Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Kengen

Member
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kengen

 1. Kengen

  Ny kodiaq

  Nei. Kun hvis du bestiller Columbus navi.
 2. Jeg har fått anbefalt mercasol av venner og dinitrol av forhandler. Litt usikker på hva jeg skal velge. Er det noen som vet pris på disse behandlingene? Er det 4-6000,- som gjelder for de fleste?
 3. Jeg hadde tenkt til å ha tvilling Sim for tlf og data i bilen, men Telenor sa at da fikk jeg kun tlf og ikke data, så da måtte jeg ha data Sim. Dette funker egentlig veldig bra når tlf er koblet opp via Bluetooth uansett. Har brukt online tjenester av og til for å sjekke drivstoff priser og laste ned nav mål, har ikke brukt nevneverdig mye data trafikk på det.
 4. Forhandler sier at de henter det rett fra bensinstasjonene. Jeg har lagt merke til at de ikke alltid er oppdatert (ligger litt etter), men ifølge forhandler så er det bensinstasjonene som er treige med å legge ut nye priser. Får håpe de blir flinkere etterhvert (men nei! Aner ikke hvordan de oppdaterer prisene, hehe.).
 5. Trenger vi å svare på engelsk? Hehe. Men takk for at du deler videoer ? har allerede vært og sjekket videoene dine. Saumfarer det meste av nettet for Kodiaq videoer hele tiden, hehe. Får aldri nok ?
 6. Fin video. Ser ut som en vanlig vask egentlig med avfetting og iron-x og berøringsvask etterpå. Hva de Sprayer på på slutten er vanskelig å si. Ser ut som noe for å få ekstra shine. Usikker på om det er ekstra top coat, men jeg er jo ikke ekspert på dette heller
 7. Jeg er usikker på hvordan de faktisk gjør det, men jeg er blitt fortalt at de kun fjerner urenheter og kontrollerer lakken hvert år. Dette er sakset fra siden deres: «Bindingen til lakken er meget sterk og kan ikke tas bort med tradisjonelle vaskemiddel. Det kreves i tilfelle en mekanisk prosess, som for eksempel en maskinpolering. Ditec Ceramic Ultra en to-komponent keramisk lakkbehandling som betår av en hard undercoating og en hydrofobisk topcoating som binder seg til hverandre og lakken. Beskyttelsen er en langtidsvirkende keramisk lakkbehandling og har ekstremt lang holdbarhet. Etter behandlingen bli lakken vannavvisende og lar vanndråpene gli av lakken når bilen er i bevegelse. Ditec Norge gir 9 års garanti på behandlingens beskyttende effekt. En gang i året kommer du innom for en kontrollvask der vi rengjør lakken for eventuelle belegninger og tar en kontroll av lakken.»
 8. Ja det er litt forskjell på Ditec standard og Ditec Ceramic Ultra og hvordan de utfører kontrollvask. Ceramic har ingen etterbehandling men kun kontrollvask hvert år. Mens standard har etterbehandling som du sier, og i likhet med Tefcar. DCN er en god side og melder du deg inn som medlem får man rabatter og av og til gratis frakt ved kjøp av bilpleieprodukter fra forhandlere på nettet. Jeg bruker scandicshine.no mye og handler på de ukentlige tilbudene de har. Rabatten trekkes fra oppå uketilbudet og de har fri frakt når man legger inn egen rabattkode det er ingen tvil om at detailer gutta på DCN har peiling på det de gjør, og at total resultatet gjerne kan bli bedre enn med Ditec (har sett en del behandlinger som er lagt ut på siden deres og sluttresultatet ser jo sykt bra ut), men hvor lang varighet er det på slike behandlinger? Og hvor ofte må man ta det for at bilen skal være godt beskyttet. Det blir fort veldig kostbart. Kostbart er det uansett å ta vare på bil, og for min del så ønsket jeg et godt produkt med lang garantitid slik at jeg slipper å stresse altfor mye med polering og lakkforseiling flere ganger i året
 9. Kengen

