Gå til innhold

BensinOctavia

Medlem
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av BensinOctavia

  1. Hei, Hvordan er det med oljeskift (DSG) på 6-trinns? Jeg fikk denne byttet nå på 56k kilometer. Litt tidligere enn 60 000km. Men bilen ble 5 år i Mars. Burde den vært byttet tidligere med tanke på antall år? Eller er det kun kilometerintervall? Hører litt forskjellig.
  2. Hei, Glemte å takke For innlegget. Jeg tok tipset ditt med å få renset silen. Det var noe grums der ja på bare 56k kilometer. Hvordan er det med registerkjede på disse bilene? Har jo lest mye skummelt på tidligere modeller. Gjelder dette denne? 2018 modell vel å merke.
  3. Var innom merkeforhandleren idag. De små O-ringene fulgte heller ikke med på orginalt filter fra vw.
  4. Hei, Skal snart gå igang med oljeservice på en 1.8 tsi 2018 octavia. Har byttet olje og filter på andre biler før. Men lurer på om de 2 o-ringene på plastikkstikken som går gjennom oljefiltetet skal byttes? Disse fulgte vertfall ikke med filteret jeg kjøpte fra produsenten "muller filter". Den store o-ringen som går rundt filterbeholderen skal såklart byttes.
  5. Hei, Tok nylig en garantiutløpstest på min 2018 octavia hos NAF. Jeg trodde ikke de skulle finne noe da jeg er relativt interessert i bil og nogenlunde våken på feil og mangler. Listen ble ikke stor men det ble avdekket: - en knekt fjær, - fuktdannelse i 1 lykt (klar over denne) - krakeleringer i begge baklykter. Nesten umulig å se. - naf skrev også at kunde klaget på knirkelyder ved kjøring over fartshumper. - samt div feilkoder som var registrert. Jeg kontaktet garantiansvarlig på sulland/møller. angående lykt måtte jeg bare følge opp med bilder og sende når det er vanndråper inni. Til slutt kan jeg meddele jeg fikk alt dekket. Komplette nye lykter fremme og bake. Begge sider. 1x Ny fjær og de byttet div foringer da jeg nevnte litt knirking iblant. Ang feilkodene var det ubetydelig feilkoder. Tenkte jeg bare skulle dele denne erfaringen. Syntes sulland var veldig imøtekommende her.
  6. Du kan få mitt oppvarmet ratt 🤠 Kun prøvd det en gang. Ser virkelig ikke vitsen. Fjåsete ekstrautstyr. Men klag hvis det var opplyst. Bilforhandlere er jo flinke til å "forbeholde" om feil i annonsen.
  7. Hei, Hva betalte du for jobben? Gikk det greit med radar? Ble ikke iveien?
  8. Fikk pris for lazer linear 18 elite inkl montering og oppkobling på skiltbrakett inkl canbus. - Møller 19 500,- - mekonomen 12 500,- - bil i nord 11 500,- (black week tilbud) Fans møller... 😆
  9. Hei, Skulle byttet xenonpæren i hovedlysene mine. Er det noen som vet hvordan man gjør dette? Ifølge brukermanualen er det kun beskrivelse på bytte av halogene lys som ser ut til å ha en helt annen fremgangsmåte. Gjelder forsåvidt 2018 octavia
  10. Hørt om noen som har vært plaget med dette. Har vel vært byttet en den i girvelgeren om jeg ikke tar feil. Har du garanti?
  11. Høres ikke ut som noen fare. Farevarslet er vel gult også.
  12. Hei, Ser det florerer av tilbud nå på ekstralys. Vurderer sterkt lazer linear 18 på min Octavia 2018. Blir vel montering under skilt som er aktuelt for å unngå konflikt med radar. Vet dere om denne er lett å koble opp til langlysene?
