med 2.0 tdi 190hk stasjonsvogn. I tilfelle andre lurer, for koden står ikke i den lista over koder i serviceheftet. Ikke på lappen i bagasjerommet heller.
  6. TrondA

    PR Nummer?

    Hei, driver og skal bestille bremser til bilen , men må ha riktig PR Nummer. Jeg har funnet lappen i serviceheftet, men hvilken av kodene gjelder bremser? Så vidt jeg har forstått er den ene koden 1KU, men det skal vel være en kode til for bremser forran?
  7. Ok, takk for svar. Jeg gjenner de rillene godt ja, er som en pløyd åker. 😂 Skal få Skoda på Gjøvik til å se på det i morgen. Så får jeg en ekspertuttalelse. Skal skifte baklykter pga noe krakelering.
  8. Veldig stilig bil, synes fargen også er veldig fin til bilen.
  9. Jeg har aldri hatt Adblue på noen bil, men er det noen måler på den sånn som dieseltanken så man kan se hvor mye som er igjen til enhver tid? Et annet spørsmål er bremser, jeg sier til han jeg kjøpte bilen av at bremsene er slitt, men han påstår de er kun halvslitt. Hva tror dere? Jeg synes det er jævlig lite igjen på disse klossene.
  10. Jeg handlet denne i dag: https://www.finn.no/205862553 Fornuften seiret til slutt tror jeg
  11. Hei, Jeg driver å surfer runt for å finne min neste bil, tenkte først på Octavia , men så prøvde jeg Octavia og Superb og da falt valget på Superb. Så nå ser jeg etter hvilken bil jeg skal kjøpe har for det meste sett på 2.0 TDI 190hk siden den er det en del av. Men så kom jeg over 2.0 TSI versjonen og begynte å tenke. Det hadde vært en morsom bil å eie. Jeg skal jo ikke kjøre så mye fra i sommer da jeg komme til å jobbe i gangavstand fra der jeg bor. Så det som blir er handle turer og utflukter samt bilferier til sommern. Jeg vil jo tro forbruket på en såpass kraftig bensinmotor er ganske høyt? 0.8-1.0? Men blir det mindre kjøring så er jeg ikke så redd for forbruket. Men er disse bilene mulig å selge etterpå? Og vedlikehold på denne er vel hakket mindre enn en diesel?
  12. Takker for alle svar Tok en tur ned på den lokale Skoda forhandleren og prøvde Octavia og Superb. Begge er jo veldig gode biler. Satt godt i begge også. Tror nok det blir diesel denne gangen også. Mulig jeg heller litt mer mot Superb enn Octavia nå som jeg har prøvd begge. Dattera på 6 år ble veldig fasinert av de lysstripene i dørene og dashbordet 😛 Men det som slo meg med begge var at de var bedre å sitte i enn Mercedes som jeg har prøvekjørt noen av. Jeg må bare hoppe inn i tenkeboksen og fundere litt. Jeg skal ha en bil som skal holde i mange år, derfor vil jeg gjerne gjøre det beste valget.
  13. Takk for svar 👍 Jeg har nok ikke råd til å kjøpe helt ny bil så det er snakk om Octavia 3. Tenker å sikte på facelift i 2018. Er disse DSG 7 fra 2018 og oppover med våtclutch? Når det gjelder støy så skal det ikke mye til før det blir bedre enn Mazda 6 , hehe. Men vil vel tro sedan er stillere enn stadjonsvogna? Men så er det det praktiske med stasjonsvogn da 😛 Men er det noen forskjell på støy i Octavia vs Superb ? Det med forsikring har jeg prøvd på Mazdaen. Det ble ikke akkurat gratis selv om man har den. Fikk jo en regning på 11000kr på en reparasjon som egentlig kostet 23000kr. Selvfølgelig er det billigere men likevel dyrt. De legger jo på egenandelen og prosent av kostnaden ved så så mange kilometer kjørt.
  14. Hei, dette er min første post. Ikke er jeg Skoda eier ennå heller, men det skal forandre seg snart. Men før det så trenger jeg svar på noen spørsmål som kan gjøre valget litt lettere Jeg har lest og studert mye om Octavia men har ikke funnet noen gode svar på det jeg lurer på så her er det: Første er: Skal man velge bensin eller diesel?Hvordan er servicekostnadene på bensin mot diesel? Og hvilke motor er mest holdbar? Jeg kjøper en bil for å ha den lenge og derfor må den være så driftsikker som mulig. Jeg har nå en Mazda 6 og er lei av månedlige dyre verkstedregninger. Og hva er forbruket på bensin og diesel. Snakker selvfølgelig om 2.0 diesel og 1.8 bensin. Min mazda 6 2.2 diesel ligger på 0.72 i blandet forbruk. Andre er: To DSG or not to DSG? Har jo hørt mye rart om DSG, men er de virkelig så dårlig som ryktet tilsier? Sånn jeg forstår så er vel DSG 6 og den nye oljefylte DSG 7 blitt forbedret og ikke så plaget av feil? Tredje er: Støy, jeg har som sagt en Mazda 6 og den høres det ut som har betonghjul. Kona bruker høreapparat og blir veldig plaget av støy derfor må vi ha en bil som er helt grei på støy. Og jeg skal ha 4x4. Den skal normalt brukes til litt småturer lokalt, men siden kona er fra Polen så kjører vi dit en til to ganger i året.
×
×
  • Opprett ny...