Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sjåføren

+ Member
 • Content Count

  363
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18
 1. Jeg skifter også hjul selv på gårdsplassen hjemme (har en liten garasje). Jeg har alltid brukt den medfølgende jekken, på alle bilene jeg har hatt og aldri hatt noen problemer med det (den ene bilen jeg har, er 20 år nå 😮). Det har aldri vært noe problem med jekkfestene i kanalen, de er jo forsterket for å tåle å løfte bilen. Jeg har aldri opplevd deformasjon. Nå har jeg jo merket at de medfølgende jekkene har blitt litt mer "flimsy" med årene. Men så lenge man står på flatt underlag, er det ingen problem å bruke denne to ganger i året for å skifte hjulene. Og jekkepunktene tåler det. Jeg bruker å sjekke om det har blitt noe skrape el.lign. Jeg har av og til smurt på litt understellsmasse bare for å dekke stålet ekstra da det er litt vanskelig å se om det har blitt litt gnukking.
 2. I starten var det noen 7 trinns DSG kasser som det ble byttet olje på mechatronic enheten. Dette er en oljefylt styringsenhet til gearkassen. Det ble byttet til en annen type olje enn originalt. Jeg mener det var gjort som en kampanje på dem som opplevde det du beskriver. Mulig at det er det som er gjort på din? Jeg må korrigere @Superb lll litt: Selve gearkassen er oljefylt den (1,7 liter) , og det er denne som normalt ikke trengs å byttes. Dette er vanlig gearolje som smører den mekaniske kassen (altså tannhjul og lagre). Men clutch-pakken er ikke oljefylt på denne gearkassen, det er tørr-clutcher. Det beste er nok å gjøre som @Marius skriver, å dra til forhandler og ta en sjekk.
 3. Jeg hadde nok sterkt vurdert å finne bensinbil med et sånt kjøremønster. Selv om bensinmotorer har noe høyere forbruk (spesielt på kortere turer), så vil man normalt oppleve mindre trøbbel med bensinmotorer, som nevnt over. Octavia er gode familiebiler med stort bagasjerom og veldig grei plass i baksetet. Gode, komfortable kjøreegensksper og driftsikre. Mye bil for pengene. Nå vet jeg ikke hva slags årsmodell og prisklasse dere ser etter, men både 1,4 TSI og 1,8 TSI er gjennomgående gode motorer. Spesielt etter 2013 (altså Octavia3). 1,4 ble etterhvert erststtet av 1,5 TSI med mer effekt. Mener den også kom med sylinderkutt etterhvert. Jeg hadde en 2010 modell 1,4 TSI (122 hk) med DSG. En nydelig motor med effekt og moment nok til ferieturer og "fullt" bagasjerom. Er kanskje ikke av de beste til å dra tunge hengere og campingvogner, men fungerer utmerket til daglig bruk og ferieturer. Den er bensingjerrig, stillegående og frisk i frasparket. DSG gearkassen fikk en softvare-oppgradering og byttet olje på mechatronicen, og var helt uproblematisk i min eie. Neste bilen min var en 1,8 TSI med DSG og 4x4. En perle av en bil, min favoritt! Med 180 hk er den rask, en "sleeper". Noe høyere bensinforbruk, men kunne gå ned mot 0,62 l/mil på snill langtur og god oppakning. Absolutt helt suveren på vinterføre, fremkomligheten var bare begrenset av bakkeklaringen! Lykke til med bilvalget! Keep us posted!
 4. 245/35 har litt mindre gummihøyde enn de originale 235/40 dekkene. Men det er du kanskje klar over. Hva slags hjul er det forresten på bilen nå? Et par andre ting når du går bort fra originale felger: Du må kanskje ha løse senterringer for at de skal passe på navet. Og kanskje andre hjulbolter. Det er ok, men litt kluss å passe på. En annen ting er at du lovlig kan endre sporvidden på bilen med totalt +/-15 mm, dvs at felgenes innpress kan være 7,5 mm forskjellig fra det som står i vognkortet. Det er mye som går an, men det kan være verdt å sjekke så du ikke "går på en smell" der.....
 5. Det var tøffe felger! De er VELDIG åpne i designen, men jeg tror de blir pene til bilen. MEN: Du får veldig innsyn til skiver og kalipere, så hvis du velger 20" tror jeg skivene vil virke små i forhold til felgdiameteren. Jeg tror jeg ville ha sjekket litt først, hvis mulig. Det er jo selvfølgelig smak og behag, men jeg synes ikke det ser ikke bra ut hvis bremseskivene blir for pinglete inni hjulene...... Men begge passer til bilen (hvis de tåler vekten av bilen). Hva slags dekkdimensjon tenker du da, 235/40-19 og 235/35-20?
