Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Christian S

Member
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Christian S

 1. Jeg spurte om over skiltet, men merkeforhandleren ville ikke det. Dette grunnet radaren og de tingene der, så kunne de ikke grantere for dens funksjon. Så blir nok under.
 2. Skal holde deg oppdatert jeg 🙂 Men hos meg er det høyre lys foran som er fjollette.
 3. Jeg har nå vært i kontakt med Albjerk i Drammen hvor jeg kjøpte min kjære Skoda, og jeg har fått pris på montering av en LED-bar. Tilbudet de ga til meg syntes jeg var hårreisende. 8000,- for Led-baren. 6000,- for montering og litt kroner for noe deler og fester. Drøye 15.000,- skulle de ha for den jobben. Led-baren kjøpte jeg selv i dag for 6000,-, og da følger ledninger og slikt med. Mulig Albjerk får jobben med og montere den, siden bilen allikevel skal inn på en reklamasjon med litt dugg i lykter, krakelering i noe blinklys greier og ett frontøys som driver og tulle rnår det skal sjekke/stille seg inn ved oppstart. Men plasseringen av ekstralyset blir trolig under skiltet foran.
 4. Vel, våken og følger med er jeg alltid når jeg kjører. Ellers er det fryktelig teit om man kjører biø 😛 men du skriver at de ikke fungerer når lyset er i bevegelse. Gjelder det også den bevegelsen som når lyset følger rattutslaget, eller bare den bevegelsen som kommer når man møter ett annet kjøretøy? og hvor lønner det seg og montere en led lampe? Under skiltet? Tenker da ifht. Lys bildet og at den ikke er i veien for radaren i fronten
 5. Da har jeg kommet til neste tanken, for jeg kjører mye og jeg kjører mye når det er blitt mørkt. hvertfall nå som det er høst og går mot vinter. så det jeg lurer på er ekstralys. Men bilen min har adaptive fjernlys, som har fjernlysene på, men blokker ut soner som møtende kjøretøy (eller de som ligger foran meg) befinner seg i. Men om jeg får verkstedet der jeg kjøpte bilen til og montere en LED bar elle rnoe på bilen min, vil det da fucke til dette med det adaptive fjernlyset?? Eller vil det fungere slik at det da skrur av ledbaren når de tmøter en bil, og da kun bruker bilens originale adaptive fjernlys, eller vil den også blende ned det?
 6. Da har jeg hatt bilen på verksted for rep. av skade, samt at de har sjekket hvorfor den noen ganger stopper i revers når den er kald. Og de har lagt på vinterdekkene. Lakkjobben de gjorde på bakfangere var gjort på 2 1/2 arbeidsdag, og de fikk lagt om dekk på den. Bilen stod på verkstedet over helgen for at den skulle bli helt kald, slik at de skulle forsøke å frem provosere feilen jeg har nevnt. De fikk gjort det, og de la inn ny programvare og adapsjon på girkassen. Etter det, så har det ikke vært noe problem eller noe med at den kveles når den blir satt i revers. MEN, nå har jeg oppdaget ganske tydelig krakkelering i blinklysene på speilene. Men nå er det godt under 10.000km til jeg skal ha første service på 30.000km, så når den timen bestilles skal jeg også nevne blinklysene. Jeg vet VAG er vanskelige når det kommer til at det skal utbedre krakkelering i lykter, men jeg skal gi det ett forsøk.
