Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tomnep88

Kjøp av skvettlapper til Superb

Recommended Posts

Hei?

Dette er nok et teit spørsmål, men siden jeg ikke kan det spør jeg likevel?

Sitter fortsatt å venter på bilen min som er bestilt og ikke kommer før i februar, men ser det er flere som anbefaler skvettlapper her og tenkte da at jeg skulle investere i dette, men ser på skodabutikken.no (https://www.skodabutikken.no/shop/no/skoda/tilbehor-til-din-skoda/utvendig-utstyr/skvettlapper/skvettlapper-foran-skoda-superb-2015->-3v0075111-p) at dette er kun til foran, men finner ikke til bak, er det noe forskjell?

følger dette med på  Superb L&K?

noen andre tips som bør investeres i?

kommer i tillegg til dette å investere i lastebedkytter da bikkja er er dråg på 40 kg?

Takker for alle svar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei :)

Jeg er blandt de som anbefaler skvettlapper både foran og bak, fordi jeg selv har kjørt ca 6 mnd uten bak, og der er fangeren nesten helt fri for klarlakk i underkant av fangeren, og da har jeg kjørt mer 98% av min kjøring på asfalt.

Det er forskjellige skvett lapper til foran og bak, og de følger ikke med uansett hvilken utstyrsutgave du har kjøpt, men en hyggelig selger kan selvfølgelig inkludere det i kjøpet :) 

Det samme gjelder klar folie oppå støtfangeren bak, det har jeg også fått lagt på min bil i etterkant og den er virkelig verdt det.

Nå finnes det jo flere muligheter her, blandt annet en lastekantbeskytter i metall også, men den er kostbar og litt vanskelig å legge på. alene for den må limes. Og t.o.m. i bruksanvisningen så står det anbefalt med to mann for å holde den riktig. Jeg har den i esken nede i kjelleren, så det er derfor jeg vet dette :) 

Men igjen, dette er jo noe du kan snakke med forhandleren/verkstedet om også, så gjør de helt sikkert dette for deg.

Jeg fikk beskjed om at den ikke kunne leveres, og dermed så la de på folie for meg i stedet, men etter et par mnd så ringte selgeren og sa at de hadde fått dem inn likevel, så jeg kunne bare hente en under forutsetningen av at jeg monterte den selv.. Men siden jeg har folien der, så lar jeg den sitte inntil den blir skadet e.l., så får jeg se hva jeg evt gjør med lastekantbeskytteren da...........

Matte i lasterommet er en smart investering, men det skal du kanskje ha uansett så lenge du skal ha med deg en hund?

 

Skjermbilde 2017-01-11 kl. 18.37.56.png 

EDIT:

Når det gjelder skvettlapper, så er det her bilde av dem bak, og varenummer for både foran og bak ligger i teksten under bildet :)

Skjermbilde 2017-01-11 kl. 18.46.18.png

 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skvettlapper, lastekantbeskyttelse og matte til lasterommet støtter jeg! Spesielt den matta til bagasjerom du som har en hund på størrelse med et lite menneske :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Supert? 

Takker for svar og skvett-lapp-varenummer?

Matten har jeg bestilt så den ligger klar alt?

Tenkte som du sier @Superb lll nesten som en nødvendighet med tanke på hund.??

husker du sånn ca prisen på skvettlappene?

@Tor2r stemmer det, står han på 2 bein er han nesten 165 høy?

Så derfor jeg må ha Superb, eneste som har plass til en liten ponny baki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foran fikk jeg med i handelen, men da tenkte jeg ikke på bak. Men ble jo klar over behovet etterhvert som jeg kjente at klarlakken var i ferd med å bli sandblåst i underkant av fangeren bak. Så de bestilte jeg i etterkant, de kostet ikke så mange kronene 2 - 300,- tror jeg det var, og så betalte jeg ca 800,- totalt ferdig på bilen for de bak.

