Gå til innhold

Killroy555

Medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Killroy555

  1. Ja, det er en 4x4, men den har bare godt 59.000 km, så garantien skal vare enda. Hvis jeg må levere den inn på verkstedet i morgen mandag for sjekk, er det da normalt med en lånebil ? Spør da planen var å dra på påskeferie i morgen, noe som krever bil. Som du skjønner laget dette litt kluss i regnskapet...
  2. Jeg har 2018 modell 7 trinns DSG og 150 HK. På fredag fikk jeg plutselig melding "Girkasse i nødmodus, ingen revers" mens jeg hadde kjørt 6 mil med tilhenger med lass. Slo av motoren og ventet noen minutter, startet bilen og kjørte en par kilometer før alarmen kom på nytt. Fikk en annen til å overta hengeren frem til bestemmelsesstedet. På lørdag kjørte jeg samme lasset hjem igjen rundt 6 mil, og kjørte rolig i S-modus for at girkassen ikke skulle jobbe så tungt. Ingen feilmelding. Noen som har en ide om årsak, skulle på langtur i påsken med tilhenger, men er redd vi ikke tar sjansen på det.
  3. Hei, jeg var uheldig og mistet en verdifull elektronisk dings ned i varmeapparatet på min Octavia. Dingsen ramlet fremover på dashbordet og forsvant ned defrostergitteret mot frontglasset. Jeg har prøvd med et inspeksjonskamera med lys og både side og frontkamera for å finne dingsen, men det har vist seg vanskelig. Varmeapparatet stod i auto med AC on da det skjedde, og ingen styring av luftstrøm mot overkropp/bein eller lignende. Kan dingsen ha ramlet helt ned, altså mot kanaler mot baksete? Er det noen som har tegninger, over varmeapparatets oppbygging, så kan det kanskje hjelpe meg med videre taktikk, jeg så for et år siden at det tidligere lå ute link til originale verksted eller dele kataloger for denne bilen, men finner ikke innlegget igjen. Det er en 2018 150HK diesel 7 trinns stasjonsvogn.
  4. Marius Takk for to veldig gode tips!
  5. Hei, har en 2018 4x4 150 HK med 7 trinns kasse. Kjøpte den som demobil. Allerede dagen etter overtagelse la jeg merke til at motoren støyet mye etter kald oppstart. Sønnen min bemerket også dette. Jeg synes at det høres ut som en bensinmotor i gamle dager som trengte ventiljustering. Varm motor går jevnt og pent uten støy. Selgeren beroliget meg med at alle Octavia diesel bråket slik før de ble varm. Er jeg lettlurt, eller det flere som har notert seg det samme slik at jeg ikke behøver å ta dette opp med Skoda?
  6. Jeg har flere biler, så min 2018 Octavia har stått ubrukt i nesten to måneder. Når jeg skulle benytte den, fungerte ikke nøkkel i det hele tatt, og den røde lysdioden på nøkkelen lyste ikke ved trykking på knapper på nøkkel. Byttet til nytt batteri, men fremdeles alt så fremdeles mørkt ut. Heldigvis hadde kona med nøkkel i veska, låste opp og startet bilen, og etter en stund virket "min" nøkkel igjen. 4 dager senere låste jeg opp bilen med denne, skiftet til vinterdekk og skulle kjøre for å sjekke lufttrykk. Bilen fant ikke nøkkelen, og startet ikke, selv om jeg prøvde å holde nøkkelen inntil startknapp. Lysdisoden lyste heller ikke ved trykk på knapper på nøkkelen. Hva er det som skjer ? Og må jeg gjøre noe med nøkkelen, eller er dette en reklamasjons sak ?
  7. Er det noen som har tips om hvordan man programmerer Octavia til å kunne lukke elektrisk bakluke med nøkkel ?
  8. Angående pkt 1, det samme skjer vel hvis man bruker tilhengerkontakten. Og assistentene slår seg ikke på igjen etter at tilhenger er frakoblet, det må du huske sjøl. Dette er min erfaring.
  9. Hei, takker for svar. Har oppdatert kartverket i bilen i i dag (30 GB på 34 minutter med USB) men fant ikke ut hvorledes jeg skulle oppdatere Bluetooth og Radiologoer på min Colombus 2018 modell fra minnepinnen. Noen som har en ide ? Men denne siden har vel ingen linker til selve hoved softwaren til bilen, som jeg plages med., med at Blindsonevarsel er blitt til en utilgjengelig Side Assist og automatisk motorstans i lyskryss ikke fungerer.
  10. Helt enig, savner det i Octavia også. Rart ingen på dette forumet har snekret noe til her... når man ser hvor mye innsikt mange har.
  11. Er det dette du er ute etter ?
  12. Når jeg søker på Side Assist dukker WW opp. Kan det være at min Octavia plutselig tror den er blitt en WW ? Altså at softwaren starter i feil modus ? Frakoblet batteriet en time, og lot den stå på tomgang til alle feilmeldingene var borte, men fortsatt var Blindsonevarsling byttet ut med Side Assist. Jeg sender deg en PM med VIN koden.
  13. Jeg har en 2018 Octavia, og synes det er mye støy og rumling ved første start på dagen. Dette varer i flere minutter. Når motoren er varm, er det ingen støy og rumling. Ut i fra det du skriver, kan det bety at noe er feil med registerkjedet ?
  14. Hei, min Octavia 2018 manglet plutselig muligheten til å aktivere "Blindsonevarsler", og var byttet ut med "Side Assist". Jeg re satte softwaren til fabrikkinnstillinger, men det hjalp ikke. Hvordan kan noe slikt skje ? Tar nå og kobler fra batteriet en stund, og ser hva for slags versjon jeg får etter igangkjøring igjen. Jeg har akkurat lastet ned ny versjon av "Multimediasystemet" til bilen, men ikke installert den, da jeg gjerne vil gjøre en ting om gangen. Regner med at det ikke er med softwareelementer i denne som er med på og styre bilen på en slik måte at Blindsonevarseler forsvinner ? Er det enkelt og oppdatere bilens hovedsoftware selv ? Eller må man ta den lange turen til verkstedet ?
×
×
  • Opprett ny...