 7. Det var ny informasjon for meg. Jeg har kun i VAG sett den skjermen i en VW e-Golf, og der virket den mye større. Jeg kan heller ikke huske å ha lagt merke til at det på hver side av skjermen var "analoge" felter som viser innhold på tanken og temperatur. Men det var på den Superb'n jeg så dette på i går. Det virket også som det var mer plast rundt hele displayet. Mulig jeg tar feil da jeg ikke har sett det på noen annen måte enn beskrevet over, men det er det inntrykket jeg satt igjen med da
 8. Her har det faktisk skjedd litt siden jeg var innom, og det liker jeg svært godt :-) Morsomt med respons når man skriver noe :-) Ja, jeg vet det ikke er unormalt på VAG biler, har hørt om flere som har gjort dette. Men tenkte liksom ikke noe over det, så når det skjedde hos meg så ble jeg litt sånn "nei, det er ingen lekk på systemet her. Om så er jeg lite imponert" :-p AdBlue er forbruksvare ja, og det er egentlig forstålig. Selv om jeg har service og vedlikeholdsavtale, så kan den ikke dette absolutt alt heller. Jeg ser den, for da hadde jo prisen blitt skyhøy. Men den dekker vinduspussere da, så det fikk jeg også nye av i går. Er morsomt når hun spør om jeg skal ha bare foran eller bak også, hvor jeg sier "Nei, bak nei. Den har jeg aldri brukt jeg. Riper opp bakruta det vet du". Ansiktet hennes var ganske morsomt da :-p hehe.. Ja, det er synd med den kvelningen. Men det skjer ikke hver gang bilen er kald og jeg setter den som beskrevet i revers. I dag f.eks. så gjorde den ikke det. Så skjønner ikke helt greia. Men ja, det er KUN når motoren er kald det skjer. Jeg hadde sort taktrekk på Mercedesen jeg hadde før jeg fikk Superben, og det er utrolig behagelig. Spesielt når det er mørkt ute. Jeg syntes det blir mer rolig i bilen når man kjører på en måte. Også er det jo unektelig praktisk med tanke på fingre som ikke er helt rene som kommer opp i taket f.eks. etc. Slipper å se de mørke flekkene. :-p Men som du sier så hadde jeg ikke brukt noen større sum på det digitale instrumentpanelet jeg heller. Jeg fikk ikke sett det mer aktivt enn at det varslet om åpen dør, men syntes det virket noe lite og "enkelt" på det lille jeg fikk se. Mitt inntrykk er at både Audi og VW har ett større og vesentlig bedre panel på det digitale. Det er forskjeller på merkene, og det skal det være syntes jeg, men de kunne godt gjort mer ut av det enn hva de har. Tar jeg ikke helt feil, så koster det rundt 5000,- ekstra. Ikke store summen, men allikevel. Slange som sprakk tenkte jeg også på at kunne være en årsak. Men da hadde jeg trodd det var en større lekkasje, og at jeg hadde sett det på bakken når jeg har vært ute. Men det har jeg ikke gjort, så ble ikke veldig overrasket når jeg fikk vite årsaken. Men det virker jo som du har vært maks uheldig mtp. din erfaring med manglende kjølevæske da. Det skal liksom ikke vært helt sånn som du beskriver her syntes jeg. AdBlue er forbrukt ja, men kunne de ikke gjort tanken større? Sånn at den typisk holdt mellom hver service intervall? Nå har jeg riktig nok kjørt snaue 20.000km med bilen siden mars 2018, men jeg har etterfylt AdBlue 2 ganger allerede. Og hver gang har de endt med å etterfylle drøye 11 liter. Det er rart de ikke har en standarisert plass for påfylling av AdBlue egentlig. På Superb'n så er det ved siden av påfyllingen til dieselen. Det er jo den beste plassen skulle man tro.
 9. Da har jeg vært hos verkstedet med bilen min. Bruker dette litt som dagbok for min egen del også :-p Men på fredag så varslet den om lite kjølevæske når jeg startet bilen om morgenen. Den varslet ikke noe mer i løpet av dagen, så tenkte at det kanskje var en "feil". Men startet bilen lørdag morgen, og søndag morgen, så varslet den på samme måte igjen. Så tydeligvis, så varslet den bare når den var kald. Tok en tur innom verkstedet og forklarte det, så fikk jeg beskjed om at det ikke var helt unormalt. Grunnen til dette var at fra fabrikken, så kunne det muligens være igjen litt luft som kom frem etter man hadde kjørt en stund. Jeg bikker ganske snart 20.000km, så det var tydeligvis nå dette kom frem for min del. Jeg måtte også ha på fyll av AdBlue, igjen. Dette er andre gangen, og det sees på som drivstoff, så det dekkes ikke av service og vedlikeholdsavtalen jeg har. Har også lagt merke til at bilen, når kald om morgenen, kveler motoren om jeg setter den i Revers og bare lar den gå på momentet fra autmatkassen. Det skal ikke skjed sa de, så dette blir det satt opp time til feilsøk på samtidig som jeg skal inn og få utbedret skaden etter at noen kjørte på meg. Ellers fikk jeg tatt en titt på en 2019 modell Skoda Superb med de to tingene jeg savner på min bil. 1) Digitalt instrumentpanel 2) Svart taktrekk. Det digitale instrumentpanelet var mindre enn hva jeg hadde trodd, og jeg ble ikke så positiv til det som jeg trodde. På f.eks. Audi og Volkswagen så er det digitale instrumentet både større og rett og slett bedre. På sidene av det så er det "analoge" deler som viser temperatur og hvor mye som er igjen på tanken med streker som lyser i en sånn plast dings. Jeg fikk ikke sett så mye på det, men tror vel egentlig at jeg ikke hadde betalt ekstra for og få det på en firmabil. Kanskje om jeg hadde kjøpt den privat, men da eventuelt kun fordi det KANSKJE hadde vært med på og gjøre bilen lettere solgt når den tiden hadde kommet.
