Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Bobletrond

Member
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 1. 115gr er vel ikke så mye, men det er 10 gr over det normale så jeg vil tro turboen ble noe varm, kjørte dessuten over 5 mil før jeg stoppet bilen etterpå også. Når feilen med turboen skjedde aner jeg heller for jeg fikk ingen varsellampe eller merkbar endring, bare at den ble vanskelig å starte. Muligens også litt dårligere kraft på lave turtall. Har ikke helt troen på longlife service så jeg hadde byttet olje på ca 15000km. Har dårlig erfaring med longlife (trolig Shell) og Audi A6, så kosten med et ekstra oljeskift er så liten i forhold til hva dårlig olje kan gjøre. Kundebehandleren mente det var bortkastet, men når selgeren selv hadde byttet på sin bil 15000 så gjorde jeg det også.
 2. Ikke bra, nei. Kjørte med tilhenger når den startet å tulle. Var etter at jeg kjørte opp fra Dalen, ble nok litt varm, for oljetempen var oppe på 115gr. Var ikke feil på selve turbin delen, men noe stag som hadde med styring var det som kundebehandleren sa. Er vel både variabel turbogeometri og styring av wastegate på den turboen der som har stag. Eksakt hva som var feilen tror jeg ikke kundebehandleren hadde kontroll på, men de bytter alt ved garantifeil var det jeg fikk beskjed om. Kan ha vært feil på den fra den var ny, men at kjøring med henger har framprovosert feilen. Jeg er glad det ble oppdaget så tidlig. Har kjørt turbobil (flest TDI) i over 14 år år nå, første bil jeg har måttet skifte turbo på. Jeg er alltid nøye med å la bilen gå litt på tomgang etter belastning før jeg stopper den. Bilen har også gått mye langkjøring, startet med 1200km første helga den var ny og så ble det 4000km på ferie. Fikk leiebil, Fabia 1,0 55kW, det var nedtur......
 3. Enig med deg. Det eneste med Octaviaen jeg ikke er 100% fornøyd med er setene. Hadde en Golf lånebil og det var det eneste jeg synes var bedre med Golfen så var det setene, men forskjellen er ikke verdt de 150k den ville ha kostet mer enn Octaviaen med samme motor og utstyr. Da klarer jeg meg med setene i Octavian. Hadde Octavia II tidligere, og det var litt det samme med setene der. Setene føles på en måte litt billige sammenlignet med VW og Audi. Jeg savner også litt mer sidestøtte og tilt. Kunne nok ha valgt sports-seter, men da hadde jeg ikke fått det rette utstyret for samme prisen. Angrer nok litt for at jeg ikke kostet på elektrisk sete, men det får bli neste gang.
 4. Da kom svaret fra Verkstedet der bilen er kjøpt. Gåen turbo. Stag som styrte geometrien som ikke gikk som det skulle. De ville i utgangspunktet ikke gi meg leiebil fordi bilen kunne kjøres til verkstedet :-( Nå som feilen var funnet var det bare å hente leiebil..... Den kunne jeg beholde til bilen var fikset. PS Jeg slår også av automatisk start/stop, men bilen skal jo klare å starte selv hvis den har stoppet automatisk. Har funnet oppskrift på hvordan automatisk start/stopp skal kobles ut. Da trykkers knappen automatisk etter 10 sek etter oppstart, og du må manuelt slå på start/stop. Legger ut litt info på forumet når jeg har testet det ut etter ferien. Må inn med litt elektronikk (arduino micro) som sjekker status og trykker automatisk AV hvis det ikke er gjort.
 5. Stoppet på Møller Bil Gran, men de hadde ikke tid til å hjelpe meg, men de ringte nærmeste langs min kjørerute som var Hønefoss, Hamax Bil. Der var det ferie så de kunne kanskje se på bilen om ei uke..... Utrolig dårlig service begge steder. Stoppet på Skrim Bil, Skoda forhandler på Kongsberg. Der var de fullbooket, hadde fått inn 3 biler ekstra og hadde folk på ferie og kun 2 mann på verkstedet, men tok seg tid til å se på min bil og lese ut diagnose. Kjempeservice. Fant ut at det var feil i hjernen til motorstyringen. Feilkode de ikke hadde sett før, konkluderte med at det var knyttet til oppstart av motor og at det ikke var noe feil under drift. Fikk klarsignal for å kjøre hjem med automatisk start/stop deaktivert. Turen hjem gikk fint. Leverer bilen til lokale Skoda-verkstdet der den er kjøpt i morgen, så får vi se om bilen blir klar til ferien som starter 14/7.
