Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Zkoda

Member
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 1. Min Superb 190 TDI 4x4 DSG ville ikke ha etterfylling av olje. Den krevde skift etter 10000. Og etter 15000 ba den pent om å få påfyll på kjølevæske. Noe den fikk. Tenkte ikke mer på det. Derimot var det ikke før på 18000 den ba om mer spylevæske. En gang rundt 15000 ba den også om å få påfylt AdBlue. Den fikk seg vel 10 liter av det. Jeg lurer fælt på hva det neste den ber meg om å tømme i. Blir vel bytte av olje på DSG og 4×4 før den er tre år. Bremsevæske er vel også noe...
 2. Prøvde en Passat med digitalt før jeg kjøpte Superb. Heldigvis var det ikke tilgjengelig på Superb, ettersom jeg da hadde vært nødt til å føye det til på listen over ekstrautstyr.
 3. Beklager dette ble jo et helt meningsløst innlegg. Den første setningen skal være slik og da blir det kanskje mening? "Bilsete og barnestol uten setebeskyttr er for meg helt utenkelig, skinn eller ei." Med den beskrevne beskyttelsen er skinnsetet like fint etter flere år med barneseter. Har hatt bakovervendte seter som er bardunert i fører/passasjersete og står på en bøyle i baksetet. Grøsser ved tanken om hvordan skinnet hadde sett ut uten beskyttelsen.
 4. Skinnsete og barnestol er for meg helt utenkelig, skinn eller ei. Skader på setet er en ting, skitt og oppkast er det andre hovedpoenget. Besafe sparketrekk passer ok i Superb i alle fall. http://babyshop.no/besafe-kick-cover-isofix/ Beskytter setet godt. Gjør det dessverre vanskelig å feste setebeltet, ettersom beltefestet jo allerede ligger dypt i setet. (Dersom man er plaget med bilsyke barn kan det også være er triks å legge trekk dobbelt. Besafe hadde en veldig tynn versjon tidligere som lot seg kombinere med den tykke. Ved behov var det bare å ta av det øverste og kaste hele greien, i stedet for å vaske bilen i evigheter.)
 5. Zkoda