 6. Spacere er nok ikke lovlig av begge grunnene du nevner + at du endrer innfestingen av hjula med en løs skive og må ha lengre bolter. Du flytter vektbelastningen lengre fra oppheng og hva med tiltrekningsmomentet? Kanskje ikke så gale på bakaksel, men foran er det mere komplisert, du endrer på styregeometrien og kan få uforutsette, rare kjøreegenskaper. På facelift-utgaven er nok hele opphengsarmen flyttet eller forlenget slik at belastningene er innenfor gitte toleranser. Som alt annet: litt er ok. Mere endringer har større konsekvenser Store endringer.... ja da skal man virkelig vite hva man holder på med.
 7. Jeg skjønner ikke helt. Hvordan kan alt være i orden, og så er pumpa gåen? Har du vært på verksted og fått konstatert at pumpen er ødelagt? Husk at pumpen bare har en sil for oljen (mot et større filter på tidligere versjoner). Hvis denne silen er full av dritt, slik at oljen ikke sirkulerer, så vil ikke Haldex'en virke. Hvis oljen bare har vært skiftet, uten at silen har blitt renset kan den være tett (forhandlerne har ikke hatt rens av sil som en del av oljeskifte tidligere). Så det er ikke sikkert at selve pumpen er gåen, men den kan være det hvis silen har vært tettet igjen. Dessuten: Haldex'en får elektriske input fra mange sensorer rundt om på bilen, og den vil heller ikke virke hvis den ikke får info fra alle sammen. Så der er også en mulig feilkilde hvis firehjulsdriften uteblir.
 8. @Dalerjin Det er vanskelig å gjøre feil, så lenge du har sjekket filmer på YouTube-kanalene fra disse to, enten du bruker Autoglym eller andre kjente produkter. Super Resin Polish er grei den, men kan være litt tung å fjerne. Den sliper lite på lakken, men det er en blanding av mild sliping og maskering av vaskeriper. Menzerna og andre 3i1 produkter sliper mere, og krever litt jobbing hvis du håndpolerer (de fungerer best med maskin). Den inneholder også voks, og kan man trenger egentlig ikke gjøre mere. Men en forsegler forbedrer resultat og holdbarhet. Bruk helst applikator for påføring. Slike puter er ikke dyre og lett å bruke. Massér produktet lett inn i puten for god fordeling, da virker det best. Og det er uansett en fordel å avslutte med en voks eller lakkforsegler, og da er det greit at den er fra samme produsent, men det er ikke helt påkrevd. Og gode mikrofiberkluter er et must for å tørke av produktene og glanse lakken. Og en avslutning med å ha på Autoglyms Vinyl & Rubber Care på alle svarte plastdetaljer, gummipakninger og dekk løfter totalinntrykket av bilen. Kjør på, og post gjerne før- og etterbilder!
 9. Hei. Bilpleie er så mye, og det kommer veldig an på hvilket utgangspunkt du har, hva du vil oppnå, og ikke minst: hvor mye tid og penger du vil legge i bilpleie. Jeg har sett mye på Bilpleiekongen (de tidligste filmene som lå på YouTube), og lært masse av dem. Nå ser jeg at Garasjetid er i samme gaten, og kanskje er litt mere jordnær og enkel (i positiv forstand) i forhold til opplegget til Bilpleiekongen nå. Begge har nettbutikker og jeg har kjøpt varer fra begge. Også Bilnerden opererer i samme sjanger med instruksjonsvideoer og nettbutikk. Kjøper du fra noen av disse, er det vanskelig å kjøpe noe feil, men det er lett å overinvestere. Jeg har tidligere kjøpt bilpleie-produkter fra både Clas Ohlson og Biltema (deres eget merkevare altså), bare for å se hva jeg kan få til på en bllig måte. Og jo, det hjelper. Men det er ikke så varig og godt som de produktene "proffene" selger. Det aller viktigste med bilpleie er at man setter av litt tid til å orientre seg og faktisk bruke tid til å drive med det. Det er veldig lett å gå seg vill i produkter og utstyr som man må og bør ha. Som regel kommer man langt med noen