Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sjåføren

+Medlem
 • Innholdsteller

  214
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3
 1. Ahhhh, du skummer to ganger, altså! Det har jeg aldri gjort, men jeg har alltid håndvasket (så sant jeg har tid). Jeg har ikke prmvdsp. Mange skumsåper, men den jeg har nå er bedre enn de jeg har hatt før. Turtle wax sin er i alle fall ikke den beste. Prøver alltid å få tørket til slutt, det blir lett merker/skjolder. Slik ser taket ut nå.
 2. Dette er Magifoam, kjøpt på Bilnerden. Den beste skumsåpen jeg har prøvd i alle fall. Tjukt skum som henger og henger.... lenge. Grunnen til at det ser ut som det renner på bildene, er at jeg har dynket bilen (fra vinduene og ned) med Surfex HD først. Idag ble det bare håndvask etterpå, og bilen blir gullende ren. Det blir nok behov for avfetting senere i vinter. Måtte hoppe over hurtigsealer og tørk på grunn av tidsklemma.
 3. Og mens man venter på vinteren, at takboksa skal monteres, at noe spennende extras skal monteres eller at riktig versjon av Karoq skal dukke opp hos dem lokale Skoda-pusheren, så må jo bilen vaskes..... Skumparty er jo aldri feil, men hvor er alle de lettkledde panserdamene med svamp og vaskebøtte når du trenger dem??? 🤭
 4. Sjåføren

  Takboks

  Hei. Jeg bruker Packline FX SUV (tror jeg den heter). Min er en litt eldre modell, kjøpt brukt. Jeg har ikke bruk for en lang boks, og valgte denne modellen fordi den er litt kortere, samt at det er universalmodell som jeg har brukt på 3 forskjellige Octavia'er. Den er også noe lav innvendig, så jeg får ikke med meg så høye ting, men det er greit for meg. Min boks er montert på Prorac x-bars (firkantrør) og kommer veldig lavt mot taket, nesten for lavt. Man må helt inntil for å se at den er universal og at festeflatene er lengre områder som er forhøyet i forhold til bunnen av boksen. Fordi bakluken går litt fremover på taket, så må boksen monteres litt frem i forhold til taklinjen. Som du ser, denne korte takboksen kommer ikke særlig langt fremover frontvinduet, noe jeg synes er helt topp. Du vil (eller må) kanskje prioritere annerledes.
 5. Sjåføren

  Søker ny eier av forumet

  Bra det ordnet seg, tusen takk til @Tor2r og til ny administrator @Marius ! Dette blir bra! ? Lykke til videre på nye eventyr, @Tor2r
 6. Sjåføren

  Søker ny eier av forumet

  Det var slett ikke kjekt å lese @Tor2r. Jeg har full forståelse for at drift av forum tar tid, koster penger og krever engasjement, men forstår at du kanskje må prioritere annerledes. En takk for initiativet til å starte forumet, engasjementet og god drift er på sin plass! For min egen del synes jeg at et forum på veldig mange måter er bedre enn f.eks Facebook-grupper. FB er enkelt, men det er bare en fortløpende side med alt mulig, og tilslutt blir det uoversiktlig, og vanskelig å finne igjen innlegg. Et forum er mye mer oversiktlig og er en bra plattform med inndeling i forskjellige tema og emner. Det er selvfølgelig avhengig av en viss mengde engasjerte og aktive medlemmer for at det skal være nyttig og gøy. Dette forumet har på alle måter vært enestående positivt og jeg håper du kan finne en som kan og vil drive forumet videre. Det er rett og slett for bra til bare å forsvinne. Kanskje du kan legge ut spørsmålet i gruppen Skoda Klubb Norge på FB?
 7. Sjåføren

  El.sete vs vanlige seter

  Jeg har elektrisk justerbart førersete på min 2015 modell. Der justeres også korsryggstøtten elektrisk, og har flere justerimgsmuligheter enn på "vanlige"seter. Det er mulig å justere både dybde og høyde. Sammen med individuell høydejustering av sitteputen foran og bak blir sittestillingen langt bedre enn setene med manuell justering. Gå for elektriske seter hvis du kan.
 8. Sjåføren

  17" vinterfelger til Superb III

  Joda @TryD. Ratikon-felgene passer på din Superb.
 9. Sjåføren

  Bilbeltealarm

  Hehe, ja det er nok mulig at pipingen stopper etter en stund, men jeg mener og tror at det bare er en pause. At pipingen begynner på igjen litt etterpå. Men jeg er ikke helt sikker.
 10. Sjåføren

  Bilbeltealarm

  Akustisk når du kommer over 20 km/t. Da gir den seg ikke før du tar på beltet, eller stopper bilen og motoren. I alle fall på min 2015 modell.
 11. Sjåføren

