Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


Sjåføren

+Medlem
 • Innholdsteller

  177
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. ØK: 17" felger ET40

  Jeg har vært på utkikk etter 17 " felger med innpress på 40 på Finn og på flere FB-grupper i alle falle ett år nå. Og det er ikke mye å finne, i hvert fall ikke i akseptabel stand, til en folkelig pris, og i rimelig nærhet. Nå har jeg vært temmelig kresen, så det er alltid noe som er "feil" på de få som dukker opp. Dessuten vil jeg ha 8" bredde. I.o.m. at jeg ikke bor sentralt i Østlandsregionen, så er avstand ofte litt begrensende, gidder ikke reise halve Norge, eller kjøpe "usett". Har brent meg litt på det før, bilder sier ikke alt. Men hvis du aksepterer ET45, så åpner det seg en langt større verden. Der er det mye større utvalg. Og andre veien, ET35 finnes det flusst av, det er mere vanlig på Audi og Merchedes. Bare pass på diameter på senterhullet, er ofte 66,noe eller 74,noe så ringer trengs. Vær også oppmerksom på at boltene kan være avvikende på ettermarkedsfelger og originalfelger til andre bilmerker.
 2. Produkter til enkel vårshine.........

  Jo, Bilpleiekongen har mye fornuftig, har fulgt han i snart 2 år og lært utrolig mye av han. Men det er mange mye bedre produkter på markedet, uten at jeg har helt oversikt over det. Mye av dette er dyrt, og sikkert bedre enn de "folkelige" merkene og produktene som Bilpleiekongen viser. Husk at det ligger mye salg og egen markedsføring i disse viedoene. Men mye av det de viser, og som er utrolig bra, er metodene. Sluttresultatet er veldig avhengig av metodene som brules. Og spesielt én video har imponert meg, se vedlegget. Selv om han slutter litt brått, så er skittfjerningen imponerende. Jeg ville håndvasket bilen med en god mikrofiberhanske eller lignende i en bøtte med lunkent vann og en god shampoo etter claykluten. Og ideelt sett bør jo lakken poleres og vokses/coates etterpå. Men å spraye på tørr skitt løser opp utrolig mye. Bare pass på at produktene ikke tørker ut. Det må være fuktet så godt at produktet får jobbe i væskeform. Og når det sprayes på med forvask etterpå, så vil begge produktene arbeide sammen med å løse opp skitten.
 3. Åja, det er standard nå altså, det fantes ikke på Octavia i det hele tatt når jeg kjøpte min. Jeg valgte sportsratt med paddler, og ser at jeg bruker dem. Mye faktisk. Ikke det at jeg kjører så veldig aktivt, men gearkassen velger så høye gear at det blir ingen motorbrems når man slipper gassen. Jeg bruker å geare ned med paddlene når jeg nærmer meg kryss jeg skal svinge av i, for å få motorbrems. Alternativet er selvfølgelig å vippe gearspaken over i Sport, da får du også lavere gear og høyere turtall inn mot f.eks kryss. Man da er man nødt å vippe spaken over til vanlig etter krysset, for i Sport må motoren veldig høyt opp i turtall før den gearer opp igjen. Litt for høyt i min øyne. Også ser jeg at jeg faktisk kjører endel i manuell nå på vinteren, og bruker paddlene for å geare. Ikke på sakte køkjøring, men sånn i vanlig urban trafikk. Da liker jeg å ha LITT mere turtall på motoren, både for å få fortere varme, men også for å velge selv når det skal geares. Det er jeg som ser trafikkbildet PLUSS at jeg liker å kjøre bilen med gasspedalen og unngå å ligge å touche bremsen hele tiden for enhver liten fartsreduksjon. Så paddler er jeg kjempefornøyd med! Kanskje jeg kommer i kategorien "å kjøre aktivt" likevel?
 4. Gratulerer @Superb lll og velkommen i Octavia-klubben! Du overrasker, jeg var ganske sikker på at du ville beholde Superb'en lengre. Scout er bra, jeg vil også gå for en høyere sitteposisjon neste gang. Men jeg klarte ikke bli kompis med den når jeg kjøpte min "vanlige", Jeg kunne ikke fordra den sølvgrå klumpen nede på støtfangeren foran, den ødela hele bilen (i mine øyne). Jeg hadde demontert den hvis det var mulig, eller lakkert/foliert den sort. Men nå vet jeg bedre og har jeg akseptert den. Ser ut som en veldig gjennomtenkt liste med ekstrautstyr du går for, bare én ting jeg definitivt ville hatt: varme i ratt!!!! Jeg sliter litt med kalde fingre, og min neste bil SKAL ha varme i rattet. Det er en absolutt nødvendighet.... lenge før sportspedaler. Og jeg trodde 1,8 TSI skulle utgå og erstattes av en helt ny 2,0 med 190 hk. Eller var det litt senere? I allefall får du vel nå 6-trinns våt-clutch DSG. Fremdeles "bare" 280 Nm, men en motor som er veldig fin til bilen. Og bare kjør på med matte og panserdempere, koster lite og gir godfølelse. En deilig "thump" i stedet for japse-ploinkk når du luker panseret..... Og understellsbehandling med støydemping tror jeg du kommer til å ta når du får kjørt bilen med sommerdekk på slitt asfalt, det er litt mer hjul-/veistøy enn i Superb. Bare få det på før neste vinter, du kommer til å få glede av det selv, og da er det verdt det.
 5. Skoda Octavia

