Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Heyyeh

Medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2
 1. Heyyeh

  Barnesete på alcantara

  Takk for tipset. Går vel muligens an å beskytte mot væsker og sånt på andre måter i tillegg til setebeskytter, men det er jo avhengig av hvor plaget en er med sånt. Synest Prince Lionheart ser ganske bra ut, så kjøper nok en sånn.
 2. Jeg tok det med og angrer ikke. Det ser mye bedre ut enn de to runde skivene. Hvem trenger se på turtallet hele tiden? Om du kjøper nytt så vil digital dash utgjøre under en prosent av bilens pris. Fordel pengene ut over de årene du skal bruke bilen så synest ikke jeg der er noen stor investering. Skader ikke om den blir letter å selge også.
 3. Heyyeh

  Barnesete på alcantara

  Takk for tipset! Den såg litt mer aktuell ut ja. Vil helst ha en som er litt tykk og dekker hele setet, så det kan gå.
 4. Heyyeh

  Barnesete på alcantara

  Klarte selvsagt å finne en type jeg ikke finner i norske butikker. https://motoringessentialsguide.com/ Den fra Brica har fått veldig god omtale på Amazon, men det blir så dyrt å kjøpe fra USA. Det ser ut som den som kun er på setet fra Britax er mange fornøyde med, men skulle gjerne hatt en som dekket hele setet. Får lete litt videre.
 5. Heyyeh

  Barnesete på alcantara

  Takk skal du ha, da blir det kjøpt. Noen som har tips til type? Har ikke sett noe i tilbehørsutvalget til Skoda, så det blir kanskje kjøpt i butikkene som har barneutstyr i stedet for. Har kjøpt Britax-sete, så kanskje det blir beskyttelse fra de òg.
 6. Heyyeh

  Barnesete på alcantara

  Har en Kodiaq MY19 på vei med alcantara-seter. Hva bør jeg gjøre mtp. bruk av barnesete? Kjøpe og sette på en setebeskytter som dekker både rygg og sete?
 7. Heyyeh

  Lakkbeskyttelse

  Har ikke fått bilen enda, så det er litt tidlig å si, men det ser ut som det går på frem med WLTP-testingen, så over nyttår en gang håper jeg på å få den.
 8. Heyyeh

  Lakkbeskyttelse

  Håper du blir fornøyd. Det er ikke godt å forstå seg på hva alle de forskjellige typene behandling faktisk er og hva slags etterbehandling de har. Noen skal ha 5000+ for etterbehandling etter 1-2 år, mens andre tar 490. Hva gjør de på en etterbehandling som koster 490? Får jo knapt bilen inn dørene før du er oppe i den prisen.
 9. Heyyeh

  Lakkbeskyttelse

  Tror det var 6000. En annen forhandler med en annen behandling skulle ha 4000.
 10. Heyyeh

  Leveringstid Kodiaq Sportline 2019

  Problemet er testingen etter WLTP-reglene. Kort fortalt så kom de nye reglene tydeligvis som julekvelden på kjerringa for produsentene, så nå står det mange ferdigproduserte biler de ikkje får lov å levere fordi modellene er ikke testet etter den nye normen. Akkurat hvor din bil ligger i dette systemet vet jeg ikke, men det kan være avhengig av modellen. Bestilte du bensin eller diesel? Så langt har de fått testet to versjoner av Kodiaq. En 2.0 TDI og 2.0 TDI Scout. Hele listen finner du her: https://www.adac.de/infotestrat/umwelt-und-innovation/abgas/modelle_mit_euro_6d_temp/default.aspx
 11. Heyyeh

