Gå til innhold

Heyyeh

Medlem
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Heyyeh vant dagen sist 8. juni 2022

Heyyeh hadde mest likt innhold!

Personlig informasjon

  • Bosted
    Oslo
  • Bil
    Kodiaq 190TSI 2019

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Heyyeh sine prestasjoner

Rutinert medlem

Rutinert medlem (3/4)

10

Nettsamfunnsomdømme

  1. Heyyeh

    Selge bensin-Kodiaq

    Tror jeg har slått fra meg å selge privat. Ønsker ikke å måtte sitte på den i mange måneder. Løsningen blir nok å spørre diverse forhandlere og velge en av de. Men jeg er overrasket over at du fikk 60% av nybilpris for din. 150hk TSI er ikke så veldig attraktive ut fra hvor lenge de ligger ute. En 2017-modell kan være 5-6 år gammel, og da høres 60% til forhandler ut som en veldig god pris. Det er ikke så langt fra jeg fikk tilbud om på en 2-3 år nyere bil. Spurte du flere forhandlere?
  2. Her er en prisliste fra 2019: https://az749841.vo.msecnd.net/sitesnbno/alv1/d32cbef6-9481-4315-9018-22afcf72c998/OCTAVIA-prisliste.bd16e65532409960b2222aa59d6cbeb4.pdf Der er det to ulike pakker de kaller Simply Clever: Simply Clever-pakke (multimedieholder, søppelbøtte i dør, vendbar bagasjeromsmatte) Simply Clever-pakke til Variabelt bag.gulv (multimedieholder og søppelbøtte i dør)
  3. Morro! Ser ut som en knall bil det der. Får håpe de klarer å trappe opp produksjonen der nede. Lurer på hvor mange som tør prøve seg på Mamba Green.
  4. Jeg testet begge alternativene da jeg kjøpte vår Kodiaq for tre år siden. Begge er fine biler, men jeg endte opp med Kodiaq pga. plass, komfort og høyde på bilen. Det er en smakssak om en liker å sitte lavere på veien eller ei, men for meg er det komfort i å ha litt høyde på bilen. Det å kunne skyve hele bakseterekken var også et pluss, samt at bilen generelt er romsligere innvendig. Kodiaq er veldig stille innvendig. Totalt volum er ikke så veldig ulikt Superb, så en klarer seg sikkert fint med begge. Da jeg konfigurerte en Superb endte den ofte opp på en pris ikke så langt fra Kodiaq, og da ville jeg heller gå opp litt til Kodiaq. Det beste er å teste begge bilene i de situasjonene du typisk kommer til å bruke bilen. Det var det som gjorde valget enkelt for min del. Ang. bensin eller diesel så har jeg ikke så mye erfaring med diesel. Diesel har høyere moment og kan kjøre på lavere turtall, men en 2L bensin har bra med moment den òg. På Finn ser det ut som dieselbilene rundt 2019-modell ligger høyere i pris enn bensin. Litt av min tanke var vel at til Oslo-bruk så visste en ikke hva fremtiden bar for dieselbiler. Har ikke hatt noen tanker om at det var feil valg ila. de tre årene for vår bruk. Førerplassen er veldig god uansett om du går for Kodiaq eller Superb. Jeg er 186. Jeg skal selge min Kodiaq snart, 180 TSI, bra utstyrt, lav km (20k). Om du er interessert så ta kontakt. Her er en utstyrsoversikt.
  5. Heyyeh

    Forsikring

    Da jeg kjøpte Kodiaqen fikk jeg et så bra tilbud med bilen fra Enter at jeg aldri fant noen som matchet det. Ellers kan du ofte få bedre priser om du tar kontakt over telefon. Ring gjerne frem og tilbake mellom ulike tilbydere og vis til hva et annet selskap ville gi. Er du medlem i en fagforening så ha de gjerne avtaler. Med LO Favør (Fremtind) får jeg opp 569 i mnd. (6927 i året) for toppkasko med 16 000, 75%, ikke under 23 år, 7000 i egenandel. Pluss 245 i mnd. for avgift.
  6. Heyyeh