  Det er synd at det er slik, og man tror gjerne at bilen man har er mere verdt enn det andre er villig til å gi for den. Slik er det alltid, man skal kjøpe billig og selge dyrt. Noen ganger må man bare lukke øynene og la det stå til for å komme i mål med sine ønsker. Du får en pekepinn hvis du følger med på f.eks Finn. Der ser man hva prisnivået ligger på, selv om det ikke kommer frem hva som er den reelle salgsprisen blir. Forhandlerene bruker også Finn aktivt for å finne hvilket prisnivå de skal matche med sine bruktbiler, og de skal gjerne ha litt selv av et salg. De skal sjekke bilen, shine den og ta eventuelle "mangler", samt at har andre utgifter på hvert salg. Har du vurdert å selge selv? Det må jo være et bra marked for en så ny og god bensinbil med masse garanti igjen i sentrale strøk....
 6. Skoda Octavia

  Hawk har ET49, det er 6 mm forskjell i forhold til det som står oppgitt i de dataene du har referert til (49-43=6). Da er de lovlig. Hastighetstall til M+S merkede dekk er et spesialtilfelle for at vinteregenskapene til dekk går foran hastighetskravet. Det er vanskelig å kombinere myk vintergummi og stor fart, dekkmønsteret rives i stykker og eventuelle pigger slynges ut. Varmgang i dekk er også litt mindre kritisk ved vinterkjøring. M+S dekk trenger vel bare tilfredsstille hastighetsindeks T? Litt usikker på akkurat det. Superben din er også "offer" for en slik overkill hastighetsmerking, du kunne også klart deg med V, altså dekk som klarer 240 km/t. Det hadde vært interessant å visst hvorfor det er slik. Er det noen som faktisk vet det eller som kjenner noen som vet?
 7. Skoda Octavia

  Ja, jeg vet at det er "løsere" krav til hastighetsindeksen på vinterdekk. Men man kan jo ikke drive å lete opp de få dekkene som er M+S. Det er jo litt på kanten det også, for da brukes et såkalt vinterdekk på sommeren. For disse dekkene er jo ubrukelige som vinterdekk. Det er jo ikke slik det skal være! Det er jo tullete å ha W i vognkortet når V (240 km/t) er mer enn tilstrekkelig!
 8. Skoda Octavia

  Nei, det er senter av felg som er sporvidden på bilen, ikke ytterkant. Så de er nok innenfor lovverket ja. Bredden på felgen har bare betydning med hensyn til plass, her spiller dekkstørrelsen også inn. Det skal være plass til felg og dekk i alle situasjoner med full fjæringsvei, og foran med fullt rattutslag i tillegg. Og det med hastighetsindex W som er skrevet i vognkort: Det er dette som må oppfylles når dekk skal monteres. Det er da ikke lov å bruke V, selv om V merkede dekk overgår maks. topphastighet til bilen (såvidt jeg kan se er max. 219 km/t på Scoutene). Det var det jeg reagerte på.
 9. Skoda Octavia

  Ja, det du skriver er riktig. Og hvis det er ET43 som er typegodkjent, så er det jo gode nyheter (og bedre enn mine ET46). Da kan du lovlig montere felger med ET mellom 35,5 og 50,5. Nå er det svært sjeldent at du finner halve millimeter på innpress. Jeg ville nok antatt at du kan montere felger mellom 35 og 51 uten risiko, men det er formelt utenom, 36-50 er innenfor. Skoda har jo flere alternative hjulstørrelser på sine modeller. Hva som er standard levert fra fabrikken kommer også an på motorstørrelse og utstyrsvariant. Hvilken som kommer i vognkortet er sikkert basert på hva som meldes inn (og står på bilen) i registreringsøyeblikket, men her er jeg usikker på hvorfor. En annen rar ting er hastighetsindeksen. På eksempelbilen din er det W (270 km/h). Jeg trodde i min naivitet at dekka skulle tåle bilens maks hastihet, og da er 270 en fordyrende overkill. Men det er mulig at der er store sprang, så nærmeste indeks opp blir W.
 10. Skoda Octavia