  Forsikring

  Jeg valgte Enter merkeforhandler forsikring og endte på rett over 5000,- med maskinskade, leiebil og full pakke, 20.000km og 75% 5.år.
 10. Vet ikke hvor mye det koster med kontroll vasken med det er nok noen hundrelapper. De sprayer på en spesiell væske og ser hvordan lakkbehandlingen oppfører seg. Om det ikke er tilfredsstillende så fikser de det område som er dårlig. Det er ikke snakk om en ny påføring over hele bilen. De fjerner også alle urenheter i lakken da mtp asfaltflekker, bremsestøv og lignende. Jeg behandlet også felgene, frontruta og skinn interiøret. Det har varighet ca 1 år. Jeg har hatt tefcar behandling på 2 biler tidligere. Garanti på 5 år med kontroll hvert år og rebehandling etter 2-3 år (2000,- eller noe sånt). Var veldig fornøyd med det også men ditec sin ceramic ultra virker bedre. Tefcar sin kostet også 6000,- Det er lenge å vente 4-5 år på tilbakemelding, hehe, men det jeg har hørt av andre er veldig positivt. Kontrollvask eller andre garanti saker kan også utføres på ethvert Ditecsenter uansett hvor du er.
 11. Ditec Ceramic Ultra - person bil: 8500,- - SUV: 9000,- skriftlig garanti på 9 års varighet med kontrollvask 1 gang årlig. For meg som liker å vaske bil, men ikke polere (tar for mye tid) så er dette genialt. Mye lettere å vaske og tar kortere tid. Behandlingen gir en veldig dyp glans. Spennende å se hvordan det ser ut om 4-5 år da???
 12. Fikk nettopp gjennomført en gratis kontrollvask hos Kokstad Bilpleie i Bergen, 14 dager etter behandling med Ditec Ceramic Ultra. Må si jeg ble imponert over hvor lett de vasket bilen. Skiten bare rant av med spyling og meget lett berøringsvask. Tørkingen etterpå gikk superfort da det nesten ikke var vann igjen på bilen. Lover bra for all møkka som kommer på bilen nå til vinteren ??
 13. Jeg kjører rundt i Bergens området og ser ganske mange Kodiaqer. Til og med opplevd å parkere (helt tilfeldig) nesten ved siden av 2 stk på et kjøpesenter der den ene var kliss lik min så ja, jeg har inntrykk av at det er solgt en del.
 14. Kengen

  Ny kodiaq

  Ingen problem Sim kortet benyttes til å få bilen online mtp Connect tjenestene i bilen. Og kan også brukes til å la bilen lage et hotspot slik at andre mobiler/pad’er kan koble seg til og bruke bilens Sim til å koble seg på Internett via 4G. Jeg satt i et data-Sim og det funker fint. Tror også du kan styre infotainmentet i bilen via mobilen eller nettbrett på den måten om du har media smartgate i tillegg. Tror det er en setting under bilens innstillinger som heter WLAN der du kan krysse av for hotspot og deretter kan du vise nøkkelen og koble deg til. Sitter ikke i bilen nå så husker ikke helt nøyaktig hva alle innstillinger og settinger heter edit: Sim kort slot har du bare hvis du også har Columbus.
 15. Kengen

  Ny kodiaq

  Så bra. Logg inn på Skoda Connect portalen og sjekk om bilen er registrert der. Er den ikke registrert så må den pares med bilen din. Det finnes en egen prosedyre for å koble til bilen på nett og legge inn en spesifisert kode som du får ved å legge inn VIN nummeret (chassiset nr) til bilen på Connect portalen. Last ned Skoda connect app og sjekk om du får om din bil og oppdatert den med bilens data. Mulig du må starte igang parkvarmeren lokalt i bilen en gang for at du skal få tilgang til funksjonen i appen. Mulig man også må legge inn en pin kode i Connect portalen via innstillinger for å få dette til. Ikke helt smertefri fremgangsmåte, det var litt kluss når jeg koblet til min, men alt fungerer hos meg nå Fikk ikke til å linke direkte til manualen for Skoda Connect, men den finnes enkelt ved å søke etter «Skoda Connect Manual» på KodiaqForums på nettet.
 16. Kengen

