Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tomnep88

Kjøp av skvettlapper til Superb

Recommended Posts

Hei?

Dette er nok et teit spørsmål, men siden jeg ikke kan det spør jeg likevel?

Sitter fortsatt å venter på bilen min som er bestilt og ikke kommer før i februar, men ser det er flere som anbefaler skvettlapper her og tenkte da at jeg skulle investere i dette, men ser på skodabutikken.no (https://www.skodabutikken.no/shop/no/skoda/tilbehor-til-din-skoda/utvendig-utstyr/skvettlapper/skvettlapper-foran-skoda-superb-2015->-3v0075111-p) at dette er kun til foran, men finner ikke til bak, er det noe forskjell?

følger dette med på  Superb L&K?

noen andre tips som bør investeres i?

kommer i tillegg til dette å investere i lastebedkytter da bikkja er er dråg på 40 kg?

Takker for alle svar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei :)

Jeg er blandt de som anbefaler skvettlapper både foran og bak, fordi jeg selv har kjørt ca 6 mnd uten bak, og der er fangeren nesten helt fri for klarlakk i underkant av fangeren, og da har jeg kjørt mer 98% av min kjøring på asfalt.

Det er forskjellige skvett lapper til foran og bak, og de følger ikke med uansett hvilken utstyrsutgave du har kjøpt, men en hyggelig selger kan selvfølgelig inkludere det i kjøpet :) 

Det samme gjelder klar folie oppå støtfangeren bak, det har jeg også fått lagt på min bil i etterkant og den er virkelig verdt det.

Nå finnes det jo flere muligheter her, blandt annet en lastekantbeskytter i metall også, men den er kostbar og litt vanskelig å legge på. alene for den må limes. Og t.o.m. i bruksanvisningen så står det anbefalt med to mann for å holde den riktig. Jeg har den i esken nede i kjelleren, så det er derfor jeg vet dette :) 

Men igjen, dette er jo noe du kan snakke med forhandleren/verkstedet om også, så gjør de helt sikkert dette for deg.

Jeg fikk beskjed om at den ikke kunne leveres, og dermed så la de på folie for meg i stedet, men etter et par mnd så ringte selgeren og sa at de hadde fått dem inn likevel, så jeg kunne bare hente en under forutsetningen av at jeg monterte den selv.. Men siden jeg har folien der, så lar jeg den sitte inntil den blir skadet e.l., så får jeg se hva jeg evt gjør med lastekantbeskytteren da...........

Matte i lasterommet er en smart investering, men det skal du kanskje ha uansett så lenge du skal ha med deg en hund?

 

Skjermbilde 2017-01-11 kl. 18.37.56.png 

EDIT:

Når det gjelder skvettlapper, så er det her bilde av dem bak, og varenummer for både foran og bak ligger i teksten under bildet :)

Skjermbilde 2017-01-11 kl. 18.46.18.png

 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skvettlapper, lastekantbeskyttelse og matte til lasterommet støtter jeg! Spesielt den matta til bagasjerom du som har en hund på størrelse med et lite menneske :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Supert? 

Takker for svar og skvett-lapp-varenummer?

Matten har jeg bestilt så den ligger klar alt?

Tenkte som du sier @Superb lll nesten som en nødvendighet med tanke på hund.??

husker du sånn ca prisen på skvettlappene?

@Tor2r stemmer det, står han på 2 bein er han nesten 165 høy?

Så derfor jeg må ha Superb, eneste som har plass til en liten ponny baki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foran fikk jeg med i handelen, men da tenkte jeg ikke på bak. Men ble jo klar over behovet etterhvert som jeg kjente at klarlakken var i ferd med å bli sandblåst i underkant av fangeren bak. Så de bestilte jeg i etterkant, de kostet ikke så mange kronene 2 - 300,- tror jeg det var, og så betalte jeg ca 800,- totalt ferdig på bilen for de bak.

Men her kan du kanskje få til en liten deal med selgeren din, så lenge bilen ikke er levert enda, det skader jo i hvert fall ikke å spørre :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Det var jo ikke så galt da, sender selgeren  en mail med engang tenker jeg?

Takker for raske  og gode svar alle sammen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes dette er utrolig merkelig Skoda fenomen! Tar man seg en kjøretur, finner man knapt biler med skvettlapper, foruten Skoda selvsagt! Du finner i alle fall ingen premiummerke med skvettlapp! Som @Superb lll sier så er hans superb nærmest sandblåst etter 6 mnd? Mine Skodaer har også blitt temmelig fort stygge... Har kjørt BMW'er, Ford etc og problemet har vært helt fraværende i forhold uten skvettlapper! Har vært penere lakk på en BMW som har gått 150 000 km enn en Skoda som har gått 20 000km.Må være elendig/tynn lakk på Skoda? Noen fler meninger om dette? 

Beklager å kuppe tråden litt....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, om det er et Skoda (eller VAG etter 2014 mod) fenomen eller ikke skal jeg ikke si så mye om @Salcin, men det var helt annerledes i underkant av bakre støtfanger på min VW Golf st.vogn 2014 mkVll etter 2 år og 5 mnd (som det aldri ble montert skvettlapper bak på) enn det var etter kun 6 mnd med min Superb, og veiene jeg kjører på har jo ikke forandret seg så mye. Men i rettferdighetens navn så kjørte jeg ca 15.000km i året med Golfen, Superben kjørte jeg ca 25.000km i løpet av det første året (men Golfen hadde totalt kjørt 34.000km når den ble byttet inn, og fremdeles ikke matt i underkant av bakre støtfanger).......

Om det er klarlakken som ligger oppå som er tynnere/dårligere nå vet jeg ikke, men det var stor forskjell på de to bilene i underkant av bakre fanger (min forrige bil var sølv metallic). Superben er helt matt i underkant av fangeren bak og flekker seg utrolig godt fast, det hjelper ikke å polere heller, for det er tydeligvis ingen klarlakk å polere blank her. Renser og får bort flekkene, polerer opp igjen, men glansen og den glatte overflaten er ikke der lenger..........

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nei, hadde samme problemer med min forrige, og den hadde ikke gått mer enn 20 000km, og kun på asfaltveier... skremmende dårlig er min mening :( Lakken delvis borte og det som er der er matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...