Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

larsejacobsen

Member
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 1. Nå snakket jeg med forhandler og de fortalte at det skal være samme bolter på orginale Skoda felger. Men beholder innlegget i tilfellet noen andre lurer på det samme
 2. Byttet fra 16 tommers Alaris vinterfelger til 17 tommers Trius sommerfelger i går. Må si det ble veldig fint med større hjul👍 Men uten å tenke meg om brukte jeg samme boltene fra Alaris felgene til Trius felgene. Mener å huske at boltene er koniske, og det er samme er da selvsagt flatene disse skal anlegges mot i Alaris felgene. Glemte dog å dobbeltsjekke at Trius felgene også skal ha koniske bolter, men merket ingentkng spesielt da jeg skrudde dem fast... Bruker dere samme hjulbolter på Trius og Alaris felgene?
 3. Jeg brukte tidligere å smure boltene med grease eller olje. Dette ble jeg anbefalt å gjøre for å hindre fukt. Men de siste par årene har jeg bare rensket boltene med en fille, da tiltrekkingsmomentet blir høyere dersom en smører boltene og strammer til med samme kraft som nevnt tidligere i tråden. Uansett har nå aldri boltene løsnet når jeg har brukt med eller uten smøremiddel på boltene. Største utfordringen jeg har hatt med grease på boltene er at de sitter voldsomt fast når en skal bytte hjul neste gang! Har forøvrig kjøpt muttertrekker og momenstav på 120 Nm. Byttet til sommerdekk i går og strammetde til med 120 Nm, og må si jeg ble overrasket over hvor lite stramt 120 Nm er! Klarte ikke å la være og etterstramme med håndkraft med mutterstrameren som fulgte med bilen etterpå
 4. Skoda Octavia 2018 modell Style med 1.5 TSi DSG hentet forrige uke. Har tidligere kjørt en 2011 Golf 1.6 TDi med manuell girkasse, men denne måtte byttes ut vi trenger mer plass! Første gang vi har kjøpt Skoda, men vi liker bilen veldig godt til nå. Fargen er candy white, og motoren på 150 hk sparker godt i fra seg! Må også si jeg er imponert over hvor stille bilen går. Liker også veldig godt interiøret, som er både intuitivt og pent. På bildet har bilen 16" alaris med vinterdekk. I løpet av påsken skal jeg sette på 17" Trius felger. Har allerede handlet elektrisk muttertrekker, og gleder meg til dette! Ekstrautstyr: Avtakbart hengerfeste, el. bagasjeromsåpner, Amundsen navigasjon, Sun Set mørke ruter bak, Adaptivt cruisecontrol, Webasto og bagasjeromsmatte. Kjøpte også med Thule wingbar evo takstativ. Tusen takk til alle for et kjempebra forum!
 5. Tusen takk @Superb lll😀 Jeg og DSG'en begynner å bli mer samkjørte nå heldigvis! Var kun den første dagen jeg opplevde lit rykking, men dette har gitt seg nå. Har lest at DSG'en lærer seg å kjenne føreren og trener seg inn deretter, så mulig det var dette som skjedde. Har ikke fått montert skvettlappene bak enda. Tenker det blir et av mange gøye prosjekter jeg kan holde på med i sommer heller
 6. Er idet jeg slipper bremsen at den "nøkker" litt. Men dette se rut til å forsvinne etter at jeg gir gass. Snatter med forhandleren jeg kjøpte bilen hos, og fikk vite at det kunne skyldes det du nevner. Så het normalt, da DSGen skal oppføre seg slik forstod jeg Takk for gratulasjon! Bilen er veldig godt å kjøre! Venter barn i august, så tror vi har funnet en veldig bra familiebil i Octaviaen. Skal få tatt et bilde av den og lagt ut her. Den har fargen candy white, sotete bakruter og 17 tommers trius sommerfelger
 7. Da har jeg nettopp fått bilen Nydelig bil og fantastisk deilig med så mye plass! Første gang jeg har en DSG kasse og det er deilig å slippe å gire!! Men... er det vanlig at DSG'en er litt "rykkete" i det en slipper bremsen og kjører sakte ut av garasjeanlegget? God helg alle sammen!
 8. Ser at min 2018 modell Skoda Octavia mangler skvettlapper bak. Noen som vet om dette er enkelt å ettermontere?
 9. Bilen kommer i løpet av uken, og vi gleder oss veldig. Godt å høre at du har vært fornøyd med kjøreglede, komfort og driftsikkerheten! Har lest at Skoda-eiere er generelt svært fornøyde med bilene sine. Jeg og kona har også kjørt golf (1.6 tdi med manuell kasse vel og merke), men siden hun er gravid ble det på tide med en større bil. Kriteriet var en 2 år gammel bil med lavest mulig km-stand, bensin og automat til under 250 000 kr. Valget stod mellom Passat GTE og Octavia. Likte begge veldig godt, men Passaten var akkurat litt for bred til at vi fikk parkert den i garasjeanlegget hvor vi bor nå. Så Octaviaen ble da den bilen med størst bagasjerom og bakseteplass som vi får plass ther vi bor nå :) Vi snuste også på en golf stasjonsvogn, men pga bakseteplassen i Octaviaen var betraktelig større ble valget enkelt. Endte opp med en 2018 modell Skoda (candy white farge) med 17" trius felger. Syns den ser veldig pen ut! Har prøvekjørt Octaviaen med 1.0 TSI (115 hk), og synes den var overraskende sprek til å ha beskjedne 3 sylindre. Så kjenner jeg gleder meg veldig til å teste 1.5 TSI motoren skikkelig når den kommer. Har lest at denne går veldig fint sammen med DSG'en.
 10. Takk for et godt og informativt svar. Da tar jeg rådet ditt og bare gleder meg til bilen kommet😀 Dette blir vår første Skoda og vi gleder oss veldig!
 11. Fant denne i brosjyren til Skoda Ovtavia. Er det en annen 7 trinns DSG kasse for 2.0 TDi 150 hk 4x4? Virker som alle motorer med 250 Nm eller mindre får DSG med 7 trinn, bortsett fra akkurat denne... Eller er alle 7 trinns DSG kassene av samme type for den oppgraderte MKIII (2018 og nyere)?
 12. Den er registrert desember 2017. Mulig du har 6 trinns da en TDi har høyere moment enn TSI?
 13. Hei, Har kjøpt min første Skoda, og får den sendt fra andre siden av landet neste uke. Endte opp med en hvit Skoda Octavia 2018 modell 1.5 tsi med DSG. Pga at vi venter barn i august ble det en stasjonsvogn. Bilen har 17" trius sommerfelg og 16" Alaris vinterfelger. Kjenner jeg gleder meg veldig til bilen kommer! Men... Leste i ettertid på diverse utenlandske forum at det har vært en del problemer med DSG-kassene. Her kommer det bl.a. frem at 7-trinns DSG med tørr-klutsj er tunet til å tåle 250 NM. Det finnes også 6 trinns DSG som er oljefylt og dermed tåler opp til 400 NM. Noen som vet hvilke DSG kasse som blir levert sammen med en 2018 Octavia med 1.5 TSI ACT? Motoren i vår bil leverer jo 250 NM, så ble en smule stresset her... Eller er DSG-kassen som leveres med den nye 1.5 TSI ACT en ny type?

larsejacobsen last won the day on March 31

larsejacobsen had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About larsejacobsen

 • Rank
  Member

Personal Information

 • Car
  Skoda Octavia 1.5 TSI

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...