Men her kan du kanskje få til en liten deal med selgeren din, så lenge bilen ikke er levert enda, det skader jo i hvert fall ikke å spørre :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Det var jo ikke så galt da, sender selgeren  en mail med engang tenker jeg?

Takker for raske  og gode svar alle sammen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes dette er utrolig merkelig Skoda fenomen! Tar man seg en kjøretur, finner man knapt biler med skvettlapper, foruten Skoda selvsagt! Du finner i alle fall ingen premiummerke med skvettlapp! Som @Superb lll sier så er hans superb nærmest sandblåst etter 6 mnd? Mine Skodaer har også blitt temmelig fort stygge... Har kjørt BMW'er, Ford etc og problemet har vært helt fraværende i forhold uten skvettlapper! Har vært penere lakk på en BMW som har gått 150 000 km enn en Skoda som har gått 20 000km.Må være elendig/tynn lakk på Skoda? Noen fler meninger om dette? 

Beklager å kuppe tråden litt....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, om det er et Skoda (eller VAG etter 2014 mod) fenomen eller ikke skal jeg ikke si så mye om @Salcin, men det var helt annerledes i underkant av bakre støtfanger på min VW Golf st.vogn 2014 mkVll etter 2 år og 5 mnd (som det aldri ble montert skvettlapper bak på) enn det var etter kun 6 mnd med min Superb, og veiene jeg kjører på har jo ikke forandret seg så mye. Men i rettferdighetens navn så kjørte jeg ca 15.000km i året med Golfen, Superben kjørte jeg ca 25.000km i løpet av det første året (men Golfen hadde totalt kjørt 34.000km når den ble byttet inn, og fremdeles ikke matt i underkant av bakre støtfanger).......

Om det er klarlakken som ligger oppå som er tynnere/dårligere nå vet jeg ikke, men det var stor forskjell på de to bilene i underkant av bakre fanger (min forrige bil var sølv metallic). Superben er helt matt i underkant av fangeren bak og flekker seg utrolig godt fast, det hjelper ikke å polere heller, for det er tydeligvis ingen klarlakk å polere blank her. Renser og får bort flekkene, polerer opp igjen, men glansen og den glatte overflaten er ikke der lenger..........