  13. Jeg har Thule motion XL. XXL er vel bare 50liter større? Ingen problem uansett
  14. Hei, Har nå vært eier av en 1.8l 180hk 2018 modell 35 000km style i snart 8 månder. Har alltid vært et dieseldyr når det kommer til bil. Beskjeden om et nytt familiemedlem på vei ønsket jeg meg en bil med god plass og som er godt egnet til småkjøring i kalde nord. Valget falt da såklart på familiebil nr 1 Octavia. Denne gang med bensinmotor. Må bare si jeg er veldig fornøyd. Tenkte å høre med andre som har mere erfaring med bensinmotorer. Bilen har 4x4 og 6 trinns kasse. Foreløpig har vi brukt bilen overraskende mye til langkjøring grunnet familie. Merker når jeg kjører i 80-90 at bilen har veldig lett for å gire ned til 5.gir. Skal liksom ikke store bakken til. Gjerne bare litt stigning. Veiene her oppe er kanskje litt mere uforutsigbare men tenker at kassen girer litt for kjapt da den nesten umiddelbart går tilbake til 6.gir. Mistenker ikke at noe er feil. Men lurte på om noen av dere låser bilen i 6.gir i høyere hastighet for å slippe så mange unødvendig giringer? Skal sies jeg er såklart vandt med diesel og det kraftige momentet en dieselbil har. Har heller ikke lyst å skade svinghjul hvis det er sjangs for slikt på bensinbiler? Hva kan man forvente av kilometer på disse motorene og girkassen?
  15. Galskap... Men er ikke sjokkert. Hørt mye rart om bilverksteder. Dette er en sikkelig kosejobb. Gjør det selv neste gang. Mye gode videoer på bildeler. Samme fremgangsmåte på din bil.
  16. Skal være veldig enkelt bak. Skru av caliper og heng den i fjæren slik du slipper å koble av slangen. Skru ut navbolten. Pass på å ha riktig nøkkel. Ofte annerledes bit på ny type. Er så bare å dra den ut. Ligger drøssevis av videoer på youtube. Bildeler.no har noen gode på tilsvardede biler. Brukte ca 30 min på min caddy.
  17. OMG it's true. The legend is back 😎 Godt å se deg aktiv igjen @Superb lll.lll. Har lest mange av postene dine. Liker måten du formulerer dine opplevelser på. Du burde ta over etter han broom-benny. Virker som han bare promoterer elbiler nå.. Kan fortelle det ordnet seg. De har loddet sammen et brudd en plass. Bestilte i utgangspunktet opp nytt ledningsnett men dette passet såklart ikke. Ingen ris til møller her. Dette var et frittstående karosseriverksted. Kjøpte bilen privat i desember. Møtte eieren på flyplassen siden jeg skulle kjøre nordover. Tok en prøvetur og parkerte i parkeringshuset på flyplassen. Vi gikk inn på terminalen for oppgjøret. Da jeg kom ut med begge nøkklene i hånda og klar til å kjøre hjem hadde noen rygget på bilen mens jeg var inne.. Snakker om uflaks... Heldigvis hadde synderen moral nok til å legge igjen en lapp på vinduet. Likevel kjedelig å fylle ut skademelding sammens med en polakk som såvidt kunne skrive tydelig. Ordnet seg heldigvis nesten 7 månder senere. Så jeg fikk også et lite "skår" i nybilgleden 😆 Takker for du delte din opplevelse med sensor. Da vet jeg det til en annen gang
  18. Hei, Ser det lokale verkstedet kjører tilbud på AC service. Vet det er anbefalt å trykkteste anlegget samt etterfylle gass om behov iblant. Min Octavia har bare rullet 33 000 km / 3 år. Er det vits å legge penger i en slik sjekk? Dette er vel aldri noen sjekk/vedlikehold på service hos merkeverksted?