 6. Har en 1.8TSI 4x4 DSG som er 1 år gammel og gått 19000km, og i går startet den å tulle. Den ble veldig tungstartet. Hvis den stopper automatisk klarer den ikke å starte bilen igjen, den forsøker og bare dør hen. Må så sette bilen i park og holde startknappen inne til den starter. Må holde inne startknappen lenge (over 5 sek) for at den skal starte, og den lukter litt bensin. Ingen feilmeldinger og bilen går ellers helt normalt. Oppfører seg også helt likt ved kaldstart. Er selvfølgelig på langtur 500 km hjemmefra. Andre som har opplevd dette? Skal hjem i morgen og tror jeg stopper på nærmeste Skodaforhandler før jeg legger ut på tur over fjellet.
 7. Antar at den er lik som octavia II 2006 som jeg hadde. Originalforsterkeren er styrt av/på via CAN-BUS ingen av på styring. Er også litt spesielt opplegg, for tonekontrollen ligger også i forsterkeren, dette også styrt via CAN-BUS. Jeg fant ut at det ikke lot seg gjøre å bytte ut spilleren og beholde forsterkeren.
 8. Har en 2016 Octavia III med Columbus Navi, men uten SIM kort. Har koblet opp en Ice.net router i bilen og koblet bilen til denne via Wifi, men jeg får ikke tilgang til internet når telefonen eller nettbrett er koblet opp til Hotspot i bilen. Virker ikke som om bilen deler ut DHCP i rett område og den setter ikke opp bro mot ice.net routeren. Ice.net routeren gir bilen ip og det er helt tydelig at bilen er på nett. I menyen på Ice.net routeren ser jeg at bilen kobler opp og den får ip 192.168.0.2, routeren er192.168.0.1. Kan virke som om Hotspot funksjonen ikke virker som den skal. Finner ingen steder i menyen hvor man kan gjøre endringer i Hotspot nettet i bilen. Enhetene som kobles til får også helt merkelig ip, ikke 192,168...... eller 10 serien. Får heller ikke Media Comand appen til å virke via wifi, kun med kabel (iPhone6). Noen som har fått dette til å virke? Noen som aner hvordan man kan endre dette oppsettet? Noen som kjenner til om det finnes en oppdatering på firmware for spilleren/Wifi enheten eller om det er noen skjulte undermenyer? Har forsøkt å tilbakestille Wifi til fabrikkinnstillinger og det gav ingen resultat.
 9. Laster bare ned Google Maps som App på iPhone, gratis App i App Store, hvis det er den du vil bruke.
 10. Med Skodalogo også... https://zubehoer.skoda-auto.de/details/000069641C
 11. Ja, derfor jeg vil ha LED. Vil bruke Audi fordi det er et VAG produkt og skal passe rett inn, kan også programmeres med Vag-Com slik at man slipper å bruke "jukse" LED med motstand for at CAN BUS skal tro at det er vanlig Pære.
 12. Nei. Antar at årsaken er hvordan fila blir pakket ut. På Windows ble ZIP fila pakket ut av EXE programmet som du bruker for å laste ned, mens på Mac måtte jeg bruke et program. Litt usikker på om det hadde funka hvis jeg hadde pakket ut fila på SD-kort formatert av Windows. Er ikke helt sikker på om det er formateringen eller utpakkingen som lager krøll. Skal forske litt mer på hva som skjer og legge ut mer info hvis jeg finner årsaken.
 13. Har lest på nett at man kan montere LED skilt-lys fra Audi på Octavia III stasjonsvogn. Noen som har gjort dette og har delenummer?
 14. Problemet løst. Lastet ned med Windows PC, fikk oppdatert.
 15. Takker for tips. Jeg faller vel i kategorien "spesielt interesserte" og føler jeg har god kontroll på filformater og pc/Mac, men har vel opplevd mer enn en gang at enkle ting enkelte ganger ikke er helt enkelt. Har for tiden bare Mac hjemme, men har tilgang på Windows pc på jobb og en ny Windows pc er på vei i posten hjem :-). Har opplevd mer enn en gang at det er problemer med å endre eller slette filer som er lagret med window pc når bruker Mac, og motsatt. Antar derfor at jeg bare prøver å laste ned oppdateringen med en windows PC først.

Community Reputation

0 Neutral

About Bobletrond

 • Rank
  Member
 • Birthday 05/22/1973

Personal Information

 • Domicile
  Ålgård, Rogaland
 • Car
  Skoda Octavia III, 2016 1,8TSI 4x4 DSG (Style)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...