Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sjåføren

+ Member
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7
 1. Takk for tips om å ha våt asfalt før avfetting, @Core2Duo, det hjelper sikkert! Det vil jeg nok prøve ut neste gang. Koch Chemie Protector Wax har jeg ikke prøvd, skal sjekkes ut! Jeg har brukt Aqua Wax'en til Autoglym tidligere, @Superb lll Litt mere arbeid å påføre, overflaten blir litt, hva kan jeg kalle det.... seig? Litt vanskelig å forklare, men kanskje som om lakken blir litt fettete i overflaten og mikrofiberkluten glir litt treigt når lakken skal tørkes. Kanskje jeg har påført litt mye, eller litt for ofte, men det er en følelse jeg sitter igjen med. Jeg bruker nå Gyeon Q2M WetCoat, er veldig fornøyd med den. En syntetisk hurtigforsegler i ordets rette forstand, jeg anbefaler den til vedlikehold av lakkbeskyttelsen. Kjempeenkel å påføre og varer en god stund. Bare å spraye på et område, spyle lett over for å fordele det så jevnt som mulig, og deretter skylle av med en litt større mengde vann. Bilpleiekongen har noen artige teknikker for å påføre dette! Overflaten blir hydrofobisk..... helt anti-vann! Vannet preller av nesten fortere av, enn du klarer å spyle det på 😱. Vel, ikke akkurat, men det er rart å se på hvordan vannet oppfører seg.
 2. Ja, Prickbort er relativt mild mot voks og sealer, og jeg har landet på å bruke den når behovet er der. Og den virker, det bærer asfalten preg av utenfor huset der hvor jeg vasker bilene og hjula mine..... Det er vel også noe av grunnen til at jeg er sparsom med bruken! Nå har jeg kjøpt inn WashKing Wet degreaser for å teste den. Greit å ha mulighet til å avfette en våt bil. Hvit bil har sine vaske-utfordringer, men det er slett ikke uproblematisk med Race Blue heller..... Grått veistøv, pollen, Saharasand (!) 😨 salt o.l. lyser mot meg med én gang og viser utrolig godt. Men de sorte prikkene med asfalt "forsvinner", er ikke så synlige nei. Og det er faktisk lett å glemme kjøring på nyasfaltert vei. De søler ganske mye med det bindemiddelet mot gamleasfalten (tjære?), og de setter trafikken på veldig tidlig, etter at valsemaskinen er ferdig. Varm, nylagt asfalt..... huff og huff. Denne bilen har aldri blitt vasket i maskin (og vil nok heller aldri bli det i mitt eie), hverken med eller uten børster. Parkeringa på jobb er på ei kai, og hvis det blåser godt blir det saltholdig sjøsprøyt, Om vinteren er det ikke så greit å søle med vann utenfor huset, så da svinger jeg heller innom et selvvaskeanlegg og spyler av med såpe og høytrykken der. Ligger unna kosten.
 3. Det er faktisk gøy å vaske bil når den er nypolert og kanskje har fått "ceramic coating", @Superb lll. Da sitter skitten så løst at det nesten ikke er nødvendig å vaske..... "bare å spyle bort". Vel, ikke helt sant, men jeg har ikke brukt Prick-bort på kjempelenge, og det er ingen nupper nede på dørene. Avfetting er kraftig kost mot polering, så drt gjelder å bruke lite sterke midler for å bevare den lengst mulig (behovet er veldig redusert også). Så, en vanlig bilvask for meg er: Blande en mild SurfexHD i ei sprutekanne og ha på nederste delen av bilen (kun ved skitten bil). La det virke noen minutter. Så er det skumming med høytrykkskanonen. Vente 5-6-7 minutter. Så gå løs med høytrykksvasking, nedenfra og opp (panel for panel), så det samme med vinduene, panseret og taket. Såpe som renner ned spyles bort, i flere omganger, slik at alle panel restvaskes med høyttykket flere ganger. Så skyller jeg bilen godt ovenfra og ned med hageslangen. Deretter håndvaskes bilen med mikrofibersvamp, ovenfra og ned. Spyles med hageslangen flere ganger så såpe ikke tørker på lakk og vindu. Dør- og baklukekarmer tas også. Tilslutt skylles bilen grundig så all såpe renner av. Sprute på hurtigforsegler, ved behov (3. hver gang kanskje). Skylle igjen. Så, tørking med et veldig sugende mikrofiberhåndkle. Se over og beundre..... og parkere bilen i carporten så fuglene ikke driter den ned 😵
 4. Det er litt fortvilt er at ingen ser gleden i å få på seg 👙 og bidra på en allerede skumlagt bil.... De få som sier noe, sier: se han vasker bil. Eller: du som er så flink å vaske bil, kan du vaske min også? (oi..... Kanskje det er en skjult invitasjon til et ordentlig skumparty hjemme hos dem????? 😎 Næææ, garantert ikke!)
 5. Og i påvente av at noe spennende extras skal monteres på bilen, ELLER at riktig versjon av Karoq skal dukke opp hos den lokale Skoda-pusheren, så kan jo bilen vaskes igjen. Lenge siden nå, Skumparty er jo aldri feil, men hvor er alle de lettkledde panserdamene med svamp og vaskebøtte når du trenger dem??? 🤭 Jaja, sikkert best å gjøre det sjøl!
 6. Håper det går bra med deg @Superb lll, godt å ha deg tilbake! Det er litt irriterende at så mange tar så lett på andres ting og tang.... Og så sant du føler for å fikse felg selv, så gjør det så snart som mulig. Salt og skitt tærer på metallet hvis det er hull på lakken, og du kan få "ormer" som kan spre seg utover. Om det ikke blir 100%, så er det ikke så farlig, inni felgen kan man tillate litt. Det finnes også firma som fikser sånt, en stripe innvendig kan vel ikke koste allverden.
 7. Jeg vet ikke om du får en pulk inni en Packline F Avantgarde. Er ei plastboks, da, men de har en fin design. Er 32 cm på det høyeste. Kan være verdt å titte på. Vi har hatt vår i 19 år på samme bilen og har hatt understellet på en klassisk barnevogn oppi (uten hjul, vel å merke), sammen med annet ræl, men UTEN barnet.....
 8. Jeg tror at det ble godkjent før, så lenge dekkmønsteret var innenfor skjermkanten så kunne dekksiden stikke noe utom. Men det er visst ikke greit lengre. Felger og dekk kan stikke ut til skjermkanten, men ikke utenfor. I tillegg skal ingen deler av hjulet ta borti noe ved fullt rattutslag og/eller maks. fjæringsvei. En felg jeg synes har fin design, er disse fra Audi. De finnes i forskjellige størrelser og med forskjellig innpress, men jeg har ikke sett noe optimale dimensjoner for Octavia. De på bildet er 7,5x17 ET45:
 9. Sjekk vognkortet, der står innpresset (ET). Du kan ha på felger med +/-7,5 mm avvik. Lavere innpress er lengre ut, ja. Og ET rundt 40 er vanskelig, litt lite utvalg. Jeg har vært på jakt etter det samme i 17 toms, før jeg endelig fant noen brukte 8" Audi-felger med ET38 som jeg tenkte å bruke til sommeren (med nye dekk og senterkopper). Litt traust design, men greit nok for 4x4. En ting som er verdt å tenke på, er at bredden på felgen betyr endel for hvor langt ut i hjulbuen dekket kommer. Dette gjelder uavhengig av felgdiameteren.
 10. Sjåføren

