Gå til innhold
Octavia 2017 4x4

Bytte Turbo 180hk Bensin 4x4


Anbefalte innlegg

Fått varsellampe EPC som kom og gikk. Hadde den på diagnose, med beskjed om at turbo må byttes. Det var 35-40 tusen jobb.. Feilen er at stangen mellom regulator og wastegate ikke går på skinner, slik at ventilen ikke åpner/lukker riktig. Bilen går utmerket enn så lenge.

Har forstått at dette er en kjent feil på VAG biler, og kunne/burde kanskje vært skiftet tidligere av Skoda da turboen har kjent svakhet. Bilen er 7 år, gått 90 000 km.

Hadde håpet det gikk å smøre opp den mekaniske ventilen, uten å bytte hele turbo. Men fått litt delte tilbakemeldinger på om det går eller ikke. Også anbefalt å bytte turbo til en uoriginal da original ikke er bra.

Noen med tilsvarende erfaringer med svak turbo på disse bilene? Og eventuelt noen smarte tips som sparer meg for 30-40 tusen??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Kjør på en lang, rett vei om kvelden – helst på motorveien – og kjør flere ganger opp til den maksimalt tillatte hastigheten, slik at du ordentlig varmer opp turboen og brenner ut karbonavleiringene som har samlet seg. Armen bør begynne å fungere som den skal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...