basisprodukter, og så kan man ta det derfra. En veldig viktig start er å vaske bilen riktig og godt, før man starter med polering. Lakken må være ren. Det ligger masse gode videoer om dette. Når man så skal polere, så må man vurdere lakkens utgangspunkt, og hva man vil oppnå av glans og ripefjerning. Jeg har akkurat kjøpt meg en billig, men bra polermaskin og tilhørende produkter som skal passe til en oppstramming av lakken på min 19 år gamle Honda. Denne gang kjøpte jeg hos Garasjetid, de kjører tilbud denne helga. Hvis du vil prøve maskinpolering har de bra et begynnersett til 1999,- nå. Jeg går for Menzerna 400 grov til ripene og 3-in-one polish og voks som avslutning. Men Hybrid Solution systemet som følger pakken virker veldig lovende. Ellers er jo produktene til Autoglym velkjente, men kanskje ikke de aller beste og kanskje med litt kortere varighet enn de beste.... Meguiar's har også gode produkter. Men her er en hel skog av gode (og dyre) produkter som er kjempegode. Nå ble det litt lite konkret, men det er ikke lett å gi spesifikke råd på generelt grunnlag. Lykke til! æ
 10. Jeg burde jo ha lagt ved linken til siden jeg brukte, @Andersms Her er den: https://www.willtheyfit.com/ Den gir et godt bilde av forskjell på dekk/felg-oppsett man prøver på, men vær klar over at det er skjematisk og kun ment som en illustrasjon. Det er mange faktorer å ta hensyn til når man vurderer et annet oppsett enn originalt, så man bør alltid sjekke grundig først. En ting er lovlighet, en annen er det fysiske (dimensjonsmessige) og en tredje er det tekniske (om det faktisk er lurt). Det finnes andre internettsider man kan sjekke også: http://www.rimsntires.com/specspro.jsp https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=225-45-17X7ET46&wheel2=235-45-17X8ET40&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm Men uansett bør man søke eksperthjelp hvis man er usikker og/eller skal endre mye i forhold til originalt, som @Superb lll også skriver. Det er mye som er mulig, men det er surt å bomme. Lykke til!
 11. Wow, litt av en historie. Ikke lett å være i lære, eller å ha noen i lære i dag. Mye ansvar. Bra at det tross alt ordnet slik som det gjorde @Superb lll. Det er derfor jeg også tar en sjekk på hjulboltene etter hver service/verkstedbesøk, bare for å sjekke om de sitter for hardt. Å stå på en fjellveg i silregn og blæst med "gjensveisede" hjulbolter er lite fristende, ja.
 12. Åi, hvis de drar til SÅ hardt, så hadde jeg sporenstreks dratt tilbake og spurt hva i hel@#$ike de holder på med! Skal jo ikke'no til for å ødelegge noe (noe de også gjorde). Og det er jo aldeles ikke behov med så hard tiltrekking at man ødelegger rygg og utstyr for å få det opp igjen. Blir så irritert på sånn uvitenhet fra dem som burde vite hva det dreier seg om (derfor har jeg mitt eget dekkhotell i min egen bakgård 🙂 så slipper jeg å være avhengig av andres bakgårdsgeskjefter). Min nøkkel er også Biltema, men av eldre modell, 15 år gammel kanskje. Funker gulle godt, akkurat brukt den på min 19 år gamle Honda.... 😎
 13. Åja, en sånn er veldig nyttig! Brukes hvert år. Og veldig fin til å trekke til boltene med passe erfaringsmoment... 😁
 14. ET35 og 9,5 toms brede felger er drøyt på Octavia, selv med dekkstrekk. Du får et hjul som stikker ca. 50 mm lengre ut, og 26 mm lengre inn mot hjulopphenget. Dette er i forhold til 16x6,5 felger med ET47. Det er foran som du vil slite mest med, bak vil det nok gå. Men jeg kan ikke si med sikkerhet om det går, for jeg har ikke prøvd selv. Så det er bare å gå ut og måle med tommestokken, hvis du har hjul i nærheten av det jeg skrev over her. 😀

Sjåføren last won the day on April 18

Sjåføren had the most liked content!

Community Reputation

72 Fantastic

About Sjåføren

 • Rank
  Veteran

Personal Information

 • Car
  2020 Karoq Sportline 2,0 TSI, 4x4, DSG.

Recent Profile Visitors

2,087 profile views

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...