Gå til innhold
Til våre gjester! Les mer... ×
 • Bli medlem

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sjåføren

+Medlem
 • Innholdsteller

  218
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4
 1. Sjåføren

  Kjøpe nye sommerdekk til Octavia'n.

  Høres bra ut @Froland. Gamle, slitte dekk vil støye endel ja, så nye dekk vil nok uansett være stillegående i sammenligning. Jeg ønsker jo ikke å gamble på sikkerheten, men det er en stor dekk-jungel og det er mange muligheter for å velge dekk som ikke holder mål. Så det er nok det sikreste å velge de anerkjente merkene (de store, kjente). Men det blir fort 6000 kr for et sett i den "mest vanlige" dimensjonen nå til dags. Og det kan jo være veldig gode dekk i 3500-4000 kroners klassen..... det gjelder bare å finne dem! Jeg finner ikke seriøse tester av de litt rimeligere dekkene som jeg kikker på.. Men så er det ingen tester av egenskapene til halvslitte dekk heller, så valg av dekk er kanskje gambling uansett? Her er et annet jeg har kikket på:
 2. Er litt tidlig ute nå, men har begynt å se etter nye sommerdekk til bilen, 225/45-17. Er det noen som har erfaring med gode dekk som ikke koster det blåe utav øyet? Jeg er litt lei av at dekktestene lar mikrosmå forskjeller utgjøre liv eller død! Om man i en rundbanetest slakter et dekk som bruker 1/8 sekund lengre tid enn "testvinneren".... (tulle-eksempel), men jeg føler at det blir litt absurd at pittesmå forskjeller får så store utslag. Når jeg ser på Dekkonline og Byttdekk, så er der en fantasillion produsenter og typer på markedet som jeg aner ingenting om: Kormoran, Delinte, Matersteel, Sava, Landsail, Petlas, Aplus, Sailun...... Dette anser jeg som billig dritt, men det er kanskje noe som kan brukes? Jeg er ute etter dekk som er best mulig på vannplaning og støy, i en forholdsvis lav/middels prisklasse. Er det mulig å finne dekk som holder bilen på vegen uten å måtte ut med en halv H.Ingstad? Jeg kjører forholdsvis lite i året, og foretrekker komfort og gode våtegenskaper og minst mulig støy..... Jeg ser for meg at blant f,eks Vredestein, Nexan, Nankang, Kumho, Goodyear, Nokia så finnes det fullt brukbare dekk? Eller er det gambling? Har blant annet sett litt på dette:
 3. Sjåføren

  Litt girproblemer, tror jeg.

  Jeg har vært ute for noe lignende for en god stund tilbake. Etter å ha startet motoren og satt girspaken i D så skjedde ingenting. Normalt begynner clutchen å ta og bilen begynner å krypekjøre etter at bremsen slippes. Men 2 separate ganger har det altså skjedd at jeg måtte gi mye gass for at noe skulle skje. Mellom 1500-2000 omdr hugg clutchen til. Andre gangen dro jeg rett til forhandleren min. Det var ingen på verkstedet, men to selgere konstaterte at det jeg opplevde var riktig. De kunne ikke gjøre noe der og da, men sjekket i datasystemet for tilsvarende hendelser, og loggførte min. Dette er en stund siden, så jeg husker ikke akkurat når, men bilen kunne kanskje ha vært kjørt rundt 10000-15000 km da. Begge gangene var den helt normal etter å ha stoppet motoren og startet opp igjen. Det har ikke oppstått igjen. Jeg mistenker at det kunne være en sensor som har hengt seg litt opp, eller at det har vært en midlertidig treghet i Mechatronic'en som har ført til at clutchen ikke har koblet som den skal. Som sagt, kun to ganger. Ellers har girkassen oppført seg eksemplarisk. Bilen er nå akkurat 4 år og er kjørt bare litt over 40000. Det er viktig at du kontakter forhandleren din, slik at de kan registrere en sånn forbigående feil i systemet sitt. Kanskje de vil ha inn bilen for feilsøking, eller at det nå er en kampanje for en eller annen utbedring, eller at de rett og slett vet at dette kan skje uten at det faktisk er noe som er feil......(?)
 4. Sjåføren

  vRS 230

  Det er mangt og mye som kan skrives om bensinkvaliteter. Der var en tråd tidligere om oktan-tall på bensinen: Det som er tilfellet er at 95 oktan er dårligere på grunn av tilsetning av etanol, og at 98 oktan er bedre for den har større bankefasthet. Motoren vil automatisk justere tenningen etter hvilken bensinkvalitet den får, men den trives best med 98 oktan. Om du kan merke på motoren hvilket drivstoff du har på tanken? Kanskje. Du kan kanskje høre ørlitegrann tenningsbank ved belastning på lavt turtall med 95 oktan, eller kanskje merke ørlite piggere moter med 98 oktan, men da skal du kjenne bilen godt. Men fyll gjerne 98 oktan, jeg mener at det er best for motoren i det lange løp. Men det blir dyrere og det går helt fint med 95 oktan for en vanlig bilist, som kanskje liker å gasse litt ekstra i ny og ne. Fyller du bilen full av ferieoppakning og henger på en campingvogn, DA ville jeg hatt 98 oktan på tanken!
 5. Ahhhh, du skummer to ganger, altså! Det har jeg aldri gjort, men jeg har alltid håndvasket (så sant jeg har tid). Jeg har ikke prmvdsp. Mange skumsåper, men den jeg har nå er bedre enn de jeg har hatt før. Turtle wax sin er i alle fall ikke den beste. Prøver alltid å få tørket til slutt, det blir lett merker/skjolder. Slik ser taket ut nå.
 6. Dette er Magifoam, kjøpt på Bilnerden. Den beste skumsåpen jeg har prøvd i alle fall. Tjukt skum som henger og henger.... lenge. Grunnen til at det ser ut som det renner på bildene, er at jeg har dynket bilen (fra vinduene og ned) med Surfex HD først. Idag ble det bare håndvask etterpå, og bilen blir gullende ren. Det blir nok behov for avfetting senere i vinter. Måtte hoppe over hurtigsealer og tørk på grunn av tidsklemma.
 7. Og mens man venter på vinteren, at takboksa skal monteres, at noe spennende extras skal monteres eller at riktig versjon av Karoq skal dukke opp hos dem lokale Skoda-pusheren, så må jo bilen vaskes..... Skumparty er jo aldri feil, men hvor er alle de lettkledde panserdamene med svamp og vaskebøtte når du trenger dem??? 🤭
 8. Sjåføren