  19. Hei, I Desember ble bilen min rygget på i et parkeringshus. Heldigvis hadde den uheldige lagt igjen en lapp på vinduet. Jeg fikk kontakt med personen og vi skrev skademeldingen sammen. Jeg har fylt ut en slik blankett før så jeg vet hvor viktig det er å få med all informasjon. Jeg tok kontakt med forsikringsselskapet og fikk beskjed om å få taksert skaden. Takseringen ble godkjent av forsikringsselskapet. Jeg benyttet meg av et lokalt Lakk/bilopprettingsfirma her jeg bor. Skaden var liten kosmetisk, men mye teknisk ble berørt... - Oppripet frontfager - Feilmelding på parkeringssensor forran. (ingen på forsiden av bilen fungerer) - Lekkasje på spylevesketank - Dekselet til spylerne til frontlyktene hadde spruttet av. - Tåkelys knust. Bilen var først innom utbedring i Februar grunnet lang ventetid. Her ble det kun fikset lakkering av fanger og utbedring av tåkelys da de ikke hadde bestilt opp ny spylevesketank mens fangeren var allerede av. Så bilen måtte inn igjen.. Etter purring senere hadde de glemt av å bestille å virket nesten litt useriøse. Endelig fikk jeg bilen inn igjen etter å ha maset flere ganger. De har nå fått byttet spylevesketanken men klarer ikke å få parkeringssensoren forran til å fungere. Den er byttet. De mener at problemet ligger i ledningsnettet til sensoren nå, og det skal visst nok ikke ''være mulig'' at dette skal ha blitt berørt av en såpass liten skade bilen har fått sier formannen på verkstedet. Jeg følte meg mistenkeliggjort da mannen på verkstedet konfronterte meg om dette. Akkurat som dette problemet skulle ha vært inntruffet før den aktuelle skaden. Han begynte å snakke om evt oppirring av ledningsnettet. Jeg forklarte han at feilmeldingen kom opp like etter skaden inntraff. Men virket bare som han så på det som en ren løgn. Bilen har enda nybilgaranti. Men jeg syntes det blir ''feil'' å prøve på å benytte seg av dette på en slik skade bilen har vært innblandet i. Legger ut et bilde av skaden som er benyttet i saken. Må bare nevne at jeg ikke har benyttet meg av merkeverksted da det ligger 3t unna. Så ikke begynn å kjefte på møller/vag nå Gjelder en 3 år gammel Skoda
  20. Si ifra om vi skal verve deg til tibber @Espen@Espen 🥰
  21. Enig. Faren til samboeren min hadde byttet til sommerhjul. Så kom snøen som julekvelden på kjærringa. I all hast byttet han kun 2 hjul tilbake til vinterdekk igjen. Endte med hjullagrene røyk.
  22. Gratulerer med flott bil😊 Har lik motor bare 1 år nyere. Dog syntes jeg din front er finere. Eneste negative jeg har å si er drivstoffbruket. Ble forsåvidt advart i forkant av avgjørelse. Har klart å få den ned til 0,65 på langkjøring med piggfrie dekk. Hørt om folk som har klart 0,58. Men da tror jeg det skal være rimelig flatt og ensformig kjøring. Bilen kjenner vel selv når den skal ha oljeskift? Ser det er castrol 5w-30 ll (longlife?) på min. Men etter kjøremønstereret havner jeg uansett på rundt 11000 - 15000 max km / 1 år. Sikkert noen som kan svare på dette.
  23. Hei, Har nå byttet til automatgir, eller VW sin utgave "DSG". Det er vel mere en elektronisk styrt manuell kasse. Men nok om det. Når jeg parkerer bilen lurer jeg på om det er trygt for bilen at den kun står i "p" uten bruk av håndbrekket. Man skal såklart sikre bilen riktig mtp potensiell trilling og uhell. Men la oss si ikke hellingen er noe stor. Sliter dette på girkassen? Merker bilen triller noen cm før den plutselig låses og står stille. Leser så mange uenige svar ang en tapp som kan knekke og bilen ruller avgårde. Hadde vært fint med noen som faktisk vet og ikke bare synsing. Skal sies jeg ikke har elektronisk styrt håndbrekk men god gammeldags håndbrekk man drar i. For de med elektronisk håndbrekk aktiveres vel denne automatisk ved stans i park?
  24. Joda, tror barnepulk blir aktuelt om noen år og disse bygger ganske mye i høyden når skjermen legges ned. Virker som thule har kommet seg ganske langt de senere år. Er ikke så lavtbyggende å pen men tror den gjør jobben. Her er et bilde av den på en superb
×
×
  • Opprett ny...