Gå til innhold

Mamsen

Medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Mamsen

  1. 1 time siden, Sjåføren skrev:

    Det der så ut til å være mere skitt enn hva som er akseptabelt @Mamsen. Spesielt småsteinene ved nedre gummilist, det virket som en skikkelig felle. Det er jo absolutt noe å være klar over (jeg har akkurat bestilt meg en Karoq), takk for tips! 

    Er det noe du har observert over tid? Har det bygd seg opp siden du fikk bilen eller har du brukt å åpne dørene og vaske/spyle der ved vanlig bilvask?

    Jeg har lagt merke til det flere ganger når jeg har vasket bilen. Veldig skittent på bakdørene der. Foran går det greit. Ser det er en liten åpning under på døra, lurer på om det er der det spruter opp, men syns jo den lista bak der sitter ganske løst, og dermed lar skitten komme bak. 

  2. Hei igjen, trenger litt råd. Flere ganger når jeg har vasket bilen, så har jeg lagt merke til at det samler seg skitt, og til og med små grus bak dørlisten på bakdøra. Skal det være sånn? Noe man kan gjøre for å unngå det? Vil jo ikke at det skal begynne å ruste bak der. Prøvd å ta noen bilder for å vise hvor det er. 

    F722EDC5-9098-43EF-96F3-8F2C2A5FB1F4.jpeg

    046F5426-D133-4B7D-958A-BA75712C1F86.jpeg

    7B41E4BA-B50B-4892-AB63-22C1BEC7C2C2.jpeg

  3. 10 minutter siden, BGB skrev:

    Pakk ut zip-filen på maskinen, selve oppdateringen skal ligge som root-directory på minnekortet. 

    Altså, den filen som oppdaterer systemet skal ligge på minnekortet alene, og ikke i en mappe / folder. 

    Du må slette alt på minnekortet, helst formatere det (PC: høyreklikk på minnekortet -> formater. Mac: Disc utility). 

    Takk, da prøver jeg det. 🙂

    Er det denne filen som skal over? 

    A2EFE52D-FD37-4D58-9F3C-832FF103B314.jpeg

  4. Heisan,

    jeg tenkte jeg skulle prøve å oppdatere navigasjonsdataene på min Karoq med Amundsen infotainment system. 

    Så langt har jeg lastet ned zip. filen på pc'en min, og jeg har satt SDkortet i en kortleser, men jeg vet ikke hva jeg skal legge over på SDkortet. Må jeg slette det som er der først? Prøvde å flytte hele zip.filen og det var det ikke plass til på den fikk jeg beskjed om. 

    Noen som kan hjelpe med meg te-skje?? 🙂

     

     

  5. 27 minutter siden, BGB skrev:

     

    Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig.

    Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei.

    Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/

    Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula. 

    Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste. 

    Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 

  6. 6 timer siden, BGB skrev:

    Så pre-wltp 2.0 TSI 180hk.

    Jeg ville undersøkt om det ligger en software oppdatering (TPI) til girkassen evt motor (jeg mener det skal det), hvis ikke kan du prøve å få grunn-innstilt girkassen - noe som egentlig ikke trengs på en så ny bil. Men man vet jo aldri.

    Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før. 

    2 timer siden, Kodiaq6011 skrev:

    Hvis du har software version så skriv her. Jeg kan sjekke om det har kommet oppdatering til din motor. Og girkasse.

     

     

    Hvor finner jeg dette? 😊

  7. Heisann, da har jeg vært på kontroll hos Skoda, og de fant selvsagt ingenting. Hadde vel ikke forventet det heller, men de var enige i at det var lurt å få de logg ført. Bilen har ikke hatt problemer med gir etter dette, men litt andre utfordringer har det vært. I forrige uke så satte en stein seg plutselig fast mellom bremseskivene, og for et leven det lagde. Trodde jo bilen skulle keepere. Heldigvis løsna den når jeg rygga.

    Nå i ettermiddag dukket det plutselig opp en varsellampe på panelet. Hjelpes, står at jeg må kontakte verksted umiddelbart 😬 Noen som vet hva det kan være? Legger ved et bilde. Har lest i manualen, men skjønner ikke stort av det. 