 10. Takk for det. :-) Er overraskende fornøyd med denne bilen. Du får 2019 ja. Det er et par ting jeg savner på den jeg har som du nå får på 2019 modellen. Også er det noe fra Sportline pakken, som man ikke får på den jeg har, jeg savner.
 11. Og jeg har forståelse for dette med ventetid/kø og alt hva det kan få for et navn. Men syntes uansett det var lenge. Har hatt litt bilder på skadeverksteder før, og da merkeverksteder. Audi (samme skadeverksted som det er nå), Mercedes, BMW etc. Og aldri opplevd så lang tid. Men, jeg overlever nok det og. Syntes bare det er ett helvete å kjøre rundt med denne skaden. Selv om den er relativt beskjeden, så ser jeg den, og den irriterer meg. :-p La meg se om jeg forstår dette korrekt... Du hentet en varebil.. Brand spanking new... På natten låser bakdøren seg, og dere får den ikke opp. Dere drar på verkstedet når det åpner, og de sier "ja, da setter vi opp en time. Dette er jo en garanti, men kom tilbake om 1 måned" ??? Vet du, da hadde det klikket relativt godt for min del. Nå er det jo ikke så lenge til jeg har time da. 3 oktober. Og jeg skal en tur til Stockholm og litt om bare 2 uker, så skal nok få tiden til og gå allikevel jeg.
 12. Jeg er helt enig i det du skriver at det er som regel en grunn til at noe er mer fullbokket, og at andre har ledig kapasitet. Men dette er skadeverkstedet til Skoda i Drammen, det vil si Møller. Og de forventer jeg at har stor pågang. Men at det var så lang ventetid på en jobb som er såpass liten som den jeg har, det var jeg ikke klar over. Og det overrasker meg. Det er ikke snakk og bytte ut deler eller noe. Jobben kan vel også gjøres med fangeren fortsatt stående på bilen. Det er en liten lakk jobb med noe ut skygging mot andre paneler. Men ja, jeg berømmer han som kom opp til meg og sa i fra. Han var villig til å betale regningen også, om jeg benyttet ett typisk "spot repair" verksted. Men ut i fra krav fra forhandler, så måtte jeg ta det hos de. Dette fordi det er en leasing bil. Men vi får virkelig håpe at jobben blir bra når den er i orden igjen
 13. Og da har jeg vært på skadeverksted med bilen min. Det var en "luring" som skulle parkere, så da tok han høyre hjørne av bakfangeren min. Han var snill nok til å komme opp på kontoret mitt og si i fra da, så det ble ikke noe krøll sånn sett. Men det er uansett ufattelig kjedelig. Tro det eller ei, så er det 6 ukers ventetid på verkstedet på og få lakkert opp høyre side av bakfangeren min. Hadde det vært en stor jobb, så hadde jeg skjønt det. Men en liten jobb, som tar noen dager? Skal levere bilen en onsdag i august, og bilen er estimert ferdig bare 2 arbeidsdager senere. Jaja, forstå det den som kan