  Varme i ratt

  Varme i rattet ble mulig som tilvalg en gang i slutten av oktober 2016. Jeg fikk valgt det på min bil, og da hadde det blitt mulig tilvalg dagen før. Husker jeg snakket med selgeren at det var rimelig håpløst at en bil til en halv million skulle mangle noe så enkelt som varme i rattet. Både selger og jeg var fornøyd da dette ble tilgjengelig. Mulig det den gang var tvang til paddles på dsg, men husker ikke ettersom paddles allerede var valgt. Det kunne ikke legges til for biler med bekreftet fabrikkdato før endringen ble tilgjengelig. Bilen ble bestilt i oktober og ble bygd i januar 2017. Tipper derfor det er svært få biler bygd i slutten av 2016 og helt i starten av 2017 som har varme i rattet. Manglende info i en annonse kan helt klart indikere at ikke finnes på bilen. Likedan ville jeg sjekket at det faktisk er varme i rattet før kjøp, ettersom det ikke finnes en fysisk knapp og det jo er vanvittig at det ikke er standardutstyr og ikke en gang var tilvalgsmulighet tidligere.
 6. Fant ut av det. Ikke direkte vakkert med boksen på, men det passer. 2-3 cm klaring fra festene til boksen og ned til taket. Ikke mulig å åpne taket, selvsagt.
 7. Jeg prøver å finne en kombinasjon av takboks og stativ som kan passe på en Superb MK III 2017 modell med panoramatak. Noen som vet om denne kombinasjonen duger, trenger ikke åpne taket (det skal bare ikke skades)? Thule Edge WingBar (9582) og Thule Touring Alpine boks. Må ha noe som rommer litt, samtidig som bilen må gå klar av garasjeporten. Derfor avhengig av at boksen ikke står på stylter.
 8. Har Pirelli P7 sommerdekk. Noen som har lykkes med å slite ut sine? Det ryktes at i tillegg til å være lydsvake er de veldig slitesterke. Hvor mange km må jeg regne med at de holder?
 9. Liker veldig godt hvordan gråfargen får spill av blått ved visse typer lys, slik som her! Liker også at bilen forblir grå nærmest uansett hvor skitten den blir. ? Er det 18 tommers felger på denne? Stilige felger!
 10. En Superb er enorm i baksetet, men oppleves absolutt ikke som enorm når man sitter bak rattet. Superb MK III er betydlig breiere i baksetet enn tidligere versjon. Dermed får man inn det meste man har behov for i baksetet. Min erfaring er at det ble umulig å la ungen sitte i setet når lengen rundet 100 cm, det var ikke benplass i Mondeoen. Jeg vil tippe at lengden på en Mondeo og Octavia er ganske lik i baksetet. Superb er så lang i baksetet at det går å justere setet mye lengre, bare det er plass til at det står stødig i setet. Du vil antakelig oppleve at ungen vil ønske å sitte riktig vei når det blir 4-5 år. Og når ungen starter å kaste opp blir ønsket etterkommet. Men dersom det ikke er storesøsken i baksetet som sitter riktig vei, er sjansen større. Er jo helt supert rent sikkerhetsmessig å ha ungen bakovervendt lengst mulig, og det er jo gunstig å ha stolen i midten - selvsagt forutsatt at den monteres riktig. Det lureste er nok å faktisk prøve stolen inn i bilen, helst med ungen i, slik at du er sikker på at det du ønsker er mulig. Jeg har tre seter bak for tiden og brukte mye tid på å sjekke at plassen var tilstrekkelig. Problemet med tre seter i en Superb er bredden og dybden på beltefester. Men det er en annen historie. Har man en unge og det ikke planlegges forøkninger står man ganske fritt. Octavia er en super bil!
 11. Hadde litt mistanke om at dette var litt vanlig. Altså omtrent like lett å gjøre noe med været i stedet som å fikse problemet.
 12. Er det meningen at det også skal være plass for en voksen å sitte på hver side av stolen i baksetet? Eller er spørsmålet om det er plass til setet mellom forsetene slik at barnet kan få nok beinplass? Jeg har ikke Octavia, men har hatt et slikt sete i en Modeo. Det gikk fint mellom fremsetene på en måte som gjorde det OK for barnet å sitte bakovervendt også etter det var høyere enn en meter. Ved å plassere setet i midten og mellom fremsetene blir det jo bedre plass. Det var også OK med plass å sitte på begge sider, men trangt. I en Octavia vil jeg tro det blir vel lite plass å sitte ved siden av dette setet, og i alle fall i den tidligere versjonen med smalere baksete. Dersom du skal ha et barnesete ved siden av, må du sjekke at det er plass. Jeg vil tro det blir trangt for mange seter ved siden av når dette skal stå i midten. Jeg fikk i alle fall problemer med å feste noe ved siden av i en Mondeo. Ved å vinkle litt ble det plass til to slike seter i baksetet og i tillegg mulig for en voksen til å sitte ved siden av, men veldig trangt. En erfaring jeg gjorde meg med dette setet er at det er lett å montere feil og at setet dermed enten blir stående skeivt eller kan plutselig løsne når det plasseres i midten. Ikke lett på første forsøk å få beltet og begge bardunene til å sitte riktig, og står det feil kan det plutselig løsne. Husk også å sjekke om setefoten kan stå på kanalen bak, det er ikke alle kanaler det kan stå på . Sikker på at noen som har Octavia og dette setet kan gi mer presis informasjon. Mitt råd er uansett å prøve om setet du ønsker å få inn i bilen passer på en måte som gjør det mulig å sitte slik du ønsker.
 13. Er det en idé å lage egne underforum for de hubridversjonene og el-versjonene som kommer? Hadde vært kjekt å ha informasjon som kommer samlet på ett sted. Nå er informasjonen på flere ulike steder og det blir lett vanskelig å holde oversikten. Foreløpig er det jo kjent at Superb kommer i hybrid og at det jobbes med Vision E.
 14. Er mye å kjenne igjen fra de nyeste modellene i disse bildene. Bare synd at størrelsen på dekk og felger er så veldig urealistisk. I tillegg er det alltid rart å se en bil helt uten sidespeil, selv om de kanskje kommer til å gå for en løsning med kamera og skjermer etterhvert som de får tilgang til det Audi utvikler?

Community Reputation

3 Neutral

About Zkoda

 • Rank
  Member

Personal Information

 • Car
  Superb 2017 TDI 190 4x4 L&K

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...