    Selge bensin-Kodiaq

    Hei hå. Etter litt over gode tre år med Kodiaq er det snart en Enyaq på plass, og jeg har ikke bruk for begge. Jeg har fulgt litt med på Finn de siste ukene og av de få bensin-Kodiaq som ligger der så er ingen blitt solgt. En ser ut som den ble lagt ut i november, så de neste i mars og nyere. Noen som vet hvordan dette markedet er for tiden? Med tidenes drivstoffpriser og et voksende bruktmarked for elbiler så er jeg litt betenkt. Har fått et tilbud fra forhandler, rundt hva jeg forventet (ca. 65% av hva jeg betalte som ny). Vet jeg kan få mer privat, men det er jo kjedelig å sitte på den fire måneder senere og måtte sette ned prisen flere ganger. Frister litt å ta tapet og være ferdig med det. Ev. spørre flere om tilbud for å se om det er noe å hente der. Nettbil er jo mulig. Kom også over Rebil. Ikke at jeg forventer de enorme forskjellene mellom forhandlerene som vel henter priser fra samme database, men kan jo være noen tusinger å hente. Hadde det ikke vært for elbilboomen så ville jeg ikke vært så bekymret, men den er jo her.
  7. Bilen mangler en del funksjoner som nyere Skoda har, men som de rett og slett ikke har fått på plass enda. Dette gjelder også funksjoner i appen. Noen ting vil nok bli oppdatert med programvare, mens andre må bestilles med bilen når de dukker opp. Alt som er avhengig av programvare er det håp om at dukker opp. I versjon 3.0 får f.eks. biler med elektrisk førersete "Easy entry and exit". Kjører du med Travel Assist aktiv når du har testet Lane Assist? Det er to ulike funksjoner. Lane Assist er alltid aktiv hver gang du starter bilen, men kan slås av manuelt. Det er en sikkerhetsfunksjon. Travel Assist er en del av ACC-systemet og du må ha ACC aktiv for at den skal fungere. Her er hva Skoda skriver om funksjonene: Se brukermanualen for betingelser for å bruke Travel Assist. Hva mener du med komfortmodus? Hos Skoda så er Comfort en kjøremodus som har en effekt om du har DCC som gjør demperene mykere. De timene jeg testet en Enyaq med DCC så utgjorde det mindre forskjell enn på Kodiaq. Om du har DCC så kan du gjøre de enda litt mykere ved å manuelt dra slideren helt ned (eller opp?). Har du ikke DCC så har ikke komfortmodus noen hensikt. Ut fra det jeg har sett så er det noen uten DCC som påstår de har komfortmodus, men jeg vet ikke om det der en feil, for jeg ser ikke hvilken nytte den skulle hatt.
  8. Har vanskelig for å tro at det skal veie så mye mer. I konfiguratoren øker forbruket med 0.4 Wh/km/0.04 kWh/100 km om jeg legger til DCC.
  9. Gratulerer! Ble en iV80 her. Fikk en god pris og kanskje den blir produsert om ikke alt for lenge siden jeg overtok en bestilling. Tenkte på iV80x, men da ble leveringstidene så lange og usikre. Har ikke så stort behov for 4x4, og så vil jeg se hvordan en elbil med RWD klarer seg på vinteren. Det er uansett veldig få tilfeller vi hadde hatt bruk for 4x4, så jeg skal leve godt med det. La på mye utstyr som kan forsinke mer, så jeg har kjøpt en ekstra bøtte tålmodighet. Så på de samme alternativene som deg og prøvekjørt de fleste, men totalpakken til Skoda likte jeg best. Kommer nok til å vurdere oppgradering av lydanlegget, men i så fall kun forsterker og ev. annen elektronikk de monterer. Klarer meg uten mer bass og vil gjerne ha lagringsplassen.
  10. https://dinside.dagbladet.no/motor/de-ti-mest-driftssikre-bilene/74115423?fbclid=IwAR1N8FdQBqES21FXspSdHZmgSJu912RSjtUP0ysclRhcPoowwvVtX6ACSak 😁 Null feil med min etter 2.5 år.
  11. Enyaq er lavere enn Kodiaq, men ikke helt nedpå. Sportline uten DCC er litt lavere igjen. Det blir en slags stasjons-SUV. Jeg òg liker å sitte litt høyt og en kommer litt opp med setet, men resten av inventaret kan kanskje bli et problem ja. Det positive er nok at Enyaq ligger bedre i svingene.
  12. Skal teste litt mot slutten av uka. Vet i alle fall at Jessheim har tre stykk Sportline, så jeg kan få sett og prøvd litt på den der om jeg ikke finner andre steder. Jeg valgte bevisst bort sportssetene på Kodiaq, men husker ikke hvor mye jeg prøvde. Det viktigste er at de er gode å sitte i. Ser veldig bra ut med lakk helt ned.
  13. Satt og studerte interiør, ville se hvordan Sportline så ut og konfigurerte en Sportline. Pga. mye ekstrautstyr ble den ikke så mye dyrere enn vanlig utgave. Med Loft i vanlig hadde Sportline blitt 7000,- dyrere og med Lounge 7000,- billigere. På bildene synest jeg Sportline-interiøret absolutt ser best ut. I tillegg slipper jeg måtte velge interiør når den kun kan bestilles med Sportline-interiør. Det ligner ganske mye på Alcantara-interiøret jeg har i Kodiaq i dag, som jeg er veldig fornøyd med. Skinnsetene er perforerte, så de virker ikke så veldig ideelle med barn i bilen. En ulempe med Sportline for min del var at den er senket, men senket understell kan visst ikke kombineres med DCC, så da forsvant det problemet. Vurderte Familiepakke pluss for sovehodestøtter, men ville egentlig ikke ha bordene. I Sportline er ikke det et alternativ og løser seg selv. Med alt jeg vil ha, vinterhjul og understellsbehandling kommer den på ca. 592k. Så håper jeg på å kunne få litt rabatt. 😬 Burde prøvd å selge Kodiaq i dag for å dekke mer av kjøpet.
  14. Har lurt litt på om jeg heller skal gå for iV80X. Kostnaden er til å leve med. Det er mest redusert rekkevidde som trekker ned. Fra elbilforumet: 2021 ŠKODA Enyaq iV 80 (SUV) RWD Forventet sommer/vinter: 435/330 2022 ŠKODA Enyaq iV 80X (SUV) Forventet sommer/vinter: 400/300 Når det er sagt så er ikke ofte vi har bruk for all rekkevidden, og da er det lange ferieturer der vi uansett tar lengre pauser. Om de får høyere ladehastighet så hjelper det også på. Det er ikke hver dag jeg har hatt nytte av det på Kodiaqen, men veldig fint når en først står der. En annen ting er at elbilene er tyngre. Enyaq er ca. 400 kg tyngre enn en Kodiaq f.eks. Da blir det vel fort neste sommer, og bilen jeg har i dag blir ikke akkurat mer verdt. Må høre med forhandler hva jeg kan presse prisen ned til. Blinde igjen og signere.
  15. Aha. Helmanuell luke er uaktuelt, så da må det bli sensorstyrt. Da jeg testet bilen og senere en ID.4 så så jeg ikke helt det store med HUD. Den samme informasjonen er noen centimeter lengre ned på displayet bak rattet. Ser for meg at det hadde blitt mer et forstyrrende element enn noe nyttig.
×
×
  • Opprett ny...