  @Superb lllHer kommer ei side med mere info om Skoda-utstyr, som innpress på felger: http://eshop.skoda-auto.com/cz/Category3_10001_10051_12501_-1_Y_normal_0___ Trykker du på de forskjellige felgene kommer du til nærmere info, med ET og hvilke biler og dekk Skoda anser som standardleveranse. Nå har det skjedd en del på utvalget på felgene på denne siden, mange varianter mangler nå (etter hva jeg kan se). Men du kan jo variere på modell du ser på og se om du finner noe likendes. Og hvis du liker litt "staute" 5-eiker på felgene MÅ du kikke nærmere på Dorado. Igjen litt Skoda-døll ET 49, men er 7,5 tom brede. Min Octavia er oppgitt med ET46 i vognkortet, så jeg kan lovlig gå til ET39. Dessverre er veldig mange ettermarkedsfelger enten ET35 eller ET45 (altså utenfor lovlig endring eller omtrent som standard). Men man kan kompensere med bredere felger, 8x17 toms finnes også der ute.
 11. Skoda Octavia

  Antrasitt passer jo bra til bilens farge da, og hadde vært mitt førstevalg. Men jeg synes ikke det blir feil med klassiske sølvfelger heller, spesielt ikke på en Scout som har sølvgrå speilkapper og detaljer nede på støtfangerene både foran og bak. Og jeg er helt enig med deg i at 17" er helt greit på vinteren. Bare pass på å få "vinterfelger". Det gjelder både lakk og styrke i kulde. Der er mye dårlige felger i salg som ikke er egnet til vinterbruk (av flere årsaker). Skodas felger er gode, men med "diamond-cut" to-fargefelger, så kan du fort få mark under lakken. Jeg har "Teron"-felger med 205/50R17 piggdekk og er superfornøyd med det (bortsett fra piggkjøring på bar asfalt). De er bare 7 tom brede og 205-dekk er veldig passende på dem (ville ha litt smalere). På en Scout bør du da ha 205/60R17 og da blir det bra høy profil, så 225/50R17 passer bedre. Hvis du tenker originalfelger, så kikk i katalogene på tilleggsutstyr til Superb, Octavia og gamle Yeti (hvis de finnes lengre). Der er flere kandidater som kan brukes som vinterfelger på Scout. Noen er merket med snøkrystall, men jeg tror det bare indikerer at kjetting kan brukes på dem (det er kanskje ikke så aktuelt .....?). Karoq-felger kan sikkert også brukes, men dem har jeg ikke helt oversikt over i farta.
 12. Skoda Octavia

  Enig. Utvalget av 17" felger er begrenset på Skoda. Men, alle felger for vanlig Octavia, Superb og gamle Yeti kan brukes på Scout også, bare dekkdimensjonen passer til Scout (en profilhøyde mere enn vanlig Octavia. Men fabrikken er striks på hvilke felger som leveres som "standard" på de forskjellige modellene, og du får ikke andre enn det utvalget levert på bilen (hvis du ikke får til en "deal" med forhandleren da). Innpress: et høyere tall fører til at felgen kommer lengre inn mot senter av bilen. Så ET49 (som på Hawk) kommer altså lengre inn enn ET43 (som på Braga). Når felgen i seg selv er 1/2 tomme bredere, så vil det også føre til at ytterkant av Braga-hjulet kommer lengre ut. Men vær klar over at FL Octavia har bredere sporvidde bak enn ikke-FL. Jeg vet ikke akkurat hvor mye, men det er godt synlig og langt penere. Det er spesielt bak at hjulene lå for langt inn før FL. Hadde jeg skulle valgt standard-felger på Scout, så tror jeg faktisk at jeg hadde gått for dobbelt sett med Braga. Antracitt på sommer og sølv på vinter. Designet på disse er bra. Sølv på vinteren fordi ensfarget, hel-lakkert er sterkest mot korrosjon. Og sist, men ikke minst: 7,5" bredde og ET43 rigger bedre enn Hawk's dimensjon. Scout har 45-profilhøyde, noe som er grei høyde, et godt kompromiss (det er jo 18-toms....)
 13. Støy, støy, støy

  Noe nytt å melde om støydempingen, @Ken Har du fått isolert hjulbuer? Eller kikket nærmere på hvordan det kan gjøres? Jeg vurderer å kjøpe Biltema-plater og gå løs på reservehjulsbrønnen så snart det blir varmere i været.
 14. Nøkkel’’oppgradering’’

  Det er enkelt å skifte denne. Når du åpner lokket for batteribytte, så er der en liten skrue som holder enden på plass. Det kreves en Torx 1,25 (tror e). Så er det bare å sleide av plastikkenden. Det følger med en ny skrue med maskingjenger, og den har selvfølgelig en annen Torx-størrelse (husker ikke i farten, kan være T1.5). Det finnes noen varianter, men mine er kjøpt her: http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-key-bottom-chrome-endtip-RS6-style-OCTAVIA http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-original-Skoda-key-bottom-chrome-endtip-RS6-style
 15. Octavia 2012 med 4x4 feil på Haldex

  Den har Haldex 4. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med feilen, lykke til!

Nettsamfunnsomdømme

34 Glimrende

Om Sjåføren

 • Rang
  Veteran

Personlig informasjon

 • Bil
  2015 Octavia 1,8 TSI 4x4 Elegance DSG.

Nylige profilbesøk

874 profilvisninger

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×