Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tomnep88

Vask og vedlikehold av ny Superb '17 modell

Anbefalte innlegg

Hei alle med entusiaster??

På fredag så var jeg så heldig og få lov til å hente min nye Skoda Superb hos forhandler.....

selv om jeg har tatt vare på mine tidligere biler ønsker jeg denne gangen å gå grundigere til verks da denne er heeelt ny og lurer derfor på om noen kan komme med litt tips vedrørende interiørvask, høyttrykkspylere og hardvoks kontra flytende carnauba voks?

alle tips og triks taes imot med stor takknemlighet?

 

Dette er noe av det jeg har sett på og lurer på om er gode produkter om det er noen som har testet dette?

Av vedlikehold på interiør og skinnseter har jeg sett på denne:

https://bilpleiekongen.no/produkt/chemical-guys-leather-lover-kit/

har også sett på 2 forskjellige høyttrykkspylere fra Nilfisk: den ene er på 145 bar og den andre på 140.

de to er forskjellige er: 

1: https://m.prisjakt.no/product/2556905 (145 bar)

2: https://m.prisjakt.no/product/2555775 (140 bar)

og til syvende og sist er det snakk om voksen, er det noe forskjell og hva er det folk her velger, har prøvd den carnauba fra megauiers som er flytende  og synes vel egentlig den er grei, men har ikke prøvd så mange forskjellig typer vokser.

takker igjen på forhånd for alle innspill og hjelp rundt disse tingene?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og gratulerer med flott skyss!

For å begynne med høyttrykkspyler spylerne, så er en en vesentlig forskjell att den på 145 bar også har en 10m stålarmert gummislange som er svært fleksibel, uansett temperatur! Har forøvrig denne spyleren selv! Den på 140 bar har en 9 m slange som er uduglig og uhåndterbar! Så siden slangen alene er så dyr å bytte ut, så er det absolutt grunn nok til å kjøpe den på 145 bar..

Når det kommer til interiør Så bruker jeg personlig Chemical Guys leather CARE sett og er egentlig fornøyd med det, men kommer nok til å teste noe annet neste gang! Som en "allround" vask innvendig er Chemical Guys Green Clean eller Chemical Guys All clean (tilnærmet samme produkt) de beste jeg noen gang har testet! Har blander du ved vanlig vask ut 1:16 så en 400ml flaske blir utrolig drøy! Alt blir rent og pent og ikke noe sånn klissete som mange andre midler... Denne bruker jeg på alt fra gummi matter, dashboard, lister, døråpninger etc.... På blanke pianolister innvendig bruker jeg gjerne jif universal eller annen glass vask...

Jeg har testet en god del vokser og flytende er noe jeg uansett ikke velger! Favoritten min til en overkommelig sum er Swissvax Shield! Ellers finnes det mange bra vokser! Står ett par tråder her innen bilpleie med ganske utfyllende info..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Grattis med flott bil!

Hiver meg på det Salcin skriver her, viktig viktig med stålarmert slange! Har selv den på 145 og hatt den i over 2 år nå. Veldig fornøyd sett prisen i betraktning. Unntatt da en dingsedangs inne i pistolen plutselig sprakk. Garantien var gått ut, men koster ikke allverdens med nytt pistolgrep.

På mitt interiør så bruker jeg Swisswax sin Leather Care kit og er vel fornøyd, men viktig poeng er at jeg ikke har prøvd mye annet! :) Chemical guys er jo et kjent og vel brukt merke blant detailere.

Allroundvask så er jeg fan av Scholl Concepts Spam. Tar alt :) (ikke like drøy som CG all clean / green clean) 

Tro det eller ei men jeg er ingen kopi av @Salcin men har også tidligere brukt Swisswax Shield, hehe, var veldig fornøyd med den før jeg gikk bort i fra voks og hev meg på Coating. Synes coating holder lenger og egentlig er lettere å legge på.

Står litt om den coatingen jeg har brukt her:

Har også Meguiars stående i boden, 1,2,3 systemet demmes. Som nybegynner synes jeg dette var et flott og enkelt opplegg som man ikke kan knote til. Glansen ble bra og holdbarheten var ok.

På innvendig plast / dash bruker jeg denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-c6-matte-dash

Når jeg vaske vinduer, så bruker jeg denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-g6-perfect-glass-1558 (eller annet som enkelt fjerner fett)

Når jeg behandler utvendig vinduer, slik at de blir vannavstøtende (hydrofob) så bruker jeg denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-g5-clear-vision-glass-coat
Vær litt obs når du behandler frontruta, gjør det rett ellers kan du bli plaget med gnikkelyder fra vindusviskere. Vannet pærler fort bort og i høy fart 70+ trenger man nesten ikke bruke vindusviskere.

Felger behandler jeg med denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-c5-wheel-armour - sinnsykt resultat. Kjempeenkelt å vaske felger, møkk og annet bremseholoi har vanskelig for å sette seg i like stor grad. Holder fint en sesong.

Plastikk / gummi behandler jeg med denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-t1-tyre-and-trim
Her finnes det ogspå billigere alternativer som funker like godt, se denne og hva @Salcin skriver her:

Tja..det var vel alt jeg kom på nå :)

PS! Jeg er ikke importør av Gtechniq selvom det kan virke sånn, hehe :D Og ja, det finnes minst like gode alternativer fra andre produsenter. Er rett og slett bare disse jeg har testet og er fornøyd med :)

Tor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for utfyllende svar så langt @Salcin og @Tor2r?

Dette er min første Skoda, men definitivt IKKE min siste?? (og heller ikke frus får velge noe annet ??)

