Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tomnep88

Vask og vedlikehold av ny Superb '17 modell

Recommended Posts

Hei alle med entusiaster??

På fredag så var jeg så heldig og få lov til å hente min nye Skoda Superb hos forhandler.....

selv om jeg har tatt vare på mine tidligere biler ønsker jeg denne gangen å gå grundigere til verks da denne er heeelt ny og lurer derfor på om noen kan komme med litt tips vedrørende interiørvask, høyttrykkspylere og hardvoks kontra flytende carnauba voks?

alle tips og triks taes imot med stor takknemlighet?

 

Dette er noe av det jeg har sett på og lurer på om er gode produkter om det er noen som har testet dette?

Av vedlikehold på interiør og skinnseter har jeg sett på denne:

https://bilpleiekongen.no/produkt/chemical-guys-leather-lover-kit/

har også sett på 2 forskjellige høyttrykkspylere fra Nilfisk: den ene er på 145 bar og den andre på 140.

de to er forskjellige er: 

1: https://m.prisjakt.no/product/2556905 (145 bar)

2: https://m.prisjakt.no/product/2555775 (140 bar)

og til syvende og sist er det snakk om voksen, er det noe forskjell og hva er det folk her velger, har prøvd den carnauba fra megauiers som er flytende  og synes vel egentlig den er grei, men har ikke prøvd så mange forskjellig typer vokser.

takker igjen på forhånd for alle innspill og hjelp rundt disse tingene?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og gratulerer med flott skyss!

For å begynne med høyttrykkspyler spylerne, så er en en vesentlig forskjell att den på 145 bar også har en 10m stålarmert gummislange som er svært fleksibel, uansett temperatur! Har forøvrig denne spyleren selv! Den på 140 bar har en 9 m slange som er uduglig og uhåndterbar! Så siden slangen alene er så dyr å bytte ut, så er det absolutt grunn nok til å kjøpe den på 145 bar..

Når det kommer til interiør Så bruker jeg personlig Chemical Guys leather CARE sett og er egentlig fornøyd med det, men kommer nok til å teste noe annet neste gang! Som en "allround" vask innvendig er Chemical Guys Green Clean eller Chemical Guys All clean (tilnærmet samme produkt) de beste jeg noen gang har testet! Har blander du ved vanlig vask ut 1:16 så en 400ml flaske blir utrolig drøy! Alt blir rent og pent og ikke noe sånn klissete som mange andre midler... Denne bruker jeg på alt fra gummi matter, dashboard, lister, døråpninger etc.... På blanke pianolister innvendig bruker jeg gjerne jif universal eller annen glass vask...

Jeg har testet en god del vokser og flytende er noe jeg uansett ikke velger! Favoritten min til en overkommelig sum er Swissvax Shield! Ellers finnes det mange bra vokser! Står ett par tråder her innen bilpleie med ganske utfyllende info..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grattis med flott bil!

Hiver meg på det Salcin skriver her, viktig viktig med stålarmert slange! Har selv den på 145 og hatt den i over 2 år nå. Veldig fornøyd sett prisen i betraktning. Unntatt da en dingsedangs inne i pistolen plutselig sprakk. Garantien var gått ut, men koster ikke allverdens med nytt pistolgrep.

På mitt interiør så bruker jeg Swisswax sin Leather Care kit og er vel fornøyd, men viktig poeng er at jeg ikke har prøvd mye annet! :) Chemical guys er jo et kjent og vel brukt merke blant detailere.

Allroundvask så er jeg fan av Scholl Concepts Spam. Tar alt :) (ikke like drøy som CG all clean / green clean) 

Tro det eller ei men jeg er ingen kopi av @Salcin men har også tidligere brukt Swisswax Shield, hehe, var veldig fornøyd med den før jeg gikk bort i fra voks og hev meg på Coating. Synes coating holder lenger og egentlig er lettere å legge på.

Står litt om den coatingen jeg har brukt her:

Har også Meguiars stående i boden, 1,2,3 systemet demmes. Som nybegynner synes jeg dette var et flott og enkelt opplegg som man ikke kan knote til. Glansen ble bra og holdbarheten var ok.

