Gå til innhold

Reparatøren

+ Medlem
 • Innlegg

  109
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Alt skrevet av Reparatøren

 1. I utg.punktet måler du rett på +/- på batteriet. Er ladespenninga lav der, kan du evnt. måla over + og gods på dynamoen. Den skal vere lik som over batteriet. (14-14,6 v , omtrent med motoren i gang.). Ladelampa i dashbordet vil ikkje nødvendigvis lyse, sjøl om det er feil på dynamoen. Tippar problemet ditt er feil ved enten likeretter/børster,/regulator.
 2. Søk på "briskoda.net"..masse skodatips der
 3. Når du koblar vekk batteriet/tar sikring, må du vente eit par minutt før du koblar til igjen . Leste og ein plass at du kan holde inne "eject" kanppen til cd I X antall sek. for ein slags reset. Og har du minnekort , ville eg kanskje prøvd å ta det ut, og slå på uten det inne. Men er har ikkje prøvd dette sjøl. Edit: Er visstnok knappane "< , > og eject"
 4. Det er meir enn 1 sikring til radio, tippar eg..
 5. Har du sjekka her? https://updateportal.skoda-auto.com
 6. Knirk er vel gjerne pga.defekte bærekuler,.stabstag e.l. Er det knirk ved opp/ned eller ved sving?
 7. Trur ikkje du kan sjekka på vanlig måte. Er viktig å skifta olje i rett tid. (60000km.) Kjører du eindel med hengar, gjerne oftare (50000km.) Er det 6- eller 7-trinns kasse? (bensin eller diesel..)
 8. Tja...om det er hjullager, bør lyden endre seg/forsvinne om du svingar til høgre eller venstre..og det vil vel og vere uavhengig om du har høgt eller lavt turtall.. kjør i eit lavare eller høgare gir og hør etter lyden. Skru av vifte når du tester
 9. Det blir eit problem den dagen du skal selga bilen. Ville fått utskrift av all dokumentasjon dersom heftet ikkje dukkar opp igjen.
 10. Har du DSG girkasse, skal det vel og skiftast olje+filter på den kvar 60000km . Og oljeskiftet på motor er vel variabelt, altså at bilen seier ifrå når det trengs. Men uansett er det såpass lenge sidan sist at det nok gjelder i dette tilfellet.
 11. Ville uansett ikkje stolt på at service på Haldex er utført ved rett intervall tidligare.. Ville ha sjekka/tatt oljeskift etc.
 12. Tja...tippar kanksje defekt løpehjul til dynamoreima, evnt.lagerfeil på dynamo. Kan jo og vere at reima er slitt. Forandrar lyden seg ved ekstra belastning på dynamo? (Slå på.varmetråder/sete.) Eller ved klimanalegget på?
 13. Reparatøren

  Oljefilter

  Motoroljefilteret sit lavt nede "framfor" motoren.Du må ned med bunnplate for å bytta. Er innsatsfilter, ikkje spin-on.
 14. Ville starta med å resette/ta sikringar, evnt. kobla får batteriet ei stund.
 15. Er vel rimelig kjent at originale bremsedeler til VAG bilar har temmelig kort levetid.. Det er iallefall min erfaring. Uansett so bør du søka opp deler etter reg.nr. på bilen. Kjøper du hos Eurodel, kan du be om at dei sjekkar at det er rette deler til din bil. Ellers har eg god erfaring med EBC sine bremseskiver og klosser. Blir seld av fleire, bl.a. Brakes Norge. Bosch og Brembo er og bra. Ikkje kjøp det aller billigste du finn. Er som regel ikkje verd det i det lange løp..
 16. Utan å vita, tenkjer eg at kanskje ein eller annan knapp er dårlig/henger på. Kjenn etter "kneppet" når du trykker inn knappen. Evnt. feil ved rattbetjening..
 17. Ang. bremser , er det berre ein ting å sei om VAG originaldeler: Elendig kvalitet.. Er det same forh./verkstad du kjøpte bilen hos, som skifta bremser?. Og det svaret ang.klimaanlegg og batteriet er jo berre tull.. ja det bruker strøm, men ikkje sånn at det ikkje lader.
 18. Sjekk med Micropaint e.l. lakkspesialister. Ellers er det fjerna ALL rust, behandle med rustgrunning, f.eks. Brunox epoxygrunning, legge i lakkstift i rett farge, og tilslutt klarlakk, helst 2-komponent. Sjekk evnt..og hos Bilfärg.se. Dei har litt saker til sånne småreparasjoner.
 19. Du har jo mulighet .kobla til Motorola MA1 til Usb -komtakten. Har ikkje prøvd den, so eg veit ikkje kor bra det fungerer.
 20. Demperne har ingenting med høgde å gjere. Høgda får bakken og opp til kanalkanten er vel i utg.punktet lik framme og bak. Er bilen for lav bak, er det jo bytte av fjører, evnt.bytte gummisetene for fjørene som må til. Min 2016 modell har normal høgde uten last. Den er uten variabel demping. Har akkurat bytta alle 4 demparane til Bilstein B6 sportsdemparar, men høgda er jo uendra med originale fjører.
 21. Tippar pæra har knekt/knust, når du demonterte den. Uansett årsak, ville eg fått ut mest mulig av bitane. Ellers kan dei jo sette seg fast mekanismen til høyderegulering/Afs. F eks tape ein tynn slange til støvsuger, kanskje?
 22. Skal gjerne berre eit par oljedråper på lageret, so kan du ha løst problemet.
 23. Du skriver jo ikkje kva bil det gjelder... Men uansett kan du sjekka om du får tak i brukte speil hos bilopphoggar. Søk på Finndel.no.
 24. Som sagt av andre.: Lad opp/bytt 12v batteri. Og feilsøkt/renngjer/skift ABS-sensor bak (ref.feilkode.) Feil på ABS, gjer masse andre feilkoder.. Etterpå slett koder. Er det fleire feil, dukkar evnt.feilkoder opp igjen.
×
×
 • Opprett ny...