  Takboks

  Hei. Jeg bruker Packline FX SUV (tror jeg den heter). Min er en litt eldre modell, kjøpt brukt. Jeg har ikke bruk for en lang boks, og valgte denne modellen fordi den er litt kortere, samt at det er universalmodell som jeg har brukt på 3 forskjellige Octavia'er. Den er også noe lav innvendig, så jeg får ikke med meg så høye ting, men det er greit for meg. Min boks er montert på Prorac x-bars (firkantrør) og kommer veldig lavt mot taket, nesten for lavt. Man må helt inntil for å se at den er universal og at festeflatene er lengre områder som er forhøyet i forhold til bunnen av boksen. Fordi bakluken går litt fremover på taket, så må boksen monteres litt frem i forhold til taklinjen. Som du ser, denne korte takboksen kommer ikke særlig langt fremover frontvinduet, noe jeg synes er helt topp. Du vil (eller må) kanskje prioritere annerledes.
 9. Sjåføren

  Søker ny eier av forumet

  Bra det ordnet seg, tusen takk til @Tor2r og til ny administrator @Marius ! Dette blir bra! ? Lykke til videre på nye eventyr, @Tor2r
 10. Sjåføren

  Søker ny eier av forumet

  Det var slett ikke kjekt å lese @Tor2r. Jeg har full forståelse for at drift av forum tar tid, koster penger og krever engasjement, men forstår at du kanskje må prioritere annerledes. En takk for initiativet til å starte forumet, engasjementet og god drift er på sin plass! For min egen del synes jeg at et forum på veldig mange måter er bedre enn f.eks Facebook-grupper. FB er enkelt, men det er bare en fortløpende side med alt mulig, og tilslutt blir det uoversiktlig, og vanskelig å finne igjen innlegg. Et forum er mye mer oversiktlig og er en bra plattform med inndeling i forskjellige tema og emner. Det er selvfølgelig avhengig av en viss mengde engasjerte og aktive medlemmer for at det skal være nyttig og gøy. Dette forumet har på alle måter vært enestående positivt og jeg håper du kan finne en som kan og vil drive forumet videre. Det er rett og slett for bra til bare å forsvinne. Kanskje du kan legge ut spørsmålet i gruppen Skoda Klubb Norge på FB?
 11. Sjåføren

  El.sete vs vanlige seter

  Jeg har elektrisk justerbart førersete på min 2015 modell. Der justeres også korsryggstøtten elektrisk, og har flere justerimgsmuligheter enn på "vanlige"seter. Det er mulig å justere både dybde og høyde. Sammen med individuell høydejustering av sitteputen foran og bak blir sittestillingen langt bedre enn setene med manuell justering. Gå for elektriske seter hvis du kan.
 12. Sjåføren

  17" vinterfelger til Superb III

  Joda @TryD. Ratikon-felgene passer på din Superb.
 13. Sjåføren

  Bilbeltealarm

  Hehe, ja det er nok mulig at pipingen stopper etter en stund, men jeg mener og tror at det bare er en pause. At pipingen begynner på igjen litt etterpå. Men jeg er ikke helt sikker.
 14. Sjåføren

  Bilbeltealarm

  Akustisk når du kommer over 20 km/t. Da gir den seg ikke før du tar på beltet, eller stopper bilen og motoren. I alle fall på min 2015 modell.
 15. Sjåføren

  Sommerfelger superb 2014

  Hei og velkommen! Enig med @Superb lll. Felger til sin nye bil er jo veldig personlig, smak og behag er så forskjellig. Til en sånn bil er det egentlig ganske liten forskjell på 17 og 18-tommere, bortsett fra pris. Om du har 225/45-17 eller 225/40-18, så er det nesten ikke synlig eller merkbart. LITT stivere og marginalt mer sporty. Men 17 er egentlig nok. Bilen blir ganske mye mere "bøs" bare med å optimalisere felgbredde og innpress (hvis du er nøye). Så spørs det hva du vil oppnå, utseende eller egenskaper. Jeg har også sett meg om etter en ny felgstil, og trålet Finn. Litt vanskelig å finne gode, pene felger med riktig dimensjoner, men de finnes. Her er noen mulige kandidater av Skoda originale: https://www.finn.no/131786919 https://www.finn.no/132218166 Så kan du jo sjekke med en Skoda-forhandler hva de skal ha......

Sjåføren vant dagen sist Desember 16 2018

Sjåføren hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

44 Glimrende

Om Sjåføren

 • Rang
  Veteran

Personlig informasjon

 • Bil
  2015 Octavia 1,8 TSI 4x4 Elegance DSG.

Nylige profilbesøk

1 204 profilvisninger

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×