Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


TheHaughom

Medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1
 1. Ditec Ceramic Ultra

  Bør man levere bilen til detailer på vår eller høst? Fordelen med vår er jo at man blir kvitt dritt fra vinteren, mens fordelen med høst er at man da er bedre rustet mot det som kommer i løpet av vinteren. Er det noe som er bedre enn annet?
 2. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Damn, jeg hadde jo selvfølgelig helt glemt at Vega felgene kan velges som et tilleggsprodukt for 6.500 kr (får 10% rabatt i tillegg). Da blir det nok billigere å få dem med, ja, og kjøpe 19" vinterhjul utenom! Jammen godt jeg slengte det ut her. Takk @Superb lll! Tanken var om jeg kunne fått lagt på vinterdekk på de medfølgende Triglav felgene, men det du nevner her er jo en bedre løsning.
 3. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Sett litt på felger i dag, og det er mulig jeg kjører på med 20" VEGA felger som sommerfelg, og bruker medfølgende 19" Triglav som vinterfelg. Tanker rundt dette? Forstår at det vil gjøre at man merker humper og ujevnheter i veien bedre, men hvor merkbart vil det være? Sportline leveres jo med 20" VEGA i utlandet, og ser at folk på det britiske skodaforumet mener at det fungerer bra med 20", spesielt om man har adaptivt understell (DCC)... Edit: Felgene kommer på ca. 15.000 med frakt og moms.
 4. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  I følge forhandler skal det komme nye måter å beregne avgifter på i Norge også. Han håpet at Norge ser til Danmark, som bl.a. tar med sikkerhetsutstyr/nivå i avgiftsberegningen, men de hadde selvfølgelig ingen informasjon rundt dette. Så vi får bare krysse fingrene og håpe at den nye avgiftsberegningen gir en lavere avgiftsøkning enn slik det ser ut med dagens avgifter.
 5. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Ja, det er helt vannvittig med denne økningen. Oppi 20% høyere pris på flere modeller. Gjenstår jo å se om avgiften endres, og at det blir billigere per gram utslipp for å kompensere noe... Ang. bruktbilverdi så kan det jo hende det blir jævlig tungt å få solgt biler som er registrert i 2019 eller senere de neste årene...
 6. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Da er det kommet noe info rundt WLTP og hva det vil gjøre for prisene på Kodiaq. 150 TDI blir 80.000 kr dyrere! Så man kan vel anta at 190 TDI blir i 100.000 kr klassen... Men det positive her er jo at den økte avgiften gjelder fra neste år (2019), og at jeg får bilen før den tid. Ergo vil nok 190 TSI med partikkelfilter bli noe billigere enn 180 TSI som jeg har bestilt... Ref. https://www.motor.no/artikler/slik-kan-avgiftsokningen-ramme-de-populare-nybilene/
 7. Fjerning av emblemer

  Ja, det er sant det. Selv har jeg heldigvis vært relativt opptatt med jobb og reiser siden bestilling, så har ikke hatt så mye tid til å sikle så mye på tilbehør/gadgets/whatever enda
 8. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Jeg har ikke peiling, og ble vel også fortalt ved signering at jeg kunne endre på ekstrautstyr frem til bekreftet produksjonsuke. Men det kan jo hende Møller først får en melding om at frem til prod uke XX er det MY 2018, og at de da kan legge til ekstra utstyr på de som da ikke har fått prod uke og blir MY 2019. Så vi får nesten bare se. Er ikke total krise om jeg ikke får med digitalt display, men det er noe jeg hadde likt å ha med.
 9. Fjerning av emblemer

  Den er grei. Tenkte bare det var verdt å sjekke ut, om du ikke allerede hadde gjort det.
 10. Fjerning av emblemer

  Du er sikker på at det ikke er forhandler her i Norge som påfører de bokstavene? Kunne jo vært verdt å sjekke i alle fall, da jeg har hørt om andre (bilmerker) hvor man kan få med dette i en pose uten at det er påført.
 11. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Jeg fikk svar fra forhandler nå. Min bil står som en 2018 modell frem til produksjonsuke blir bekreftet. Først da får selger vite definitivt at jeg får en 2019 modell, og kan da legge på digitalt display (i følge dem). Så jeg får vente til slutten av Juni når selger forventer at jeg har fått bekreftet produksjonsuke.
 12. Ditec Ceramic Ultra

  Tror jeg ender på Modesta BC-06 glasscoating, som legges av en detailer her i Stavanger som har veldig gode tilbakemeldinger. Prismessig ligger det rundt Ditec Ceramic Ultra, men skal visst være en del bedre. Krever årlig påføring av ny top-coating også, som DCU...
 13. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Ja, men nå får jo jeg etter all sannsynlighet MY19. Så greit å få det med jo før jo heller, og håpe at det ikke utsetter produksjonsuke noe særlig (siden jeg ikke har fått den enda). Har sendt mail i alle fall...
 14. Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

  Ser at digitalt display har kommet i den tsjekkiske konfiguratoren nå. Koster ca. 3300 norske kroner der, så tipper vi ender på en 5000-7000 her på berget. Skal be selger sjekke pris, samt. om vi kan få lagt det på vår Kodiaq, siden den ikke er bestilt enda.
 15. Ditec Ceramic Ultra

  Jeg har vel konkludert med det samme egentlig, at det får bli litt oftere og utført av en detailer som kan sakene sine. Har en detailer her i Stavanger, Ruyters bilpleie, som har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Tenker å sende en epost til ham og høre hva han anbefaler av lakkforsegling osv. på en ny bil, samt. hvordan holde den best mulig.

TheHaughom vant dagen sist Mai 10

TheHaughom hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

5 Lovende

Om TheHaughom

 • Rang
  Medlem

Personlig informasjon

 • Bosted
  Vestlandet
 • Bil
  Skoda Kodiaq Sportline 2.0 TSI 2019 modell på vei!

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×