  Sommerfelger superb 2014

  Hei og velkommen! Enig med @Superb lll. Felger til sin nye bil er jo veldig personlig, smak og behag er så forskjellig. Til en sånn bil er det egentlig ganske liten forskjell på 17 og 18-tommere, bortsett fra pris. Om du har 225/45-17 eller 225/40-18, så er det nesten ikke synlig eller merkbart. LITT stivere og marginalt mer sporty. Men 17 er egentlig nok. Bilen blir ganske mye mere "bøs" bare med å optimalisere felgbredde og innpress (hvis du er nøye). Så spørs det hva du vil oppnå, utseende eller egenskaper. Jeg har også sett meg om etter en ny felgstil, og trålet Finn. Litt vanskelig å finne gode, pene felger med riktig dimensjoner, men de finnes. Her er noen mulige kandidater av Skoda originale: https://www.finn.no/131786919 https://www.finn.no/132218166 Så kan du jo sjekke med en Skoda-forhandler hva de skal ha......
 12. Joda, det er veldig kjekt med firehjulstrekk. Og med den litt høyere Scouten må jo det bli ekstra bra, bakkeklaring er noe jeg har savna på vinteren. Det er ørlite mere vindsus men det merker jeg ikkeno til nå, er blitt vant til det. Og vanligvis går trafikken kanskje opp mot 80 her omkring. Så vindsus er ikke noe stort problem. Felgene er egentlig SÅ trauste, men jeg er ute etter bredden og innpresset de har. Litt nerdete protest mot at det MÅ være 19 eller 20 tommere..... En prøvemontering viser at de passer langt bedre. Jeg har allerede Skoda senterkopper, men de er dessverre for små. Så det blir modifiering av de som er på felgene. Dekk blir det etterhvert, men jeg tror jeg venter til våren. Eller, de kan jo brukes som vinterhjul på en eventuell Karoq, time will show.
 13. Nå er det kjempelenge siden jeg har postet noe i denne tråden. Jeg har bilen enda, nå har den akkurat passert 40000 km og er forsatt en nytelse å kjøre. Jeg driver å vurderer om bilen skal beholdes, eller om den skal selges/byttes inn mot en liten SUV..... Det er jo turbulente tider nå, med avgiftshopp og uvisst hva slags biler som er politisk akseptable. Uansett er det litt fristende å se hva Karoq Sportline er for noe og hvordan prisene blir. Tilbake til den jeg har, noe har jo skjedd med den, og noen planer ligger klare. I vår fikk jeg montert vindavvisere. Litt kult, for det er ikke mange som har akkurat det. Synes bilen kler disse, passe store og mørke. Praktisk er de også, fint å kunne sette et vindu littegrann åpent en varm dag, og likevel vil det ikke regne inn hvis det skulle komme en skur. Ulempen er at de tar bittelitt sikt på skrå til venstre, blindsonen på A-stolpen blir litt bredere. Men pyttsann, det går fint. Og så har jeg litt planer på sikt for bilen (hvis jeg beholder den da). Driver med et lavkost prosjekt med nye felger og dekk. Jeg har lett etter 17-tommere som med rett bredde og innpress som faller MYE bedre inn i hjulbuen. Nå har jeg funnet og kjøpt meg et sett Audi-felger til en billig penge, nesten "mint condition" (dekkene er gamle, feil dimensjon, og skal kastes). Nå leter jeg etter gode, rimelige sommerdekk. En umulig kombinasjon, men jeg skal finne noen dekk som er gode nok til en fornuftig pris i størrelsen 225/45-17. Tips til dette mottas forresten med takk! Flere planer finnes også, den som følger med får se!
 14. Fruen har rett, felgene er tøffe! De kler bilen veldig godt, selv om jeg synes de er i mørkeste laget. Ideelt sett (min mening), må mørke eller svarte felger ha blanke eller sølvfargede kontraster. Men til vinterfelger er de kjempepraktiske, for skitt blir ikke SÅ synlig. Kjør med hevet hode, terningkast 8 (!).
 15. Sjåføren

  Kjøreegenskaper

  Hva mener du med at du må overstyre? Er det slik at du må dreie mer på rattet enn forventet for at bilen skal følge svingen? Hvis det er slik, så er bilen understyrt, noe som ofte er tilfelle på forhjulsdrevne biler. Da vil bilen på en måte ha lyst til å gå mere rett frem enn vinkelen på hjula vil tilsi. I motsetning til bakhjulsdrevne, de er ofte overstyrte, de vil svinge mere enn rattutslaget sier. Det er i alle fall slik læreboken sier. Skoda's 4x4 er satt opp slik at de normalt er fremhjulsdrevne. Og spesielt hvis du går av gassen, bremser lett eller ikke gir på, så vil du oppleve en typisk understyring. Hvis du derimot går inn i svingene med lavere fart og har gasspådrag som kanskje gir en liten fartsøkning gjennom svingen vil bilen bli mere nøytral eller etterhvert også overstyre (søke mer mot innersving). Jeg vil tro det kommer litt an på hvilken bil du kommer fra, hva du er vant med fra din forrige bil. Kommer du fra en bil med bakhjulsdrift, så vil nok Skoda'n føles "tung i fronten". Det er nok forskjell mellom dekktyper og dekkmerker, men jeg tror ikke det er så store forskjeller. Det er kanskje merkbart mellom myke vinterdekk kontra sommerdekk, men jeg tror du skal slite med å skille mellom dekkmerer/-typer i en blindtest ved normal kjøring. Det er klart at det er forskjell på 20 toms felger (for å ta i litt) og 17 når det gjelder kjørefølelse i svinger. Mindre høyde på dekkene (30 eller 35 profil kontra 45-profil) gir nok forskjellige egenskaper, både positivt og negativt. Og igjen, det kommer an på hva du er vant til fra din forrige bil. Og som det sies her, luftrykk i dekkene kan ha noe å si for kjøreopplevelsen. Prøv med litt høyere lufttrykk foran enn hva tabellen sier. Det kan være at det gir noe bedring på svingete veier fordi de dynamiske kreftene er større foran enn et normaltrykk er beregnet for.

Sjåføren vant dagen sist November 12

Sjåføren hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

42 Glimrende

Om Sjåføren

 • Rang
  Veteran

Personlig informasjon

 • Bil
  2015 Octavia 1,8 TSI 4x4 Elegance DSG.

Nylige profilbesøk

1 153 profilvisninger

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×