    246D4C33-B417-4512-8144-8DD9DAAD8F44.jpeg

  8. 3 timer siden, Sjåføren skrev:

    Jeg har vært ute for noe lignende for en god stund tilbake. Etter å ha startet motoren og satt girspaken i D så skjedde ingenting. Normalt begynner clutchen å ta og bilen begynner å krypekjøre etter at bremsen slippes. Men 2 separate ganger har det altså skjedd at jeg måtte gi mye gass for at noe skulle skje. Mellom 1500-2000 omdr hugg clutchen til. Andre gangen dro jeg rett til forhandleren min. Det var ingen på verkstedet, men to selgere konstaterte at det jeg opplevde var riktig. De kunne ikke gjøre noe der og da, men sjekket i datasystemet for tilsvarende hendelser, og loggførte min.

    Dette er en stund siden, så jeg husker ikke akkurat når, men bilen kunne kanskje ha vært kjørt rundt 10000-15000 km da. Begge gangene var den helt normal etter å ha stoppet motoren og startet opp igjen. Det har ikke oppstått igjen. Jeg mistenker at det kunne være en sensor som har hengt seg litt opp, eller at det har vært en midlertidig treghet i Mechatronic'en som har ført til at clutchen ikke har koblet som den skal.

    Som sagt, kun to ganger. Ellers har girkassen oppført seg eksemplarisk. Bilen er nå akkurat 4 år og er kjørt  bare litt over 40000.

    Det er viktig at du kontakter forhandleren din, slik at de kan registrere en sånn forbigående feil i systemet sitt. Kanskje de vil ha inn bilen for feilsøking, eller at det nå er en kampanje for en eller annen utbedring, eller at de rett og slett vet at dette kan skje uten at det faktisk er noe som er feil......(?)

    Takk Sjåføren, skal kontakte de over nyttår. 🙂

    14 timer siden, Core2Duo skrev:

    Kan det være mechatronicen som tuller her? Vet at den kan være litt problemer med, hvertfall en gjenganger når det gjelder DSG, uten at det er en vanlig feil i den forstand.

    Uansett ikke noe du burde begynne å undersøke selv, dette er garantert garanti, så bare bestill deg en time hos din lokale forhandler. 

    Gi oss gjerne oppdatering videre. :)

    Will do. 🙂

  9. Heisann,  jeg har hatt med Skoda Karoq i ca 2,5 mnd nå, og er stortsett godt fornøyd. Vi har allerede kjørt over 3500km, så begynner å bli kjent nå.

    Det er likevel en ting som bekymrer meg litt. To ganger har det skjedd at etter at jeg har rygget ut av garasjen og skal kjøre  fremover, så skjer det ingenting. Bilen vil ikke av flekken. Har prøvd å sette den i reversj igjen, men heller ikke det har hjulpet. Det tar vel ikk mer en et minutt, så begynner den å oppføre seg normalt igjen, og vi kan kjøre av gårde. Syns jo ikke dette er helt innafor, og merker at de gangene det har skjedd, så holder det på å skje igjen når jeg må bremse opp foran kryss e.l. Da må jeg skikkelig trykke på gassen, så hopper den litt fremover og vi er i gang igjen. Tror jeg leste et sted at dette kunne skje med DSG-kassene, har noen andre opplevd dette, og hva bør man gjøre? Tenkte å kontakte forhandler, men det er jo litt vanskelig for dem også sikkert, når det bare skjer en gang i blandt.

     

  10. 2 minutter siden, Superb lll skrev:

    Gratulerer med ny bil @Mamsen :) 

    Endelig så er ventetiden over for din del også, bilen ser veldig flott ut :) 

     

    Fikk du tilslutt noen god og utfyllende forklaring på hvorfor det har tatt så lang tid etter at bilen din ble produsert? Ikke at det betyr så mye nå som du har fått bilen vil jeg tro, men må likevel si at jeg er litt nysgjerrig på hva de har svart deg......

    Tusen takk. ?

    Nei, noen god forklaring har jeg ikke fått. De syns spesielt det var rart at den ble stående så lenge på kaia, i og med at det ikke var så mange biler som kom til landet i den perioden. 

    Fikk ikke snakka så mye med dem om det i går, da jeg måtte skynte meg innom for å få hentet den ut. De holdt åpent 1.5 time på overtid så jeg skulle rekke innom. ??