 14. Den siste setningen var hvertfall en ærlig betraktning av det hele da ;-) Jeg kan forstå at det blir trangt i baksetet med 3 barn som sitter i bilseter. Det tror jeg er trangt i de fleste biler. Eneste bilen jeg vet at er laget med plass til det er Peugeot 5008 eller hva den heter. Der er det faktisk 3 stk isofix fester i baksetet. Men når det er sagt, så hadde jeg ikke byttet min Superb i en Peugeot heller :-p
 15. Da har jeg vært på ferietur med denne bilen, og må si meg imponert over komforten, plassen og annet. Jeg har kjørt bilen i litt over 12.000km (snart 13.000km) siden jeg fikk den i mars 2018, men aldri brukt til noe annet enn jobb, og hvertfall ikke brukt den på ferie. Oppakningen gikk som en drøm med barnevogn, kofforter og all driten kona absolutt måtte ha med. Med forskjellige program på understellet var motorvei, dårlige veier og normale byveier en drøm. Bilen har masser av krefter, god og kjøre, ett meget bra stereoanlegg og alt er bare bra. Konklusjon, en fortreffelig familiebil. Motor og girkasse harmoniserer godt, med valgbar fasthet på understellet finner man noe alle liker, man har en enorm plass til bagasje og ungene trives i baksetet. Trenger du mer plass i en bil enn hva denne kan gi, kjøp deg en buss.
 16. Christian S

  RestorFX

  Kan du oppdatere oss så langt på din erfaring med dette om du har bilen enda? Jeg jobbet i en lang periode med bruktbil salg, og naboen til der vi holdt til drev med restorfx. Personlig kan jeg vel si, ut i fra det jeg så der og hørte, at dette kommer aldri i nærheten av noen av mine biler. Det ser veldig fint ut, i en periode, men så kommer ting litt frem. Og om man ikke er EKSTREEEEEMT nøye med påføring, så vil det bli "helligdager" og dårlig resultat. Det er også slik at når restorfx skal påføres bilen, så slipes bilen ned og alt av klarlakk som er på bilen blir tatt av, samt et lite lag av lakken som er under klarlakken. Deretter bruker de en form for rens som de smører over hele bilen som skal fjerne partikler og smuss etter slipingen. Noe som angivelig aldri blir helt 100%. Etter det så står bilen en stund og "tørker" slik at rensen ikke blandes med restorfx'en som skal legges på bilen. Så med mindre bilen står i ett 100% støvtett lokale, så vil det bli støv etc. i den nye klarlakken en eller annen plass. Når selve restorfx (klarlakken) skal legge på igjen, så påføres denne på bilen for hånd med en liten svamp. Her er det store rom for mulige feil som kan gjøre noe med det endelige resultatet. Jeg for min del hadde heller lagt coating på bilen min. Da får man, etter min mening, en bil som er enklere å holde vedlike samt en bil som ser bedre ut og som er bedre beskyttet mot steinsprut etc. Restorfx har en hardhet på en skal på 9H. En normal billakk har en hardhet på ca 7H. Den coatingen som jeg selv benytterhar i seg selv en 9H hardhet, og på toppen av lakken da, så har man i praksis en 16H hard beskyttelse på bilen. Minuset med coating er at det er holdbart i ca 100.000km eller ca 3 år.