Her var det mye god og informativ lesing, har også prøvd litt forskjellig produkter tidligere, men ikke følt at det har blitt helt fornøyd med resultatet, så som sagt bestemte meg for å investere litt denne også blir det å handle 145 bar høyttrykken?

Også får vi kjøpe terrrassevasker ved siden av?

Da tror jeg at jeg ihvertfall får prøve  chemical guys, er det noen som har dårlig erfaring med meguiars eller det litt sånn "du-får-hva-du-betaler-for-såpe"?

coating virker veeeldig greit, men tror jeg skal øve meg litt mer på polering og voksing før jeg gir det helt opp får prøve med en litt dyrere hardvoks?

Brukte carnauba våt voks på felgene etterfulgt av auto glym wheel protector allerede spylt av bilen en gang og var overrasket over resultatet? (Kan hende jeg banner litt i kjerka, så fortell meg gjerne om det er noe jeg gjør ABSOLUTT feil her)?

Men skal sjekke ut Gteching også, men foreløpig virker noen av de litt "proffe" for meg mtp prisen selv om den er ganske drøy tror jeg st jeg trenger litt mer "trening" på å få det riktig til??

men er det noen hardvokser dere ikke anbefaler anbefaler utenom swisswax sin?

bare sånn at jeg evt kan mese meg litt opp om de forskjellige voksene??

Kommer til å lese  meg opp mer på forumet her og igjen takk for alle gode tips og kunnskap?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Andre vokser innenfor en normal pris er bl.a. Autoglym High Definition wax https://bilpleiekongen.no/produkt/wax/?gclid=CPiy4uXOgdICFUlfGQodMzgF3A, denne er ganske så bra til litt mer hyggelig pris! Ang Meguiars så synes jeg faktisk NXT såpa faktisk også er ganske grei med tanke på prisen! Jeg har brukt flere Chemical Guys, Gteqniqe +++ en rekke andre merker og synes fortsatt NXT såpa til Meguiars er akseptabel :) Skal du ha mye utfyllende info om en rekke produkter så må jeg nok (selv om det er dumt å anbefale andre forum) anbefale deg en liten titt på www.detailersclub.no , der er det ekstremt mye info både for den ferske og den viderekommende! Ellers svarer vi naturlig nok uansett så godt vi kan her også :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 timer siden, Salcin skrev:

Ang Meguiars så synes jeg faktisk NXT såpa faktisk også er ganske grei

hehehe, denne har jeg også brukt mye og er veldig fornøyd med :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Takk for svar , kodiaq6011 , tror det ble gjort i bilforretningen , men skal prøve igjen .   Vance 
  • Nei. Hvilke motor, effekt og hvis du vet hvilke ecu som sitter i bilen. Motor kode?
  • Hei,har tenkt på d men vil ikke d slå ut på eu kontroll når dæm tar sånn co2 greier?😀
  • Jeg har brukt dynavin spillere i forskjellige biler. Utmerket kvalitet og oem utseende med alle muligheter som wifi, obd2 live data, DAB, ryggekamera, internett etc.. meget bra og stabil kvalitet på komponentene som blir brukt i spilleren.
  • Styreenheten til motor? Da var den sikkert defekt innvendig. Disse har igrunn lang levetid men kan skje når som helst. Når jeg åpner styreenheten bruker jeg varmepistol pga silikon rundt. Så de er godt bygget og tette.
  • Hei jeg er ny Skoda eier 2006 Octavia. Skal bytte ut eksisterende radio med integrert DAB radio / ryggekamera. Noen som har gode forslag. 
  • Hentet bilen i dag etter skifte av motorstyring. Alt vell så langt. De flyttet styreenheten over til annen bil og fikk samme feilen, så regner med det var årsaken. 
  • Du må angi en kode i bilen slik at den snakker med server. Trykk på connect appen i bilen så får du beskjed om aktivering.
  • Mim målte 176hk orginalt men jeg landet på 226 på hjul etter mye justering frem og tilbake pga økt diselforbruk.  Når det gjelder garanti så ryker den hvis de finner ut. Men som tidligere nevnt så er min bil taxi og har passert 80.000 km. Vært på serivice, pkk, ellers i tilknytting til motorlampe. Henta bilen fra verksted idag pga motorlampa og gløde lampa lyste. Så det er gjort mange grundige undersøkelser på styreenhet for å finne feil. Bilen har samtidig vært koblet opp mot server til vag for grunninstillinger. Alt som er mulig å omprogrammere er omprogrammert på min bil itillegg til 15 andre kodiaq i taxiflåten. Ellers har jeg kun kjørt mercedes og der har også alle bilene vært omprogrammert og tunet. Alle bilene er i trafikk p.r.dd.  Har ikke opplevd nien problemer med garantisak i tilknytting til tuning siden 2003/2004 Og helt riktig at dårlig tuning  gjør levetiden på motor ganske kort. Og personlig er jeg ikke glad i boxer som tilknyttes motoren så ecu blir manipulert. Taxi har mange forskjellige sjåfører og alle har sin kjørestil. Så tuning på mine biler er tilrettelagt for maks effekt, lite disel forbruk, lang levetid på motor og girkasse. Ene taxien har 1.745000km 2008 mod. Går som drosje enda. Ellers har vi gjennomsnitt på ca 1million.  Ps! Ferdig software filer er ikke å anbefale for noen. Alle justeringer må skje på orginal software.
  • Hvordan får jeg Skoda connect appen til og kommunisere med bilen . Har registrert meg  , og appen er oppe og kjører. Må jeg gjøre noe i bilen ?  Takknemlig for allle tips ..er nybegynner . 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Det er mulig. Har sett funtion for garsjeport åpner. Men har ikke rørt eller testet den. Men funksjonen er der..
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×