Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sjåføren

+ Member
 • Content Count

  340
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17
 1. Jeg har noen deler liggende fra min Octavia 2015. Jeg er usikker på pris, de legger bare i boden og tar opp plass. Ikke alt er egnet til å sendes, men hvis noen er interessert i noe så gi meg tilbud. Mer info på forespørsel. Bilder kommer. 1. Sorte emblemer med rød bakgrunn. Disse er kjøpt på Superskoda og aldri montert. Kan faktisk brukes på alle bilfarger for de som tør å gå litt utenfor..... 2. Innsynsgardiner til bakrute og bakre sideruter. Veldig lettmonterte og stopper muligheten for innsyn til bagasjerommet. 3. Luftfilterinnsats, K&N 33-3005, med vaske- og reoljesett. Lett å montere, erstatter originalfilteret. Dette er et evigvarende filter som du renser selv. Det kalles "sportsfilter", skal visst gi noe effektøkning eller lettpustende motor. Men det er i tilfelle marginalt. Kjørt muligens 20000 km. 4. Speilkapper i RS-blue. Satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler. 5. Krom grillramme. Satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler. 6. Gearhendel til DSG/4x4. Ubrukt, satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler.
 2. Jeg gikk for maksimalt med sorte detaljer og blanke "striper" på min Race blue. Bestilt med sorte rails. Byttet til sorte speilkapper, og sort grillramme (gjør MYE for utseende, på bilene før facelift). Så hadde jeg sort frontspoiler, noe som er uheldig for bakkeklaringen. Så la jeg på en sort RS-spoiler på bakluken. Veldig mørke regnavvisere og med sorte felger med blanke striper matchet med de blanke vinduslistene og blanke eksosutløp. Sort, blank beskyttelseslist på bakfangeren og sorte skvettlapper. Tilsammen ble det en fin kombo i mine øyne. Men viktigst av alt: en skikkelig blank lakk! (Bilde fra salgsannonsen når bilen ble solgt fra forhandleren).
 3. Mange spennende felger på markedet, @Superb lll To fine du tenker på der, men Phoenix var jo, ehmm litt i øvre prisleie! Kjøper du slike, blir du ganske alene om å ha dem. Ikke så mange kromfelger å se! Supernova er tøffe de også, og litt mer overkommelig i pris. Men originale felger er kostbare, finnes mange fine felger på ettermarkedet. Skal de brukes som sommerfelger, så er ikke toppkvalitet absolutt nødvendig, Det er mye bra (og fint) til lavere pris. Personlig liker jeg slike som disse: https://www.finn.no/166595725 Da har du kontroll på prisen, og du stiller litt sterkere mtp event. reklamasjon (i forhold til utlandet).
 4. Velkommen! Fine, gode biler, begge to. Men de er fra to forskjellige tidsepoker, ja. Sikkert forskjellige kjøreopplevelser med de også. Begge har sine nykker, men hvis du passer på dem og tar det som dukker opp så kan begge ha et langt liv. Sønnen min hadde en -98 modell (tror jeg det var) 1,6 bensin. God og behagelig å kjøre, stor plass og faktisk ganske så gjerrig på forbruket. Ikke avskrekkende mye problemer som dukket opp heller. Bilen ruller på veiene enda, i alle fall i fjor høst. Nå leaser han en Fabia, så han har holdt seg til Skoda han også. Fortell gjerne mer om dem og flere bilder er også kjekt.
 5. Velkommen @Hans-Petter Med en slik endring av dekkdimensjonen vil du få et dekk som er cirka 1 cm større omkrets, dvs at dekket fyller ut 1 cm mere rundt mot skjerm og bakken. Du får altså ca 1 cm mere bakkeklaring. Dette er teoretisk, dvs at forskjellige kalkulatorer gir litt forskjellig resultater, og der er alltid noe toleranseavvik fra dekkprodusent til dekkprodusent. Denne dimensjonen du tenker på vil helt sikkert gå bra, for Skoda er i utgangspunktet raus med klaringene mellom karrosseri og hjul, og på en Scout er det i utgangspunktet ekstra bakkeklaring i forhold til vanlig Octavia. Men man skal være litt påpasselig å ikke velge dekk som tar borti karosseri og hjuloppheng. Det skal ikke være kontakt i alle varianter av fjæring og sving. Jeg hadde et hjulsett med 205/60R16 på min "vanlige" Octavia. Disse tilsvarer Scout-dimensjoner, og jeg så tydelig at dekkene var nærmere karosseriet fremover og bakover enn standard-dimensjonene. Det var ikke noe problem, men det var der det var mest synlig. Du ønsker å gå enda 1 cm nærmere, det går sikkert det også, men er noe å være klar over. Spesielt på vinterdekk da det da kan bygge seg opp snø og slaps i hjulbuene. Når det gjelder speedometer-avvik så vil du med denne endringen få MINDRE misvisning. Speedometeret viser for lav hastighet som standard. Når du monterer dekk med større diameter vil altså speedometeret vise riktigere fart, i dette tilfellet 3,34% (igjen: teoretisk). Og hvis du går fra utslitte gamledekk til nye i den nye dimensjonen, så vil du ha 5-6 mm ekstra på radiusen, bare på grunn av mønsterdybdeforskjell (igjen: teoretisk). Så alle disse faktorene gir ekstra bakkeklaring, men mindre klaring mot karosseriet. Lykke til 😀