 17. Det var nok i Skoda gruppen du så den. Bilpleiegruppa har jeg delt noe i enda av en eller annen grunn. Canton Subwoofer ja, den byttet jeg fredag som var. Men hun som satt i kundemottaket der sa at det hadde hun kun vært borte i ett tilfelle fra tidligere. Så jeg spurte om hun ikke hadde jobbet der så lenge, for et rask google søk viser at det er relativt normalt. Hun svarte ikke videre godt på det. Skoda har kommet seg veldig. Det er jo ikke veldig mange årene siden de så ut som de kom fra midten av 70-tallet, og det var noe i det man sa om at "hvorfor ha Skoda, når du kan gå da?". Men Skoda har virkelig fått en oppsving, og virkelig blitt fine biler. Og bra biler ut i fra det jeg har erfart, og klart å lese meg til. Selvfølgelig har de sitt de også som alle andre, men fordelen med at de ligger under Audi og VW i VAG konsernet er at de fleste barnesykdommene er borte når ting blir lansert på Skoda. Og det tror de tjener stort på. Ditec har jeg aldri vært begreistrert for. I bunn og grunn er det en teknologi i fra 70-tallet som de har justert og tilpasset opp igjennom. Så det er en gammeldags teknologi når alt kommer til alt. Jeg har aldri hatt det selv, men hører flere sier det samme som deg at de andrer litt på det. En understellsbehandling er absolutt og anbefale på biler i Norge hvor det saltes mye. For lakken sin del, og min bil, så holder coatingen jeg har meget bra. Så lenge man er flink med jevnlig vask og underspyling på vinterstid. Men det er som du sier kostbart og kjøpe inn alt du trenger av bilpleie produkter. Jeg gjorde selv ett stor innkjøp tidligere i år jeg. Bygde hus og flyttet i fjor sommer, så fikk ikke tid til bilpleie i fjor, men i år ble det nesten 10.000,- i produkter for og få meg opp på det nivået jeg ønsker og ha. Selv om det nok er og dra det vel langt for "vanlige" mann i gata :-p
 18. Hei, og takk for velkomsten. Det stemmer nok at du har sett bilen i en eller annen FB gruppe, jeg har lagt den ut der også. Men det er noe med forum greia som jeg liker. Syntes det er hyggeligere enn FB, også er det mer oversiktlig og enklere og finne frem til ting i ettertid også. Nå er jeg vel ganske langt over snittet interessert i bil, og ting med motor, så ting blir så godt som mulig passet på. Så for min del er det en selvfølge med kjeramisk coating og en blank, og nyvasket bil. Bil vasker jeg vel engang i uken, og det er utelukkende håndvask det går i Får håpe at det du opplevde på din 2016 modell, ikke dukker opp på min 2018 modell. Men når det er sagt, så er ingen biler feilfrie
 19. Opplevde det samme på min 3 mnd gamle Superb. Kjørte tilverkstedet, fikk time og en uke senere var bilen inne for reparasjon. Sikkert samme problemet som det var med din, men hos meg byttet de bare hele subwooferen.
 20. Jeg jobbet med billeasing tidligere, og der så vi ofte at biler til "selgere" eller andre som ikke satt i lederstillinger, ble ganske sparsommelig utstyrt. Det var ikke snakk om skinnseter, stor stereo, el.seter etc der. Det var restriksjoner på totalpris på bilen som utgjorde dette. Ofte hadde de ett budsjett på hva bilen skulle koster totalt, eller hva bilen skulle koste firmaet og lease hver måned. Det var ikke sjeldent man så f.eks. oktavia med minste motoren og KANSKJE automatgir, eller at man hadde litt større motor og automatgir. Tullette, ja jeg syntes også det. Men nå har da enkelte en slik policy i selskapet da, dessverre.
 21. Det er riktige opplysninger du har her. Jeg ser også at sedan utgavene er fjernet i fra bilkonfiguratoren som Skoda har på sine nettsider. Grunnen til dette skal være at de selger så dårlig i Norge, at de ikke ser poenget med at de skal være tilgjengelige. Allikevel tror jeg at om du virkelig vil ha en Oktavia eller Suberb Sedan utgave så får nok Møller alltids ordnet det, men det kommer nok til å koste deretter. Norge er jo et ganske spesielt land når det kommer til blant annet bil. Det er under 10% av bilsalget i Norge som er salg av nye sedan utgaver.
 22. Jeg kjører OFTE Drammen - Tønsberg og opplever egentlig ikke dette i noe stort omfang. Jeg har kjørt der både med ettermonter DAB løsning, original DAB løsning og DAB adapter.Men det som er verdt og merke seg, og tenke på, er hvor lang tunnelen er hvor signalene detter ut. Alle tunneler som er over 500 meter skal ha dekning for DAB. Derimot er tunnelen under 500 meter, så er det ikke DAB tekning. Det som er blitt sagt i fra myndighetenes side er at de tunneler som er over 500meter, de skal det installeres DAB sender i.
