Gå til innhold

Greco

Medlem
 • Innlegg

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Greco

 1. Jepp! Det du sier stemmer! Årsaken til at Haldex så ofte ryker er fordi Møller kun bytter olje på Haldexen og IKKE demonterer den og renser silen! Den typen service er så langt under pari at det skulle ikke vært mulig! Opplevde nemlig det samme på min 4,5 år gamle Octavia. Selv om jeg da hadde garanti på bilen fremdeles så skulle allikevel Møller krangle på garantien! Jeg truet med Forbrukerrådet og media, og da løste det seg plutselig gitt! Dermed byttet de komplett pumpe, olje og alt, men utrolig at det pokker ikke skal være mulig å dekket noe som helst uten å krangle som bare pokker med Møller!
 2. Usikker, men jeg har en ide om hva som kan løse det. Jeg hadde trøbbel i flere år etter at Møller utførte det de kaller flushing på DSG'en da min Octavia var 3 år gammel. Når bilen var kald så nøkket den mellom første og andre gir. Jeg sa ifra hver gang bilen var på service men de mente det ikke var noe galt. Etter at garantien på bilen gikk ut, så leverte jeg bilen på nærmeste verksted som utfører ekte DSG flushing. Da fant jeg nemlig ut forskjellen mellom ekte flushing, kontra såkalt flushing som Møller driver med. Møller bytter bare den oljen som renner ut, hvilket er ca halvparten. De firmaene som derimot gjør dette skikkelig, kobler til en maskin som pumper inn ny olje til all den gamle oljen er ute. Etter det så forsvant all nøkking mellom 1 og 2 gir, girkassen giret plutselig enda mykere og den lille jagingen jeg hadde merket mellom 5 og 6 gir var forsvunnet. At det latterlige oljeskiftet som Møller kaller flushing koster like mye som ekte flushing er rett og slett juks og bedrageri slik jeg ser det. Bestill deg heller ekte flushing av DSG. Det er flere som gjør dette. Dette er de jeg brukte: https://xn--smrepunkt-m8a.no/automatgir/
 3. Har du koblet til med OBD2 plugg og sjekket om du må slette feilkoder? Tipper det er feilen.
 4. Er det slik at selv om du tørker av kameraet med fingeren og linsa er ren, så er det allikevel dugg på bildet altså? Isåfall vil jeg tro kameraet muligens er skadet slik at det kommer dugg inn. Jeg har en 2015 Octavia og den er like fin den dag i dag. Aldri opplevd dugg i bildet. Møkkete linse ja. Dugg aldri.
 5. Bruker samme olje som Møller, nemlig denne: https://www.thansen.no/bil/olje-og-kjemi/motorolje/castrol-edge-titan.-5w-30-ll-iii-4l/n412/pn1524/?gclid=Cj0KCQiAiJSeBhCCARIsAHnAzT8aE3Mc2lWGUEat71VYe8ag7bhzGEHPMQKwRj1qg4Z-_V5yMaLA6IgaAuWsEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Skifter olje og filter selv 1 gang i året. Stoler overhodet ikke på anbefalingene om å skifte så sjelden som Møller vil ha det til. Stoler faktisk ikke på Møller når det gjelder noe etter en del amatørisk dårlige opplevelser.
 6. Greco

  Haldexpumpe bytte

  Hvis du har byttet alt og det ikke fungerer, så må du trolig slette en feilkode. Kjenner du noen med OBD2 leser så klarer de det for deg.
 7. Fant det nå. Sjekk under gulvbelegget i bagasjerommet ditt.
 8. Ja, jeg kjenner til det. Er fader ikke billig å reparere disse bilene heller og jeg synes feilene bare rauser på etterhvert. Og Møller er latterlig dyre å bruke også. Har faktisk tatt alle oljeskift selv etter at garantien på min 2015 Octavia gikk ut. Ihvertfall så lenge Møller skal ha uhyrlige 3500,- ish for et enkelt oljeskift, som jeg synes er latterlig dyrt i mine øyne. Om du bor i Vestfold så kan jeg hjelpe deg å sjekke med min OBD2 leser. Bare å sende PM.
 9. Du har ikke tilfeldigvis tilgang til en slik OBD2 plugg du kan koble til og sjekke loggen på bilen? Tipper det står der hvilken side som feiler, eller om det kanskje er begge.
 10. Ok, skjønner. Tenkte ikke på at den kunne ha passert 100 k skal jeg være ærlig. I mitt tilfelle så køddet bakluka enormt, men det viste seg å kun være den ene som hadde problemer. Er du sikker på at du behøver å bytte begge altså?
 11. Ja, nå skjønner jeg hva du mener. Jeg sitter ikke med serviceheftet foran meg, men den lappen mener jeg bestemt står klistret inni serviceheftet mitt, eller i det miste på en lapp ved siden av. Du har altså sjekket der regner jeg med?
 12. Er det ikke mer interessant å lete etter en Yeti med 4x4 da om du bor langt nord? Jeg har 4x4 på min Octavia og kan ikke si annet enn at jeg digger det og aldri kunne tenkt meg noe annet.
 13. Hvorfor tar du ikke bilen inn på Møller og ber de fikse det? Om du har 2018 modell så er du fremdeles innenfor nybilgarantien på 5 år. Jeg tok alt av feil på garanti på min Octavia da den hadde garanti. Du må jo bare gjøre det fremfor å ordne og styre med dette på egen hånd. Jeg fikk forøvrig byttet den ene motordemperen på min bakluke på garanti. Helt vanlig at disse ryker.
 14. Tenker du på VIN nummeret? Dette finner du både nederst på frontruta, i serviceheftet og hvis du søker opp bilens regnr på vegvesen.no Søker du opp bilen din med regnr på mekonomen.no så får du også riktige bremsedeler. Det samme på andre nettsider som selger bildeler. Eller er det et annet nummer du tenker på?
 15. Vet dette er en gammel tråd, men jeg bare lurer litt på en vesentlig ting @Batistuta. Det er ikke tilfeldigvis Møller Skadesenter på Sem utenfor Tønsberg det snakkes om her? Personlig har jeg ekstremt dårlige erfaringer med denne avdelingen, men jeg hører også at det er en god del andre også som er rimelig oppgitt over kundebehandlingen der.
 16. Helt enig, bilen er mer enn sprek nok som den er. Den går jo som en kule og er den sprekeste bilen jeg noensinne har eid ? Når det gjelder chiptuning så styrer jeg glatt unna. Har lite lyst til å ende opp i en endeløs diskusjon om garanti med Møller dersom det viser seg at de ekstra kreftene jeg tok ut skadet motor eller drivverk, for så å måtte betale hele greia selv. Tør ikke å tenke på hva ny motor eller DSG vil koste meg om noe skjer.
 17. Jeg har en 2015 Octavia 1,8 TSI 4x4, og har testet flere tanker med 98 oktan og jeg har aldri vært i nærheten av å merke forskjell på ytelsen. Personlig tror jeg ikke sånt hjelper overhodet på noen motor, men det er kanskje bare meg....
 18. Det er jeg helt enig i ?
 19. Greco