 6. Høyttalerene er innspilt og bør yte det dem skal. Foran er de jo bra! Og anlegget er sjekket av forhandler, det skal ikke være noe galt med det (jeg tenkte på sprengte høyttalere bak). Og det var like skuffende dårlig på demobilen hos forhandleren. Min skuffelse er registrert hos Skoda sentralt, og håper flere drar til forhandleren med sin Karoq og sier det samme, i håp om at det blir gjort noe med. Et anlegg fra Canton SKAL og MÅ låte bedre, man betaler jo ekstra for å få et oppgradert anlegg. Stakkars dem som bare har standard-anlegget....
 7. Små skritt i riktig retning. Det er slik en Sportline skulle vært i utgangspunktet:
 8. Jeg fikk lyst til å trekke denne tråden frem i lyset igjen. Min 2020 Karoq har Canton lydanlegg. Relativt god lyd med mange justeringsmuligheter, så lenge man liker lyden bare forfra. Høyttalere i baksetet som må være tatt ut av kulehøyttalere fra 60-tallet. Hjelpe meg for en elendig lyd der bak! Etter noen måneder med "innkjøring" av lyden, som ikke ble noe bedre etterhvert, så var det inn til forhandler for å høre/sammenligne med andre. Men det låter ikke bra..... 😞 Føler meg litt snytt, lyden var MYE bedre i Octavia'n jeg hadde. God balanse mot høyttalerne bak. Noen med tilsvarende erfaring med lyden i Karoq? Enten med eller uten Canton?
 9. @Superb llllll det var ingen kritikk/korrigering av innleggene dine, jeg mente bare å assistere @Mano med info. Og vær litt forsiktig med å være bombastisk på hvilken ET som står i vognkortet @Mano. Det som kommer der har jeg sett kan variere alt etter hvilke felger bilen blir levert med, eller hva som til enhver tid er typegodkjent. Ofte står det også standard-dimensjoner + alternative dimensjoner. Litt usikker på hva som faktisk er praksisen, det virker litt "tilfeldig" (selv om det sikkert er en rutine på det).
 10. ET beskriver avstanden mellom senterlinjen av felgen og anleggsflaten mot navet. Bilens sporbredde er avstand mellom senter av hjulene. Så for å makse bredden på hjulene, så skal du velge felger som har ET som er 38 - 7,5 = ET31 (egentlig 30,5, men det er nok ikke vanlig). Så kan du velge felger som er bredere enn originalt og som passer bredden på dekkene. Du må velge dimensjoner som fremdeles er innenfor tillate avvik, og som fysisk passer. Der er noe bredde/profilforhold som må matche, samt at rulleomkretsen ikke må avvike mer enn +/- 5 % av originaldimensjonen. Så hvis du går for f.eks 255 bredde så må du velge profil utifra hvilken felgdiameter du vil ha, og felgen kan være 9 toms bred (kanskje mere, men det kommer litt an på hva det er plass til mot hjuloppheng og under skjermer, jeg kjenner ikke Kodiaq så godt). Da har du makset ut lovlig etter boka. Om Skoda syns det er ok, ja det er en annen sak.
 11. Ja, det kan det være. Haldex skal ha inn verdier fra mange sensorer, og hvis den mangler input fra en så har du ingen firhjulsdrift. Rart at du ikke får feilmelding på ABS, så du må nok inn på diagnose for å finne feilen.
 12. Jeg vurderte både Gytis og Superskoda sine vindavvisere på min Octavia 3. Mitt valg ble Superskoda sine, uten tvil. De ligger klemt i vinduslisten, Gytis sine er limt utenpå og er en god del større. Superskoda sine er langt mere diskré og gir mindre blindsoner på skrå fremover, de er mere elegant i mine øyne. Lette å montere. De ga ørlite mere vindsus, men det må du nok regne med, uansett. Fant ikke bilde av mine i farten, men det kan nok spores opp med litt leting. Her er i alle fall Superskoda sine for Kodiaq: http://www.superskoda.com/Skoda/KODIAQ/Kodiaq-wind-rain-deflector-set-FRONT-REAR
 13. Det kan jo være flere ting, gåen topp-pakning, lekkasje i intercooler eller muligens lekkasje i EGR-ventil. Dette er noe jeg har lest, og ikke egne erfaringer. Men hvis det ryker hvitt fra eksospotten, så kommer det av at kjølevæsken kommer inn i ett eller flere forbrenningskammer, og fordamper ut i eksosanlegget. Du skal være litt forsiktig med bruk av bilen inntil det er sjekket/reparert, fordi det kan oppstå vannlås (at det er fullt av vann i en sylinder). Vann lar seg ikke komprimere. Jeg vet ikke kostnaden for å sjekke/fikse. Lykke til!
 14. Nei, jeg synes at både lysstyrken og rekkevidden er bra på min, men jeg har ikke målt den. Også fargen på lyset opplever jeg som god. Det er markant skille mellom lyst og mørkt, så det kan være at mangel på strølys gjør at det oppleves som kort. Men det skal sies st jeg kjører for det aller meste i urbant miljø med gatebelysning, og har ikke fått testet lysene på landevei med skifte mellom nær- og fjernlys enda.
 15. Av og til har man bare flaks, ja. Så hvis du er i det sporet, så skal du bare levere inn Lotto-kupongen! Og det er SÅ lett å ligg litt for nært når forankjørende ligger under fartsgrensa. Det er vel noe med at man tror at man kan presse farten på bilen opp i fart ved å ligge nært. Dumt, men slett ikke uvanlig. Så slike aha-opplevelser trengs (så lenge det går bra). En kraftig tankevekker for alle.....

Sjåføren last won the day on February 3

Sjåføren had the most liked content!

Community Reputation

71 Fantastic

About Sjåføren

 • Rank
  Veteran

Personal Information

 • Car
  2020 Karoq Sportline 2,0 TSI, 4x4, DSG.

Recent Profile Visitors

1,823 profile views

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...