 23. Som nytt medlem må jeg bare applaudere innsatsen, og ikke minst initiativet til @Tor2r som har startet opp denne nettsiden. Jeg ser helt klart poenget med reklame for og hjelpe litt på inntektene, og i fra tidligere erfaring med jobb og privat, så er det ikke direkte gratis og drifte en nettside. Men det er ett spørsmål jeg stiller meg, hva koster det faktisk og ha denne nettsiden operativ i 12 måneder? Ikke at jeg skal kritisere på noen som helst måte, men er mest nysgjerrig. Forstår om det ikke vil svares på, eller om det ikke vil svares på offentlig som i denne tråden.
 24. Hei! Jeg får vel ramle innom her også siden jeg er i gang med mitt eierskap av en Skoda Superb. Dette er riktig nok min første Skoda, så langt så syntes jeg det går veldig bra. Jeg hadde vel egentlig tenkt med ut en Skoda Kodiaq, men grunnet leveringstid, og en oppstart i den nye jobben som var flere måneder før de kunne levere en Kodiaq, så måtte bilvalget endres noe. Jeg tok ut bilen som firmabil i mars 2018, og p.t. så har jeg kjørt i overkant av 11.000km med denne bilen, så den kjøres både langt og mye. Bilen er, som overskriften sier, en 2018 modell Skoda Superb. Den har i bunn en L&K pakke som etter min mening inneholder mye flott og bra utstyr. Det har blitt lagt til en 190Hk motor som trekker i alle 4 hjørner av bilen, og den gires av en DSG girkasse. Fargen bilen fikk er kanskje en farge mange ser på som litt kjedelig, men jeg syntes den kler denne bilen ganske greit. Men valget av farge ble gjort litt ut i fra hva leveringstiden ble. Fargen heter Quartz Grey Metallic. Interiøret er L&K sort skinn. Ut over utstyret som er med i L&K pakken, så har bilen fått følgende tillegg: - Multiratt for DSG m/paddles og varme - Massasjefunksjon førersete - Ventilerte skinnseter - Solgardin for sideruter bak - Foldbart hengerfeste Bilen er skodd med standard felger, og størrelse, for sommeren. På vionteren ble det lagt til Nokian Hakkapeliitta piggfrie vinter dekk på 17" Skoda Stratos, sølv, felger. Jeg har valgt både dekkhotell og service avtale på denne bilen. Ønsker ett bilhold som er så problemfritt som mulig Bilen er jeg utrolig fornøyd med. Er det noe jeg skulle ønske jeg kunne fått, så er det svart farge på taktrekket i bilen. Men det får man visstnok kun på Sportline. Videre skulle jeg ønske at det var digital instrumentpanel på den, og ikke de "gamle" analoge. Men nå kommer det visstnok som ekstrautstyr på Superb i fra 2019 med digitalt instrumentpanel. Så hvem vet, kanskje det blir det på neste bil jeg skal ha. Det vil si om 2 1/2 år. Med bilen har jeg ikke gjort noen verdens ting, nesten. Som dere ser på bilene så er bilen fin og blank, men det er ett resultat av uendelig mange timer i gfarasjen en helg (fredag til søndag). Når bilene er levert nye fra forhandler er det jo strengt talt bare sprayet og tørket av med en finishing spray. Det er ikke noe beskyttelse i dette. Så jeg har polert opp bilen grundig, korrigert små feil i lakken, litt småriper og slikt, før jeg la på kjeramisk coating. Nå er bilen "vedlikeholdsfri" i den perioden jeg kommer til og eie den. Normal vask må selvfølgelig gjøres, men polere trenger jeg hvertfall ikke og tenke på. Jeg har alt hatt 2 turer på verksted. En for og etterfylle adblue, men det er jo ikke noe store greier. Den andre tingen er at min basskasse sluttet og fungere, så denne ble byttet. På garanti. Kom ved en tilfeldighet over dette forumet, og tenkte at her må jeg melde meg inn. Om meg selv kan jeg si at jeg er en mann i 30-årene i fra Lier rett utenfor Drammen. Er svært interessert i motor, og har blandt annet sittet i hovedstyret i Volkswagen Audi Club Norwegen for noen år siden. Kjører motorsykkel, og har et par av disse stående hjemme. Samt at Skodaen holdes med selskap av en 3 år gammel e-Golf i garasjen.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...