Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tomnep88

Member
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 1. Om man har muligheten til å bytte på bur og vogn er absolutt Octavia godt også, men denne vil jo ha et mindre baksete, men går fint med bakovervendt sete der også. Skjønner godt at det ikke er så fristende med kassebil. litermessig har Octavia 610 liter bagasjerom mot 660 liter i Superben så noe vil man merke dette. var selv innom octaviaen og hadde det ikke vært for at jeg syntes jeg fikk mye mer bil for litt ekstra penghadde det blitt Octavia. Bare så det er lagt til så endte det jo med at svigers også kjøpte seg en superb uka etterpå.....
 2. Kjøpte ny Superb og fikk denne levert nå i februar, har 2 unger og SVÆR bikkje på rundt 40 kg og bruker dette buret her: https://www.petworld.no/no/artiklar/herkules-g-line-condor-large-nr-11.html dette er 10 cm bredere enn det du viser til og tror dessverre ikke du vil få plass til både vogn og bur, det du derimot vil få plass til senere er disse trillene (paraplytrille) Skal du ha plass til alt dette må du over på Kodiaq eller en annen SUV eller varebil med 5-7 seter. Kan få fikset bilde av buret mitt til deg imorgen om du ønsker?? derimot med tanke på plass i baskete er denne bilen her HEEEELT overlegen og praktisk etter min mening? Har selv hatt ett bakovervendt sete og ett fremovervendt til eldstemann i en vw passat, hyundai i40, her var det god plass i begge biler, men synes fortsatt at Superben har best plass, nå har minsten akkurat blitt stor nok til å sitte fremover og det er faktisk nå mulig at det sitter en voksen person imellom begge setene fremover eller 3 stk fremovervendte seter. Er selv ca 170 cm (ikke kjempelang, men akkurat til å nå ned til bakken?) men minstemann på 3 år rekker ikke frem med beina til seteryggen foran?? Superben er allikevel en bil jeg vil anbefale på det sterkeste da som du sier bilen er innenfor din prisklasse? Så kan man evt investere i en god skiboks? Her fant jeg ett annet alternativ som kanskje kan hjelpe deg med å løse problemet da du da ikke trenger "buret" og som er godkjent i Norge mener jeg å huske? Her kan man dele opp bagasjen med en skillevegg og evt en grind til bakluka og vips kan man utnytte den enorme plassen enda mer? https://www.hundepoter.no/categories/hundegrinder-til-bil
 3. Tusen takk for utfyllende svar så langt @Salcin og @Tor2r? Dette er min første Skoda, men definitivt IKKE min siste?? (og heller ikke frus får velge noe annet ??) Her var det mye god og informativ lesing, har også prøvd litt forskjellig produkter tidligere, men ikke følt at det har blitt helt fornøyd med resultatet, så som sagt bestemte meg for å investere litt denne også blir det å handle 145 bar høyttrykken? Også får vi kjøpe terrrassevasker ved siden av? Da tror jeg at jeg ihvertfall får prøve chemical guys, er det noen som har dårlig erfaring med meguiars eller det litt sånn "du-får-hva-du-betaler-for-såpe"? coating virker veeeldig greit, men tror jeg skal øve meg litt mer på polering og voksing før jeg gir det helt opp får prøve med en litt dyrere hardvoks? Brukte carnauba våt voks på felgene etterfulgt av auto glym wheel protector allerede spylt av bilen en gang og var overrasket over resultatet? (Kan hende jeg banner litt i kjerka, så fortell meg gjerne om det er noe jeg gjør ABSOLUTT feil her)? Men skal sjekke ut Gteching også, men foreløpig virker noen av de litt "proffe" for meg mtp prisen selv om den er ganske drøy tror jeg st jeg trenger litt mer "trening" på å få det riktig til?? men er det noen hardvokser dere ikke anbefaler anbefaler utenom swisswax sin? bare sånn at jeg evt kan mese meg litt opp om de forskjellige voksene?? Kommer til å lese meg opp mer på forumet her og igjen takk for alle gode tips og kunnskap?
