Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BensinOctavia

Member
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About BensinOctavia

 • Rank
  Member

Personal Information

 • Car
  Octavia 2018 1.8 TSI 4x4

Recent Profile Visitors

104 profile views
 1. Gratulerer med flott bil😊 Har lik motor bare 1 år nyere. Dog syntes jeg din front er finere. Eneste negative jeg har å si er drivstoffbruket. Ble forsåvidt advart i forkant av avgjørelse. Har klart å få den ned til 0,65 på langkjøring med piggfrie dekk. Hørt om folk som har klart 0,58. Men da tror jeg det skal være rimelig flatt og ensformig kjøring. Bilen kjenner vel selv når den skal ha oljeskift? Ser det er castrol 5w-30 ll (longlife?) på min. Men etter kjøremønstereret havner jeg uansett på rundt 11000 - 15000 max km / 1 år. Sikkert noen som kan svare på dette.
 2. Hei, Har nå byttet til automatgir, eller VW sin utgave "DSG". Det er vel mere en elektronisk styrt manuell kasse. Men nok om det. Når jeg parkerer bilen lurer jeg på om det er trygt for bilen at den kun står i "p" uten bruk av håndbrekket. Man skal såklart sikre bilen riktig mtp potensiell trilling og uhell. Men la oss si ikke hellingen er noe stor. Sliter dette på girkassen? Merker bilen triller noen cm før den plutselig låses og står stille. Leser så mange uenige svar ang en tapp som kan knekke og bilen ruller avgårde. Hadde vært fint med noen som faktisk vet og ikke bare s
 3. Joda, tror barnepulk blir aktuelt om noen år og disse bygger ganske mye i høyden når skjermen legges ned. Virker som thule har kommet seg ganske langt de senere år. Er ikke så lavtbyggende å pen men tror den gjør jobben. Her er et bilde av den på en superb
 4. Ikke noe hokus pokkus. Bruk motorvask evt egnet avfetting. La det virke å bruk gjerne en skånsom kost for å fjerne møkk. Bruk rolig stråle. Vanlig gardena pistol med litt spredning fungerer bra. La motoren være avkjølt før du går igang. Hvis ikke fordamper all avfetting. Vask gjerne batteriet også hvis det er mye støv og skit rundt. Bruk såpe. Da unngår man krypstrøm.
 5. Bare av ren nysgjerrighet. Hva er prisen på bytte av slike dempere når de ryker engang? Ser for meg i 10 000,- klassen?
 6. Hadde du tenkt å få mekonomen til å bytte den delen kjøpt fra en annen nettside? Isåfall bortfaller evt garanti. Også kjedelig hvis de har demontert alt for å så finne ut den delen du har brakt med ikke passer.. Kan evt få tilbud fra andre verksteder også.
 7. Har ikke superb men tenker kanskje en naf garantiutløpstest er smart? Gjorde dette selv på min audi og fikk utbedret feil på nesten 40 000,-. Vet ikke hvor mye disse merkeverkstedene leter etter mulige svakheter når garantien er nesten utløpt. Er vel bare å ta på seg ekstra arbeid.
 8. Jeg har alltid brukt å vedlikelade bilbatterier etter en ubehagelig opplevelse for flere år tilbake. Ser nå etter jeg fikk min Octavia 18 mod med keesy, webasto og fullproppet med elektronikk at laderen kan lade i mange timer sammenlignet med mindre kompliserte biler jeg har hatt. Så tror det er helt avgjørende. Batteriet har blitt selve hjertet til nybiler. Litt dårlig kapasitet så går bilene bananas. Skjedde nettopp med min nabo sin splitter nye xc60 2021 mod. Måtte hentes med bergingsbil da batteriet var så utladet. Var rene diskoteket utenfor i nabolaget.. Syntes det er underlig at en såp
 9. Hei, Ser jeg ikke får tatt oljeskiftet hos skoda forhandleren (møller) da første ledige verkstedet er 3t unna. Er det innafor å gjøre det hos det lokale verkstedet "mekonomen"? Regner med dette er greit mtp garanti sålenge man har kontroll på dokumentasjonen. Har de utstyr til å fortelle bilen nårtid neste service skal gjennomføres?
 10. Ble det bil på deg? Manuell er vel nesten umulig å få. Vertfall når jeg kikket på 18 modeller i 2020.
 11. Ser ifølge bruksanvisning til bilen at takluken kan lett programmeres til å stoppe der man vil. Så lengden trenger kanskje ikke å bli et problem. Men ser for meg det fort kan skje et sammenstøt hvis den skulle plutselig nullstilles eller bli fri for strøm slik den går tilbake til "orginalen". Siden du er fornøyd, hvor mange liter rommer disse boksene? Den lokale bilrekvisitabutikken er forhandler av Thule. Så muligens det blir Thule motion XT XL (500l)eller XT XXL(600l). Ikke så lang og slank men heller litt klumpete. Blir kanskje ikke så pen på taket som din packline.
 12. BensinOctavia

  Takboks

  Hei, Har en 2018 octavia med wingbar fra Thule. Leter nå etter en god takboks. Har aldri hatt dette men virker som nordmenn er gode til å vite mye om hva som er bra og forguder disse. Har ikke så mange kriterier da jeg aldri har stukket nesen oppi en. Har barn på vei så tenkter kanskje ski/barnepulk på sikt/barnevogn er kjekt å få neddi. Har dere anbefalninger? Har ikke satt et budsjett. Har vertfall 40 cm fra toppen av takfestet til tuppen av garasjeporten. Vet ikke hvordan høyden blir når disse er montert på. Om bunnen går noe under takstativet?
 13. Hei, Har en 1.8 2018 4x4. Nylig kjøpt. Ble bensin da vårt kjøremønster nå endres til mye kort kjøring samt barn på vei. Liker at motoren blir fort varm uten man må konstant bruke webasto. Skal innrømme jeg er litt skremt over forbruket på bilen. Klarer å kjøre den på 0.65l på langkjøring. Ellers er vi nok på minst 0.85l. Blandet. Hører om de som har klart 0.58l på lang. Da tror jeg du skal jobbe hardt for å få det til. Syntes bilen fort girer ned ved kjøring i 80-90kmt ved en liten bakke. Mulig jeg bare er så vandt til å tyne tidligere dieselmotorer jeg har hatt. Men man merker knap
 14. Hei, leste nettopp om generelt bruk og vedlikehold av bilbatteri i manualen. Anbefaler deg å lese hva som står der. Står noen spesifike punker om hva du skal gjøre før du kobler fra batteriet. Nettopp for å minske sjansen for elektronikktrøbbel. Har du keyless/webasto skal vel egentlig minusklemma kobles i egen jordutgang på bilen og ikke minus på batteriet. Står også i bruksanvisningen til 18 octavia
 15. Hvilket serviceprogram er bilene deres satt opp med? Står en bokstav etterfulgt av et nummer på klistremerket i bruketsmanualen. Min er merket med Q16 "variabel serviceprogram"
×
×
 • Create New...