     

  11. Fortsatt ingen bil i Norge. Det positive er at den i allefall har kommet til kaia i Tyskland nå, der har den stått en ukes tid nå fikk jeg høre. Fikk kopi av mail fra Møller i dag, og må si at jeg er overrasket over at de faktisk ikke vet hvilke biler som kommer på de ulike båtene. Går visst bare en båt denne uke, torsdag, og Møller kunne ikke svare på om den var med der. 

    Vi drar snart på ferie, og må si det er rimelig kjipt hvis vi ikke får den før vi drar. 

  12. Jeg har fortsatt ikke fått noen avklaring ang. bilen min. Purret i dag, og fikk dette svaret da jeg spurte om han hadde hørt fra Møller. 

    «Nei, de tviholder litt på informasjonen, men vi kan anta at det har noe med de nye avgiftene å gjøre og det skal vi få mer informasjon om på et møte i dag.

    Motoren du har valgt å kjøpe er godkjent etter nye WLTP-standard (det nye avgiftssystemet) så normalt sett så skal det ikke være noe grunn til å holde igjen denne på fabrikken.»

    Er det ikke rart at de ikke kan informere forhandler om hva som forsinker bilen? 

  13. 3 minutter siden, Superb lll skrev:

    Biler produsert etter uke 22-26 (litt avhengig av om det er modellbytter eller FL (Facelift)), får neste års produksjonsårstall, så når din bil er produsert 13.08. så er din bil en 2019 modell.

    Unntaket kan være at det kun er biler som er produsert etter den nye WLTP normen, som får neste årsprodusksjonsårstall, men når det også står 2019 på skjermdumpen fra selger, så stemmer definitivt det :) 

     

    Det kan ta lang tid noen ganger, og det er nok mange biler som skal fraktes i disse tider, pga WLTP. Mange forhandlere har også bestilt biler til lager for å slippe unna med billigere avgifter til kundene, og faktisk ha noen biler på lager når det blir noen uker med produksjonsstopp for alle bilprodusenter, og det er pga WLTP.

    Bilen din skal jo ikke bare ut fra fabrikken, den skal med tog til Bremerhaven i Tyskland, hvor den så blir satt på en stor oppsamlingsplass, for så å bli sendt til med båt til Norge. Den båten går kun 2 ganger i uken, og stopper ved Bekkelagskaia i Oslo. Der er det igjen en stor oppsamlingsplass hvor bilene blir fordelt for transport ut til forhandlere i Norges langstrakte land, her kan det også ta alt fra under 1 time med transport til flere dager pga at de samler opp flere biler om transporten er langt unna Oslo.

    Så dessverre @Mamsen, det kan enda ta mange dager til din bil ankommer, ikke for å være slem eller strø salt i såret, men det er faktisk realiteten i det hele.........

    Hvor sånn ca i Norges land er det din bil skal da, du behøver ikke skrive hvilken by, men om det er nord, syd, øst eller vest......

    Håper du er heldig med de resterende transportetappene @Mamsen

    Lykke til, og hold oss gjerne underrettet om hva som skjer :) 

    Takk for info Superb III. Heldigvis så skal den bare til Drammen, så ikke lange turen fra Oslo. Spent å høre fra selger hva slags svar han får. Han trodde den skulle være på vei mot Oslo ganske kjapt,  så det er nok noe som har skjedd i forhold til alle disse kommende endringene. Men det blir jo kjekt å få 2019 modell da. :-)

  14. 9 minutter siden, Frederik skrev:

    Da jeg kjøpte superb i 2013 ble den stående på fabrikk i 3-4 uker før den ble sendt nordover. Selger tok umiddelbart affære overfor fabrikk, og vi fikk disponere en av demobilene som plaster på såret. Var ingen kriser for vår del akkurat da, så vi var veldig fornøyd med service og oppfølging. 

    Ser også at du bestilte bil en stund før jeg bestilte, men jeg har hatt min kodiaq noen uker allerede. Heldigvis dekker Møller endringene i avgifter fra 1/9, så det medfører heldigvis ingen kostnad for deg ift dette, i motsetning til hva som skjer 1/1. Men det er jo selvsagt kjedelig å ikke få den nye bilen når man har ventet så lenge. 

