Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Skodajan

Member
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

 1. Skodajan

  Innbrettbare speil

  Takk for innspill. For meg som ikke forstår meg på releer og grensebrytere (gammelt ord) så synes jeg likevel det er rart at feilen oppstod først sporadisk på førersiden og nå sporadisk på begge sider samtidig. Det skjer ikke at bare det ene (førersiden) peker fremover lenger. Har speilene en slags styringsenhet som bindeledd mellom bryterpanelene i dørene og speilene eller er det bare kabler mellom de 4 punktene? Har tidligere forsøkt å forstå koblingsskjema til bil, men jeg er for mye amatør til å skjønne noe av det.
 2. Skodajan

  Innbrettbare speil

  Gammel tråd, men ingen løsningsforslag har kommet. Jeg har samme problemet på 2012 superb som begynte med førerdøra sitt speil, men nå folder begge seg fram ved noen anledninger. Skikkelig irriterende, men ikke noe jeg setter bilen på verksted for, særlig når de hevder de ikke har vært borti det problemet tidligere. Noen som har løsningsforslag på dette problemet?
 3. Jeg byttet på en 2012 1.6tdi for et par år siden men husker ikke at det øvre festet så likt ut, men prinsippet var akkurat det samme. Jeg hadde bare type Biltema sine Fjærklemmer, men det funket selv om den typen man ser på videoen er tryggere å bruke. Pass på at fjæra havner der den skal i skålene. Jeg mener den øvre pakningen også hadde stigning og ikke var plan som på videoen du har linket.
 4. @Ken Når det gjelder reklamasjoner på min 2012 Superb så fikk jeg i 2014/15 byttet stabilisatorstag etter 120k, antenne til navigasjon etter140k og vindusheis-mekanismen (ikke motor) etter nesten 150k. I tillegg byttet de 2 dioder? i blinklyset på speilen ved en eu-kontroll vederlagsfritt. Dette til tross for at bilen ble nysolgt i annen del av landet og jeg kjøpte den brukt privat. Når det gjelder skjevslitasjen på bakhjulene så oppdaget jeg samme problemet på egen bil i går når jeg skulle legge om til vinterhjul. Jeg har ikke hengerfeste og kjører mest langkjøring og har ikke merket noe til at bilen har vært spesielt ustabil på 18 tommers sommerhjul. Jeg fant det naturlig å finne frem lommelykta og et brekkjern før jeg kjørte en eneste meter med vinterdekk. Bilen har rundet 200 000 og jeg ble ikke sjokkert når jeg kunne se at indre foringen på bærebrua venstre bak var frynsete og at bolten ikke lenger befant seg i sentrum av foringen. Den chambervinkelen trenger jeg ikke måle, den er feil.. Det som egentlig skremte meg mest var at jeg ikke hadde merket noe. Du spør om man kan justere chamber bak, og det kan man gjøre hvis man har verktøy til det, noe de fleste ikke har. Bildeler.no sin youtubekanal bytter brua på en passat med ca samme opphenget i video nummer 9 under Passat (ville ikke linke siden jeg ikke vet om det er greit her i forumet). Der ser man også hvor justeringen for chamber gjøres, men ikke hvordan man gjør det.
 5. @KenFikk du noe svar på dekkslitasjen etter 4-hjuls kontrollen? Det virker som om forhandleren din ikke akkurat er på tilbudsiden når det gjelder reklamasjon. Jeg har blitt møtt på en fantastisk måte av min lokale forhandler Gromstad Motor Stoa i Arendal og servicen der gjør at jeg velger dem neste gang også.
 6. De fleste syntes jo det er gøy med duppeditter og nye fancy ting man bare så vidt har hørt om og om enda mindre sett i bruk. Nye biler kan være stappfulle av slikt og med brukermanualer svære som Encyclopedia Britannica. Gunstig pris på utstyr i forhold til konkurrentene kan sikkert være viktig for mange ved valg av bil. For egen del var det hovedsakelig èn grunn til å kjøpe Skoda: totaløkonomien. Jeg kjører 30.000 km + i året på østlandsveier, stort sett finansiert av ferdig skattede kroner (1700.- i fradrag 2016). Hovedsakelig 70 og 80 soner, nesten frie for forbikjøringsmuligheter. 4 fotobokser til jobb og 4 bokser hjem + en snittmåler gjør kjøreturen til en kjedelig rutinemessig reise mellom A og B. Jeg tror ikke skinn, sobel eller isbitmaskin ville gjort den turen særlig mer givende. Jeg hører mest på lydbøker når jeg kjører og trenger dermed heller ikke 178 db fra en sub under baksetet, ei heller 8 memory-innstillinger på førersetet siden både bilen og jeg husker at jeg er 196cm og ikke liker å ligge når jeg kjører. Bilen har akkurat rundet 200.000 på snart 6 år og ny EU-kontroll venter. Varsellampene har begynt å melde seg (de ekte som forteller om filtere, ESP, følere på bremsklosser osv.) og de koster litt å slukke når det ikke bare er å bytte klosser, kjøre varm motoren eller etterfylle clutcholje. Nå forsvinner snart de ordentlige bilene til fordel for batteribiler og dermed har jeg sikkert renset min siste EGR-ventil, byttet siste registerreim og ikke minst sluttet å irritere meg over at ingen har villet lage (jeg er sikker på at det er viljen som mangler) et partikkelfilter som ikke går tett. Mine tanker går til de siste EU-kontrollene for fossile biler med blinkende lamper som det koster masse penger å slukke for å få bilen godkjent. Se bare hvor lite skade det skal være på en moderne bil i dag før den blir vraket. Det koster å erstatte 13 airbagger og 12 følere i støtfangeren som skal redde deg fra å kjøre i naboens hagemur.
 7. Du kan jo kjøre med Navigasjonen aktiv og bruke mobilkameraet for å dokumentere feilen hvis den dukker opp igjen. Tror prisen på antennebyttet var 4500.- og det er jo greit å slippe når garantitiden er ute
 8. Det startet som en sporadisk feil på humpete kystveier på Sør-Vestlandet hvor den koblet seg ut og inn 4-5 ganger på 30 mil. Så virket den noen dager på hjemlige trakter (uten at det har noe å si), for så ikke lenger å finne seg sjæl 1-2 uker senere. Kundebehandleren på merkeverksted stilte straks riktig diagnose over telefon, så det er sikkert noe som har skjedd før.
 9. Jeg fikk samme feilen på navigasjonen i Superben etter 3+ år og 140.000 . Fikk på telefon beskjed om at det trolig var antenna som hadde tatt kvelden. Jeg tok med en utskrift fra dom i forbrukertvistutvalget(eller hva det het) , som mente det var 5 år i en lignende sak, og fikk montert ny ulakkert antenne som løste problemet kostnadsfritt. Vil skryte av Stoa Bil i Arendal som har vært veldig løsningsorienterte m.t.p mitt nyetablerte kundeforhold.
 10. Jeg byttet akkurat vannpumpa på en 2012 1.6 TDI med 200 000 på tellern. Det gikk 3-4000 kilometer fra jeg fikk første varselet til neste gang jeg måtte fylle på og da rant det bare rett igjennom. Hvis det er vannpumpa drypper/renner trolig frostvæska ut i bunnen av det nedre dekselet til registerreima. Jeg skrudde av innerskjermen for å se hvor det lakk ut, men du kan kanskje sjekke dette med jekk og se inn fra bakkant. Pass på at din henvendelse er registrert hos merkeverkstedet med tanke på reklamasjon.

Community Reputation

6 Promising

About Skodajan

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...