  Lakkbeskyttelse

  Jeg bestilte Cosmic Polish Angel eller noe sånt på ny Kodiaq som jeg ikke har fått enda. Får selvsagt ikke tested med og uten, men jeg har ikke så mye plass til å stelle bilen og den blir stående utendørs, så jeg tok sjansen på at det hjelper litt. Når det gjeld hvilken type så må du nesten bare søke litt rundt og se hva slags erfaringer folk har gjort seg.
 12. Da var bilen bestilt. Det ble i stor grad forrige oppsett, pluss DCC. Jeg testkjørte en med DCC og selv om jeg ikke ble helt overbevist på den turen så ville jeg alltid lurt på hva jeg gikk glipp av. Det var i tillegg ikke verdens lengste tur og uten andre ting enn meg selv inni. Det kan være jeg hadde opplevd det annerledes med full bil. Hadde nok fint kunnet ha bilen uten DCC òg, men nå slipper jeg tenke på det. Like mye for å få sjelefred som utstyret sin del. Det utgjorde ikke mer en en prosent eller to på totalprisen, så det går fint. I tillegg liker jeg justeringsmuligheter og valg. I tillegg til Comfort og Sport kan en jo justere ting individuelt. Levering kanskje like over nyttår. Det kan bli forsinkelser på noen måneder pga. noe av utstyret jeg valgte, men det skal jeg kunne leve med. Satser på at WLTP-testingen er ferdig til den tid. Stor takk først og fremst til @Superb lll for fantastisk god hjelp, samt alle andre som har svart i tråden.
 13. Jeg spurte for å vite hvordan jeg best kan sammenligne bil med DCC og bil uten i samme turen. Om den oppfører seg som uten DCC i Normal, så kan jeg skifte mellom Normal-Sport og Normal-Comfort. Interessant at du mener Comfort blir for mykt, selv med 20". Mange jeg har lest fra på nettet liker hvordan bilen går bedre over fartshumper og ujevn vei i Comfort. Det som ikke går frem fra kommentarene er hvilke hjul de har. Jeg mistenker at mange har 19" og 20". Det var akkurat den ruten jeg tok etter Sollihøgda. Fylkesvei 285 tilbake mot Drammen. Det var en veldig fin vei å teste på med mye svinger, 80-sone og en del ujevn vei. Jeg vil teste Comfort og Sport mot Normal. Litt fartsdumper, litt ujevn vei, litt fin vei i 80-sone der jeg kan kjøre litt aktivt. På de fleste turer er jeg mer opptatt av komfort enn sportslige egenskaper. Det har kanskje litt å gjøre med at jeg i dag kjører en bil med 99 hester fra 1998, så jeg kan ville kjøre litt mer aktivt med en Kodiaq med 190 hk. Dersom 18" med DCC i Comfort blir for vuggete så er det kanskje for sportsegenskapene jeg bør vurdere DCC. Totalt sett tror jeg ikke det vil få noen enorm betydning om jeg velger DCC eller ei, men jeg vil gjerne prøve det. Dersom jeg velger DCC så blir det ikke på bekostning av noe annet. Det blir bare en dyrere bil, samt potensielle dyrere reperasjoner frem i tid. Det er ikke standard med elseter i det hele tatt på Style. Jeg synest det er verdt de 5500 for passasjersetet. Bilen vil bli mye brukt med oss begge to i bilen, der jeg stort sett kjører. Når jeg velger det meste i bilen så skal hun få elektrisk sete.
 14. På Octavia og Superb er det generell enighet om at det er absolutt verdt det, men på Kodiaq er det circa 50-50 på om eierne mener det er verdt det og gjør stor nok forskjell. I hvilke situasjoner synest du det gjør størst forskjell? Comfort på dårlige veier eller Sport på langturer? I tillegg til 9800 i innkjøp er det vel òg dyrere å reparere og skifte på DCC-dempere enn originale.
 15. Her er en bunke meninger jeg fant om DCC på Kodiaq fra Facebook og Briskoda.net. Er nok ingen vei utenom å teste selv.

Heyyeh vant dagen sist Desember 7 2018

Heyyeh hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

3 Nøytral

Om Heyyeh

 • Rang
  Medlem

Personlig informasjon

 • Bosted
  Oslo
 • Bil
  Primera 98-mod

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×