  Ny kodiaq

  Hei. Hvilken produksjonsuke hadde du? 2018 modell ble laget fra og med uke 22. Du kan også enkelt sjekke følgende: 1. Står det Air CARE over AC knappene? Nye filtre ifm resirkulering av luft. 2. Nye 9,2’’ skjermen ifm Columbus. 3. App styrt parkeringsvarmer, kan sjekkes over Skoda Connect appen. Edit: Om du fikk din bil levert i midten av juli så er det en god sjangse for at det er 2018 modell ja
 17. Vennligst se bort ifra diverse fingermerker. Det kan være lurt å ha en mikrofiber klut liggende i bilen, hehe. Behold the grid menu:
 18. Nei. Tror oppløsningen skal være bedre også er meny systemet lagt opp på to sider i grid med Fargemenyer istedetfor den grønne horisontal scrolle menyen. Scrolle menyen er fortsatt en valg mulighet, men grid’et er sååå mye bedre.
 19. Ja da. Siden det tok så lang tid med sovepakken så ble bilen svitsjet over til 2018 modell. Veldig glad for det, for den nye skjermen er rålekker og veldig brukervennlig. Også får du med appstyringen og også ekstra filtre ifb resirkulering av luft , kalt Air CARE. Fjernkontroll til park varmer er også med
 20. Ja ikke sant. Typisk når jeg skriver inne på forumet at Connect appen ikke funker - Sjekket den igjen nå og nå fungerer alt sammen. Artig med litt utfyllende informasjon og fjernstyringsmuligheter via app. Fra 2018 modell er jo også park varmer appstyrt. God stemning
 21. Ja. Du har noe å se fram til eneste problemet jeg har er at jeg får ikke Skoda Connect appen til å motta oppdateringer fra bilen. Har trålet diverse forum og snakket med forhandler. Mulig de har problemer med appen men det er flere som har samme problem. Skoda Connect og alt online fungerer i bilen, men får ingen info opp på appen. Må vel ta en tur innom forhandler igjen og la en tekniker se på bilen. Alt med online funksjonalitet er jo ganske nytt for Skoda så er spent på om de klarer å fikse det. Litt morsomt med Skoda One appen når man starter registering tilkoblet med Apple CAR Play, er at bilen logger kjøreruten med registreringer på kart med raskeste fart, høyest målt hestekrefter, G i svinger osv. Litt artig å se etterpå
 22. Hehe. Den er porno. Føler det er en del som kikker seg over skulderen når jeg er ute og kjører.
 23. Haha. Gikk litt fort i svingene ser jeg. Rettet opp men føltes nesten som 20 måneder ja Var nettopp ute og kjørte en tur i vanlig dagslys uten sol, og lakken endret fullstendig karakter igjen. Mer grønnfarge, så lakken er absolutt levende ja. Det gir bilen et ekstra særpreg!!
 24. Det ser veldig bra ut. Skikkelig dyp og fin glans. Skal jo ikke vaskes, spyles eller tørkes før etter 2 uker pga herding, og bilen har ikke blitt skitten enda så er spent på hvordan det blir. Skal jo være ganske så hydrophobic. Tok full pakke på frontrute, felger og interiør også. Men jeg er skikkelig fornøyd. Utrolig pen bil og jeg elsker lava blue fargen. Passer Kodiaqen utrolig bra ??
 25. Bestilt: 15.des 2016. Levert: 22.aug 2017. Farge: Lava Blå Felger: 19’’ Sirius Ekstra utstyr i bilde under. Sovepakken og EL setene gjorde ventetiden ekstra lang, men du verden for en god følelse når vi endelig kunne hente den. Fantastisk god bil ? edit: lakkbehandlet med Ditec Ceramic Ultra full pakke hos Kokstad Bilpleie.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...