Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

ErikA

Member
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 1. Har du noen gang lagt merke til at bilen din lukter svidd gummi? Eller hører en viftelyd etter at du har slått av og låst bilen? En kompis av meg spurte meg nettopp om dette og lurte på om han hadde bremset altfor mye og svidd bremseklossene Jeg viste delvis svaret men måtte finne ut litt mer og tenkte derfor å dele dette med andre som kanskje lurer. Årsaken er som følger Alle Diesel biler har DPF, dieselpartikkelfilter, hvis jobb er å brenne partikler fra eksosen. Resten av teksten er lånt (strengt tatt bare stjælt) fra et engelsk forum, fritt oversatt av kjære Google. Skikkelig GOD norsk altså For å overholde utslippsgrenser for dieselmotorer må de fange opp store sotpartikler og brenne dem opp i mindre partikler som holdes i DPF, dette kalles "regenerering". Flere regenereringer finner sted under normal kjøring hvor eksosen er varm nok til å brenne av soten i DPF , dette er kjent som passiv regenerering. Når temperaturen i DPF ikke er varm nok for en passiv regenerasjon , injiserer ECU diesel inn DPF som brenner opp sot og er kjent som en aktiv regenerering. Når du stopper bilen halvveis gjennom en aktiv regenerering , vil bilen ofte lukte brent gummi og motorviften vil holde seg på å kjøle bilen.
 2. Det beste er å vaske bilen når det er overskyet og opphold Vaske i sol er ikke gunstig. Solen tørker inn vaskevannet og kan gi skjolder og til og med gjøre det vanskelig å få bort såpeflekker. Kommer selvfølgelig an på hva slags såpe/bilshampo du bruker. Spesielt irriterende om solen tørker inn vannet på frontruten! Dersom du etterbehandler bilen med et produkt skal jeg nesten garantere deg at det står i bruksanvisningen at dette ikke skal gjøres i direkte sollys. Å vaske i regnvær er like godt som opphold og overskyet, forutenom at man blir våt selv. Så det er bare å kjøre på! Man er jo da garantert at såpen ikke tørker inn og etterlater seg skjolder/spor.
 3. Vet ikke helt hva jeg synes om dette oppsettet...
 4. Om benplass ikke er det viktigste og alt annet heller ikke er så viktig forutenom pris, så kjør på.
 5. Tro om han fikk samlet inn nok
 6. Der er jeg enig med deg!! Verst er det med Audi, BMW og Mercedes hvor folk absolutt skal ha bilen men ikke har råd til å legge på litt utstyr. "Elektriske seter.. hmm..nei..men er da morro med hendler..." øhm.. Som du sier så skjønner jeg dem som ikke bryr seg en dritt om biler at de ikke gidder velge mye utstyr, men bare vil ha en ny bil.
 7. ja..alså...mulig jeg mnåtte vurdert litt annerledes om det skulle blitt nybil på meg
 8. da jeg ikke bor i noen storby så er det diesel for min del enn så lenge forbruket som teller
 9. Da er filteret på plass, gikk veldig bra!!! Føler meg nesten som en mekaniker...............øh,,,,
 10. Må sjekke det ut senere i kveld. Har bestilt filter via forhandler, hente det om ikke lenge.. håper jeg. Satser på god effekt!
 11. Har en Octavia stv 2010 modell. Nå som pollenhelvette er i gang så tenkte jeg å bytte dette..usikker på om dette er gjort tidligere.. MEN...hvor sitter filteret? :-D hehe
 12. Byttet skiltlyset mitt med disse en stund tilbake: http://www.ekstralys.no/products/led-skiltlys-sett-octavia Endret aldri interiør...kan ikke hjelpe der,

Community Reputation

4 Neutral

About ErikA

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...