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nei, hadde samme problemer med min forrige, og den hadde ikke gått mer enn 20 000km, og kun på asfaltveier... skremmende dårlig er min mening :( Lakken delvis borte og det som er der er matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Er det bare jeg som synes at det er litt merkelig at Pegasus Anthracite felger virker feilvendt på en av bilens sider? Produseres disse felgene kun med én rettning? Er det meningen? Skaper ikke det forskjellig vindmotstand og dermed høyere lydnivå og dårlige veigrep på "feil" side? Se eksempel på vedlagte bilder.
  • Jeg vurderer også dette når vår Sportline kommer. Er montering gjort ordentlig påvirkes ikke garanti. Jeg kommer til å bruke Bilradiospesialisten, de er utrolig flinke på å skjule ledninger og koblinger slik at det blir minst mulig rot. I tillegg legger de opp styringsbokser og batterikontroll slik at kameraet filmer absolutt hele tiden.
  • Jeg så det først tidligere i dag når jeg tittet etter noe annet i Octavia brosjyren på nettet, og det var jo en gledelig «nyhet» for min del. Ny (og større) motor og en mye bedre DSG kasse koster nok sine kroner de også, og så har det jo blitt bl.a. digitalt dashbord tilgjengelig som du skriver @Marius, og det er jo selvfølgelig også noe jeg ville hatt med.   Så det blir en del tusenlapper mer enn tidligere ja, men nå ble jo ikke akkurat min Scout så veldig billig så det gjorde noe heller, men innbytteverdien holder seg nok dessverre fremdeles på et lavt nivå er jeg redd...........
  • Hadde ikke fått med meg at L&K på Octavia kan leveres med sort interiør ... Kunne gjerne tenkt meg en slik en istedenfor ..   Men, jeg ser at bilen har blir generelt veldig mye dyrere også... 35000,- mer for identisk bil ... -3500,- på digital dashbord da... 
  • Hei jeg venter på ny Skoda Kodiaq Sportline 190hk TSI. Det jeg lurer på om noen har montert dashbordkamera foran og bak på nybil. Jeg vurderer å kjøpe BlackVue DR750S 2-kanals dashbordkamera . Jeg ser det er mulig å hente strøm fra OBD til dette kameraet med en spesial kabel. Er dette greit eller ikke anbefalt. Jeg lurer på om det er vanskelig å montere selv, hva med garanti eller om Skoda forhandler monterer eller andre. Er det noen forslag?  
  • Har deaktivert komforåpning og blir nokk ikke å aktivere den igjen da jeg går med nøkkelen i lommen hele tiden 👍
  • Ikke sikkert bilen ble kjøpt hos Skoda men en annen forhandler, eller så kan det hende at det bare har gått litt fort i svingene. Blir spennende å høre.
  • Ok, da stemte det jo for hva min kollega har for motor i sin Tiguan Allspace. Det er en motor som virkelig også hadde passet godt i både Kodiaq og Superb i kombinasjon med 4x4 gitt, men den kombinasjonen får vi nok dessverre neppe se i Norge. Ikke vet jeg om de finnes originalt levert fra Skoda i utgangspunktet heller, men det kunne virkelig vært interessant etter min mening  
  • Ja det er to ting jeg virkelig kunne tenkt meg annerledes, og det ene er DSG kassen, altså da til den bedre og mer moderne DSG 7 som nå leveres til de største motorene (over 250nm). Egentlig så var jeg mest på utkikk etter L&K versjonen når jeg skulle bytte inn Superben, men jeg var ikke så begeistret for det brune interiøret som Octavia L&K ble levert med, og så ville jeg også ha en litt høyere bil. Nå så kan tydeligvis også Octavia L&K leveres med sort interiør på både seter, dashbord og taktrekk, så da er vel mest sannsynlig den utgaven noe jeg vil se litt nærmere på neste gang jeg vurderer et bilbytte  
  • Dette er jo som @BGB skriver helt feil dekk til din bil @TorSim, men ble de sommerhjula levert til din fra fabrikken slik tro? Jeg leste at du fikk bilen din levert med vinterhjul på, men ingen biler blir sendt fra fabrikken med noe annet enn sommerhjul. Vinterhjul er noe de ordner med hos den forhandleren en kjøper bilen (om en tar med vinterhjul i kontrakten), men da er jeg veldig nysgjerrig på hvilken hjul din bil egentlig ble sendt med fra fabrikken......... Jeg tviler vel egentlig litt på det siden de tar i foran, så her er det ikke så enkelt å forstå hva som faktisk har skjedd, håper du kommer med en oppdatering etterhvert her @TorSim  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Flott Scout du har @BGB 😊 Må si de felgene du har her gjør seg mye bedre i sølv enn de gjør i den mørke grå fargen jeg har på mine vinterfelger, men de får nok være som de er, for å omlakkere dem koster vel nesten det samme som nye felger.........
  • Sparker tråden i gang. Tok en rask vårshine (rask = 3 timer) med hele pakka fra Surfex HD, Prickbort, Korrosol, skumming og nedvask . I tillegg til detalj-rengjøring i dørterskler, hengsler osv. Etter litt kjapp oppfriskning av dekksider og sort plast så ble det bra - vinterdekk er fortsatt på, legger om etter påskeferien. Denne bilen er i mitt eie bare noen få uker til så mulig dette var siste vasken før en knall rød Kodiaq Sportline tar over.  
  • Mange forum har en slik tråd, kunne ikke finne en her så da lager vi en. Mange har flotte biler uten å ha tråd, vis den frem her. Regler: Bilder av din egen bil (uansett biltype - alle merker er lov) Gjerne info om modifikasjoner, hjul, senk etc Ikke quote bilde-innlegg (bruk @navn ) i stedet Ingen lange diskusjoner - kommentarer er ok   Vis frem stoltheten!
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...