 4. Hei alle med entusiaster?? På fredag så var jeg så heldig og få lov til å hente min nye Skoda Superb hos forhandler..... selv om jeg har tatt vare på mine tidligere biler ønsker jeg denne gangen å gå grundigere til verks da denne er heeelt ny og lurer derfor på om noen kan komme med litt tips vedrørende interiørvask, høyttrykkspylere og hardvoks kontra flytende carnauba voks? alle tips og triks taes imot med stor takknemlighet? Dette er noe av det jeg har sett på og lurer på om er gode produkter om det er noen som har testet dette? Av vedlikehold på interiør og skinnseter har jeg sett på denne: https://bilpleiekongen.no/produkt/chemical-guys-leather-lover-kit/ har også sett på 2 forskjellige høyttrykkspylere fra Nilfisk: den ene er på 145 bar og den andre på 140. de to er forskjellige er: 1: https://m.prisjakt.no/product/2556905 (145 bar) 2: https://m.prisjakt.no/product/2555775 (140 bar) og til syvende og sist er det snakk om voksen, er det noe forskjell og hva er det folk her velger, har prøvd den carnauba fra megauiers som er flytende og synes vel egentlig den er grei, men har ikke prøvd så mange forskjellig typer vokser. takker igjen på forhånd for alle innspill og hjelp rundt disse tingene?
 5. Hadde hørt med jussbuss e.l. Dette er jusstudenter som jobber litt probono ved å svare på spørsmål som dette om jeg ikke husker helt feil? Dersom dette ble tatt på garantien engang bør de jo kunne dokumentere om dette er "feilbruk" noe som blir vanskelig da du har elektrisk bakluke. Stemmer at Hyundai blant annet har 5 års garanti, problemet er bare at dette gjelder ikke alle komponenter. Deriblant batteriet(ikke hovedbatteriet) som ga strøm til autohold og antispinn kutta på den gamle i40'n jeg hadde var det kun 2 år? Men hadde bruktbilgaranti så forhandler tok det der?
 6. @Superb lll snakka litt med frua og hu er litt sånn naturfagsnerd i huset her? Kan det være at snøen er "tettere og tjukkere" sånn at om det fantisk blir for mye snø kan det massen(i dette tilfellet snøen) bli for tjukk og at radaren da oppfatter det som en hindring og ikke søle/skitt??
 7. Det var jo ikke så galt da, sender selgeren en mail med engang tenker jeg? Takker for raske og gode svar alle sammen?
 8. Supert? Takker for svar og skvett-lapp-varenummer? Matten har jeg bestilt så den ligger klar alt? Tenkte som du sier @Superb lll nesten som en nødvendighet med tanke på hund.?? husker du sånn ca prisen på skvettlappene? @Tor2r stemmer det, står han på 2 bein er han nesten 165 høy? Så derfor jeg må ha Superb, eneste som har plass til en liten ponny baki?
 9. Hei? Dette er nok et teit spørsmål, men siden jeg ikke kan det spør jeg likevel? Sitter fortsatt å venter på bilen min som er bestilt og ikke kommer før i februar, men ser det er flere som anbefaler skvettlapper her og tenkte da at jeg skulle investere i dette, men ser på skodabutikken.no (https://www.skodabutikken.no/shop/no/skoda/tilbehor-til-din-skoda/utvendig-utstyr/skvettlapper/skvettlapper-foran-skoda-superb-2015->-3v0075111-p) at dette er kun til foran, men finner ikke til bak, er det noe forskjell? følger dette med på Superb L&K? noen andre tips som bør investeres i? kommer i tillegg til dette å investere i lastebedkytter da bikkja er er dråg på 40 kg? Takker for alle svar?
 10. Hehe? Enig deg igjen @Superb III, derfor jeg valgte en mørkere farge, ikke alltid like funstig med steinsprut, men litt mindre arbeid å holde vedlike mtp vasking på vinterstid? (Jepp, du har heeelt rett i å tenke at jeg er litt lat?) ja, ble originale 18" denne gangen og 17"(se vedlagt bilde) enkle, men tror de vil gjøre seg greit i denne omgang sammen med 225/45-17" endte med contiviking contact 6 (testvinner for naf- 2016) da de var nesten de var nesten 1000,- billigere og har i tillegg ligget blant de top 5 ihvertfall siden 2014 (om jeg ikke husker feil) som nevnt tidligere var det 3 forhandlere som mente det mer eller mindre var samme dekk, så vi prøver å ser? beholder mest mulig kjøreegenskaper... så får man oppgradere når dekka har blitt slitt ut en runde og investere i 19" på sommer og 18" på vinter? Der er eeegentlig ikke så lenge til, men allikevel så er det altfor lenge?? Er veldig spent på hvordan den er å kjøre over langen da jeg bare har prøvekjørt den hos forhandler og jeg aldri har hatt så stor bil, men syns den var veldig god å kjøre?