  Langlys fjusker

  Det vet jeg ikke, men i følge en tråd i det engelske forumet så må rattet av..... https://www.briskoda.net/forums/topic/307443-replacing-the-indicator-stalk/
 11. Sjåføren

  Langlys fjusker

  Det er ikke kontakten i hendelen på rattstammen som tuller da?
 12. Det merkelige er at Kodiak ikke blir så veldig mye dyrere enn Karoq! Både bilprisen og avgiftene er omtrentlig like på begge bilene, med samme motor og tilsvarende utstyr i Sportline. Og det er kampanjer på Kodiak, men ikke på Karoq. Men jeg har ikke lyst på Kodiak. Jeg synes den blir for stor, jeg er mest på utkikk etter en kompakt-SUV, ikke en 7-seter (potensielt). Så kanskje jeg skal vente og se om det dukker opp noen kampanjer etterhvert 😁.
 13. Da er prisene på Sportline kommet til forhandlerene. Det viser seg at en 2,0 TSI 4x4 passelig spekket bil, inkl. vinterhjul kommer på rundt 600'. Litt i meste laget.... (?) Jeg synes det, eller har prisene blitt slik at dette må forventes? Man kan få mye bra i det prisleiet.
 14. Nå har det gått et år siden nettbutikken forsvant. Jobber de fremdeles med å finne på noe annet og bedre? Eller har det kommet noe (som jeg ikke har fått med meg)?
 15. Hvor langt har bilen gått? Vet du om Haldex-olja har blitt bytta? Det er et intervall på 30000 km, om jeg ikke husker feil. Det er mulig at det er så enkelt at det er filteret som er i ferd med å tette seg! Det kan være en sensor som tuller, eller en ledning som har fått seg en karamell også..... Så det kan være lurt å få tatt en diagnose.

Sjåføren last won the day on April 27

Sjåføren had the most liked content!

Community Reputation

48 Excellent

About Sjåføren

 • Rank
  Veteran

Personal Information

 • Car
  2015 Octavia 1,8 TSI 4x4 Elegance DSG.

Recent Profile Visitors

1,404 profile views

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...