Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

kristh

Member
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 1. Opplever også veldig mye feil. Den klarer som regel ikke å lese lysende skilter i noen tuneller heller.
 2. Herlig, takk for godt svar! Klarte å ødelegge "ny-ratt-følelsen" med litt fint betongstøv på henda, så gleder meg til å få tatt fatt på vårrengjøringen.
 3. Noen som vet med sikkerhet hva slags materialer som er brukt hvor? Har en 2019 Kodiaq Sty. med alcantara-seter. Alcantaren er grei nok, men mtp. på pleie av andre flater er det kjekt å vite hva man har. De kunne ikke svare meg med sikkerhet sist jeg var innom Møller, men antok at rattet er skinn, mens resten er skai. Høres egentlig fornuftig ut, men noen som vet helt sikkert?
 4. Ja, dere har gode poenger. Skal høre med dem igjen om de ikke tar understellsbehandlingen først da tenker jeg, er som du sier surt å levere fra seg bilen igjen når man først har fått den 😄 Hvilken coating gikk dere for på lakken?
 5. @Superb lll jeg kjente også savnet etter 4x4 i vinter da vi flytta. Bytta til piggdekk som fungerte bra, men noen dager er det kun 4x4 som duger. Vurderte også Octavia, men når man først har vent seg til den enorme plassen i Superben og aldri må tenke på styr med barnevogn og kofferter som må stables av en med svart belte i tetris, så måtte det bli Kodiaq. Tror også vi kommer til å bli kjempefornøyd med den. Nok av knapper og dingser hvertfall, er vel det jeg elsker aller mest med Skodaene. Nå får jeg bilen på sommerstid, så da kan jeg teste litt med tanke på støy før jeg får den rustbehandla før vinteren kommer og forhører meg med Møller på Hvam. Når jeg spurte selgeren før vi kjøpte, sa han det er greit så lenge de ikke borrer, men jeg tror nok jeg vil ha skriftlig fra dem hvilke behandlinger de godkjenner. Synes egentlig det var litt rart de ikke tilbød å gjøre det før de leverte ut da jeg spurte om det. Det de tilbød seg var keramisk coating. Men som andre før meg er jeg bare enda mer usikker hvilken behandling jeg går for på lakken. I starten var jeg ganske mindset på på keramisk, men nå heller jeg mot enten Soft 99 Fusso 12 month eller kanskje Swisswax Shield. Regner med jeg kommer til å ombestemme meg ganske så mange ganger før bilen kommer 😅
 6. Min blei ea189-oppdatert i forkant, noen måneder før jeg valgte å deaktivere den, men om det har noen betydning tør ikke jeg svare på. Da jeg hadde min bil på sjekk hos NAF var det ingen anmerkninger på avgass etter tuning og han som tuna den garanterte at det ikke kom til å bli et problem hvertfall. Jeg fikk den tunet samtidig og gikk fra 140hk til 177hk og så var det vel 350nm til 400nm hvis jeg husker riktig. Generelt så fungerer bilen veldig mye bedre etter tuning. Litt vanskelig å forklare men responsen er på en måte mer kontant og naturlig. Jeg har ingen fysisk blending, kun programmeringen. Bare viktig å få gjort dette hos noen som faktisk kan det, så du ikke feil- eller overbelaster motoren eller girkassa.
 7. Vi endte opp med Kodiaq Style 1.5l 150hk TSi 4x4 (DSG), business grey. Den motoren med 4x4 er ikke tilgjengelig på 2020-modellen og vi valgte å prioritere ekstrautstyr framfor motor. Så får vi håpe jeg ikke angrer på det 🙂 Egentlig er jeg veldig fan av Superben, men gjorde sjakktrekket å ha med kona til Møller for morroskyld, da ble det selvsagt en ny SUV. Men Superben blei egentlig utelukka, siden hovedkravet mitt er 4x4 og bensin, da måtte man opp i 272hk på Superben og det blei altfor kostbart. Men med kampanjene som var nå, så fikk vi en ganske ok pris på Kodiaqen synes jeg, og kona lot meg slå meg løs med ekstrautstyr, så da blei den specka ganske bra opp med alt av utstyret jeg hadde lyst på.
 8. Takker for svar, virker nok som understellsbehandling er verdifull ja! Godt spørsmål, jeg vet faktisk ikke. Har kun kjørt Kodiaqen under prøvekjøring hos forhandler, synes ikke støynivået var et problem egentlig. Bilen kommer ikke før i slutten av juli, så har uansett god tid til å bestemme meg. Men når man gleder seg sånn til ny bil surfer man jo halve dagen på bilrelaterte greier da, så fant jeg en prisliste hos Saga Antirust og der er prisforskjellen på kombibehandling bare 1100kr, det er jo ikke all verden når man uansett har blåst nesten 600.000 på en bil 😛
 9. Jeg sleit også med EGR-kode og blinkende glødelampe nå og da, lot seg nullstille, men kom tilbake nå og da, særlig etter kjøring med motorbrems ned lengre bakker. Men den ROD-greia er ny for meg . Da jeg så hvor mye jobb det var å skifte den, valgte jeg i stedet til slutt å deaktivere hele greia hos en tuner og da var det som å få en ny bil.
 10. En god stund siden noen posta her, men hva slags erfaringer har folk gjort seg? Vil også gjerne ta en behandling og så at kombibehandling med støy- og rustbeskyttelse ligger på rundt 7000kr med Mercasol på Kodiaq. Et par tusen lavere uten støybehandling.
 11. Halloen, helt ny med Skoda, har en 2012 Superb. 2.0 TDi 140hk. Er en svært erfaren bil, så forventer mye deler som byttes etterhvert. Finner ingen Haynes-manual til Superb, noen som har noen erfaringer med å bruke andre Skoda-manualer fra Haynes eller andre typer manualer?

kristh last won the day on June 7 2019

kristh had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About kristh

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...