 11. Dessverre så er det nok det nåran har fru som synes kjøreegenskaper kommer fremfor pene sko??? (Sier bare at det skodkapet er rimelig fullt?) neida, men med 2 gutter på 3 og 8 og en fru som leser tester osv, så fikk jeg velge knapper og utstyr men hu satte ned foten på skoa? Det skal du ha da, fruen og unga har ikke dårlig smak da, snasent det også? Falt skikkelig for lava blue metallic med svart interiør og panorama soltak? Bestilte bilen i desember og fikk beskjed fra selger tidligere i uka at de setter igang produksjonen neste fredag (altså fredag den 13) og vil bli levert i midten av februar..... så kjenner at jeg er litt som deg at alt over en uke er uutholdelig om dagen, menmen blir en god bursdagsgave til seg selv? Joda, den som venter, venter på noe godt, men makan til venting a gitt, er ikke så god på den ventinga.... ikke bilen, men samme farge som denne
 12. Skjønner? Og er helt enig faktisk, men denne runden fikk resten av dinerosene bestemme innholdet i bilen? Jeg kjenner jeg gleder meg som et lite barn? Og forresten så gjorde skoa seg sinnsykt? Lekkert og snasent rett og slett? Likte skoa på superben? Stemmer det at Hakka dekkene har vært på topp sammen med contiviking sine har forbedret seg de siste årene og spurte 3 forskjellig dekkforhandlere hvor alle sa de var samme dekk til 2 forskjellige priser? Valgte sølvfarget jeg også, men valgte fem- eika, veldig plaint, men med tanke på hvor glade de er i å salte i Eidsvoll og omegn er jeg enig med deg at sølvfarget er ensformig, men lettere og bedre på vinterstid?
 13. Fikk tilbud på nærmere 20 lapper på 16" (hvis jeg ikke husker feil) er nok enig med deg der og ville nok ha valgt det selv, men må tenke litt mer på komfort og kjøreegenskaper, men er enig i at 16" blir ALTFOR smått på en så stor bil?? men valgte å bruke en lokal forhandler i Eidsvoll og fikk 4 felger med 4 stk contiviking 6 (som da vant NAF-testen for 2016 så vidt det var?) for 12.400,- ferdig montert med ventiler og alt?
 14. Takk for det, ja det jeg regnet med, men alltid greit med flere meninger? Sitter å gleder meg som en liten unge på julaften etter julemiddagen (når man da bare ee LITT utålmodig når det kommer til sånne ting??) Takker for svar? hadde nok valgt 19" jeg også om det ikke var for unger og pris. Så får nøye meg med maks 18" gode dekk, har tittet på nokian dekkene som du nevner. kjører stortsett i de samme områdene som du gjør og har heller aldri kjørt ned pigg. det som er viktig for meg er gode/trygge dekk og kjøre komfort/støy siden jeg kjører en del km i løpet av året. Men det er jo greit at det ser ålreit ut også?
 15. Hallo:) har vært så heldig at jeg har bestilt meg en ny Superb 2017 L&K 150hk, men bestilte uten vinterdekk... lurte litt på om det er noen her som kan hjelpe meg litt med dimensjoner, holder det med disse felg velgerne? Evt om det er noen som har noen ålreite forslag på vinterfelger? er første gang jeg har investert så mye i ny bil og diverse så vil gjerne få til dette uten for mye surr. takker så mye for alle svar

Community Reputation

1 Neutral

About Tomnep88

 • Rank
  Member
 • Birthday February 12

Personal Information

 • Domicile
  Eidsvoll
 • Car
  Superb L&K 150 hk 2.0 TDI

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...