Gå til innhold

Biturbo

+ Medlem
  • Innlegg

    159
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Biturbo vant dagen sist 28. februar 2022

Biturbo hadde mest likt innhold!

Personlig informasjon

  • Bil
    Octavia 2016 184HK 2L TDI 4X4

Nylige profilbesøk

1 146 profilvisninger

Biturbo sine prestasjoner

Veteran

Veteran (4/4)

16

Nettsamfunnsomdømme

  1. Biturbo

    Oljeforbruk

    For Skoda tillater produsenten et oljeforbruk inntil en viss prosent pr kjørte kilometer. Dette ble jeg fortalt en gang av en som var mekaniker på merkeverksted. Husker ikke nøyaktig, men mener prosenten var på 5% oljeforbruk på 1000 kjørte kilometer (ta det med en klype salt). Overstiges dette oljeforbruket, regnes motoren som slitt og må skiftes. Hadde selv en 2016 modell som lå på en god liter olje pr 1000km, med mye kjøring blir det en del.
  2. Er nok enklest å skifte hele vifta, da slipper du masse ekstra arbeid. Når det er sagt så vet jeg faktisk ikke om det er mulig å skifte lageret som ligger i denne, men har aldri vært borti det.
  3. Har ikke hørt om at det bruker å være et problem at det er luft i systemet som forsårsaker problemet som du beskriver. Vet du om det står original termostat i bilen? Noen av de uoriginale er enten veldig generøse på åpningen, eller veldig kjipe. Samtidig må det nevnes at dieselen er seig, og den moderne dieselmotoren klarer ikke bestandig å holde oppe temperaturen like godt som den har gjort tidligere.
  4. Har du ekstra- eller parkeringsvarmer i bilen? Dersom denne ikke fungerer kan det være det som er problemet, siden den skal bidra for å holde temperaturen på kjølevæska oppe.
  5. Ta også en titt på dette: https://modernum.se/produkter/extraljuskablage/digital-lightning/
  6. Tror nok at feilen her kan være intern feil i webastoen på begge bilene, det være seg brennkammer og/eller glødeplugg. Eventuelt så kan det være at vannpumpa til webastoen ikke fungerer. Webastoen vil da ikke starte siden den oppdager en feil i systemet.
  7. Om du skal gå etter feilkoden, er det oljetrykksbryteren som lager krøll for bilen.
  8. Er ei pumpe i tanken som skal distribuere spylervæske til for- og bakrute. Dersom sikring ikke er gåen, er det sansynlig at pumpa er det.
  9. Anbefaler å bruke Modernum sin Digital Lightning 1200. Denne lar det foreta hele monteringen ute i motorommet. Den er selvfølgelig noe dyrere, men den er mye enklere å montere
  10. Hos min lokale forhandler anbefaler de å skifte ut eller rengjøre den sila for å motvirke at den går tett. Regner ikke med at det er sånn over hele linja. Om det ikke gjøres, vil pumpa havarere og du blir nødt til å dekke kostnader for ny pumpe. Det sies jo at "alt som går rundt, går sundt", det kan tenkes at det er greit å be om å få skiftet filteret selv om det ikke foreligger "krav" fra forhandler på å gjøre det.
  11. Det er bilen som har startet regenerering, når bilen ikke får gjort seg ferdig med prosessen vil vifta gå etter bilen har stoppet. Du kan forsøke å ta deg en lengere tur med litt høyere turtall for å se om problemet gir seg.
  12. Har hatt samme typen problem bare på en annen type bil. Ble forsøkt å få denne lampa slettet med både billig og dyrere varianter av feilkodeapparater. På de dyrere variantene ble lampa borte i en liten stund men kom likevell tilbake. Måtte til forhandler for å få dette fjernet. Nå har jeg ikke kjennskap til dette på skoda, men regner med det er noe av det samme også her. Vil tro det har med at man ikke skal tukle så mye med det systemet i tilfelle det skulle oppstå feil med systemet som har med airbagene å gjøre. Skader selvfølgelig ikke å prøve om du skulle kjenne noen som har Vagcom eller lignenede.
  13. Dette kan nok være et godt kjøp, sånn som du skriver det virker det som at bilen har det utstyret du har behov for. Bilens kjørelengde kan tyde på at den har vært mye langkjørt, og det er ikke negativt for dieselmotoren. Intervallet på reima på disse motorene er 210 000km/ikke begrenset på år. Ellers kan det være en ide å prøvekjøre bilen, sjekk at det ikke kommer noen uvanlige lyder og at lys er i orden. Kommer ikke på noe mer i forbifarten som kan være greit å sjekke på disse. Hør med selger/forhandleren om servicer er fulgt, da dette kan være greit å vite. Lykke til
  14. Dersom dette ikke var informert om i salgsannonsen kan det være reklamasjonsberettiget, jeg ville kontaktet selger.
×
×
  • Opprett ny...