    Får håpe de klarer å prioritere transport av bilen og at du får bilen om ikke så lenge:D

    Takk Fredrik. Har skjønt at Kodiaq'ene har kommet raskere. Har en kollega som bestilte det etter meg, og hun har også fått sin. Utfordringen er at vi har levert inn vår bil, og forhandleren har dårlig med demobiler å låne ut. Har hatt leiebil den siste måneden, heldigvis fått en grei pris på den i allefall. Står på skjermdumpen jeg fikk i dag at det er 2019 modell. Stemmer det tror dere? 

  15. Hei, slenger meg med her. Jeg vurderer også Ditec Ceramic Ultra på bilen min som kommer i August.  Men har også vært usikker, og når jeg leser deres svar her blir jeg også ennå mer forvirret. Hørte med selger og de kunne levere med noe ekstra beskyttelse og han skrev at de hadde noe som het Ceramic shield, som kunne legges på som ekstra beskyttelse, skulle være noe av det samme som DCU sa han.  Kostet 5990 kr. Jeg er jo interessert i noe som kan beskytte lakken på en god måte, og da kan jeg godt betale litt for det, men hvis det viser seg at det ikke har så mye for seg, så må jeg jo se etter andre alternativer. 

  16. 7 timer siden, Karoq2018 skrev:

    Har cappucino beige på vår splitter nye Karoq, og er kjempefornøyd med det. Valgte delskinn interiør (standard) i svart. Synes det ser bra ut, men nå liker ikke jeg lyst interiør generellt da.  Finnes et bilde av bilen i en annen tråd her som nevnt høyere opp.

    Har planer om å lage en egen tråd for bilen når jeg bare kommer så langt... ;-)

    Gleder meg til å se flere bilder ?

    • Lik 1
  17. 10 minutter siden, Superb lll skrev:

    Bare hyggelig @Mamsen :) 

    Det med skvettlapper vet jeg ikke om er standard på Karoq, men det er jo i hvert fall greit å forhøre seg litt om det.

    Når det gjelder dette med webasto/parkeringsvarmer så er det ikke så mange selgere som er inne i hvordan det bør brukes, for de bruker den bare på dem.vogner stort sett, og de selges jo etter noen få mnd, så de opplever jo aldri problemene som kan komme etter en stund. Dette er heller ikke noe jeg kan, men jeg har måttet reparere den som stod i min arb.bil pga feilbruk, og da ble jeg grundig informert om hvordan den bør brukes for å ha en problemfri webasto. Han som informerte og reparerte har kun drevet med dette i hele sitt yrkes liv, og det er da noe han har gjort i over 30 år, så jeg stoler definitivt mer på ham enn en selger :) 

    Canton lydanlegg er verdt hver eneste krone og vel så det, det er en utrolig stor forskjell på biler med og uten Canton anlegget. Nå er det ganske god lyd fra før av også, men den blir merkbart bedre med Canton lydanlegg.

    Assistenter kan være veldig hjelpsomme og svært nyttige, det er det ingen tvil om. Men jeg deler absolutt din skepsis, jeg har både Lane-assist og adaptiv cruise control på min Superb, og Lane-assist er utkoblet. Adaptiv cruise control har gitt meg noen oppbremsninger på E6 jeg ikke helt har satt pris på, men nå er jeg jo klar over hvordan den fungerer og hva den reagerer på, så den er en veldig nyttig assistent og en jeg absolutt ikke ville vært forruten :) 

    Om det er tilgjengelig på Karoq vet jeg ikke @Mamsen, men et reservehjul er også noe jeg bestandig velger om det er mulig. Et rep.sett eller kompressor hjelper lite om det er et fysisk hull i dekket på bilen, da er det kun et reservehjul som vil fungere, bare et lite tips :) 

    Super info :-)

  18. Tusen takk for gode innspill @Superb lll, skal ta det med selger. Det var han som mente jeg ikke trengte oppvarmet frontrute når jeg hadde den andre greia ? Veldig greit å være ops på det du sier ja. Skvettlapper må vi få på, trodde det liksom fulgte med jeg. 

    Skal sjekke ut det med lyd, det er i allefall elendig i den Toyota’n vi har nå. 

    Litt skeptisk til alle disse assistentgreiene. Lite moro hvis bilen bråbremser når man skal gjøre forbi noen. 

×
×
  • Opprett ny...