Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Heyyeh

Member
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 1. Da har jeg endelig fått teste køassistenten. Måtte slå på Lane Assist og blindsonevarsler. Så langt synest jeg det fungerer veldig bra. Med ACC aktiv går det sømløs helt ned til full stopp og bilen holder en greit avstand til den foran. Den største nedsiden for noen er vel at Lane Assist må være aktiv. Jeg var ikke så begistret for den i starten, men etter å ha kjørt med det en stund går det helt fint. Det er en ekstra sikkerhetsfunksjon, så jeg kan leve med litt nykking i rattet.
 2. Se der ja. Takk skal du ha. Jeg har vanligvis Lane Assist avslått, så kanskje derfor jeg ikke har sett den funksjonen. ACC fungerer bare ned til 30 km/t og det står at den er hovedsaklig for motorveier. Det jeg så for meg at den kunne brukes til var at bilen automatisk justerer hastighet etter bilen foran i en køsituasjon der bilen må stoppe helt opp. Altså fra 100 til 0 km/t. Edit: Fant en video som forklarer det ganske greit. Viser blant annet at dersom bilen har stått stille i 3 sekunder med TJA (Traffic Jam Assist) så slår den av ACC og du må gi gass eller aktivere den igjen. Ulempen med systemet er vel at det må ha Line Assist aktiv og bilen må se tydelige linjer i veien. Jeg skulle gjerne hatt køassistenten uten Line Assist. Jeg styrer rattet uansett, men om bilen kunne tatt seg av gass og brems så hadde det vært fint. Er vel en grunn til at jeg slo av Line Assist i utgangspunktet. Når du står i kø og bilen ikke har gode nok linjer rundt seg så vil altså ikke TJA fungere. ACC fungerer topp i høyere hastigheter og regulerer hastighet etter bilen foran. Enkelte andre biler med ACC synest jeg har hatt for kort avstand, men Skoda har faktisk tre gode sekunders mellomrom. Hadde ACC fungert helt ned til full stopp så hadde det vært utmerket. En regel om at du må gi litt gass før den tar over når bilen har stått stille noen sekunder er kanskje greit nok, men kunne gjerne vært mulig å slå av den òg. Kjører du i saktegående kø eller mot et lyskryss så blir bilen ofte stående stille mer enn 3 sekunder.
 3. Hmmm. Er det jeg som er problemet da? Noen som kan forklare hvordan jeg finner det?
 4. Jeg har sett noen innlegg fra eldre versjoner av Kodiaq der køassistent er nevnt, men ikke i senere tid. Ser heller ikke tegn til funksjonen i bilen. Er ikke denne funksjonen tilgjengeleg her i landet?
 5. Har fått en liten steinsprutskade på panseret og fikk tips om MPS som driver med Micropaint. Konseptet går ut på å reparere skaden lokalt uten å måtte lakkere hele panseret. På nettsidene står det at typiske priser er 3000-5000. Noen som har erfaring med sånt og eventuelt forslag til verksted i Oslo?
 6. Takk for tipset, skal prøve det. Bilen har lakkforsegling. Ser det bra ut?
 7. Fikk bilen i vår og allerede er det kommet flere hvite striper i område bak enkelte dørhåndtak i et mønster som klart tyder på negler. Ingen av brukerene har ringer, så jeg mistenker at det er negler. Er det så tynn lakk at negler klarer dette på så kort tid? Vil selvsagt forhindre at det blir flere, men kan ikke ha kontroll på alle som er innom bilen. Er det noen tiltak som kan gjøres når ripene allerede er der? Edit: Har jo hatt noen andre i bilen i løpet av halvåret. Kanskje de har hatt ringer.
 8. Fikk en kommentar fra en bekjent av en annen i dag som har litt erfaring med DSG-kasser i jobben sin. Vet ikke hva slags merke det var. Ham hadde sagt at en burde vente til bilen står helt i ro før en girer fra D til R og omvendt. Litt trill er det gjerne på bilen når jeg girer over, men det er rett før den stopper. Er det noe i dette en bør være klar over?
 9. Kva tar Bilradiospesialisten for en sånn jobb?H
 10. Sovepakken er en av tingene jeg ikke bestilte, men ser at det kanskje hadde vært fint å ha. Ikke pga. pleddene, men nakkestøttene.
 11. Heyyeh

  Oljenivå for høyt?

  Ja, jeg fulgte prosedyren. Skal ta en ny sjekk i morgen og prøve igjen. Kan ta bilde av pinnen.
 12. Peilet oljen i går og i følge manualen er det for mye olje. Bilen var varm og hadde blitt kjørt en halvtime, stått i ro på flatt underlag i noen minutter, og jeg tørket først av pinnen og dytta nedi en gang til. Bilen er en måned gammel og gått 350km. I følge manualen skal nivået ligge innenfor området på pinnen, men det var olje over dette òg. Se vedlagt bilde. Bilen har pinnen til venstre og jeg satte en strek der oljen gikk til. Er dette problematisk? Kan jeg ha gjort noe feil som førte til at jeg målte så høyt? Bør det tappes av dersom det er for mye?
 13. Har nå hatt bilen noen uker, fikk den i starten av mars. Veldig fornøyd så langt! Den har absolutt innfridd til forventningene mine. Angrer ikke på at jeg valgte digitalt dashbord, det er veldig mye bedre enn standardvalget. Har fått Android Auto til å fungere, så jeg kan bruke Google Maps og Spotify via telefonen. Det var bare å laste ned APK og plugge i telefonen. På første lengre tur (15 mil) målte bilen selv et forbruk på 0.77/mil, halvparten motorvei og halvparten litt svingete landevei. Klager ikke på det. Da fikk jeg òg testet ut det adaptive understellet litt. På motorveien med lange slake svinger satte jeg den i Comfort for å få den mykere, mens på landeveien kjørte jeg mye i Sport. Litt raskere akselerasjon og stivere understell. Comfort på den type veier blir for mye båt. Angrer ikke på at jeg valgte dette heller. 190hk-motoren gjorde seg på denne bilen. Det har ikke vært kaldt nok til at jeg har fått bruk for varmen i frontruten, men kupevarmeren har vært veldig fin. Styringen fra mobilen har gått knirkefritt. Må igjen få takke alle som har kommet med innspill i tråden, det har vært veldig nyttig.
 14. Takk for tipset. Går vel muligens an å beskytte mot væsker og sånt på andre måter i tillegg til setebeskytter, men det er jo avhengig av hvor plaget en er med sånt. Synest Prince Lionheart ser ganske bra ut, så kjøper nok en sånn.
 15. Jeg tok det med og angrer ikke. Det ser mye bedre ut enn de to runde skivene. Hvem trenger se på turtallet hele tiden? Om du kjøper nytt så vil digital dash utgjøre under en prosent av bilens pris. Fordel pengene ut over de årene du skal bruke bilen så synest ikke jeg der er noen stor investering. Skader ikke om den blir letter å selge også.

Heyyeh last won the day on September 30

Heyyeh had the most liked content!

Community Reputation

6 Promising

About Heyyeh

 • Rank
  Member

Personal Information

 • Domicile
  Oslo
 • Car
  Kodiaq 190TSI 2019

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...