  Skiltlys

  Ok, takk for tips. En kompis fikser det for meg ?
 20. Greco

  Skiltlys

  Trenger man det om de kjøpes originalt hos Møller da? Jeg fikk forresten svar fra Møller. Skodabutikken.no er lagt ned for godt, og kommer ikke tilbake igjen....
 21. Greco

  Skiltlys

  Det var billig, ingen tvil om det! Skulle ønske jeg visste om dette før da.... Men what!? Når stengte de egentlig? Jeg har jo handlet der ett par ganger jeg.... kjøpte faktisk et komplett dekksett der på tilbud. Da jeg bestilte min Octavia så skulle Møller ha 20.000,- for en dekkpakke. Akkurat den samme dekkpakken solgte de på Skodabutikken.no til 12.000,- så jeg bestilte den der isteden selvfølgelig og fikk den til og med levert i butikken hvor jeg kjøpte bilen. Det var vel kanskje derfor de fjernet nettbutikken da tipper jeg.... for de solgte varene billigere enn man fikk de til i fysiske butikkene....
 22. Selvfølgelig er bensinmotorer tørstere enn dieselmotorer. Slik har det jo alltid vært. Men det har seg sånn at jeg har kjøpt motor etter kjøringen min. Jeg bedriver mest småkjøring i distriktet, og da er det ingenting som slår bensinmotor. Jeg behøver f.eks. ikke å tenke på soting av partikkelfilter som dieselmotorer som stadig blir småkjørt sliter med fordi de stadig ikke oppnår skikkelig temperatur. Jeg hører flere jeg kjenner som sliter med lamper som lyser og at de av og til må ut på lengre turer for å kjøre den varm lenge nok og få brent rent. Hadde jeg pendlet, eller kjørt langt hver eneste dag så hadde jeg valgt diesel. Ingen som helst tvil om det. Dessuten er det jo bensinstasjoner overalt, så jeg ser ikke problemet....mohahaha...
 23. Snittforbruket mitt på blandet kjøring varierer bittelitt, men som regel viser den 0,85 pr mil. Og av og til er snittet nede i 0,79 på blandet kjøring. Til og med i disse dager med A/C påslått, hvilket jeg synes er bra. Den store overraskelsen kom dog for 2 år siden. Da kjørte vi langtur nordover, og på de lengste etappene av strekningene lå den på 0,64. Og det til tross for at vi var 4 i bilen og hadde bagasje opp til taket i stasjonsvogna med bagasjenettet oppe. Det hadde jeg aldri trodd den skulle klare.
 24. Greco

  Skiltlys

  Du mener altså at om jeg reiser til Møller så skal jeg kunne få kjøpt to komplette og originale LED-lamper som passer til Octavia 2015? Og det for den nette sum av 200 kr for begge lampene? Beklager...jeg tror deg virkelig ikke. Dersom Møller selger dette så er det nok en stk-pris som er way over de 200 du snakker om.
 25. Har aldri skjønt denne fascinasjonen for å ha så j.... mye ekstra lys på bilen. Hadde alle kjørt med originale lykter så hadde vi sluppet mange skumle blendingssituasjoner. Flere kommer nå kjørende med helt sinnsyke led-planker, og møter man en av disse idiotene så er det som å få en slegge midt i trynet! Rekker ikke de originale lysene dine langt nok så kjører du for fort... Håper myndighetene etterhvert forbyr denne galskapen slik at disse lyktene må plukkes av igjen....
×
×
 • Opprett ny...