På innvendig plast / dash bruker jeg denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-c6-matte-dash

Når jeg vaske vinduer, så bruker jeg denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-g6-perfect-glass-1558 (eller annet som enkelt fjerner fett)

Når jeg behandler utvendig vinduer, slik at de blir vannavstøtende (hydrofob) så bruker jeg denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-g5-clear-vision-glass-coat
Vær litt obs når du behandler frontruta, gjør det rett ellers kan du bli plaget med gnikkelyder fra vindusviskere. Vannet pærler fort bort og i høy fart 70+ trenger man nesten ikke bruke vindusviskere.

Felger behandler jeg med denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-c5-wheel-armour - sinnsykt resultat. Kjempeenkelt å vaske felger, møkk og annet bremseholoi har vanskelig for å sette seg i like stor grad. Holder fint en sesong.

Plastikk / gummi behandler jeg med denne:
http://bilnerden.no/gtechniq-t1-tyre-and-trim
Her finnes det ogspå billigere alternativer som funker like godt, se denne og hva @Salcin skriver her:

Tja..det var vel alt jeg kom på nå :)

PS! Jeg er ikke importør av Gtechniq selvom det kan virke sånn, hehe :D Og ja, det finnes minst like gode alternativer fra andre produsenter. Er rett og slett bare disse jeg har testet og er fornøyd med :)

Tor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for utfyllende svar så langt @Salcin og @Tor2r?

Dette er min første Skoda, men definitivt IKKE min siste?? (og heller ikke frus får velge noe annet ??)

Her var det mye god og informativ lesing, har også prøvd litt forskjellig produkter tidligere, men ikke følt at det har blitt helt fornøyd med resultatet, så som sagt bestemte meg for å investere litt denne også blir det å handle 145 bar høyttrykken?

Også får vi kjøpe terrrassevasker ved siden av?

Da tror jeg at jeg ihvertfall får prøve  chemical guys, er det noen som har dårlig erfaring med meguiars eller det litt sånn "du-får-hva-du-betaler-for-såpe"?

coating virker veeeldig greit, men tror jeg skal øve meg litt mer på polering og voksing før jeg gir det helt opp får prøve med en litt dyrere hardvoks?

Brukte carnauba våt voks på felgene etterfulgt av auto glym wheel protector allerede spylt av bilen en gang og var overrasket over resultatet? (Kan hende jeg banner litt i kjerka, så fortell meg gjerne om det er noe jeg gjør ABSOLUTT feil her)?

Men skal sjekke ut Gteching også, men foreløpig virker noen av de litt "proffe" for meg mtp prisen selv om den er ganske drøy tror jeg st jeg trenger litt mer "trening" på å få det riktig til??

men er det noen hardvokser dere ikke anbefaler anbefaler utenom swisswax sin?

bare sånn at jeg evt kan mese meg litt opp om de forskjellige voksene??

Kommer til å lese  meg opp mer på forumet her og igjen takk for alle gode tips og kunnskap?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andre vokser innenfor en normal pris er bl.a. Autoglym High Definition wax https://bilpleiekongen.no/produkt/wax/?gclid=CPiy4uXOgdICFUlfGQodMzgF3A, denne er ganske så bra til litt mer hyggelig pris! Ang Meguiars så synes jeg faktisk NXT såpa faktisk også er ganske grei med tanke på prisen! Jeg har brukt flere Chemical Guys, Gteqniqe +++ en rekke andre merker og synes fortsatt NXT såpa til Meguiars er akseptabel :) Skal du ha mye utfyllende info om en rekke produkter så må jeg nok (selv om det er dumt å anbefale andre forum) anbefale deg en liten titt på www.detailersclub.no , der er det ekstremt mye info både for den ferske og den viderekommende! Ellers svarer vi naturlig nok uansett så godt vi kan her også :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 timer siden, Salcin skrev:

Ang Meguiars så synes jeg faktisk NXT såpa faktisk også er ganske grei

hehehe, denne har jeg også brukt mye og er veldig fornøyd med :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...